Kategorier
Vardagstrams

Världens minsta snigel!

 
Alltså jag DÖR så söt. Fast jag ljuger lite, för den här snigeln var en aningens större än hens kompis vi hittade en stund senare. Så världens näst minsta snigel då. 
 
Det är Ninja som håller så andaktsfullt i den lilla lilla kompisen. Tamlin stod på behörigt avstånd och vrålade ”LILLA TIDEL ATTA DÄJ!” om och om igen. Han tror nämligen att det heter så. Lillasnigelaktadig. 
 
Vi gillar sniglar i vår familj. Speciellt små sådana. Och med skal. Alltså ”snäckor” (för i helvete). De där andra jävlarna är vidriga. Ser ut som en korsning mellan kuk och bajskorv. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Världens minsta snigel!”

Jag hittade en sån på en vinflaska hemma hos svärmor. En 9-årig släkting ville att vi skulle gå ut och sätta den på en större snigel. Jag satte av den på en skoggsnigel i trädgården. "Den är hans mamma nu!"

Vi säger väl så.

Kan meddela att Talibanen då ett år försökte äta en sådan där mördarsnigel. In i munnen. Mamman kom springande, skrikande och gråtande. Fortfarande traumatiserat. Talibanen: Nu 4 år – fortfarande fascinerad av sniglar!

Är "hens" verkligen rätt böjning? Om hen ersätter han/hon och henom ersätter henne/honom så borde det väl snarare bli "henoms"? Själv hatar jag alla former av hen, men ska det nu användas ska det väl göras korrekt och du LD om någon borde väl ha koll? 🙂

Svar:
Ja jag har koll. Hen böjs inte på nåt annat sätt. Hen är ett nytt ord och böjs således efter nutidens regler.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lilla Lisa

Koll är precis vad LD har. Hen och henom är två olika ord och dem används inte i böjnings-form för varandra. Hen är inte ett ord som ersätter hon eller han utan är ett könsneutralt personligt pronomen för att benämna en person när man inte vet personens kön eller om det inte framgår av sammanhanget eller anses oviktigt.

Du säger att du hatar alla former av ’hen’, men ’hen’ kommer inte i flera former. ’Hen’ är ’hen’ och inget annat. Och hur kan man ens hata ett ord, framför allt när du inte ens vet vad det betyder?

LD: tack, då vet jag. Det var inte tänkt som ett påhopp, utan bara en fråga, ber om ursäkt om det inte kom fram.

Beyond Eternity: jag vet vad det betyder, men (uppenbarligen) inte helt hur det böjs/skrivs. Och om det inte förekommer "i andra former än just hen" borde man väl inte skriva "hens"? Jag försöker bara lära mig hur det funkar 😉

Beyond Eternity: jag tycker det är så hemskt fult, önskar det fanns ett annat alternativ..tänker bara på könslösa hönor..Oo Debatten spelar väl in också, men själva betydelsen har jag inget emot. Sen, ok, hata kanske är väl starkt :S

Svar:
vad tänker du på när man säger "kock" då? (ang. hönor)Vad tänker du på när jag säger "förälder" eller "partner"? (ang. könslöst)
Vad tycker du om "vårtgård"? "Analöppning"? "Diarré"? "runka"? "Ändtarm"? (ang. fult ord)
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Haha, älskar att han tror att de heter så. Jag känner en liten unge som tror att björnar heter "björnensover"… De sätter sig fast de där visorna. Hade också en liten kusin som alltid sa bilaaa, hästaa, hundaaa men förtjusta a-rop efter varje ord. Vi tyckte det var sjukt gulligt men var också lite förundrade tills jag kom på mig själv med att bekräftande säga "ja, det är hästen, ja". Kusinen hade ju lärt sig rätt ändå.

Håller med dig om att det lilla djuret du har på din hand är otroligt gulligt, dock är det ingen snigel. Snigel är de där bruna eller svarta utan skal, det finns nämligen inga sniglar som har skal. Det du har i din hand är en snäcka, en jättesöt liten snäcka…

Svar:
jag vet. jag skrev ju det. men jag kallar de sniglar ändå.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hej!

Vad kul med en sån söt bild! Mina barn älskar också sniglar och vill gärna rädda dem om de verkar vara illa ute.

Kom på att jag själv har en rolig bild på Världens minsta krabba! och blev bara tvungen att lägga ut den på min blogg. Kolla gärna om du får tillfälle…

Ha det bra!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *