Kategorier
Vardagstrams

Jagär oemotståndlig!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jagär oemotståndlig!”

Jag förstår inte vad som är folks jävla problem… Dom vill läsa dig men dom vill samtidigt att du ska sluta skriva?! Är dom dumma i huvudet på riktigt eller låtsas dom bara för att få uppmärksamhet? Kräk!

Tycker du är grym och håller med dig i 95 % av det du skriver på bloggen, men: "lilla gubben"? Är det inte precis det här vi vill bli av med? Förklara gärna ifall du tycker att det är ok ifall en härskarteknik drabbar män (det kanske inte räknas som en sådan då) eller ifall det bara gick snabbt när du skrev. (förstår såklart att varje människa kan fela ibland!)

Kärlek till dig!

Svar:
Jag använde härskarteknik med flit. Män är en privilegierad grupp och jag sparkar uppåt. Så ja, jag kan tycka det är på sin plats ibland. 😉
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hahahaha 😛 Hade dock samma problem, du twittrade så jävla mycket att jag fick sluta följa dig för det blev så rörigt, vilket jag inte ville. Så jag förstår honom 😛 Men man kan inte både äta kakan och ha den kvar 🙁 😛

Tack för svaret! Håller med om att män onekligen är en privilierad grupp. Däremot tror jag inte att det gagnar jämställdhetskampen att använda samma vapen som vi själva ogillar så starkt. (säger någon lilla gumman åt mig så brinner jag av!) Det går att bli arg och argumentera på olika sätt och jag antar att det jag vill säga att härskartekniker inte är det roligaste att mötas av! Puss!

hahahaha – den var god 😉

Frida, man behøver ikke altid tage alting alvorligt. Jeg har det til tider ligedan…det er det der med at elske at hade. Ikke at alting er sort/hvidt…men LD er vel ikke provokatør for ingenting! Eller?

Jag förstår inte varför LD skulle använda en vänlig och förstående ton mot en man som själv är mycket otrevlig?

Den som talar först, är den som sätter tonen för samtalet och bör förvänta sig att bli bemött med samma härskarteknik.

Eller förväntar sig vissa människor, att trots att de har en otrevlig och härskande ton mot människor de möter, så skall de ändå själva bli bemötta med vänlighet och respekt?

Själv känner jag en kille som ägnar sig åt att utseende- och viktmobba sina flickvänner och andra kvinnor han möter. Jag antar förstås då, att han tycker att det är helt okej att uppföra sig så? Det konstiga är, att när jag gör detsamma mot honom så säger han att känner sig nedtryckt av mig och att jag är elak mot honom. Det hjälper inte ens att efteråt använda hans egna ord: "jag bara skojade".

Jag får intryck av att han anser att det bara är okej för honom att trycka ned andra människor och att han själv måste skonas?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *