Kategorier
Vardagstrams

Nu startar vi en fittklubb tycker jag

 
Bloggträffen gick skitbra! Jag var lite orolig för förväntningarna, man vill ju inte sitta och hålla hov eller uppträda (nåja, nog för att jag älskar att prata om mig själv….) men det blev intimt och avslappnat och det här kommer vi definitivt göra om. Lite oplanerat och spontant kanske. Ingen stor grej för stora grejer ger mig sån ångest. Det här funkade. 
 
Och oj så mycket kloka kvinnor det finns, som tänker, analyserar och diskuterar. Och vi pratade bara om snygga män en liten liten liten stund så vi klarar definitivt bechdeltestet, om vi nu ska applicera det på vardagen och det tycker jag tamejfan att vi ska för en del kvinnor klarar inte av att umgås utan att 1. älta män eller 2. älta sitt utseende och det är förjävligt egentligen. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nu startar vi en fittklubb tycker jag”

Åh, vad roligt att det blev så lyckat! Jag hade så gärna varit närvarande. Tänk om man bodde i "Storstaden" och haft närmre till att komma! Jag får sitta här borta och vara avundsjuk istället! hihi 🙂

Åh, jag vill också vara med! Mitt kusinbarn var med och då blev jag så himla pepp på att också träffa dig och få diskutera och lyssna till klokheten bland kvinnsen!

Svar:
Nästa gång så!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Undrar om det finns någon penis-blogggrupp i norrköping?

Nej jag tror inte det av ett par anledningar:

1. jag är en av få män som bloggar.

2. jag är en av få män som bloggar.

3. jag är definitivt den enda i norrköping.

puss / dan-syndrom

Svar:
Vi pratade lite om dig faktiskt!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Stort TACK för en underbart fin träff! Det får vi bannemej göra om 🙂 Du är lika fantastisk i verkligheten som på bloggen, vill jag bara säga. Fantastiskt att få uppleva att du är samma glada person och inspiratör i verkligheten som på bloggen. Ser fram emot att se vart dina nästa steg för dig!

http://www.youtube.com/watch?v=AQWoNhrY_fM&feature=g-user-u

vet inte om du har sett några av hennes videos men hon har iallafall övertygat mig( i kombination med att jag har kommit ut i arbetsvärlden och sett hur kvinnor favoriseras och pushas framåt medans män inte får något stöd, främst inom entrepenör/starta eget-fältet) om att jag inte kan kalla mig för feminist längre.. känns jävligt skumt och det var ju inte de här videon som övertygade mig, har kollat på många nu..men ja, tänkte att du kanske skulle finna det intressant, en intelligent amerikansk kvinna som inte är traditionalist men endå antifeminst och mansrättsaktivist..

Ser ut som en härlig bloggträff!

Dina (angående företagande): av nystartade företag 2009 var 61% startade av män och 33% av kvinnor, en ökning från 8% kvinnor 1994. Jag tycker att ökningen är positiv, särskilt som det visat sig att aktiekursen hos företag som har kvinnor i styrelsen stärks.

Fortfarande innehar kvinnor endast 23,6% av styrelseplatserna hos börsnoterade företag och 40% av de börsnoterade företagen har en uteslutande manlig ledningsgrupp. Kvinnliga VD:ar är färre än manliga och har sämre lön. Kvinnor har lättare att bli chefer inom traditionellt "kvinnliga" sektorer (tex vård) än inom andra branscher; tyvärr är lönen oftast sämre inom service- och omsorgsbranscher.

Jag ser inget fel i att pusha kvinnliga företagare, så länge de redan vid start befinner sig i underläge. Om 61% av alla företag skapades av kvinnor och 60% av alla ledningsgrupper bestod av uteslutande kvinnor och kvinnliga VD:ar tjänade i snitt 124 200 kr mer/år än manliga, skulle jag anse att manliga företagare skulle behöva extra stöd och uppmuntran.

Statistik: http://www.regeringen.se/sb/d/8649/a/174256

http://www.svensktnaringsliv.se/kommentaren/kvinnors-foretag-hammas_103839.html

Aktiekurs:

http://www.dn.se/ekonomi/kvinnor-i-styrelsen-starker-aktiekurs

Styrelseplatser:

http://www.dn.se/ekonomi/kvinnorna-blir-farre-i-borsbolagens-styrelser

Kvinnliga VD:ars lön:

https://www.uc.se/om-uc/nyheter/aktuella-nyheter/12-19-2011-kvinnliga-vdar-har-lagre-lon-an-man-.html

Kvinnor i ledningsgrupper: http://allbright.se/rapporter/allbrightrapporten-2012/

Alltså Katrin Zytomierskas nyligen skrivna inlägg som handlar om Hasse Brontén och Paolo Roberto. Visst är Katrin på Homer nivå när det kommer till vissa (många) saker men detta. Åh argh pust blä piss. Blir så trött.

Just exakt i de där sofforna brukar jag och några mammakompisar hänga. Så skönt att sitta där uppe jämfört med på caféerna nere, mycket lugnare där uppe.

Ser ut som att ni hade jättetrevligt 🙂

Svar:
Älskar det! De har stans godaste latte också!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tackar för dig!Jag ser verkligen hur du har tagit an dig att inte se vek och "sexig" som man som tjej ofta försöker poserar som. Man ser skillnaden och fortsatt bra jobbat :). Jag förösker också att inte slinka in i de där rörelserna osv som är så typisk. Det händer då och då, speciellt för att jag är så kort blir att jag bara går in i det… men det ska det bli ändring på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *