Kategorier
Vardagstrams

Vad gör er arga?

Jag hatar denna hundägare! Må hen ramla ner i en gödseltunna eller få avsloppsöversväming på toaletten. 
 
 
Den här högen ligger precis i slutet på stigen vi går på till ungarnas förskola. Dold i gräset och löven. Den försvinner (läs: trampas ut) med jämna mellanrum, men återuppstår märkligt precis lika regelbundet och på samma plats. Jag funderar på att sätta upp en arg skylt eller lägga mig på lur och hugga aset som inte plockar upp efter sitt djur. Eller bajsa en ICA-kasse full och ösa över idioten.
 
Apropå ilskan jag känner just nu så tycker jag att ni ska lyssna på Cissi Wallins psykakuten från gårdagen. Det diskuterades ilska och Kvinnopartajs egna Sessan var på plats och jag erkänner motvilligt att jag förälskade mig lite smått i denna arga och elaka människa. Jag skrattade högt genom hela programmet.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vad gör er arga?”

ÅÅÅÅÅÅH! Vad är det med hundägare som låter hundar bajsa i lekparker, på andras trädgårdar, just vid trottoaren etc och sen bara täcker över det med lite löv typ? Hundbajs dessutom som stinker värst av allt bajs typ, kletar jättemycket och ibland innehåller mindre trevliga saker.. Fy fan!

Hur svårt kan det vara liksom? Och en rulle bajspåsar kostar i runda slängar tio spänn (på ÖoB, hett tips).

Men jag erkänner, jag plockar inte alltid upp. Går vi i skogen och han skiter typ under en gran, då plockar jag inte upp. Faktiskt.

Jag brukar tänka att om jag kan gå obehindrat nånstans, då kan andra gå där, och då plockar jag upp. Men ska jag behöva leka akrobat och klättra och ha mig, då struntar jag i det…

I skogen finns det sällan nånstans att slänga sitt bajs o naturen hanterar en bajskorv bättre än en plastpåse med bajs i. Men man plockar upp efter sin hund i tätbebyggda områden (där man förr eller senare kommer att springa in i en papperskorg).

LunaSilver – Jovisst, men skogen och parken är inte samma sak. I parken (om jag nu går där) så plockar jag givetvis upp. I skogen, precis som Sophie skriver, finns det sällan papperskorgar och det är bättre att låta bli då (peta ner i ett dike med en pinne funkar också). Inte göra som en del gör; plocka upp bajset och sen slänga påsen – i skogen… :S

Har tre hundar, jag plockar ALLTID upp, oavsett vart jag går.

Jag blir så besviken på folk som inte tar sig den tiden, det går ju på några sekunder bara, för många gånger känns det som att alla hundägare får skit för det… & jag förstår ju, särskilt när man bor i stan att man drar de flesta hundägare över en kam. Tycker det är sjukt dålig stil att inte kunna plocka upp efter sin hund.

Det finns ju dessutom gratis hundpåsar i de flesta kommuner & precis som en annan skrev, det är asbilligt på Ö&B.

Oavsett om man har hund eller ej – ingen vill trampa i bajs.

Hatar också hundägare som inte plockar upp efter sig. Jag är själv hundägare och plockar alltid upp efter mig (bor i stan). Eftersom jag vistas där andra hundägare vistas ser jag mer hundbajs än någonsin. Helt sjukt att folk inte i staden inte plockar upp efter sin hund. Jag kan acceptera att de på landet, utan massa närliggande grannar eller i skogen, inte plockar upp hundbajs. Fast inte i stan!

Jag har hund. Plockar upp där det är befogat. Alltså inte i oländig terräng el på åkrar som ändå gödslas. Bor ju på landet… där hästar bajsar stora lass på grusvägarna. Stör mej inte nämndvärt.

Däremot alla ungar(?) som slår sönder glas överallt gör mej vansinnig!!! Har varit med om mer än en tass som blivit uppskuren. Fan så mkt värre än lite skit.

// Asta

Just på grund av de hundägare som inte plockar upp efter sina hundar har jag två barn som ständigt spanar efter hundbajs och är paniskt rädda att kliva i det. Det är ofta att man känner doften i parken och får sanera sandlådor och under gungorna. Mitt äldsta barn har tom lyckats sätta handen i en laddning när hen skulle krypa under klätterställningen.

Jag vet inte om det är samma hundägare som inte har koll på att det är kopplingstvång på hundar i vår kommun eller de som använder fotbollsplaner och förskolegårdar för att rasta sina hundar och inte plockar upp efter dem där heller…

Nu vet jag att alla hundägare inte är såna och drar inte alla över en kam. Tyvärr är det några som förstör för många, men så är det med det mesta.

Jag blir också arg när jag ser fotbollsupporters som förstör, vi bor bredvid en stor fotbollsstadion ett tag till (det är den som ska flytta).

Överhuvudtaget blir jag arg när folk förstör för andra och andras saker.

Här nere i Holland har dom mopeder och traktorliknande fordon som åker runt och suger upp hundbajs regelbundet. Ser lustigt ut, och finns både negativa och positiva saker med den. Dels så plockas allt bajs upp, å andra sidan känner folk att de inte behöver plocka upp… Och den kommer ju inte direkt efter hunden skitit, så högarna ligger ju kvar ett tag. Däremot har dom skyltar i parker vart hundar är förbjudna att gå, vart man ska ha koppel och vart de får springa löst, och folk respekterar dessa till 1000, vilket gör att lekplatser, gräsplättar där folk har picknik/spelar boll osv på sommaren inte har hundbajs!

Min äldsta trampade i baj för några dagar sen, och jag märkte det inte förän jag hade stoppat ner henne i vagnen och hon hade sparkat in bajet ungefär överallt. Fyfan!

Något annat som gör mig riktigt lack är grannens katt som använder barnens sandlåda utanför oss som kattlåda.

När vi sitter där och gräver och det luktar satan, så börjar jag tänka de allra mörkaste tankar vad jag vill göra med både kattfan och grannen.

Vickan, förstår din frustration, men katten har ju inte gjort nåt ont. Ganska självklart att de går i sandlådor. Köp ett sånt där skydd man sätter över sandlådan. Tror det är bäst för ilskan, för katter kommer alltid springa runt!

Saker som irriterar mig:

Gubbar i alla åldrar som tafsar. Har en på mitt jobb och när jag backar och säger nej till en kram *brrrr* så agerar han som att jag sårat honom?! Fy fan!

Tonåringar (mestadels) med fötterna på sätet framför.

Krossat fylleglas på stan. Spyor på stan. Hundbajs på stan.

Folk som missköter sina hundar, inte går ut med dem, sliter i kopplet, inte klipper klor, inte vaccinerar/går till veterinär när det behövs.

Bara ett tvärsnitt av hatämnen.

Klart man ska plocka upp efter hunden, i alla fall om det är ett ställe där folk kan tänkas gå! Men dock så måste det sättas upp fler papperskorgar, i alla fall i min stad, för ibland får man gå och bära på den där skitpåsen halva rundan innan man hittar någonstans att göra av den.

Jag blir skitförbannad på asen som låter sina hundar bajsa i SANDLÅDAN på lekplatsen och sedan vägrar ta upp efter hunden. En gång hade ngn låtit sin hund bajsa en stooor hög precis nedanför rutschkanan. Annat som gör mig förbannad är alla jävla rökare som sätter sig på bänkarna på lekplatsen o fimpar i sandlådan. Alltså var har dessa människors vett tagit vägen? Sen finns det ungefär sjutusen saker till som får mig förbannad, människor som ställer sig och pratar i bredd på trottoaren och vägrar flytta på sig när man kommer med barnvagnen, hejdå era hälsenor här kommer jag! Osv, osv..

I agree! Jag vet inte hur många gånger jag förbannat personer (i tanken) som inte plockar upp efter sina hundar. Jag råkade faktiskt kliva i hundbajs för några veckor sedan och grr, så frustrerande det var! För att inte tala om ÄCKLIGT! Jag vill inte kliva i hundbajs när jag är ute och går i stan – big no no!

Jag har själv hund och plockar upp efter henne. Det är mitt ansvar och skyldighet som hundägare. Det är till och med så att man kan få böta om man inte plockar upp efter sin hund, har jag för mig. Jag tycker det är något man ska informera hundköpare om när de kommer och vill köpa en ulligullipluttiduttisöt liten lurvtuss som de vill ha som accessoar (med risk för att låta fördomsfull). "Du har skyldighet att plocka upp hundens bajs, vet du om det?".

Hmmm….. så ja, en sak som gör mej arg är hundbajs som ligger i högar runtom. Här i Norrköping finns det JÄTTEMÅNGA hundägare (jag blev förvånad när jag flyttade hit från övik för ett år sedan, just av antalet hundar och hundägare), och tyvärr – när det finns många hundar + hundägare så finns det också många som inte plockar upp efter sin hund.

Hittade en fantastisk skylt när jag jobbade som tidningsbud förra sommaren, tog kort på den för att aldrig glömma hur underbara arga lappar kan vara.

"FY PÅ DIG SOM RASTAR DIN HUND HÄR OCH INTE PLOCKAR UPP BAJSET EFTER DIN HUND!

DET ÄR INTE FÖRSTA GÅNGEN DU GÖR DETTA! NÄSTA GÅNG BLIR DET BILD PÅ DIG I TIDNINGEN!"

Personen som skrev den hade t om gjort sig besväret att sätta lappen i en plastficka, och sätta fast den på en pinne så att den tydligt syntes från gångstigen.

Där jag bodde tidigare var det nån som aldrig plockade upp bajset efter sin hund när det va vinter. Dom lät hunden bajsa i kanten av trottoaren, mitt i snöhögen. Bajset sjönk ner i högen och det var nästan som om hunden inte hade utfört sitt överhuvudtaget. Men hör och häpna! Hundbajs löses inte upp i snö! Så när våren började komma och snön smälte, flöt hundbajset runt över hela trottoarerna och man fick hoppa och sicksacka för att inte trampa i det.Förstår ni hur mycket bajs det är jag talar om? Tänk er en 5 månader lång vinter och en hund som bajsar minst en gång om dagen. Det var så mycket bajs att jag vid vissa tillfällen tröttnade på att dansa runt det och helt enkelt klev i det. SÅ mycket bajs var det.

Anonym ovan, jag vet att jag inte borde skratta, men ditt inlägg var så jävla roligt formulerat att jag inte kunde låta bli. förlåt.. haha..

också hundägare. plockar alltid upp. dock har vi fem stycken närboende (observera; inte grannar) som rastar sina hundar i VÅR trädgård. hyresvärden har varit inkopplad och de har blivit förbjudna att gå där. men nej, se då smyger de runt i vår trädgård på nätterna istället när de tror att ingen ser dem. och på morgonen så ligger det skitar runt hela jävla huset. DET gör mig förbannad. jag går väl för fan inte in i någon annans trädgård och rastar min hund. vare sig det är hyresrätt, bostadsrätt eller något form av hus. och jo, du MÅSTE böta om du inte tar upp. det är lag på det nu. 800 kronor kringlan! 🙂

Hoho, saker som gör mig arg? Bästa ämnet! 😀

Ptja, gubbar som beter sig nedlåtande för att jag är tjej, rasister (eller ännu värre "jag är inte rasist, men…"), dömande människor öht, folk som är elaka mot barn och djur….det kan bli en lååång lista. Och ja, hundbajs är för jävligt.

Nåt av det allra konstigaste jag vet är alla hundägare som lägger bajset i en påse & sedan slänger påsen på gatan/i en buske. Alltså man är beredd att plocka fram en påse, böja sig ner och ta bajs i handen (okej jag vet att det är plast emellan) och lägga det i påsen. Men man kan inte tänka sig att bära påsen x meter till en papperskorg. Så istället för väldigt störande, men helt biologiskt & snabbt nedbrytbart avfall, så har man berikat naturen med ännu mer plast som tar evigheter att bli av med. Hur tänker en sådan människa?

Jag blir så förbannad på folk som snackar sikt om andra utan att ha en aning om varför de beter sig som de gör, som är medvetet elaka mot andra , som fördömer helt utan kunskap och urskiljning och som inte tar ansvar för det de gör. Alltså jag blir galen!!

Jag blir arg på sjävsäkra, högljudda människor har fel. Typ folk som gapar om hur fruktansvärda feminister är, men som bygger hela sin kunskap om feminism/feminister på något som Per Ström berättat för dem. Eller LCHF-människor som säger helt sinnesslöa, nyanslösa grejer som "barn som äter margarin blir psykiskt sjuka" (autentiskt exempel från min omedelbara verklighet).

Jag blir arg på folk som behandlar sina eller andras barn könsstereotypt.

Jag blir arg på folk som säger att en ska låta "flickor vara flickor och pojkar vara pojkar".

Jag blir ofta arg på religiösa människor. Inte deras fel, men religion (och allt som gjorts i dess namn från krig & massmord till att få människor att känna skuld och skam för helt naturliga saker) provocerar mig.

Jag blir arg på "nationalister" som snackar om svensk identitet, historia och kulturarv, trots att deras egna historiekunskaper slutar ungefär vid förra torsdagen.

Till exempel.

Listan kan göras lång men för att nämna en sak som inträffade för några veckor sedan och som fortfarande gör mig så arg är:

• Människor utan tillstånd som parkerar på handikappruta.

• Människor som hånskrattar åt en när man påpekar att de parkerat på parkeringens enda handikappruta.

Hundbajs är inte heller kul. Minns ett dumt bus jag och min kompis gjorde som barn. Då plockade vi förvisso upp bajset från hunden vi passade MEN vi la hundbajspåsen öppen (alltså icke ihopknuten) i en grannes brevlåda.

Eh. Hm. Så nästa gång jag trampar i hundbajs så kanske det är mammas granne som kommit för att hämnas. Hm.

Nu har jag växt upp plockar upp hundbajset och slänger det i soporna istället för grannens brevlåda. Och jag parkerar inte heller på handikapplats. Utan springer runt och skäller på folk som inte följer lagar och regler.

Det blev folk av mig med.

Hm.

Men för bajskorven utanför dina barns dagis lovar jag att jag är helt oskyldig till!

🙂

@ Lynx Lynx: Exakt vad skulle polisen ha gjort istället? Avvaktat och sett ifall den labile mannen med kniven tog sitt eget liv eller inte innan de ingrep? Eller försöka avväpna en man med kniv under det att de själva med största sannolikhet blir attackerade av hans två biffiga hundar med rätt bra tryck i käftarna? Exakt vad skulle polisen ha gjort annorlunda menar du?

Emelie: mannen var inte självmordsbenägen. Han satte kniven mot sin hals för att hindra polisen från att skjuta hundarna. Ändå var det det de gjorde. Så att de beskyddade mannen? Knappst. De avlossade 20 skott bara de decimeter ifrån honom och gjorde dessutom det han försökte förhindra genom hot om att skada sig själv. Mannen var på väg till sitt arbete och satte sig på trottoaren för att ta en cigarett. Bedrövligt agerande av polisen i detta fall, anser jag.

@Emelie: Förhandling och ev. pepparsprej. Är det ens logiskt att "rädda livet" på någon genom att utsätta personen för livsfara?

Enligt den unga mannen som fick sina hundar skjutna svarade han polisen, som sade att de skulle skjuta hans hundar, att han skulle skära halsen av sig om de gjorde det… Han kom innan skottlossningen dessutom själv med förslag på lösning av "hundfrågan".

Hur kan du inte få hela situationen till ett totalt fiasko? Jag har väldigt höga krav på de människor som i sitt yrke har tjänstevapen och våldsmonopol, och dessa poliser har uppenbarligen inte varken medmänsklighet, intelligens, omdöme eller nerver i tillräcklig mängd för att anses vara kompetenta i sin yrkesutövning.

Plockar alltid upp. Även andra hundars bajs ibland. Stör mig så jävla mycket när folk är lata för det går ut över oss som faktiskt plockar upp.

Mer att hata: offentliga spyor och spottloskor (min hund klev i loska, strängen mellan min hunds tass och spottet…. fy fan, bara svor högt så alla glodde och torkade bort med min vante och slängde den sen).

Det er noget forbandet svineri….men jeg må sige; svenskerne er superdygtige til at fjerne hundbajs, set i forhold til danskere. Her i byen er det så sjældent man ser en, så man faktisk stopper op og undrer sig over hvad det er, og HVEM som har efterladt den. Stort hip til svensken…. i frågan om hundbajs – altså 😀

@ Lynx Lynx: Pepparsprej och förhandling mot två rottweilers och kniv? Nja va. Ska man tro det händelseförlopp som redovisades i tv nyheterna (som var det jag gick på i min tidigare kommentar )är ju inte polisens agerande speciellt konstigt. En rotweiler och liknande hundtyper kan vara trevliga i rätt sammanhang men farliga vapen i fel, något många kriminella utnyttjar. Förstår helt om polisen tar det säkra för det osäkra och avväpnar en person de bedömmer som labil på både kniv och hund, för att skydda sig själva och andra i omgivningen. Gjorde de inte det skulle vi inte ha så många poliser kvar snart. Självfallet ska vi ha höga krav på poliser och visst finns det rötägg även där. Men de flesta tar stora risker för att rädda och hjälpa människor och får stundtals tåla rätt mycket i form av våld, hot och glåpord. Vad får dig att tro att du hade gjort ett bättre jobb just där?

Sedan tycker jag att det framkommit fler saker i just det här fallet som gör att hela historien framstår som mer och mer konstig. Känns som om någon bättrat på sanningen rätt friskt. Frågan är vem?

Svar:
Jag tycker också att killens berättelse låter eh kreativ.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag är helt övertygad om att samtliga inblandade framställer sig i något bättre dager än hur de egentligen agerat… Men jag tror dock inte heller att polisen riktigt räknade med att bli filmade.

Jag har lärt min Moa att man inte ska säga dumma hund utan dumma hundägare för det är synd om hunden som har en sådan lat ägare. Jag minns när jag var gravid med Anton hela vägen till dagis låg det skitar i snödrivorna för plocka upp det pallade inte ägarna. Till och med var det någon som inte plockat upp efter sin hund när det skitit under latrintunnan som sitter fast på en lyktstolpe. Det måste vara höjden av lathet. Jag som var äckelmakare under graviditeten spydde nästan varje dag när jag gick med henne till dagis för det luktade bara hunskit och jag kan ju berätta att det stank ännu värre när det töade. Tänk dig jag bor i skåne och här brukar inte snön stanna länge.

Jag är själv hundägare till tre och får för var gång ett fett vansinnesutbrott när jag ser en lort på backen.(Det har hänt att jag plockar upp efter andra hundars kluttar med skit om någon av mina gör skött sitt behov i närheten, bara för att det gör mig så gudsförbannat irriterad)För hur svårt kan det egentigen vara? Jag har lagt upp en plan på att eventuellt följa efter hundägaren/hundägarna i området(som helt uppenbart har stora problem med att böja sig ner 1-2 gånger/dag och plocka dyngan från backen)och när läget kommer bajsa på hen’s bro.

En efterbliven jävla hundägare låter sin hund (en stor sort, så det är inga små lass den lämnar heller) utanför infarten till pappas hus varje dag. Häromdagen tog han henne på bar gärning och sa till henne "du tänker väl plocka upp det där?", då hade hon världens utbrott om att det är naturligt att hundar bajsar, "hur skulle du känna om någon sa åt dig att du inte får gå på toa när du vill" och kallade honom hundhatare. Haha, min pappa älskar hundar mer än han älskar människor och han tar dessutom sitt ansvar som hundägare och plockar upp efter sina 😛

Några dagar senare hade hon varit och lämnat sina barn på förskolan och hade hunden med sig, och låtit den lägga en hög nedanför trappan in till huset. Det regnade den dagen och resulterade i att ett barn halkade på bajset och det smetades ut över barnets sko och byxben, samt att hen slog huvudet i trappsteget. AAAAARRRGGGHHH jag blir förbannad!

Svar:
samla ihop allt bajs i en påse och töm på hennes tomt alt. ge henne den.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *