Kategorier
Vardagstrams

Spontant tänker jag att en kanske får skylla sig själv ibland

Jag ska tatuera mig. En hel arm full av vackert tänkte jag, men det tar ju lite tid att ta sig dit. Dels så sparar jag pengar och det är inte det lättaste när man måste spara till en handpenning på hus men också för att jag researchar å det noggrannaste. Jag kollar upp olika tatuerare, kollar deras tidigare kunder, läser recensioner och frågar runt lite efter tips och verkligen tar mig tid att hitta den där perfekta tatueraren. Jag ska liksom leva med skiten resten av livet sen och då är det ju viktigt att det blir rätt. 
 
Så när människor som Angelica här gråter ut i pressen över sin misslyckade tatuering så undrar jag vad som hände egentligen. Jag undrar lite om Angelica kollade upp sin tatuerare innan hon satte sig i stolen eller om hon bara chansade. Jag undrar om han gjorde en skiss och om hon godkände denna. Jag undrar om hon fick se några av hans tidigare verk eller om hon överhuvudtaget la fem minuter till att kolla att tatueraren hon valt verkligen var den bästa i sin klass. 
 
Jag tror faktiskt inte det. 
 
 
Jag fattar verkligen inte vad som hände. Hur kan man vara så usel?
Fick tatueraren en stroke under tiden? 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Spontant tänker jag att en kanske får skylla sig själv ibland”

Tycker hela historien är konstig.

Fick hon inte ens titta på tatueringen innan han plastade in den? Konstigt beteende i sånt fall.

Svar:
Låter verkligen skitskumt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tänkte samma sak… plus det som Jelena säger. Med att hon inte ens kollade tatueringen förrän hon tog bort plasten hemma :S

Svar:
Man ser ju tatueringen medan tatueraren kör liksom! Och de syns definitivt genom plasten!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Den där måste hon ju ha gjort nån gång på fyllan hos en hemmatatuerare. Som precis hållit en tatueringsmaskin för första gången. Pinsamt att gå ut och gråta över det i aftonbladet.

East street är ju grymma (fast sjukt dyra!). Och Swahili Bob.

Svar:
Jag har hittat ett par kandidater. Dock ej East. Jag är sjukt petig!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Klart att det alltid är bäst att kolla upp allt och vara på den säkra sidan, men tycker att det är hårt att säga att hon får skylla sig själv. Antar att hon gått in på en studio och att det där har varit bilder på tatueringar, verkat seriöst osv. Orkar inte läsa om artikeln men säger inte han som har gjort tatueringen att hon godkänt skissen? Tycker att det är skojaren som inte borde utge sig som tatuerare som gjort fel i första hand. Det ser inte klokt ut.

De flesta studior har hemsidor nu förtiden, där man kan se deras portfolio, det går att läsa. Jag valde den studion jag valde på rekommendation av mina vänner, och pågrund av deras bilder på sidan, de hade den stil som passade mig. För mig krävdes det inte mer för att välja.

Men som andra sa så känns historian skum. Gjorde de ingen skiss först? Hade han ingen skiss/mall att följa på huden? Hur kunde hon inte se den när han tatuerade DÄR? Riktigt udda

Du gör rätt i att vänta tills du hittar en bra tatuerare som är duktig på sitt jobb, som du gillar och känner dig bekväm med. Stod i kö till min tatuerare i 1,5 år innan jag gjorde min fullsleeve eftersom jag visste att han är en av de bästa, lite dyrare dessutom men det var värt varenda krona!!

Jag har hört att det ska vara grymt mycket gift i tatueringsfärgen. Vet du hur det är med den saken? Jag är nämligen också grymt sugen på att tatuera mig, men eftersom jag i övrigt är en hyfsad renlevnadsmänniska så känns det lite onödigt att spruta in en massa gifter i kroppen av enbart estetiska skäl.

Svar:
ingen aning, men har aldrig hört talas om det
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Alltså ursäkta med HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!! Jag dör. Hur har jag kunnat missa det här roliga. Jag har en del bläck på huden men har till skillnad då kollat upp vem det är som kommer göra en permanent bild på min hud.

Jag måste också säga att man får skylla sig själv, samma som att man kanske får skylla sig själv litegrann om man får hepatit om man gaddar sig i en snuskig källare hos en hemmaklåpare.

För många verkar det vara viktigast med ett billigt pris än ett bra resultat. Slår man ut priset på tiden man ska ha tatueringen blir det inte speciellt dyrt, eller hur?

Betalar man för mycket för en vara kan man mista lite pengar. Betalar man för lite kan man mista allt.

Alltså det här är ju lite tragikomiskt. Hur kan hon lägga all skuld på (den usla) tatueraren? När jag har blivit tatuerad har jag tittat under tiden. Om det hade blivit så där fult hade jag gått!! Och tog av plasten när hon kom hem? Vad var det för plast? De sätter ju på plastfolie? fick hon en sopsäck eller som hon inte kunde se genom?

Jag är tatuerad, jag var petig som satan och avbokade till och med en bokad tid hos en tatuerare eftersom jag inte riktigt tyckte de kändes helt hundra nån dag innan.

Sen kollade jag runt ännu mer och hittade tillslut en som jag tyckte kändes seriös, duktig, kunnig och gjorde jag slag i saken.

Men jag tycker de låter så otroligt konstigt bara alltsammans. HUR kunde hon inte veta nått när tatueringen gjordes, hon har dessutom gjorde den på ett ställe som hon SER när han gör den och man ser den ju igenom plasten om inte annat. Som sagt väldigt märklig historia..

Han är säkert skit kass och så godkände hon ändå skissen för hon kanske tänkte att det skulle bli fint tillslut ändå, och sen blev det inte det och så ångrar hon sig. Folk verkar inte vara allt för petiga när det gäller att kolla upp tatuerare. Det kommer ibland in folk på mitt jobb och frågar om jag vet någon bra tatuerare. Det gör jag ju, men berättar att dessa måste man boka tid hos. Då kommer alltid följdfrågan "Du vet ingen annan då som kan ha tid?". Jag svarar att jo det vet jag, men jag skulle inte rekommendera någon att tatuera sig där för dom har jättedåligt rykte. Och då får jag ofta svaret "Men det gör inte så mycket för jag ska bara skriva en text/göra en liten grej, osv". Sådana människor får ju skylla sig själva!

Der er så mange unge mennesker som tatoverer og som oven i købet kalder sig tatovører. Mange af dem aner ikke hvad de foretager sig, hverken med nål eller hygiejne. Jeg bliver så ederspændt sur og vred over det her, for jeg har selv en teenager, som vil det hele. Alle mulige åndssvage piercinger; læber, øjenbryd, tunge. Jeg sætter sporerne i konstant, men hun blæser på det, så ja, undskyld, de unge som får gjort det hos hvem-som-helst er lige præcis lige så stupide, som dem der gør det.

Klogt af dig at se dig godt for inden du kaster dig ud i projektet.

Hahaha. Mycket märkligt.

Synd att folk inte kollar upp sina tatuerar bättre (eller vad hon nu missat med denna..)

Evil eye är grymma – speciellt Roger och Fredrik, om du inte har dom på din kolla upp lista redan så skriv upp dom nu! Blir inte mycket bättre än så 😉

Jag är benägen att hålla med. Det handlar ju om någon som ska göra permanent avtryck på en hud. Hur kan man låta bli att kolla upp in i minsta detalj och vara skitnoga med skiss osv. Fattar verkligen inte. Klart att tatueraren var pissig och inte borde få tatuera, men pinsamt att gråta ut i pressen med något som man borde upptäckt långt tidigare. Tror dock knappast tatueringen kommer bli snyggare när den är klar (som tatueraren påstår i texten)

Sedan fattar jag inte folk som verkar ha bråttom med att få sin tatuering gjord nu, NU! Jag menar, tiden man ska ha den är ju lite längre och det är ju värt reasrchtid och vänta på en bokad tid om man vet att tatueraren är bra. Jag har en fundering på en tatuering, men jag kommer att vänta ett bra tag till innan jag gör slag i saken. Jag vill vara helt säker på att jag vill ha den här grejen och jag vill absolut göra det hos en bra studio.

Men hörrni. Tycker faktiskt synd om tjejen, sen när blev det hennes ansvar att han gjorde en kass tatuering? Det är inte så lätt att säga ifrån när man sitter hos ett "proffs". Dessutom var det väl fösta gången så hon kanske inte visste vad hon skulle förvänta sig. Inte samma sak men lite liknande princip: vet själv att jag varit hos frissan flera gånger och blivit sjuuukt missnöjd men inte vågat säga något förrän flera dagar senare.

Skumt. Jag menar, det är ju på armen… vart satt hon och tittade? Likaså, okej han pratade i telefon och var stressad för en match, jag skulle inte ens låtit nålen nudda huden om det var en sådan situation.

Det låter enormt skumt alltihop.

Mathilda, hår växer ut! Hade det inte gjort det hade man nog lagt ner jävligt mycket tid för att hitta den bästa frisören den där enda gången man ska skaffa sig en frisyr. Klart man får ta lite ansvar för vad man utsätter sin kropp för. Jag har inga planer på att tatuera mig, men hade jag velat det hade jag kollat upp den bästa jag kunde hitta och hört efter av trovärdiga referenser innan jag lät denne komma i närheten av mig med bläck och nål!

Jag är en artonåring som har läst din blogg i flera år. Varje inlägg insprerar och du sätter ord på saker jag själv har svårt att beskriva. När jag är frustrerad har jag mycket svårt att skriva sansat och vettigt. Du är min stora förebild och jag hoppas verkligen du kan hjälpa mig.

Jag har startat en ny blogg och skrev nyss (efter flera timmar) klart mitt första inlägg och förvånades över hur otroligt svårt det var att få fram sin åsikt och vettighet. Jag VET att jag har rätt osv, men hur får jag det att låta rimligt för andra människor som inte besitter någon som helst intelligens(könsrollsälskarna)? Det vore fantastiskt om du kunde läsa mitt inlägg och ge kredit och tips.

Jag har även planer på att starta en genusgrupp i skolan och har vid första tillfället planerat att ha ett föredrag; men jag som annars har så lätt med orden har plötsligt svårt att svara på det enklaste frågorna. Jag inser att det endast handlar om åsikter och där sätter det stopp för mig. Jag, liksom alla andra, är uppväxta i en samhälle med tydliga riktlinjer för vilka vi BORDE vara. Hur ska jag få andra i min ålder ATT FÖRSTÅ?

Ser nu när jag har skrivit hur desperat och liten måste verka; men när det kommer till detta finns det så mycket frustration och ilska inom mig som jag inte kan BESKRIVA att jag känner mig lika förminskad i mina tankar som när man gick på förskolan och inte fullt ut kunde uttrycka vad man kände.

Nej, nu börjar det spåra i vad jag skriver. Hoppas du förstår i måttliga mängder vad jag försöker förklara i alla fall.

/ Lillamy

Läste precis om detta. Hur fan kan man missa något sådant? Tittade hon inte medan han tatuerade henne, inte ens när hon blivit färdig, utan såg det först när hon kommit hem. Låter väldigt skumt må jag säga.

Har läst de flesta av artiklarna nu och jag måste säga att visst skulle hon ha tänkt efter bättre, kollat referenser etc

Men inte förtjänar hon en SÅ dålig tatuering ändå?

Jag tycker det är bra att hon gick till pressen för att fler skall tänka efter före och kolla upp vem de skall låta tatuera!

Visst borde tjejen ha gjort bättre research, men som någon skrev när blev det hennes ansvar att han är kass på det han gör? Av artikeln att döma gick hon inte till någon hemmapulare heller utan till en studio.

Och att hon inte såg resultatet förrän det var för sent, jag som har svårt för blod har undvikit att titta på processen när jag tatuerat mig. visserligen har jag då varit väldigt noga med att kolla upp tatueraren innan, men ändå.

Jag blir alltid så fascinerad av sådana här reportage där någon gråter ut i pressen och frågar: "Vem ska ta aaansvar?" och jag liksom känner oftast för att svara: "Eeh… Du?!?"

Men herregud. Varje gång jag har tatuerat mig har jag först fått se en skiss, sedan har tatueraren lagt en mall i bläck på kroppen för se till att jag är nöjd med placering osv. Det är en sak att låta en ful frisyr slippa undan utan att gnälla på frisören, men tatuerar man sig är det ens ansvar att man säger till om man är missnöjd, det är ju du som ska leva med det hela livet. För övrigt skulle det vara extremt enkelt att fixa till det där kladdet så att det blev snyggt. Tjejen verkar rätt blåst men tatueraren verkar kass också.

Amelia:

Ja, det finns gifter i tatueringsfärg. Dock så skall de färger som seriösa tatuerare använder inte innehålla gifter som överstiger gränsvärdet som EU har satt som standard. Det finns även färger framtagna som är mer eller mindre giftfria.

Man kanske inte skall tatuera sig hos den som använder Pelikan-bläck eller har byggt en egen maskin av en rakapparat. 😉

//Stina (Hon vars sambo jobbade med att sälja tatueringsutrustning och blev lite insöad…;))

Konstigt, tatueraren placerar ju en "bläcktatuering" på kroppen först så att man kan göra eventuella justeringar! Hm…

Hur som, tänkte bara tipsa dig om stället jag tatuerar mig på! Salvation Tattoo heter det och det ligger på Sankt Paulsgatan (www.salvationtattoo.se). De sysslar främst med den japanska, klassiska stilen, så om man vill ha ett lite modernare porträtt exempelvis så har jag själv hört att de rekommenderar en vidare. Det är bara två tatuerare där, Joel och Nille. Jag har gjort mina två tatueringar hos Joel men jag har en vän som har gjort sina (7 st?) hos Nille och alla är superfina. De är väldigt professionella och trevliga, så ett tips bara 🙂

Alltså förlåt, men… HAHAHA! Hur kan man tatuera sig på ett sånt ställe och inte se hur det sr ut? Hon måste ju suttit med huvudet helt bortvänt och vägrat kolla. Och man ser ju absolut genom plasten! Och tatueraren verkar ju inte heller kunna sin grej, tekniska missar och dela en sån liten tat på två sittningar, för att inte tala om oproffsigheten i att prata i telefon och tjata om hur stressad han var för att gå på match – NEJ! jag är glad att jag har vett att researcha inför mina gaddningar, så slipper man snyfta i aftonbladet.

Och det här med giftig färg, det stället jag var hos sist hade vegansk färg (inte för att jag är vegan, men ändå) som var så miljövänlig och giftfri som man kunnat än. Sånt utvecklas ju hela tiden.

I lokaltidningen står det att efter rekommendationer från vänner så valde hon detta ställe. Hon hade även kollat upp hans tidigare verk och allt verkade prima.

Då han satte igång valde han att skissa direkt på hennes arm och det såg fint fint ut, men när han började tatuera blev allt kladdigt och därav såg hon inte så jätte mycket.

Sucks for her….

Jätte tråkigt för henne men precis som du skriver undrar man ju om hon verkligen kollat upp tatueraren och sätt motivet etc. Jag läste artikeln och där säger hon att hon fick en chock när hon tog av plasten efteråt, när jag tatuerat mig så har ju jag suttit och tittat på arbetet tatueraren håller på med så förstår inte vad hon pysslade med under tiden hon satt under nålen 😮

Det här är för fan helt och hållet hennes egna fel och ansvar. Jag tippar på att det enda hon kollade upp var prislappen. Om någonting är lockande billigt så ska man ta sig en allvarlig funderare på varför. Speciellt när det ska sitta på kroppen för-fucking-evigt. Och så gråta ut i media på det? Älskar när folk är totalt okritiska till sig själva.

Nu var det kanske så att du inte bad om tips men jag tänker vara fräck nog att tipsa om Fru Duva på bläckbyrån i Gröndal. Hon är grym! Dessutom min sambos syrra så går du dit kommer jag antagligen råka dyka upp med kaffe å bullar 🙂

Jag måste nog säga att den där tatueringen är dålig även om det varit en hempulare… Ja, man har eget ansvar men det finns också ’tatuerare’ som pratar och får folk att tro att den ’skiss’ de gjort blir mycket snyggare när den är på huden osv så nog kan hon ha blivit duperad. Sedan borde hon nog ha valt att studera personens material mer och gärna tagit någon som faktiskt rekommenderas av någon.

Jag är sugen på en tatuering men jag backar alltid ur när jag börjar närma mig i planerna, inte för smärtans skull utan mer för att jag känner att jag spenderar pengarna på något onödigt. Jag vet att gör jag en så blir det knappast hos någon budgettatuerare så det kommer kosta men kanske kan min kusins man ge mig rabatt? (han är tatuerare och riktigt bra)

Nu känns det som att kanske inte hela historien är med (är ju ändå aftonbladet) men jag tycker vissa här är lite väl hårda då man inte vet omständigheterna. Hela den här "skylla sig själv" grejen behöver man inte ta i med.

Även fast hon ansvarar för att kolla upp tatuerare (för det gör man ju) så är det någon annan som har gjort den, och den blev fel. Allt man kan göra är att konstatera att något gick fel däremellan utan att skylla på någon.

Har folk inte läst artikeln? Jag vet ju inte hur det ligger till och vet heller inget om att tatuera sig, jag var inte där när det hände, med enligt vad jag läst så:

1, hon hade hört gott om tatueraren – alltså hade hon iaf lite kollat upp i förväg

2, det blev kladdigt på armen när han höll på – alltså kunde hon inte se på en gång

3, han verkade bete sig skumt under tiden, prata i telefon och så, men vem har inte gått med på skumma behandlingar för att man är för artig för att protestera eller ifrågasätta när man väl sitter där som kund?

Det är möjligt att hon ljög ihop detta efteråt för att få mer sympati, men att förutsätta det är ju inte mkt bättre än att förutsätta att våldtäktsoffer ljuger. Tror det är lätt att vilja få andra att skylla sig själva för att intala sig att "det här skulle aldrig hända mig".

Enda omständigheterna jag kan köpa är 1. Hon var svinfull, 15, på språkresa på Kos. 2. Hon blev tvingad under hot 3. Hon lider av narkolepsi och somnade och under tiden byttes den hon hade bestämt skulle få gadda henne av mot en femåring.

Nä. Jag kan inte tycka synd om henne hur hårt jag än försöker. Det är såklart beklagligt att vem som helst kan köpa en tatueringsmaskin men hur ska man börja granska sånt?

Haha, ja där kan man verkligen fråga sig vad som hände. Nu ska inte jag prata för mycket, med tanke på att jag inte har kollat upp någon av mina tatuerare utan gjort de spontant, så jag har haft tur, men man ser ju ändå en skiss innan. Eller missades detta totalt? Satte han sitt barn för att tatuera?

Ser ut som en tatuering som jag hade kunnat prestera, men å andra sidan jobbar jag inte som tatuerare.
Vad jag vet så har du inte fått någon gadd gjord än? Jag kanske har missat det, men om du inte har fått någon gjord eller valt tatuerare kan du kolla upp Robert Borbas, @grindesign på instagram, otroligt skicklig. Han håller till i budapest men en resa dit och några nätter + tatuering är billigare än bara tatueringen här 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *