Kategorier
Vardagstrams

Jaja, nu ska vi inteåberopa Godwin. Lite kul var det ju.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jaja, nu ska vi inteåberopa Godwin. Lite kul var det ju.”

Lady Dahmer, är du för att män ska diskrimineras i lagen? Tycker du det är rätt mot tex Tamlin? Jag förstår mig verkligen inte på feminister.

Svar:
Jag tänker att jag inte har tillräckligt kunskap kring varför lagarna ser ut som de gör och lämnar det till de som kan sin grej. En könsneutral lagstiftning är givetvis något att sträva emot, men jag är inte säker på att det är bäst just nu pga rådande samhällsklimat. Ibland får man anpassa lagarna efter problemen.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Matilda, Annanas: Men män diskrimineras ju i lagen och med tanke på hur negativt inställda ni är till per ström som tycker att våra lagar ska vara könsneutrala, vilka de inte är i dagsläget, så får man ju lätt uppfattningen att ni inte tycker våra lagar ska vara könsneutrala. Eller? Annars borde ni ju kämpa tillsammans ed Per Ström i den här frågan.

Svar:
Att vi är negativt inställda till pär ström är för att han är en jävla idiot. Inte för att han är för neutrala lagar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Anonym jag bad om utveckling av din frågeställning, till exempel där du visar mig hur männen disskrimineras enligt lag. Vilken/vilka lag/ar är det? Då du inte ger mig ett förslag på vilka så kan jag ej bemöta frågan. Upplys mig gärna!

Och för mig då som lever ett liv utanför tullarna i stockholm: Vem fan är Pär Ström?

Det är intressant att se att du anser att "Pär Ström" är en idiot. (Det är ändå ganska befriande att se hur nu behandlar era "motståndare". Det är väl lite skillnaden, Ström har vad jag inte sett kallat någon "idiot", men det är väl det där med att skilja på person och sak som kan vara lite svårt…) Egentligen tror jag att ni är så färgade av era åsikter att ni faktiskt inte kan ta till er vad det är han säger.

Jag tycker att Pelle Billing är mer nyanserad i sen kritik mot feminism än Pär Ström, men om man faktiskt lyssnar på vad de har att säga så är det ganska självklara saker de säger.

Samma rättigheter OCH skyldigheter för män och kvinnor. Hur kan det vara så provocerande? Att man är emot "hen" och genuspedagogik är väl också helt ok i en demokrati. Varför ska man bli kallad igiot för det? Till skillnad från dig anser jag inte att Pär Ström är en idiot; däremot tycker jag ibland att han uttrycker sig idiotiskt… Men sen är jag ju inte så mycket för att kalla mina medmänniskor idioter.

(Pär Ström är civilingenjör och Pelle Billing är läkare. Ingen av dem är en "idiot"; de är båda tämligen högt utbildade. )

Svar:
När Pär å ena sidan uttrycker att kvinnor kanske är bäst på att vara hemma med barnen osv och andra sidan tycker att det är konstigt att män kommer efter i vårdnadstvister… ja då är man inte speciellt smart, oavsett vilken utbildning man lyckats traggla sig igenom.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Men erik, om man inte lyckas se att kvinnor har längre status i dagens samhälle så är man rätt korkad. Att män på många sätt också förlorar på detta är sant men att motverka feminism är idioti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *