Kategorier
Vardagstrams

Jag vill inte att hösten ska komma!

 
Jag känner mig bedragen. Jag känner att Moder Natur hoppade över sommaren i år. Det var vår och sen…. sen blev det höst och allt det där varma uteblev. Inte en enda gång har vi varit och badat i Kristallparken för det har inte varit väder för det. Inga picknickar. Ingenting. Och nu sveper hösten in och snart är det vinter. BUUUU.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag vill inte att hösten ska komma!”

Asch, vintern är härlig den med. Omväxling förnöjer osv. Själv är jag just vinterdyrkare, till allas förtret, haha.

Svar:
jo visst men när man inte fick nån sommar så är det lite svårare att uppskatta vintern. får hoppas att den blir KORT.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag är ju den där riktigt irriterande människan som gick hela sommaren och så fort det var en varm dag gnällde över att det var för varmt. Jag går gärna promenader i behaglig värme och jag sitter gärna ute och äter på ljumna sommarkvällar men annars kan sommaren va för min del. Så jag har varit ganska nöjd med den här. Tror dock det är annorlunda när man har barn, man vill liksom ut och "springa av dem" och skapa fina sommarminnen.

Att den här hösten verkar regna bort, det gillar jag dock INTE.

Vädret och klimatet är lite uppfuckkat på ganska många ställen just nu med både torka, översvämningar och årstider som inte stämmer. Jämfört med andra platser så kommer vi lindrigt undan (förutom de som fått sina hus förstörda i översvämningar förstås)och jag blir helt tokig på när folk härhemma klagar på det "tråkiga" vädret. Våra utsläpp orsakar så otroligt mycket mer lidande än tråkiga somrar på andra platser (http://www.actionaid.se/omraden/katastrofer/klimatforandringar_slar_h/), kan vi inte vara såpass respektfulla att vi erkänner att vi fortfarande har det ganska bra här åtminstone?

Jeg synes nu også vi har haft en rimelig trist sommer, men har dog været ved stranden nogle gange. vi har også grillet en del, også på dage hvor der har været fare for skybrud….vår. somm!!! høst – hmmm

Spontant tänker jag att du inte bör låta vädret hindra er från att hitta på grejer. Ta på kläder så ni inte fryser och ut och ha picknick?

För grejen är att åtminstone jag tror det påverkar en väldigt negativt i framtiden att låta bli att göra grejer på grund av "dåligt väder". Jag vet folk som är 20+ som vägrar gå ut för det är lite molnigt ute. Känns inte så stabilt.

Jag både håller med dig och inte… jag längtar efter hösten som årstid och det gör jag oavsett hur sommaren har varit. Jag älskar hösten med lite mörka kvällar, höststormar och regn.

Samtidigt vill jag inte att den kommer för det innebär att tiden går, mina barn fyller år och jag får bevis på att de växer, blir äldre och inte är mina bebisar längre.

Men på det stora hela så längtar jag efter hösten för då släpper kraven på att man måste gå omkring och vara på bra humör och att man måste vara ute för att solen skiner. Jag tillåts att vara mig själv lite mer helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *