Kategorier
Vardagstrams

BRAAAAAAINS

 
Barn blir ju lite så här efter en lördag full av godis och skoj.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”BRAAAAAAINS”

Haha,ungefär så där ser jag ut (och känner mig) nu, efter att ha ätit en jävla massa bulldeg…under ett tappert försök att leka supermorsa. 96 kanelbullar rikare – världens finaste vaxduk fattigare. Tacka vet jag Findus Färdigbullar!

Verkar som flera av oss har samma min som dina barn! 🙂 Själv så är man helt slutkörd efter gårddagens Ullared resa.. Blev lite utvilad under natten, men det var innan jag bestämde mig för att packa inför flytten. Vill bara sooova! Men måste ta en liten promenad till affären, annars har dör man av hunger såsmåningom!

Jag är nyfiken på hur du resonerar kring att dina barn eventuellt blir överviktiga i tidig eller sen ålder? Tänker du i de banorna när du väljer middagsmat och antal tillfällen då det bjuds godis och andra onyttigheter eller känner du att det får bli som det blir med tanke på din egna inställning till ideal, "tjockisar" och hälsosam livsstil?

Svar:
Varför skulle mina barn bli överviktiga? Om de blir det så är det inget jag kommer hetsa kring eller oroa mig över. Mina barn ska aldrig känna att vi föräldrar tycker deras vikt är ett problem. Det enda jag kan göra är att erbjuda bra och nyttig mat och uppmuntra aktiviteter. Godis får de självklart ibland.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Har du sett det här?

http://genusnytt.wordpress.com/2012/08/22/far-dottern-till-en-feminist-ha-rosa-tyllkjol/

”Vad gillar feministers barn att ha på sig? Jag blir gärna upplyst. Vill döttrarna hemskt gärna ha på sig grabbiga t-shirts med säckiga jeans, eller vill de ha något rosa med glitter? Och vill killarna hemskt gärna ha tyllkjol? Och om döttrarna hemskt gärna vill ha rosa med glitter, får de ha det då?”

Det skulle vara grymt roligt om du upplyste henne..

Svar:
åherregud. det där kommentarsfältet är fullt av idioter. Jag orkar tyvärr inte, men njuter och beundras av alla kloka som försökt bemöta tramset. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tycker du tar väldigt lättvindigt på frågan, självklart så ser ens föräldrar det inte som ett problem eller låter det bli en "issue" men att vara överviktig, eller ännu värre anse sig vara tjock när man inte är det kan vara grymt traumatiskt när man går i skolan. Därför kommer jag i alla fall göra allt jag kan för att min son inte ska bli det, med bra kost och så lite socker och andra onyttigheter som möjligt samlat med aktiviteter där man rör på sig.

Varför dina barn skulle bli överviktiga kan jag inte svara på, min frågad gällde hur du ser på saken.

Svar:
Det är inget jag varken tänker på eller oroar mig över. Jag ger som sagt ungarna bra mat och uppmuntrar aktivitet. Hur de SER UT är helt oviktigt. Jag uppmuntrar sunt leverne, oavsett vikt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *