Kategorier
Vardagstrams

Whatta you skank hoes doin’in here?

Direkt efter förskoledropoffen drar jag hem till Anna // Apan Satt i Granen för bullar, varm choklad i stora koppar och True Blood! Människan har, hör och häpna, aldrig sett True Blood och således enligt mina beräkningar aldrig fått se en redig karl. Aldrig fått njuta av Bill, Eric eller Alcide. (För att inte tala om alla übercoola kvinns, Pam, Jessica och Tara)  
 
Åherregud. Jag blir alldeles tjejpirrig och tjejfnittrig när jag tänker på allt fint hon har att se fram emot. Och spänningen! Spänningen mellan Sookie och Bill innan de.. jamen ni vet. ÅHHHHHHHHHHHHHHH! 
 
dånar tjejdånar
 
 
Ska vi slå vad om att Anna kommer ÄÄÄÄÄLSKA Lafayette? (vem gör inte det liksom?)
 
Arlene: Excuse me it says ladys on that door.
Lafayette: So whatta you skank hoes doin in here?
Tara: Watch yourself bitch.
Lafayette: I am, and I’s gorgeous.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Whatta you skank hoes doin’in here?”

Åh Alcide! Är avundsjuk på alla som fortfarande inte sett True Blood! Tänk vilken fantastisk värld de har framför sig att upptäcka o uppleva! Åh vad kul ni kommer att ha! 🙂 Sen får hon ju se Game of Thrones oxå. Ännu en fantastisk värld!

Svar:
Eller hur?!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag som alltid brukar fastna i de mest obskyra teveserier har också lyckats missa denna. SOA har jag också missat totalt. Men av de två känner TB mer lockande faktiskt. Som om jag inte har nog att göra…men det får nog bli en titt på TB snart känner jag. Du har enna sålt in mig! 😉

Svar:
Du måste se SOA. Herrejösses. Du MÅSTE. Och TB såklart.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag har fortfarande inte lyckats kolla på serien, men tror att jag ska köpa de boxar som finns (jag är ju säker på att jag kommer att älska den!)

Har precis lyssnat på alla ljudböcker i serien Southern Vampire Mysteries, blir lite generad varje gång de ska ha sex, men det beror nog mest på att jag sitter och lyssnar på jobbet 😀

Åh vad första säsongen är bra, nog det bästa som har gått på tv (sedan tappar den tyvärr tycker jag).

Jag satt ensam och kollade första säsongen långt innan någon av mina kompisar hade hört talas om serien och det var så jobbigt – att se något så fantastiskt och inte ha någon att dela det med!

Och ja, spänningen mellan Sookie och Bill är fab.

Och Lafayette är bäst!

Lite konstigt att du lamnar ditt lilla barn pa dagis nar du inte behover. Han kan inte prata, inte beratta om sin dag eller att han kanner sig lost. Det ar inte "kul" for sma barn att "leka" utan sina mammor. Ny forskning visar att det ar ett trauma for barn upp till 6-7 alder att bli lamnade varje dag till frammande manniskor.

De har ingen formaga att se helheten som en vuxen person utan de befinner sig bara har och nu, nere pa deras niva. De behover sin mamma var tionde minut i den aldern, att bli bekraftad, beskyddad och fa narhet av. Jag trodde du hade fattat dessa saker om livet och statens grepp om folket. Men icke, du sitter och goffar i dig kakor framfor en film nar ditt barn undrar vart du ar. Jag har ingen respekt for dig langre.

Svar:
ÅH NEJ EN ANONYM IDIOT PÅ INTERNET TAPPAR RESPEKTEN FÖR MIG! Du fattar att jag inte bryr mig speciellt mycket va? Läs en bok om anknytningsteori och återkom när du är klar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Till "ladyantifittor".

Vilket jakla pahopp! Jag har ocksa nastan bara bra minnen av min dagis tid och jag borjade pa dagis vid 1 ars alder. Har sjukt fina minnen av bade kompisar och dagisfroknar. Jag tror jag skulle ha tagit mer skada om jag INTE hade blivit lamnad pa dagis, eftersom det da hade inneburit att mina foraldrar inte hade kunnat jobba = inga pengar att se efter oss med.

Dessutom tror jag nog att en glad mamma som har tid for sig sjalv en liten stund per dag ar battre an en bitter mamma som kanner sig tvingat att stanna hemma med barnet….

@ladyantifittor

vad grundar du denna nya "forskning" på? Källa tack. Har extremt svårt att tro att ett barn behöver sin mamma (inte pappa?) var TIONDE MINUT, det är väl ändå högst individuellt för barnets personlighet? Och om barn fann det traumatiskt att bli lämnad till okända människor när de är upp till sju så, eh…skolgång tex? Ska vi liksom stryka nollan och ettan då?

Du menar alltså att ny forskning visar att det är i princip omöjligt för MAMMOR att jobba tills barnet fyller sju för annars traumatiserar man det? Tjena, kanske ska meddela mitt jobb det så jag kan vara hemma istället! Och ärligt, lämna när man inte behöver? Vad vet du om vad andra behöver?

Dels är det bra för små barn att bli riktigt stimulerade och leka en massa ute, med andra barn mm. Det är BRA för mamma/pappa att göra något annat en stund utan sina barn. Annars blir man tokig. Trötta och tokiga föräldrar mår däremot INGA barn bra av.

Nuff said.

Åh, True Blood är det absolut bästa som visats! Jag måste få göra ett tillägg: Jason Stackhouse och jag blir alldeles fnittrig!

Det jag älskar med True Blood är att jag gillar den kvinnliga huvudrollen. I väääldigt många filmer/serier tål jag inte kvinnorna för de framställs som hjälplösa våp, men jag tycker Sookie reder sig själv. Det gillar jag!

Svar:
Jag gillar också sookie. Jag gillar även att hon inte är hollywood-snygg.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Åh roligt! Jag hade av nån anledning missat sista avsnittet i säsong 5. Och såg det först igår, det var ju väldans spännande! Jag ahr haft en liten svacka med TB men nu är jag pepp! LÅngt till somamren…

ladyantifittor: jag har ett barn som fyller 3 nu och hon går hos dagmamma sen en månad tillbaka, jag ser hur lycklig hon är där bland vänner och andra vuxna, hon skuttar bokstavligt talat hem därifrån och berättar gladeligen om sin dag, när jag lämnar henne så vill hon dit, aldrig gråt. Jag tror att den forskningen som säger 6-7 år är inte så tillförlitlig, små barn ja, upp till 2,5-3 års åldern har det nog bäst hemma men barn är olika också man kan inte applicera en mall som ska gälla alla individer. Vad vet vi om hur LD son har det? Inte mer än det hon väljer att skriva om, LD har kompetens och även hennes make att avgöra om deras son mår bra eller ej. Min dotter började på dagis men vi bytte till dagmamma då hon inte mådde bra av just dagis, men det är min unge det, andra trivs och mår finemang. Det är just det, det finns olika barnomsorgsalternativ och varje förälder gör sitt val baserat på vad som är bäst för deras barn. Det är lite konstigt att döma ut LD när du inte ser hela bilden, när du inte känner henne personligen. Hon har ju inte skrivit att Tamlin vantrivs någonstans.

Svar:
Tamlin STORtrivs snarare. Skyndar iväg på morgonen och säger "hejdåååå mamma!" innan han snabbt springer in i leken.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Gillar att man måste kommentera sina helt ointressanta åsikter i ett inlägg som handlar om True Blood.

Om "ny forskning" verkligen visade detta så skulle det garanterat bli en stor grej. Både på förskollärarutbildningen, i media, ja överallt…

Jag behövde då rakt inte min mamma var tionde minut när jag var liten. Inte kunde jag få det heller, för hon låg inne på sjukhuset & var sjuk. Men ja, jag kanske får ändra mig för din nya forskning. 🙁

Härligt också att du vet att LD äter kakor hela dagarna. Det är ju verkligen sådant som får en att tappa respekten för folk – kakätande, bu!

Ps. ladyantifittor: Vilken forskning har du läst, skulle vilja ta del av den. Det låter galet rent ut sagt, barn behöver social stimulans och anknytning till flera barn och vuxna, även sådana som inte ingår i ens familj. Och sen vill jag bara säga att det är lågt att du gör såna påhopp här, vem är du att döma henne på detta sätt? Tycker du att din inlägg blir konstruktivt med sådana påhopp som att du saknar respekt etc.? Fy.

HeJ!

Va är din åsikt om äktenskapsförord? Har ni skrivit det? Vad ser du för fördelar och nackdelar?

Jag ska snart gifta mig och funderar på detta…

Svar:
Du fick precis ett jättebra svar av en annan läsare!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag älskar True Blood men mest av allt så älskar jag Pam! Hon är heeeelt jävla awesome! Sen så är hon och Eric grymma tillsammans. Älskar den senaste säsongen btw enligt mig så blir det bara bättre o bättre. Serier är för mig en stor lycka i livet haha.

Svar:
Pam är kickass.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

True Blood <3 Lafayette är helt underbar, liksom alla andra i serien. Inte många serier där ALLA karaktärer är älskvärda ^^

Supernatural och Fringe är två andra helt underbara serier i typ samma genre.

Annie: Jag inser att frågan inte var riktad till mig men eftersom jag är lite insatt i frågan tänkte jag svara…

Äktenskapsförord är bra om du har egendom som du vill ska gå i familjen, exempelvis ett hus eller liknande. Du kan då skriva att det är din enskilda egendom vilket gör att om ni skulle skiljas har din make ingen rätt till just den egendomen som upptas av förordet.

Det kan även vara bra när den ena maken har ett bolag eller liknande.

Se ett äktenskapsförord som ett papper där du skriver upp (större) saker som du vill behålla själv ifall äktenskapet inte skulle hålla. Huvudregeln är att allt som inte är enskild egendom (genom arv eller äktenskapsförord eller liknande) är giftorättsgods vilket ens make har rätt till hälften av vid en skilsmässa.

Äktenskapsförord kan dessutom skrivas när som helst under ett äktenskap så känner du att varken du eller din make har sådan egendom så kan du ju vänta 🙂

HaAaAaAaAatar Bill-Sookie både tillsammans och karaktärerna för sig. Världens osexigaste dynamik har dem också. Huuu.

Svar:
Åh nääääääääää det är ju så ROMANTISKT! (nej jag är inte ironisk, sitter med hjärtat i halsgropen)
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Eh, jag har också missat det där med True Blood….. hade missat Star Wars också fram till för 6 år sen. Är alltid lite sen att hoppa på tåget. Kollade på Twilight"-filmerna med gubben sista året, typ. DÅ fattade jag vad folk pratade om.

//Hon som fö har både barn, 3 och 2 år, på dagis (!) när jag är föräldraledig med nr 3. SAMT har äktenskapsförord. Pga egen vilja. (med tanke på kommentarerna ovan)

Svar:
SE TRUE BLOOD
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Men alltså, vart är TEAM JASON??!!

Vi samlas i hörnet här borta dårå!! 😀

(Favoritkaraktär genom alla säsonger fortfarande Arlene

Svar:
Näää Jason är söt, men inget man ligger med.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag får panikångest jämt för att folk har missat alla fantastiska serier som finns, fast jag är fanatisk, jag har sett/följer över 60 serier totalt och jag har de senaste 8 åren sett ungefär 5200 tv-serie avsnitt (jag är seriös, och jag har räknat efter).

Tycker bara det är så synd hur de har "förstört" Taras karaktär. Älskar nämligen böckerna och där äger Tara en egen klädaffär och är betydligt mer kompetent än tv-seriens Tara. Detta och lite andra skäl gör att jag har lite svårt för True blood, även om jag såg och älskade första säsongen. Gillade andra säsongen helt okej men sedan blev jag irriterad på det. Men jag tror att när jag inte har böckerna i så färskt minne kommer älska alla säsonger, ska bara lyckas skilja på böckernas karaktärer och tv-seriens.

O- M- G. Lafayette och Pam är ju höjdpunkterna varenda gång man tittar på ett avsnitt. Attityd? Jotack!

Lafayette och Sookie tittar in i spegeln för att få kontakt med de döda:

S- Do you se anything?

L- Jeaop. One fine ass motherfucker with pretty new eyelashes!

Åhh han är kickass! Men Eric är också snygg, med sitt lilla ögonbryn som höjs upp och ner stup i kvarten när han är inte minst sagt… exalterad.

LaFayette är helt klart den bästa i hela serien. Och Pam såklart, vilka repliker de har!

Och Alcide! Alciiiide *dreggel* Känner mig som Boosse 12 år efter att ha sett Titanic och DiCaprio. Alcide är döläcker!

Men Bill. Han är ju världens fjolla. Gillade honom o början men nu spyr jag mest när jag ser honom.

Alltså, jag tycker du skriver så vettigt för det mesta att min första tanke var att det här inlägget var skrivet av någon annan eller skrivet som skämt.

Tror det framför allt är ordet "tjejdånar" som jag reagerar på. Vill du förklara vad du menar med det?

Svar:
att jag dånar sådär tjejigt som tjejer förväntas göra när de ser på romantik och vackra karlar osv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tycker ni inte att serien är sexistisk och att den är lika illa för vuxna som disneyfilmer för barn?

Svar:
Nej det tycker jag inte. Sen kan du inte jämföra barn och vuxna.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tack för förklaringen till "tjejdånar". Jag tycker dock att det var lite olyckligt att koppla det till kön. Killar kan väl också dåna.

Jag ser att du skriver att det finns en förväntning att tjejer gör så, men man behöver ju inte underblåsa den förväntningen.

Ja ja, ingen stor grej, men jag reagerade på ordvalet eftersom du är så genusmedveten i övrigt.

Ha det bra

Svar:
Jag driver ju med föreställningen
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Nu känner jag mig helt efterbliven… Varken sett True blood, Game of Thrones eller Dexter. Men jag har funderat på det sen de började gå på TV! SOA har jag bara sett första 1 1/2 säsongen på, tills Megaupload gick åt helvete. ;__; Jag känner att jag har en hel del att ta igen…

Svar:
ÅH DET HAR DU!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tycker historien i sig har blivit ganska dålig, men tittar ändå eftersom serien innehåller så otroligt sköna figurer. Det finns inte många serier som har så välutvecklade karaktärer, tror jag. Pam, Jason och Lafayette är underbara. Sookie en bra huvudrollsperson. Eric och Alcide … ja. De får mig att tjejfnittra. Men LD! Du MÅSTE se åtminstone första säsongen av Dexter! Typ nu!

Svar:
Jag har sett alla säsonger av Dexter.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *