Kategorier
Vardagstrams

Nu byter vi efternamn till Svensson säger jag ba!

Idag fyller min man år. Detta ska firas genom att skriva på kontrakt för VÅRT HUS SOM VI PRECIS KÖPTE! Jag fattar ingenting, det skulle ju ta ett år eller så? 
 
Häromveckan var vi ute hos vänner i Segersäng och passade på att gå på alla visningar de hade där och förälskade oss ju såklart i ett av husen. Det perfekta lilla huset med tomt och gästhus och garage och äppelträd och körsbär och allt vi vill ha.
 
Vi gav mäklaren vårt nummer utan några större förhoppningar. (Nu ljuger jag, vi gav mäklaren Oskars nummer eftersom att jag vägrar prata i telefon mer än nödvändigt.) Dels hade vi inget lånelöfte och när maken pratade med vår bank så var de ganska motvilliga. Så vi bytte bank. Och värderade vår lägenhet. Och fick lånelöfte. Och ringde mäklaren och gav ett skrämselbud över de andra spekulanterna. 
 
Och så ba. Vi har köpt hus! 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nu byter vi efternamn till Svensson säger jag ba!”

Åh så roligt! Grattis! Ser riktigt fint ut och ungarna kommer nog älska det. Bodde i liten villa med stoooor tomt när jag va liten, älskade det! (dock bara fram till 7-års åldern….) 🙂

Åh vad glad jag är för er (din) skull! (Är lite chockad, brukar mest bli äcklad och avundsjuk, men jag är verkligen glad..)

GRATTIS!!

Svar:
åh tackar då!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Grattis till både hus och födelsedagsOskar. Huset ser helt makalöst fint ut! Både utvändigt och invändigt. Älskar trädgården med alla olika kontraster! 🙂

Om det inte låg så himlars långt hemifrån så hade jag också velat bo i det! 🙂 ska bli kul att se när ni gör det till ert hus, såg väldigt vitt och designat ut just nu, misstänker att det kanske kommer ändra sig? 🙂

Svar:
vi kommer sätta upp färgglada tapeter och riva upp i trädgården. Ej förtjust i den anlagda stilen. Vill ha vildvuxen osv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

JAG DÖÖÖÖR VAD FINT!! Shit pommes, bra jobbet!! sjukt glad för din skull, hus är totally awesome. GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!! 😀

(öh.. vad kostar ett sånt hus i stockholm? jag kommer från småland och i min hemkommun får man ett stört stort hus för ca 750 000)

Svar:
Beror på var du köper det. Detta kostade 3,8 mille, men inne i stan så är det tredubbelt så dyrt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Grattis! Fett! Är du inte skraj för att ge så detaljerad info om hur du bor med tanke på hur många foliehattar det finns som hatar dig?

Svar:
Nah. Eller jo, men grejen är ju att detaljerad info tyvärr redan är tillgänglig för den som vill ha den. Man får ej ha hemlig adress.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Vackert!

Väldigt mycket vitt inomhus dock… men det kommer ni väl börja ändra på så fort som möjligt 😉

Betyder det att din man ska sluta på sitt jobb? Eller kan han arbeta hemma/åka in ibland?

Svar:
Nej, maken fick nyss löneökning och kommer självklart jobba kvar. Han älskar sitt jobb.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Men G R A T T I S !!!! Och ja, ibland blir det sådär, man går ut på morgonen för att köpa mjölk och kommer hem med ett hus 🙂 Min första lägenhet köpte jag 2 timmar efter att jag sett annonsen, och nu sitter jag i en lgh i Lund som jag bestämde mig för att flytta in i för 2 veckor sen.

Men ojj vad stort!! Och framförallt fint!! Ett sånt hus skulle jag också kunna tänka mig att ha. Ellernej jag vill nog hellre ha en riktigt stor lantlig gård, men när jag kör förbi sådana hus (Fina villor med söt trädgård och uteplats) tänker jag alltid hur fina de är och hur mysigt det måste vara att bo där 😀

Grattis! Förstår ändå inte att Du föll för detta huset? Det är ju så vitt och lantligt, allt det som du skrev om förut att du hatade och avskydde så mkt. Men du får väl jobba hårt med pensel och murrig färg!

Svar:
Jag älskar lantliga hus. Att väggarna är vita är ju inga problem. Våra möbler hänger ju med och sen tapetserar vi.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Men vilken fint hus!!! Rent av perfektion måste jag säga, och vilket bra pris! Ni får mycket hus för pengarna. Jag föreställde mig genast att få vara barn med den där trädgården alltså…!

Grattis Fru Svensson!!! 😀

Superfint hus! Det jag blev avundsjuk på är den underbara gäststugan! Vi är så sugna på att bygga en och nu ska jag spara ner era bilder för framtiden (när vi vinner på Lotto och får råd..)

Grattis!

Hoppas du visar bilder sen när ni gjort det till ert. Kul att se skillnaden.

Jag blev mest avundsjuk på tvättstugan. Fy vad jag önskar mig en tvättstuga. Jag hoppas att vi får bygga ut i framtiden.

Svar:
Tvättstugan! Jag har drömt om den!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Haha, det ska förresten bli kul att se hur ni mysar till och sätter färg på allt det vita!

Svar:
Det kommer bli så fint. Nu ska vi försöka välja tapeter till alla rum. Hall är klart. Kök kanske också.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Oj! Vad kul! Hade tänkt kommentera förra inlägget om att Sorunda är supermysigt att växa upp i, i alla fall enligt mig. Däremot javisst, en hel del inskränkta människor, men vart finns det inte det?

Haha ska jag vara glad eller rädd över en Lady Dahmer i kommunen???

Något som är mysigt att göra är att bara åka runt i Sorunda och titta, supervackert! Speciellt nu när löven står i alla färger, äsch förresten det är alltid vackert!

Kul med huset!!

Josefine

Amen, fy fan vad fint! Grattis till huset! Vad roligt att det gick så fort, dessutom ser det ju perfekt ut. En egen lekplats till och med. Det sög nästan lite i ’vill-ha-hus-tarmen’, fast det kommer nog aldrig bli min grej. Men det var så himla snyggt utvändigt, ser ju ut som en grym planlösning och det ska bli så kul att se vad ni gör med det sedan. Kommer säkert att bli skitsnyggt inuti (misstänker att det vita inte kommer att få vara så dominerande) 🙂

Otrooligt fint, det första jag tänkte på var att ni kommer verkligen att sätta er egen prägel på huset. Hur kommer det att bli med ungarnas förskola? Finns det någon som passar er i närheten eller kommer de få gå i en kommunal förskola? Och framför allt, när går flyttlasset? Grattis!

jag vill också ha ett hus. men jag är tydligen för ung för det. en lägenhet kan man möjligen få köpa om man är tjugo.

fast jag har i alla fall äntligen slagit på stort och köpt en katt.

GRATTIS TILL HUSET I ALLA FALL!! Det såg skitfint ut.

Vilket mysigt hus GRATTIS "Svensson" ;P

Växte upp i en villa idyll, ett stort gammalt hus på en ännu större tomt.

Äppelträd, lummig trädgård, det var en trädgårdsmästare som ägt huset innan min familj.

Älskade mitt mysiga hus och min underbara trädgård.

Men själv skulle jag aldrig orka med ett hus, har tummen mitt i handen och är för ointresserad för att orka med ett hus och tillhörande trädgård, men samtidigt den dag jag får barn skulle jag vilja ge dem samma Bullerbynbarndom som jag fick. 😉

Segersäng ser jättefint ut (har bara åkt igenom). Jag bor i "närheten" med min familj. Trodde aldrig att jag skulle äga ett hus, men vi flyttade i våras och trivs jättebra. Hoppas ni också kommer att göra det!

Vad kul! Grattis!

Vi håller också på att köpa hus i precis samma område. Känns ännu lite bättre när man är säker på att det finns vettiga grannar 🙂

Syns i idyllen! /Emma

Svar:
trevligt trevligt!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

*Sällar mig till grattiskören* Ett sån’t superfint och mysigt hus! För övrigt håller jag med om tvättstugan; det är en dröm att få en egen tvättstuga, och slippa springa upp och ner i alla trappor samt över gården i ösregn/snöstorm (varför stormar det alltid när man ska tvätta??) bara för att få några rena paltor att ta på sig!

Svar:
slippa vika tvätt till förbannelse, bara låta högarna ligga! HURRA!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Grattis! De där husen är fantastiska. Vi tittade en del på dem när vi letade hus. Och så ligger det nära Nynäshamn, ett av mina favorithäng. (Strandpromenaden där ute är oslagbar. Eller ja, det skulle vara Varberg eller Karlskrona som kunde toppa.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *