Kategorier
Vardagstrams

// BLOGGTIPS del 1 // Se till att synas!

Du tycker att din blogg är fantastiskt bra och undrar varför statistiken står stilla? Då får du göra som vi andra gjort och helt enkelt jobba arslet av dig, för bloggläsare kommer tyvärr inte utan ansträngning!

 

Det räcker inte med att ha en bra blogg eller att vara en bra skribent. Det finns hundratusentals bloggar därute och din försvinner i mängden om du inte ser till att synas.

 

Om ingen vet att du finns hur ska de hitta dig? Sitter du på skithuset med dörren stängd och lyset släckt så kommer inte en jävel fatta att du sitter där. Tänd lampan och vråla!  

 

– Bli medlem på olika bloggforum eller på t.ex Flashback, Familjeliv.se eller varför inte Allt för Föräldrar om du vill ha mer sansade diskussioner. Ha alltid din blogg länkad i sidfoten eller profilen.

 

– Var aktiv. Kommentera mycket och ofta i andras bloggar. Gärna i bloggar med samma målgrupp som du eftersöker. Men var relevant och håll dig till ämnet. (alltså inget spam typ ”hej, fin blogg!”. Se till att du syns. Skriv på ett sätt som gör andra nyfikna på vem du är. Delta i diskussioner. Våga tycka.

 

 

– Ha ett intressant användarnamn när du kommenterar hos andra. Bara ”Anna” eller ”småbarnsmamman” funkar inte. Det kommer inte sticka ut bland alla andra kommentarer. Jag kallar mig aldrig enbart ”Lady Dahmer” utan skriver ”LADY DAHMER | postpatriarkal feministfitta” eller nån annan lämplig eftertext anpassad efter typen av läsare jag raggar eller ämnet jag diskuterar. Diskuterar jag naturlig hudvård har jag No Poo is the shit! som eftertext.

 

– Länka andra. Ofta. Då länkar de tillbaka. Win win!

 

Pinga bloggen. Jag använder bland annat bloggportalen, men det finns fler platser. En del bloggverktyg har dessutom automatisk ping. 

 

– Bli medlem på bloglovin. Se till att så många som möjligt gillar dina inlägg som är bra. Då hamnar du i rampljuset på deras ”populär”-sida. Skippa bloggtrafik.nu och liknande sidor. Folk klickar in men klickar bort. Man får inte läsare på det viset.

 

– Länka din blogg till din facebook. (Går att göra genom bloglovin’) Då kommer alla dina nya inlägg upp direkt så dina vänner kan se.

 

– Skaffa ett twitterkonto. Med twitter nätverkar du med relevanta människor, du sprider dina länkar och det du har att förmedla som i sin tur (om DU har tur) retweetas och sprids till fler än de som följer dig. Jag använder mig ofta av twitter att posta små korta utdrag ur inlägg.

 

Skaffa en facebook ”gilla”-knapp och en ”tweet” till bloggen. Då möjliggör du för dina läsare att sprida din länk.

 

Skaffa en Faceboksida för din blogg som dina läsare kan gilla. Koppla ihop sidan med NetworkedBlogs så uppdateras den med dina senaste inlägg och du når ut till dina läsares facebookvänner. (Om de gillar dina inlägg alltså.)

 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”// BLOGGTIPS del 1 // Se till att synas!”

Ett till tips är att pinga bloggen. Annars tycker jag att tipsen är jättebra. Jag var mer aktiv förut med att kommentera andras bloggar och då hade jag även högre besöksantal. Nu har jag inte så mycket tid och kommenterar nästan bara diskussioner hos bloggkommentatorerna, men försöker när jag har tid att kommentera runt lite för det ger som sagt en del tillbaka. Men som jag har förstått det så har de flesta stora bloggare lyckats efter att de nått ut till den stora massan genom att bli länkad från någon som redan har en stor blogg.

Sen måste jag ändå slå ett slag för sidor som bloggtrafik då jag vet att en hel del av mina läsare har hittat till mig via dessa sidor, och jag har även hittat ett par favoriter på samma sätt som jag nu följer. Men precis som du skriver så är det många som inte ens bekymrar sig om att läsa bloggen, vilket jag tycker är tråkigt.

Svar:
Ah det är bra också! Glömde bort den biten.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Vet ej om det är för att jag inte lärt mig tillräckligt men jag känner mig låst på blogspot. Tror inte att man kan ta till med småfunktioner som like-knappen till exempel. Vilken bloggplattform rekommenderar du?

Svar:
wordpress är bäst. och det som är bra med blogspot är att du kan flytta över alla inlägg till wordpress!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Ååå blev så glad/förvånad att jag såg dig idag vid skanstull, trodde knappt att det var på riktigt så jag hann inte säga hej, typiskt när jag hade chansen!

Svar:
Åh, du skulle ha haffat mig! Vart såg du mig? Jag såg en kvinna som såg förvånad och glad ut och som mötte min blick. Var det du? Beskriv!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hmm… en knapp för facebook och twitter låter ju grymt intressant. Dock är jag totalt förvirrad gällande WordPress. *hookar upp på google och ser vad jag kan göra*.

Jag har inte ens hittat nåt bra sätt att dela mina egna inlägg på facebook.

(LD – min förra kommentar blev det fel bloggadress på, jag fick tok med nätet så jag trodde inte att den skulle bli upplagd)

Svar:
Googla facebook och widjet så tror jag det ska dyka upp! På facebook finns ju networkedblogs som jag tipsar om.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Åh jag hatar de där "fin blogg!"-kommentarerna. Det och "gjort nåt kul idag?", "var med i min tävling!", "ställ en fråga i min frågestund!" är kommentarer jag aldrig bemödar mig att besvara. Jag vill att folk som kommenterar min blogg ska göra det för att de intresserar sig för vad jag skriver och inte bara raggar läsare till sin blogg. Därför tycker jag faktiskt inte om när folk lägger till något finurligt efter sitt namn i kommentarer. Det påminner mig om en reklamslogan och jag vill inte ha reklamslogans i min blogg. Kanske är jag för ovan vid den svenska bloggosfären för internationella bloggare gör inte så. Internationella bloggare kommenterar inte heller med skitkommentarer bara för att ragga läsare till sina egna bloggar. Alla internationella bloggare som kommenterar min blogg lämnar kommentarer relevanta till det jag skriver. Kanske är det för att de inte är lika besatta av att bli bloggkändisar som många svenskar är. Här vill alla bli den nya Kissie, Blondinbella, Lady Dahmer eller random tjej från Kick Back Pack. Det är en anledning till att jag mestadels rör mig i internationella bloggkretsar. Mycket mer avslappnat.

Svar:
Ha, jag tänker helt tvärtom! Jag älskar när mina läsare sticker ut. Då känner jag igen dem lättare. T.ex ditt namn "Angelica". Jag har flera läsare med det namnet och då blir det svårt att skilja er åt. Visserligen lär jag mig att känna igen emailadresser men ett eget namn sticker ut och då känns det mer som att ni blir enskilda personer som jag lättare får en relation till. Första gången jag träffade Apan Satt i granen så visste jag ju precis vem hon var! 🙂
Sen så förstår jag ju hur du menar, men nu ger jag ju tips på hur man ska synas. 😉 Utan hänsyn till eventuella bloggare. Däremot så rekommenderar jag såklart att man kommenterar i bloggar man faktiskt läser och intresserar sig av! Det gör jag!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Ville bara säga att jag just fixade like button till blogspot! Var lite krångligt men efter flera försök så FINNS DEN ÄNTLIGEN DÄR!

http://www.allblogtools.com/tricks-and-hacks/add-facebook-like-button-for-blogger-blogspot-and-customize-it/

Postar även länken där vart jag fick hjälp med att fixa like.

En sak till! Känner mig lite extra stolt över detta. Jag brukar fråga min datanörd till fästman om hjälp med detta, fattar nada av html koder och sånt.

MEN just nu bevisade även jag mig själv att jag klarar "karljobb" lika bra ^^

Ja jag trodde att du med "Bloggtips" menade att du skulle länka till bloggar du gillar. Men det är klart att du menade hur man får fler läsare. Är man så full av sin egen förträfflighet tänker man väl inte ens tanjen att man kan lyfta fram andra? (obs, retorisk fråga)

Svar:
eh. Jag länkar och lyfter fram andra hela tiden samt peppar folk att delta och synas i mitt kommentarsfält.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det var kanske jag! Utanför seven eleven (tror jag) på hörnet. Hade tofs på huvudet, satt på huk med ett större barn i sulky och ett litet i sjal på magen. Mötte som du skrev din blick så därför tänkte jag att du kanske såg mig. 😀

Svar:
Jo då var det du. En hukande mamma med sjal. lol. Jag såg dig!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Otroligt bra tips och precis i rätt tid. Nu när hösten börjar knacka på, alldeles för tidigt om du frågar mig, så är det högst aktuellt att damma av bloggen som stått still under den lilla sommar som vi fick njuta av. Jag befinner mig själv i situationen där jag vill nå ut till fler, jag menar, jag är sjukt bra och det är synd att inte fler får njuta av min briljans, men känner att jag drar mig inte så värst till andra fotografers sidor utan mer till bloggar i din sfär. Kaxiga brudar som faktiskt vågar ha en åsikt och ryta till. Och som skriver på ett målande vis som får mig att ömsom le ömsom brinna av ilska. Du vet ju redan att jag tycker du är grym och en riktig förebild för oss bloggare. Så jag bockar artigt och tackar och tar åt mig dessa tips! Kom gärna med fler!

Och så en kram på detta, så blev det hela genast lite mysigt.

Svar:
Fler kommer! Kram kram!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

hej Lady!

har länge funderat på att byta bloggdomän, men har inte riktigt vetat vilken jag i sådant fall ska välja. känner liksom en annan av dina läsare, att jag är väldigt låst i blogspot, men samtidigt är det så simpelt och jag vill inte förlora min ’googlestatus’, om du förstår vad jag menar?! :$

många har rekommenderat wordpress däremot. får kanske ta och kika in där och kolla läget? 😉

dina tips är bra och värdefulla. är det okej om jag länkar till detta inlägget ifrån min blogg, för många transkillar undrar hur de ska kunna få fler läsare och fler kommentarer till sina bloggar!?

ofta hjälper det om jag gör en ’shoutout’ om du förstår vad jag menar, men sen dalar deras stats igen. :/ anyway, keep up the good work!

ps. vad gäller att välja unika namn.. har du någon annan som kommenterar under namnet Lee? 😉

Svar:
Länka på! Vore jag du skulle jag flytta över till wordpress. Jag tror inte jag har fler än en Lee nej. 🙂 Men fyll gärna i med nåt. Kanske Lee the Unicornboi // transsexuell FtM ?? Eller bara Lee the Unicornboi typ? Det sticker ut!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tips femhundra: Säg upp dig från jobbet, så du hinner göra allt det där…Fan, jag hinner knappt svara på kommentarer på min egen blogg…

Svar:
Jo det är tufft att hinna med. Jag brukar avsätta tid på morgon eller kvällen för bloggrelationer osv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *