Kategorier
Vardagstrams

Mobbning på bästa sändningstid

Jag har inte följt Svenska Hollywoodfruar. Jag ser sällan på tv. Men jag har följt diskussionerna och sett enstaka klipp. Och nä fy fan alltså. Jag får ont i magen.
 
Mycket kan sägas om Gunilla, hon är säkert skogstokig, men det lilla jag sett av det här programmet är inget annat än renodlad mobbning där man går ihop i ett gäng och utesluter, hånar, kränker och MOBBAR en annan människa. Och sen blir förvånad för att människan reagerar starkt? 
 
Usch vilka vidriga människor!
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Mobbning på bästa sändningstid”

Tycker att det sista bråket var så fånigt, liksom att spela upp en låt tillägnad Gunilla, som handlar om hur hemsk, falsk och manipulativ hon är? Okej, Gunilla är ju faktiskt lite udda men att bete sig sådär mot henne är ju bara superbarnsligt. Lågstadienivå.

I bråket i sista avsnittet var det ju faktiskt inte Gunilla som var den dumma, det var ju Margareta som hade skrivit en låt bara för att håna henne. Vem skulle inte bli förbannad av det? Sen var ju hennes utfall mot Maria Montazami en annan sak, jag har faktiskt inte hängt med så bra att jag vet hur Maria betett sig mot Gunilla, men hur som helst är det väl naturligt att man tycker att Maria bara är supergullig och Gunilla är en elak häxa och självklart tycker man att hon är hemsk som hon skrek åt Maria. Men ärligt talat förstår jag att det brast för henne. Fy fan för Margareta alltså, vilken vuxen människa beter sig sådär?

Svar:
Jag kommer faktiskt ihåg avsnittet som Gunilla syftar på när maria säger "hemma hos mig står ingen rullator". Maria var ganska nedlåtande mot Gunilla och då speciellt mot hennes hem som hon hånade.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Angående Gunilla så håller hag med dig. Det är inte olagligt att vara en knäppskalle, de andra borde låta henne vara om de inte gillar henne. Den enda hollywoodfru jag älskat är Anna Anka! Saknar henne i svensk tv..

Nu var det väl inte så fint gjort att ta med den sär låten och spela upp. Men mobbning var det inte. De andra fruarna har fått ta mycket oprovocerat skit från henne. Speciellt Margareta har ställt upp mycket för Gunilla. Det finns en gräns för hur mycket man står ut med när det gäller fula ord, anklagelser och utbrott innan man själv uppför sig " fel" mot personen som utsätter en för detta.

sett programmet 1 gång å insåg än en gång varför jag så sällan ser tv… men d mest skrämmande med det programmet + liknande är ju faktiskt att människor uppenbaqrligen ser det – å gillar det?!? förnedringstv på hög nivå kallar jag det och återgår till bokläsande istället…

I senaste avsnittet var det mobbing. Det var elakt av Margareta att spela upp låter med den presentationen.

Men det kan inte förlåta allt elakt Gunilla har gjort emot dom, det är inte konstigt att dom beter sig illa allihopa. Jag tycker det är konstigt att Gunilla får en elak sak gjord mot sig, då är det hemskt. Men när hon har betett sig minst lika illa då bortförklaras det med att hon är ju ändå knäpp, som att det vore mer okej. Hon har ju bland annat mobbat sin mammas assistenter i TV, senast en 20åring som hon satt och sa hemska saker om till kameran bredvid tjejen så hon fick höra på allt.

Svar:
Jag mobbade när jag gick i mellan och högstadiet. Mina "offer" var inga oskyldiga snälla små lamm utan emellanåt jävla idioter. Ofta kan det vara så, att den som mobbas saknar sociala skills eller beter sig konstigt eller fel. Det är det som är så knepigt för alla som mobbar tycker att de har en bra anledning. Men det är en enorm skillnad på att säga ifrån och vägra att ta skit och på att faktiskt gå ihop ett gäng och systematiskt mobba.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag har gillat att kolla på den serien.

Mycket pga att jag var au pair i usa och det var kul att "känna igen sig", men efter sista avsnittet visades som du skriver om, fick jag bara ont i magen.

Det där vill jag INTE se.

Varför? Varför säger vuxen världen att man inte får mobbas till alla barn, och så gör dom det själv?

"Ja, men Gunilla är ju sjuk i huvudet"

OCH?!

Även om en människa är konstig/knepig/annorlunda/elak så har man ingen rätt att mobba den personen ALDRIG!

Däremot så får man säga ifrån, men inte mobbas!

Nu blir det aldrig mer Svenska hollywood fruar.

Svar:
alla som mobbar tycker att de har en bra anledning liksom.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Du har helt rätt där! Visst är Gunilla knäpp men att provocera fram bråk och vara 3 mot 1 är inte ok för det! Dom är dessutom medelålders och mammor så de borde väl veta bättre…? bra förebilder för sina och andras barn… NOT

Det är ju det som är det hemska med mobbing. Det blir en ond spiral. En människa blir mobbad och trängd och slåss givetvis för sin egen överlevnad och visar då sina fulaste sidor och plötsligt har mobbingen blivit legal. Det hände mig då jag gick grundskolan och givetvis tyckte lärarna då att "i had it coming" för jag hade ju själv betett mig illa.

Jag håller med. Med tanke på hur Gunilla har behandlat både sin dotter och de flesta andra människor man har sett henne ha med att göra finns det ju ganska mycket att kritisera. Men att komma in med en cdspelare och spela upp en liten hatlåt som de andra fruarna sitter och fnissar åt är bara jättekonstigt och skittaskigt.

Det var verkligen mobbing, ja. Sen samtidigt så är inte Gunilla direkt Guds ängel heller, hon har varit rätt elak mot de andra fruarna med, inte för att det gör mobbingen mer okej men ändå.

Jag menar inte att det är okej att dom mobbar. Men det jag tycker är konstigt hur alla plötsligt sluter sig bakom Gunilla och klagar på dom andra. Jag tycker det extremt fult att spela in den där låten och prata vitt och brett om att det handlade om Gunilla. Det säger jag inget om och tycker inte det var rätt.

Däremot tycker jag inte det förlåter mobbaren i Gunilla att någon var elak mot henne, förstår du vad jag menar? Det pratas om vilka hemska människor Isabel, Maria och Margareta är. Men har man sett serien har man sett hur Gunilla har hoppat på dom med många personliga påhopp (mycket elaka sånna). Jag tyckte att Gunilla inte skulle få vara med i serien hädanefter före jag såg sista avsnittet, p.g.a alla elaka saker hon gjort i varenda avsnitt. Det har inte ändrats efter sista avsnittet även om jag tycker dom behandlade henne illa där.

Till Andreas: Skillnaden här är ju att fruarna har behandlat henne som en av dom och varit jättetrevliga mot henne och hon har utnyttjat och hoppat på dom. Men som du säger, då är det ju inte konstigt att dom andra fruarna visar en fulare sida också. Men det är åt det hållet det har gått och inte tvärtom, som man han tro av att läsa om senaste avsnittet.

Vill bara rätta dig och säga att det var Isabel som sa det där om rullatorn. 😉

I övrigt så har väl Gunilla själv inte alltid varit så trevlig, har följt hela serien och höjt på ögonbrynen några gånger, bland annat åt henne. Men jag håller med om att det sista avsnittet var lite för mycket..

Svar:
Var det det? Jag minns att Maria sa en del snorkiga saker också.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Alltså.. Visst de andra är kanske inte schyssta mot henne…

Men!

Jag har inte sett precis varenda program. Men en sak är jag ganska säker på.

Det är att Gunilla har en rätt så narcissistiskt personlighet, som gör att hon tror att hon är så mycket bättre än alla andra. Hela tiden.

Hon kan inte ens be om förlåtelse fast hon inser att hon har gjort fel.

Minns när hon blev så arg och skällde ut den unga tjejen rejält, för att hon var förkyld!

Efter bråket, när hon var den enda som gjort fel sa hon: Jag ber om ursäkt för att DU missförstod mig..

Jag hade aldrig kunnat leva med en sån människa.

Det är inte anledning att mobba, men jag kan förstå att dom andra inte vill vara särskilt trevlig mot henne.

Jag hade själv aldrig varit elak tillbaka. Även om mina tankar hade varit helt annat än trevliga..

Svar:
Som jag sa, det finns mycket man kan säga om Gunilla. Och lider hon av nån psykisk sjukdom så är det här ännu värre. Speciellt tv3 som utnyttjar henne.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Cd-spelaren var fel. Ja. Det var jävligt onödigt, elakt och mobbning att spela upp en negativ låt om Gunilla inför allihopa.

MEN – resten tycker jag faktiskt inte var så himla fel. Gunilla blev ifrågasatt för saker hon gjort som faktiskt är väldigt fel, märkliga osv. och det har flera av de övriga hollywood-fruarna fått erfara. Varför ska de då inte få ifrågasätta Gunilla? Är hon någon jävla god almighty som får häva ur sig vad sjutton som helst och sen om någon, gud förbjude, undrar hon pysslar med så är det.. mobbning?

Jag följer Hollywoodfruarna bara för att jag häpnar varje gång. Det var helt fel att dra med sig en cd-spelare och spela upp låten för Gunilla, det försvarar jag INTE. Men- Gunilla har gjort så mycket. Jag mår illa när jag ser hur hon behandlar sin dotter. Gunilla tvingade henne att sjunga på scen och innan var den stackars 9-åringen så nervös och rädd att hon spydde. Det sa allt. När hon dessutom skällde ut sin mammas stackars assistent för att hon var förkyld kunde jag knappt titta längre. Maria gjorde inget mer än att försvara sig när hon hoppade på henne och skrek att hon var en falsk satmara. I det läget hade jag också försvarat mig.

Hade du sett serien kanske du tyckt annorlunda, ok det var mobbing. Jag vet att det inte är pk, men gunilla hade it coming. Inte för att hon är knäpp. Utan hon är elak, har en fruktansvärd människosyn, talar alltid illa om personerna runt henne, hon är överlägsen och ser sig själv som nåt mer. Så hon behandlade tjejen som skulle hjälpa hennes mamma, personerna som skulle göra musikvideo och framförallt hennes dotter. Avskyvärt! Ja ok, jag vet att det bara är en serie, hon spelar säkert över och det vinklas. Men det man får se av henne är en galen gold

Svar:
Fast det där att mobboffer "had it coming" är så jävla fel. Det spelar ingen roll hur illa man beter sig, mobbing är inte ok. Att säga ifrån, bli förbannad, skälla ut eller vad det nu må vara är en sak men att gå ihop en grupp och håna och mobba är en helt annan.
Många barn som mobbas "förtjänar" det tycker de som mobbar. De är störiga. Konstiga. Har snackat skit. Har gjort nåt dumt. osv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag håller verkligen med om att det inte är okej, mobbning är aldrig okej. Men eftersom du tycker att det är så fel, varför uppmärksammar du inte hur gunilla behandlat sin dotter genom alla säsonger? det är barnmisshandel och det är lika illa som mobbning.

Meningen med denna typ av tv-program är ju att skapa konflikter. Man har några ordinera kvinnor och så tar man en som är mer eller mindre knäpp, kanske Gunilla har borderline eller nåt. Och då kommer ju bråk som ett brev på posten. Ingen hade väl följt ett program med ett gäng snälla kvinnor. Jag har inte sett programmet men sett youtube-klipp och läst i pressen.

Jag kan tänka mig att Gunilla är otroligt provocerande med sitt grandiosa jag och arrogans och med sina raseriutbrott i tid och otid. Det var likadant i nån gammal hollywoodfruar där Anna Anka var den som var "galen" och skapade problem. Det finns ju flera rikefruar från olika delar av USA och alla har dom en knäppis som skapar problem kan jag tänka.

Jag såg ett par program för några år sedan där en italiensk familj var med och det var ju fan i mig rena rama sandlådan. Jag förstår inte hur folk kan titta på denna typ av program.

Läste i tablån att det nu kommer nån serie med småstadsfruar, herreguuuuud azzå!

Glömde skriva:

Självklart är det INTE OK att mobba. Nu har jag inte sett programmet så jag vet inte om det rör sig om mobbning eller påhopp för det är skillnad.

Mobbning sker över tid som t.ex. ett halvår av dagliga trakasserier och kränkningar av en eller flera personer. Detta omdiskuterade påhopp kan ju vara ett försvar också.

Nu vet väl ingen vad som pågår bakom kulisserna heller då kanalen visar det som gynnar kanalen bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *