Kategorier
Vardagstrams

Jag vill inte ha en livstidsdom som säger till mig att jag kommer vara beroende av mediciner för att må bra

Jag är ju hypokondriker så minsta antydan till att nåt inte skulle stå helt rätt till förpassar jag till de bakersta rummen, långt därinne för låter jag det få fritt spelrum så tar ångesten över. Men nu har flera av er faktiskt kommenterat något jag själv funderat på ett tag men inte velat uppmärksamma. 
 
 
Förlåt min snäsighet, men som jag sa; jag kan inte låta min oro få fäste. Men egentligen är jag inte speciellt rädd. Jag är …. obekväm. Jag vill inte ha motgångar. Jag vill inte ha en livstidsdom som säger till mig att jag kommer vara beroende av mediciner för att må bra eller att jag alltid kommer vara tjock och trött och orkeslös. (Fast jag mår ju bra …. nu iallafall…. men sen då?) 
 
Fan för att ha en massa krämpor! Jag har ju redan min förbannade huvudvärk. Jag har ju alla typer dessutom: migrän, spänningshuvudvärk, väderhuvud. OCH SÅ VIDARE. Jag har dessutom fel på käken pga gnissel i ungdomen. Jag kan ej gapa ordentligt (då fastnar den eller hoppar ur led. Skitjobbigt hos tandläkaren och när man ska suga kuk) och jag har ständig värk i käkarna. (Ja, jag vet jag borde köpa en bettskena men de är ju skitdyra och så måste man bita i massa lera som åker bak i halsen och då får jag PANIK.) Mitt öga har inte blivit bra än. Minns ni det? Jag gick till läkaren i februari pga ont i ögat. Fick veta att jag hade ett sår på hornhinnan och ordinerades massa vaselin på ögat nattetid. Inte gått över. Än. Jag är inne på tub sex eller sju, typ. 
 
Och så har jag börjat få finnar igen. Jävla skit. 
 
Jaja. Jag ska boka en tid hos läkaren. Det är väl lika bra. 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag vill inte ha en livstidsdom som säger till mig att jag kommer vara beroende av mediciner för att må bra”

Men vilken grymt osympatisk & konstig kommentar?! Sköldkörtelns storlek säger dessutom väldigt lite om dess funktion. Vid vissa sjukdomar blir den förstorad, men långt ifrån alltid. Och i de allra flesta fall är det svårt att avgöra om den är förstorad ens genom att känna på någons hals – så det är knappast något man diagnostiserar på en människa en aldrig träffat genom att titta på en film. Men är du orolig så förlorar du förstås ingenting på att kolla upp det!

Jag fick höra en kommentar på radio någon gång om att man inte behöver köpa en svindyr bettskena hos tandläkaren, utan det ska kunna räcka att köpa ett vanligt boxar-tandskena för cirkus 200 spänn.

Svar:
Jag har faktiskt köpt hem en från apoteket! Ska prova!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tycker att det verkar helt sjukt att ha vaselin på ögat för att få bukt med ett hornhinnesår. Djurs och människors ögon fungerar likadant och för att få ett hornhinnesår att läka har man ALDRIG på vaselin! Never ever! Jag skulle köra med Viscotears eller ZilkEye eller valfritt annat tårersättningsmedel istället! Testa, du kommer bli förvånad över skillnaden!

Svar:
Ha. Intressant. Grejen är att vanlig tårvätsketjohejsan inte är tillräckligt. Min ögonlock behöver GLID under natten. Annars fastnar den och såret slits upp igen. 🙁
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Anonym: de känner varandra, så därför skrev hon så.

LD: Jag förstår att det är skitjobbigt att gå till läkaren. Det behöver man inte vara hypokondriker för att tycka, men samtidigt brukar jag råda vänner och även patienter att gå ändå, för det kan ju vara så att det INTE är nåt farligt och som inte behöver medicineras. För många, hypokondriker eller inte, så är det i slutändan ovissheten som är det värsta…

Har ingen aning om sköldkörtlar men ville bara säja att jag känner igen mej extremt mycket i ditt "sjukdomstänk". Är också hypokondriker men till skillnad från många hypokondriker går jag nästan ALDRIG till läkaren. Däremot oroar jag mejför minst en hjärtattack, en cancer eller varför inte stroke i veckan. När mannen suckar: "Men gå och kolla upp det om du är så orolig", fräser jag:" Men då kanskede HITTAR något!"

Logik på högnivå med andra ord 🙂

Jag har sköldkörtelhormonbrist och det är hundra gånger bättre att ta ett ynka litet piller varje dag än att va hängig, trött och ökad risk för depression.

Brukar säga till såna som är rädda för att gå till läkaren att; oavsett om du vet om det eller inte så finns det fortfarande där. (förutsatt att provet skulle visa positivt). Enda som kan hända är att du blir hjälpt och blir bättre.

"och när man ska suga kuk" hahaha du är så jävla härlig! Hur har du det med treon nu för tiden? Dricker du treo bara när du har huvudvärk? Jag dricker treo varje dag bara för att det är skönt! YES! Jag ser ett långt friskt liv framför mig! not..

Svar:
Åh jag ÄLSKAR speciellt morgontreon. Ba sätta sig ner med ett STORT glas vatten (så man får njuta extra länge) och smutta i sig. Försöker dock avstå och BARA ta när jag faktiskt har ont eller början på ett anfall. Samarin funkar som ersättare för den där onödiga men ack så ljuvliga morgontreon. Treo har blivit lite av en ritual nästan. Som kaffedrickare kan jag tänka mig.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag rekomenderar inte bettskena åt dig. Jag har själv problem med käke och köpt en bettskena för dyra pengar som inte hjälpte mot spänningshuvudvärken. Gick istället till en kiropraktor som sjusterat kraniet och nu är huvudvärken väck. Det blev också dyrt förstås men funkade!

Jag gnisslar också tänder till förbannelse, hittade en skitbra bettskena på apotekethjärta för bara ca 300kr, man kokar den och trycker mot tänderna så den formas efter dem. fick bort en del av min spänningshuvudvärk då den är mjukare än bettskenan man får hos en tandläkare. Så testa den 🙂

Nej, det är inte roligt att ha en massa sjukdomar. Sköldkörteln är väl i och för sig det jag lider MINST av evtersom det är så sjukt lättbehandlat. En yttepytte-tablett varje dag och jag mår kanon och ämnesomsättningen funkar som den ska.

Värre är det ju med sjukdomar som inte går att behandla, som kroniska inflammationer. Jag har en i urinblåsan vilket innebär att jag måste gå och kissa 1-2 gånger i timmen. DEN är jobbig 🙁 Men sköldkörtelproblem är inget att vara rädd för, det är inte jobbigt alls att behandla.

Hej!

Jag är sjuksköterska och jobbar med endokrinologi, dvs hormonsystemet i kroppen vilket även innefattar sköldkörteln. Det är okay att ha en lite svullen körtel, om man nu skulle ha det. Jag har det till exempel så lägg ingen större vikt i inlägget utan fokusera istället på hur du mår.

Jag har problem med sköldkörteln (för lite sköldkörtel hormon) men behöver än så länge inga mediciner eftersom jag inte tycker att det behövs som det är nu. När jag vill bli gravid kommer jag däremot behöva behandling. Det där med sköldkörteln kan vara värt att kolla upp, mest för att stilla din oro kanske för det är egentligen inget farligt (så länge det inte är giftstruma eller nåt annat extremt).

Jag reagerade faktiskt också på din hals i senaste videon. Jag har själv underfunktion på sköldkörteln, och min hals hade precis en sådan "knöl" på halsen innan jag blev diagnostiserad. Nu är det inte min mening att skrämma upp dig, tvärt om. Jag är numera förbannat glad att jag fick min diagnos eftersom jag inte insåg hur dåligt jag mått förrän jag blev medicinerad och började må som man ska igen. Ett litet piller om dagen är inget problem i det sammanhanget, jag lovar! 🙂 (fast jag tyckte också det var en jävligt pissig diagnos i början)

Jag har stora problem med sköldkörteln och äter mediciner dagligen, annars riskerar jag livet, men om du mår bra i övrigt så är det knappast det? MEN det är bara ett blodprov och väldigt lätt att kolla sina nivåer.

För att fortsätta spamma… LD: Jag har som sagt jätteproblem med min sköldkörtel så det är farligt, men min har aldrig varit förstorad. Hur den ser ut behöver inte betyda något.

Lika bra o kolla upp det? Antingen så är det ingenting eller så är det nånting men om du får mediciner kommer du ju inte må sämre än nu ( och du sa att du mår ganska bra) utan bara bättre. Jag har precis gjort mitt livs första HIV test och måste vänta 12 dagar på svar, kul? Inte jätte för en hypokondriker som mig, känns lite som att vänta på ett svar, du ska leva eller du ska inte leva.

Det var jag som skrev kommentaren. Jag är ingen läkare och har som jag också skrev viss nojja kring just sköldkörteln (har flera med problem i släkten) men jag har inte påpekat sköldkörteln i någon annan blogg och ingår inte i någon maffia som någon här skrev. Jag kommenterade bara av omtanke och menar verkligen inte illa. Som många skriver så behöver inte en förstorad sköldkörtel betyda något men kan väl ändå vara värt att kolla upp? Men jag menar mår du prima i övrigt så finns det väl ingen anledning att oroa sig. Var inte min mening att göra dig upprörd eller dra igång nåt.

Svar:
Vännen, jag tog INTE illa upp. Ingen fara. Jag förstod att du menade väl. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag har haft förstorad sköldkörtel i 20 år.

Det har varit läkare som när varit hos läkare med barnen för öron, halsfluss och annat som "Du jag tycker du ska kolla din sköldkörtel den ser förstorad ut, boka en tid" eller börjat undersöka mig fast jag är där med mina barn.

Vid varenda läkarbesök av andra skäl har det klämts på min hals och beordrats blodprover, det har röntgats, det har tagits biopsi(otrevligt, alla värden har varit bra.

Först nu för några år sedan har jag fått besked om att jag tydligen har autoimmun struma och ska ta prov en gång om året för att se om den slutar fungera normalt och då behöver äta Levaxin.

Hej, jag rekommenderar att du provar en bettskena från apoteket för ca 300kr. Den gör man själv, väldigt enkelt och jag tycker den fungerar bra. Jag har själv samma problem med käken, gnisslar tänder varje natt. Den heter Night Guard 🙂

Såg att många rekomenderar bettskena från apoteket och den är säkert minst lika bra, men kan också berätta att jag fick min på högkostnadsskyddet inom sjukvården på grund av journalanteckning hos läkaren om att jag hade huvudvärk, troligtvis pga att jag bet ihop käkarna på natten. blev inga 3000kr iaf. Dock fortfarande problem om jag ska suga kuk. 😉

Testa nyponpulver och magnesium, har hjälpt mig. Smörjer liksom lederna lite.

Magnesium köper man på hälsokosten, likaså nyponpulver.

jag har också haft besvär med käklederna, har som sagt blivit bättre.

Sen äter jag sen jan, LCHF, det har också gjort min kropp mer medgörlig. Började för viktminskning, men sidovinsterna gjorde att jag fortsatt.

Svar:
Magnesium behöver jag egentligen pga restless legs osv. Men jag upplevde lite magont av det? Kan ha varit en slump.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Var grymt treo-beroende tills magen sade stopp. Ersatte med ipren tills jag blev hyperallergisk. Vågar inte ta nästan något alls. Efter två år med antihistaminer och kortison är jag nästan helt pillerfri och har nästan blivit rädd för dem.

http://www.chippis1972.com/2011/04/pills-thrills-and-candy.html

Är även helt beroende av bettskena. JAg har blivit skarpt avråd från de där man köper på apotek, då de inte är anpassade efter just ditt bett och tänder. Min bettskena har jag gratis via friskvårdsavtalet hos folktandvården. Har du möjlighet att få ett sådant? Jag betalar typ 200 kr/månaden (en form av försäkringspremie) och får då undersökningar och alla typer av akuta åroblem åtgärdade för den penningen. När min bettskena gick sönder fick jag en ny, som då ingick i den premien.

Lycka till – hoppas du får lindring. Förjävligt när kroppen liksom motarbetar en.

Att skaffa bettskena är nog bland det bästa jag har gjort. Efter åratal av daglig huvudvärk som inga tabletter rådde på och som senare utvecklades till migrän var det en befrielse när jag fick min första bettskena. Den gjordes hos tandläkaren och avtrycken man gör tar bara nån minut. Visst, den kostar en slant, men det var det fanemig värt! 🙂 Inte längre daglig huvudvärk, migrän inte lika ofta. Nu har jag svårt att sova utan den… Tyvärr funkar den sisådär mot väderhuvudvärk eftersom det är andra faktorer än ihopbitna käkar som spelar in där – men det går att leva med.

Men alltså vasselin låter ju svinjobbigt!

Jag bor ju i landet som har allting, ska jag skicka dig lite ögon glivmedel? Jag använder det och det är toppen. (innehåller en massa saker jag inte vet vad det betyder iofs)

Svar:
värt att prova!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Om du misstänker att du har problem med sköldkörteln tycker jag verkligen du ska kolla upp det. Bättre att ta ett litet piller än att må dåligt.

Och jag rekommenderar också bettskena. Men se till att de gör den tillräckligt hög. Min första som jag hade var tydligen för låg och bara som ett gnisselskydd enligt min tandläkare. Så jag fick en ny mycket bättre utan at behöva betala 3000 kr igen. Men ta inte en i mjukplast som kostar nån tusenlapp mindre. Om du är en bitare/gnisslare kommer du ta sönder den. Min som är i hårdplast har redan bitmärken. Fattar inte hur hårt jag verkar bita! Inte konstigt att man har huvudvärk. 3000 kr är inte biligt men väl värt om det hjälper nåt. Och visst är det lite obehagligt att göra avtrycket men jag lovar att det går snabbt 🙂

Mvh en 21-årig tjej som har kronisk spänningshuvudvärk. Det suger 🙁

Bettskena is da shit mot spänningshuvudvärk!Låter dock som att du redan provat det, eftersom du erfarit leran i halsen 😉

Men i första taget kan man prova enkla rörelseövningar för käkmuskulaturen. Går säkert att googla, finns annars att få hos närmsta tandläkare!

Med risk att upprepa det som de flesta redan skrivit; skaffa bettskena! Jag har "golfbollar" i käkarna (dvs mina muskler) säger tandläkaren, skaffade bettskena och smärtan i käkarna och skallen är borta. Vansinnigt skönt och så blir man inte lika trött på dagen heller.

Och sköldkörteln, gå till doktorn, säg åt de att de alla THS-prover (inte bara de sedvanliga) och sen (om du har problem) så får du medicin som gör att du mår bättre, bra va? 😀

Personligen hatar jag att gå till läkare men min kropp kräver det då och då så det är bara gilla läget.

Hoppas du får en skön helg!

Jag har lika mycket huvudvärk som du – migrän och alltihopa. Det första du bör göra är att sluta med Treo. Jag vet, det är omöjligt, men ändå klarade jag det. Huvudvärken minskar. Sen skaffar du riktig migränmedicin hos läkaren. (Om du inte har det) Funkar MYCKET bättre än Treo.

Sen skadar det inte att kolla sköldkörteln också när du ändå är hos läkaren för migränen 🙂 det finns mycket konstiga symptom på den! Jag har själv sköldkörtelproblem också…

Lycka till!

Säger som Pixan – försök sluta med Treo. Jag fick värktablettshuvudvärk och kraftig magkatarr. Lade ner Treo med "hjälp" av kaffe och cola under nertrappningen. Tog sedan Eeze och Orudis mot PMS-migränen. Gick dock till överdrift med iprenen och blev överkänslig mot de flesta värktabletter 🙁 Tycker det är hemskt att man marknadsför Treo med små söta pippifåglar och komiska filmer. Det är ett jävla gissel.

Jag gick med obehandlat Hypotyreos i över ett år, fick kämpa för att få hjälp. Det är otroligt omdebbaterat vart gränsvärden etc går inom sjukvården för oss "Sköldpaddor" som vi kallas.

Hoppas att du får kika upp det och att du får hjälp.

Jag har ätit Levaxin (sköldkörtelstimulerande hormon) i över ett år nu och kroppen har börjat leva igen.

Har ställt in mig på att jag kommer att få äta resten av livet, men det är skönt att man har en diagnos 🙂

Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *