Kategorier
Vardagstrams

”Men jag vill flytta hem till Vincent!”säger Ninja

Idag, okristlig tid, så drar vi till Segersäng för att besikta huset. Jo, för sånt måste man tydligen göra. Och det kostar åtta papp. Åtta, förmodligen helt onödiga, papp som jag lika gärna kunde slänga i sjön, bränna upp ELLER TATUERA MIG FÖR. 
 
Det positiva är att vi får kika lite extra på huset. Gräva i skåp, rota i alla klädkammare (tre stycken!) och känna ordentligt. Ninja får följa med och titta. Tamlin får hänga med en barnvakt för han kommer bara sabba stämningen. 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ””Men jag vill flytta hem till Vincent!”säger Ninja”

Men! Åtta papp? Ska ni som köpare betala?! Vi besiktade våran sekelskifteskåk (i Hälsingland, storjävla huset- antar att du fattar eftersom du är härifrån).vi som säljare fick betala- halva priset inkl. Energibesiktningen… Likaså huset vi köpte nån månad senare var besiktat och säljaren hade betalat…!

Men det är bra med besiktning. Annars kan man vissa stora, kommande utgifter som gör livet surt inom några år. Hoppas det går bra!!!

Svar:
Japp det är vi som betalar. Men jo, det är såklart värt det.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

ja det är surt som fan att punga ut för besiktning MEN det kan mkt väl vara så att huset har något som måste åtgärdas och då kanske säljaren tvingas gå ner i pris vilket antagligen kommer vara betydligt mer än 8 papp vilket ni då tjänar på. WIN!

Men om besiktningsmannen hittar allvarliga fel (finns även på nybyggda hus) så är det väl investerade pengar. Jag har kompisar som har hävt sina köp då det har upptäckts så pass allvarliga fel vid besiktningen att inte ens om de fick huset gratis skulle de vilja ha det. Om det är mindre allvarliga fel så kan man förhandla om sänkning av köpeskillingen för att man ska kunna åtgärda felen eller att köparen ska åtgärda felet innan tillträdet.

Sen vem som ska betala kan man diskutera, jag skulle oavsett om säljaren har gjort en besiktning ta dit en besiktningsman som jag litar på. Jag vet ju inte vad det är för besiktningsman de har anlitat och vad säljaren och besiktningsmannen har kommit överens om. Jag förutsätter med andra ord att jag blir lurad när det handlar om mycket pengar… kanske en cynisk inställning men det kanske gör att jag inte blir lika lurad som jag skulle blivit annars.

kom ihåg att även fast ni har en besiktningsman så ska ni se till att få se alla skrymslen och vrår. dvs vind, och är huset byggt med krypgrund måste ni ner och kolla där också!

som köpare kan man inte åberopa fel som man borde ha upptäckt. och fel mot tidigare ägare kan man åberopa i 10 år. Det är därför det är så viktigt. och jagh ade personligen inte velat dela besiktningsman med säljaren just av den anlendnignen. (som någon annan hade gjort högre upp)

btw kan du vara en ängel och ta bort min kommentar ovan? =) vill helst inte ha min mailadress synlig så där 😉

Guuud vad jag är kär i ert nya hus och hela området!

Vi bor i ett jättemysigt hus som vi har renoverat själva, men området runt omkring suger så det förtar en del av stämningen. Mina barn har inga kompisar för grannarna är bara pensionärer eller vuxna med högstadiekids. Så roligt dina barn kommer få med alla lekkamrater i området! Jag vill också bo i Bullerbyn! Vem kan va olycklig då liksom 😛

Med tanke på hur mycket ni är villiga att betala för huset så är 8000 tusen en oerhört liten kostnad. Att köpa ett hus utan att besiktiga det först är bland det mest osmarta en kan göra så era 8000 är väl investerade kronor. Hoppas det går bra och grattis!

Men oj vad fint det är! Jag minns att jag en gång åkte förbi dem här husen och tänkte direkt att här skulle man bo! Gammal stil men ändå nytt och på landet fast nära stan. Lycka till med besiktningen och flytten. Ni kommer säkert storm trivas efter att ha bott i lägenhet. Själv får jag fortsätta drömma om hus ett bra tag till.

Alltså, jag är så SJUKT glad för er skull! Jag har bara bott i en lägenhet i ett och ett halvt år (visst, den är på 28kvm så det är väl förståeligt) och jag LÄNGTAR till den dagen jag kan bo i ett hus! Med staket så hunden kan springa lös på sommaren, men skog inpå tomten (ska självklart bo på landet, mitt ute i ingenstans), stall eller laggård, egen tvättstuga, man kan spika och tapetsera hur man vill osv. Åh, drömmen…

Eftersom jag själv inte kan uppfylla de drömmarna än KRÄVER jag som trogen bloggläsare att du/ni uppdaterar om renoveringen och trädgårdsanläggningen sen! Så att jag kan leva lite på er lycka. ;D

Och för övrigt håller jag med Dijana här ovan lite, Oskar påminner rätt mycket om Opie. En skandinavisk vikinga-variant av Opie, haha!

Som jurist kan jag bara instämma med föregående talare ang besiktningen. Det är direkt korkat att köpa ett hus som inte är besiktigat (sen om man är såpass kunnig att man gör det själv är en annan femma) och att köpa ett hus som bara är besiktigad på säljarens bekostnad är väl inte direkt korkat kanske men inte helt genomtänkt heller kanske. Även om besiktningsfirman ska vara opartisk så hade jag hellre bekostat en egen för att vara på den säkra sidan. Se, som ovan skribent skrivit, även till att de kollar alla utrymmen. Står det någonstans i protokollet att de inte kollat vindsutrymmen osv för att de inte kom åt dem så kan eventuella fel på vinden inte räknas som dolda om ni, även med stor möda, hade kunnit komma åt och kolla utrymmena. Du anar inte hur många skräckexempel jag har, utrymmen under huset som inte blivit kollade för att det låg snö framför luckan, vindar som inte blivit kollade för det saknades stege osv. Horribelt.

Är hyffsat säker på att ni är sansade personer som tänker igenom noga men det är lätt att missa något och det kan kosta bra mycket mer än 8000 kr :-/

Åååh vad jag längtar tills vi också har hittat oss ett hus!

(en liten nackdel med att bo, och vilja fortsätta bo, i en liten by.. det finns inte ett endaste hus ute på "marknaden" just nu)

Men men, en dag så dyker vårt hus upp! =)

Ert såg jättefint ut! 🙂 (får vi se fler bilder inifrån? =)

Jättemysigt med hus. Har du funderat över inredningen? Färger? 🙂 Hoppas du skriver i bloggen om flytten och hur huset sakta men säkert blir till ert personliga hem! SKOJ att läsa om

Kommer inte Oskar få gaaaalet långt till jobbet? eller jobbar han i stan? det kanske han inte ens gör…? (jag bara antar att alla jobbar innanför tullarna :-))

Jag har 40 minuter med buss till Fridhemsplan och det tycker jag är SJUKT långt och då bor jag bara i Tumba 🙂 för Segersäng är väll typ Nynäshamn va?

Svar:
det tar drygt 40 minuter till söder från segersäng med pendeln så jaeo. Men det tog samma tid för mig att ta mig från Älvsjö till Östermalm när jag jobbade. Inklusive ett byte. Oskar kan åka hela vägen utan byten.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

okej… det var ju inte så farlig.

Det är byten som är jobbigt, så länge man slipper det så är det rätt gött att ha en bit till jobbet 🙂

Svar:
Ja fan, man får se resan som nåt positivt. För maken kommer den innebära egentid, lugn och ro. En stund innan och efter jobb där han kan ANDAS. Lyssna på nån musik eller ljudbok och bara vara innan det ska rusas in i jobb och familj.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag fattar inte att det är ni som betalar? Undrar om det är ett storstadsfenomen?För vi betalade ju för huset vi sålde, och "våra" säljare betalade för huset vi köpte…? Skumt. Men det är klart när jag köpt häst är det alltid jag som betalat besiktningen..? Jag fattar inte. Huvudsaken var ju att huset var i bra skick: Coolt med guldväggar!!

Å, rättelse!!! Jag diskuterade saken med den käre Maken och han tittade på mig under sin obefintliga lugg och sa: "Agnetha, det var köparna som betalade besiktningen av Kvarnlycka, vi betalade energibesiktningen." Inte undra på att jag tyckte att eran besiktning lät dyr! ;-D

Däremot behövde inte vi besikta vårt hus (som vi köpte för det var redan gjort..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *