Kategorier
Vardagstrams

Fuck dagens outfit!

 
Här kommer dagens hängpattar istället. Valkarna får ni på köpet. 
 
Idag kör jag radio med Cissi igen. Radio1 är kanalen och går att lyssna på via app om man vill det. Ämnet är Feminism 101: fråga feministerna. Vi kommer ta samtal och frågor. Nu säger jag inte att jag på något sätt representerar sveriges alla feminister för det gör jag ju självklart inte, men jag kommer svara i egenskap av just feminist.
 
Glöm inte att lyssna!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Fuck dagens outfit!”

Dom är lite vindögda! Gillar! Vill också våga låta bli att ha BH på mig JÄMT men jag pallar inte tanken på att folk kan se mina bröstvårtor. Fantiserar om sport-BH på jobbet men det gårnt. Grr!

Jag tänker att det här till viss del handlar om att du har ett lika stort behov av att vilja höra att du är snygg som alla oss andra. Du lägger ut bilder på dig själv och inflikar en kommentar om din kropp (denna gång "hängpatte"), varpå folk dementerar eller kommentarer att du är såååå snygg ändå. Ditt bekräftelseförråd är påfyllt. Ta-da!

Svar:
Jag har hängbröst. Försöker man dementera det så är man antingen blind eller jävligt korkad. Jag har definitivt ett ganska så stort bekräftelsebehov. Kanske mer än andra och detta har varit ett stort problem för mig. Att posta bilder som denna är inte ett sätt för mig att göda det utan tvärtom ett verktyg att komma förbi mina egna neuroser. Ett sätt att avdramatisera min kropp, acceptera den och i proessen inspirera andra att göra detsamma. Jag vet att jag är snygg. Ville jag höra det från er så skulle jag posta bilder av mitt bästa jag, inte mitt sämsta.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Caroline: Nu vet jag inte alls i vilket syfte Natasja la upp bilden (förmodligen för att visa att man inte behöver se ut som en modell för att få synas och respekteras, d’oh), men jag vill ändå påpeka en sak: vill inte vi alla ha bekräftelse? Är det inte fantastiskt att folk går in och peppar och bekräftar kroppar av alla de möjliga storlekar och former?

Jag förstår inte varför det måste påpekas att "du har minsan lika stort bekräftelsebehov som alla andra!". Antingen diggar du vad du ser och ger henne den bekräftelse hon förtjänar, eller så skiter du i att.

Svar:
Tänker att man känner andra genom sig själv. För Caroline är det kanske otänkbart att någon vill posta bilder utan att vilja bekräftas. Osv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Mina hänger nog mer än dina och jag har inte ens fött barn än 🙁 Inget fel på hängtuttar men jag är inte ens 20.

Svar:
Jag har alltid haft hängbröst. Obekvämt och jobbigt. Men de är mjuka och gosiga och maken älskar dem! (och barnen)
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Har börjat lyssna på programmet och det är intressant. Däremot så verkae det som att flera av de som ringt in (t.ex. den äldre damen) tror att ni är mot jämställdhet eftersom att du sa "jag tror på en könsmaktordning där männen är överordnade kvinnorna" och sedan hade en paus innan du sa "och det vill vi feminister ändra på".

Folk är tyvärr så, ja, korkade att man måste vara övertydlig för att infon ska gå hem..

Haha ja jösses, hänger gör mina, de ser ut som jag ammat 17 ungar, undrar hur de kommer se ut när jag väl har ammat.

Det är gaska lustigt, jag minns en (inte alltför avlägsen) tid då jag försökte dölja att jag är fet, dölja att tuttarna hänger, dölja att jag snarkar osv osv osv som om det inte tydligt framgick ändå. Jag är glad att jag inte gör det idag, men det var knäppt att inse att jag ens försökt göra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *