Kategorier
Vardagstrams

True Blood

Igår hängde jag på vårdcentralen. Jag har gjort lite EKG och tagit lite prover. Jag har ju hjärtklappning emellanåt och oroar mig för skjö tjö sköldkörtelsproblem. SÅ SNART FÅR JAG VETA OM JAG SKA DÖ osv. 
 
 
Men tills dess så blir det kanelbullar, varm choklad och True Blood-maraton (igen) hemma hos Anna // Apan Satt i Granen. Vi är ju två himla tjocka och härliga fruntimmer som njuter av tillvaron och vi gillar ju att mötas över fett och socker i stora lass. MUMS!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”True Blood”

Jag blir förvirrad. Du äter inte enligt LCHF längre eller? Har för mig att du sagt att ni gör det hemma. Eller går det i perioder?

Svar:
Hur menar du? Få rman inte äta onyttigt ibland bara för att man äter nyttigt till vardags? Äter du aldrig godis?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tog prov för samma körtel för kanske en månad sedan. För mig kändes det inte bättre att veta att jag visserligen kommer att dö (långt in i framtiden eller idag) men att alla besvären mer beror på hur jag är som person än hur min körtel beter sig.

Sitter här och trummar med fingrarna. Snart är du här. Jippie!

Till alla er som känner minsta oro kring sköldkörtelm gå till er vårdcentral och ta ett blodprov. Är det sköldkörteln som spökar går det råda bot på det. För min del började det med hjärtklappning, gick upp en jäkla massa i vikt och trötthet. Det visade sig att jag hade hypotyreos och nu äter jag levaxin.

Låter jätte mysigt (inte hela grejen med nålar i armen utan bullfikat och den varma chokladen) har själv aldrig sätt true blood men den verkar bra! Hoppas ni får det trevligt och att provsvaren är bra. Föresten vad föreställer din tatuering? Den ser tjusig ut! 🙂

Hur har du det med Treon då? Ett tag när jag var yngre kunde jag få hemska perioder av hjärtklappning när jag tog mycket Treo. Nu har jag lustigt nog inte det längre och fortsätter lugnt mitt treodrickande! Hoppas du blir bättre iaf. Det är jäkligt äckligt med hjärtklappning!

Är det "bara" sköldkörteln kan du skatta din lyckliga stjärna för då får du en liten tablett att ta varje dag och alla problem borta! Är det inte det är det kanske mer tålamodsprövande och jobbigare behandling.

Jag har testat nämnda körtel flera gånger – aldrig nåt strul med set men själslivet fick jag hjälp med och då slutade de anda symptomen också! Lycka till!

Asså inte för jag vill vara regn på er parad, men ni som säger att det är så enkelt om det bara är sköldkörteln.. så är det ju inte. För en del kanske. Men inte för alla. Levaxin hjälper tex inte alla. För en del hjälper det att få blodproven att se bra ut men inget annat. Man får kämpa sig blå för rätt vård när man har sköldkörtelproblem.. ibland. Ganska ofta som jag förstått det. Men jag glädjer mig åt att det funkar bra för er 😉

Jag ville bara berätta om min dag. Det var under resten på min utbildning som fem killar i min klass började slänga ur sig kommentarer (helt från ingenstans) som "det finns ju inget töntigare och onödigare än det här med genus". Jag kände efter om jag hade orken att ta mig an en fem-mot-en diskussion.. Och det gjorde jag. Det var inte lätt, men jag kände mig så pass full av goda argument att jag kunde svara på alla frågor med vass tunga och dela ut motfrågor där dem såg ut som fågelholkar. Jag behöll lugnet under hela tiden och diskussionen slutade med att en av killarna slängde ur sig det klassiska argumentet "Killar ska ha blått och tjejer ska har rosa för att.. För att det alltid varit så!!"

Där beslöt jag mig för att det var över. Jag log lite för mig själv och kände att jag hade "vunnit" (och förhoppningsvis satt igång ett tanke-frö i skallen på dem). Allt tack vare dig och din blogg! Keep up the good work!

Svar:
Du skulle ha svarat "fast det har inte alltid varit så. För ungeför 100 år sen så var rosa en färg för pojkar".
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Varför så viktigt att skriva att ni är tjocka? Tycker du inte kroppsprat är onödigt?

Svar:
För att jag retas. Inget är så provokativt som en tjock kvinna. Eller jo, en tjock kvinna som vägrar skämmas och gillar mat. En sak bör du veta om min blogg och det är att jag inte är dödsseriös hela tiden. Jag driver ganska friskt med mig själv ibland. Ibland retas jag. Ibland provocerar jag. Ibland skojar jag.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Får man vara lite fräck och fråga hur det kommer sig att du inte jobbar? Eller är bloggen jobbet? Söker du jobb? Ska du plugga? Jag vet inget mer om detta med förskola än det jag läser på tyo familjeliv, men där verkar det ju vara superduperförbjudet att ha barnen på förskola om man själv inte jobbat, typ folk som pluggar på distans och blir "påkomna" av föreskolepedagogerna som tycker att de isf måste ha barnen hemma. Så ursäkta att jag "snokar", är bara så nyfiken.

Förresten, ang. LCHF och att äta nyttigt i veckan och unna sig ibland: Jag körde på lchf ett tag, trivdes ganska bra med det men det jag inte fixade var att man var tvungen att vara så strikt. Jag försökte mig på detta med att är "nyttigt" i veckorna och sedan unna med bullar och annat gott då och då, och jävlar vad jag gick upp i vikt. Jag var skit-envis och ville inte skära ner på fettmängden, men till slut gav jag upp och började äta vanligt igen. Jag hade ingen aning om att du åt enligt lchf, jag vet ju att gå ner i vikt inte är meningen med ditt liv, så jag antar att du gör det för att du trivs och mår bra. Min fråga är då: Blir du inte skitsnurrig när du käkar kakor? Jag minns att jag blev alldeles illamående varje gång jag åt socker (som om det hindrade mig, haha…)

Herregud, på min arbetsplats sticker nog majoriteten UTAN handskar helt och hållet. Handskarna är ju mest till för att skydda den som sticker, inte för patientens skull så det är väl egentligen ett val för den som sticker…

Ni som gapar om handskar- har ni själva provat att med handskar på händerna sticka Agda, 95, svårt kärlsjuk med blodkärl tunna som sytrådar och stela och spröda som ett rullrån…? Handskarna tar bort oerhört mycket av känseln när man ska bedöma (eller över huvudtaget HITTA!) kärlet ifråga.

Joo klart man får. Förlåt om du missuppfattade min nyfikna fråga som nåt slags attack. =P

Jag äter lchf men fuskar också lite då och då,även om jag oftast kör lchf-gottis. Jag undrade för att jag var nyfiken helt enkelt på om du äter det, eftersom jag för länge sedan läste att du gjorde det men på senaste tiden sett så mkt kolhydrater i bloggen. Så va bara nyfiken på om du hade slutat.

ML, handskar (och förkläde) är minst lika mycket för patientens skull som för sin egen. Oavsett om man spritar så sitter det en massa bakterier kvar, och som det finns risk att överföra mellan patienter.

Det tar självklart bort känslan, men det får man träna på, som med allt annat. Jag har aldrig stuckit utan handskar på båda händerna, och jag sticker otroligt många gamla Agdor på 95 år. Lär man sig rätt från början så vet man inget annat. (jobbar inom kirurgi, bland annat på en avdelning med just kärlsjukdomar)

Tycker det är sjukt nonchalant och oansvarigt att sticka utan handskar. Skulle nån ta prover på mig och inte ta på handskar skulle jag INTE bli glad.

Till ML:

Att föra in smuts i patientens kropp via insticksstället är inte bra. Ett enkelt sätt att minska denna risk är att använda handskar. Har du svårt att hitta kärlet kan du känna först, sedan sätta på dig hanskar, tvätta och sticka. Värme lockar fram kärlen och fungerar det inte ändå så kalla på en kollega istället för att tumma på hygienrutinerna. Det är en vanesak, och snart lär du dig känna kärlen även med handskar på.

Jag opererade bort min sköldkörtel för fem år sen ungefär, det bästa jag gjort nånsin. Många års skit var löst, har gått odiagnosticerad i många år pga okunskap inom läkarkåren och sen gick jag på tablettbehandling i två år utan att det blev 100% bra. Nu måste jag förvisso äta levaxin resten av livet men det är en baggis om man jämför med alla problem som sjukdomen gav mig.

Jag hade överfunktion i sköldkörteln, en sjukdom som heter Graves sjukdom, också kallad giftstruma. Känn på den du! GIFTstruma!

Du tänker aldrig att det kan vara så att din kropp inte mår bra av vad du äter? Förstår att du inte bara äter en massa socker hela tiden men för många så klarar inte kroppen särskilt stora mängder kolhydrater. Jag själv är känslig för kolhydrater på det sättet att jag binder på mig vätska i kroppen vilket gör att jag får ont. Jag får dessutom hjärtklappning om jag äter sötsaker d.v.s. Kakor och godis. Jag har vid ett par tillfällen fåt ont i bröstet av att bara äta en chokladboll eller liknande. Kanske psykiskt men dock lika skrämmande. Jag tycker att jag är värd att unna mig sötsaker men efteråt reagerar alltid min kropp så starkt att det inte känns värt det. Skittråkigt men har börjat acceptera att jag helt enkelt inte "tål" kolhydrater och framförallt inte sötsaker. Blir dessutom triggad att äta dessa när jag väl börjar och sugen på mer.

Ja en tanke bara. Tror att vi inte är gjorda för att äta så mycket kolhydrater som vi gör. En del tål dem bättre än andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *