Kategorier
Vardagstrams

IKEA representerar Sverige och svenskarna ganska bra: NEUTRALA, lite menlösa, rädda för att ta ställning, rädda för att tycka.

Nu trampar jag säkert nån på tårna/kränker/osv när jag drar alla svenskarna över en kam, men föfaaan ni vet ju vad jag menar. 
 
IKEA hade en fototävling. Det ledande bidraget togs bort för att IKEA ”inte vill tillåta propaganda”. Visst. 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”IKEA representerar Sverige och svenskarna ganska bra: NEUTRALA, lite menlösa, rädda för att ta ställning, rädda för att tycka.”

De är bara rädda att förlora "business" i Ryssland.

Hur klassar man detta som propaganda när Amnesty International kallar Pussy Riot för "prisoners of conscience"?

IKEA kunde ha tagit sitt sociala ansvar men nu liknar deras bettende dörrmattor "BORRIS" 4 kronor

Artikelnummer:

801.866.88

Alltså, jag skulle frågat ryska vänner om de kunde skickat den IKEA-katalogen till mig, det skulle ju vara så coolt menar jag… men IKEA Ryssland vill som de säger inte lägga sig religiösa och politiska saker. 🙁

hur kan det vara ok att generalisera om hela länder när det inte är ok att generalisera om kön?

Svar:
Jag generaliserar kring kön precis hela tiden. Det måste man för att kunna se mönster och strukturer. För att kunna läsa den här bloggen så måste man dock kunna ta saker med en nypa salt ibland. Jobba på den biten.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

IKEA tar väl ställning för massa andra saker politiskt, som att var emot barnarbete och djurplågeri och miljöförstöring tillexempel. Varför inte då var för mänksliga rättigheter och feminism..? Konstigt.

Samtidigt som jag förstår (men jag respekterar inte) att de gör så för att inte förlora kunder i Ryssland.

Att välja bort är också ett val, och alla val är ställningstaganden i någon form. Att ta bort bilder, eller att välja bort vissa ord i tidningsartiklar (ingen nämnd och ingen glömd), är ställningstaganden. Och då är det extra fascinerande att det görs just med hänvisning till att man inte vill göra något ställningstagande. Hör man inte hur ihåligt det låter?

Hmmm svårt men min först tanke var faktiskt; Jaaaa men man jiddrar inte med ryssland… Sedan kan man tycka vad man vill om det, vi kan ha våra åsikter och tycka att valet är enkelt. !pussybilden på framsidan!.nu Men sitter du i ryssland och skall besluta om detta så är det nog inte så enkelt tyvärr. Man önskar ju att yttrandefriheten skulle vara global men Ryssland har ju tagit många steg tillbaka sedan Putin blev president eller vad han nu är…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *