Kategorier
Vardagstrams

Modifierade silikoner: A dream come true för oss CO-tvättare.

Häromdagen fick jag ett efterlängtat paket från en av er läsare. Snälla Malin i England hörde mitt rop på hjälp och införskaffade nya Pantene Balsam Ice Shine till mig. Ett balsam med en ny formula och ett nytt lättviktssilikon. Hurra och TACK säger en förväntansfull Lady Dahmer som desperat försöker hitta ett sätt att laga och rehabilitera sitt stackars trasiga hår.
 
Innehållsförteckningen.
 
Så det har dykt upp en ny, modifierad, silikon som verkar inneha silikonernas alla fördelar; alltså att den gör håret glatt och glidigt samt skyddar mot yttre påverkan men utan de nackdelar som följer. A dream come true för oss CO-tvättare och No Poo’are som ändå känner ett behov av lite mer än vanligt balsam.
 
Bis-aminopropyl Dimethicone heter den och fungerar som så att den inte bildar beläggning på strået även om du tvättar utan shampoo. (Kan det vara möjligt?) Den funkar som så att den med hjälp av s.k ”elektrostatisk attraktion” drar till sig silikonen till de skadade delarna av strået samt lägger sig som en skyddande film över håret. Men samma process fungerar bortstötande när man applicerar på mer balsam. Silikonet i sig har en negativ laddning som gör att hårstrået inte behöver tvättas med shampoo varje gång det tvättas för att förhindra s.k. ”build up” (beläggning) 
 
Läs mer här: ”Amodimethicone and other Amine-functionalized Silicones
 
Silikonen är dock ej vattenlösligt, precis som vanligt, och behöver tvättas bort med shampoo om man nu vill få bort det. (t.ex om man ska henna håret eller göra inpackningar osv) Men det går utmärkt att använda som balsam vid balsamtvättar och det är ju en fantastisk nyhet, inte sant?! 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Modifierade silikoner: A dream come true för oss CO-tvättare.”

Pantene återlanseras just nu i Sverige. Jag testar det själv just nu. Hoppas att den nya formulan är bättre än den gamla som fick folk att tappa håret. Kommer du ihåg det? Plus-Sverker kastade Pantene i sin soptunna och schampot försvann från den svenska marknaden i femton år.

jag funderar på att börja balsamtvätta igen, problemet för mig brukar bli kli i hårbotten, men tänker att det kanske gått över?

har du förresten testat wen? funderar på om det faktiskt ÄR bra eller om det bara är balsammetoden i dyr förpackning?

Tack ska testa den då!! Den funkar alltså för balsam/vinäger metoden??

Jag tror att jag har använt fel balsam på senaste tiden, du föreslog tidigare ett fructis balsam men jag kom inte ihåg namnet på just den fructisen så jag bara tog ett av alla olika tusen varianter, men har fått sååå MYCKET beläggning och extremt fett hår att jag vart tvungen o tvätta det med diskmedel igår, vilket funkade bra, rent och fint nu

Hej kära LadyDahmer.

Jag älskar allt du gör och tycker att du är en av världens vackraste kvinnor. Men idag tänker jag enbart ragga kunder till min egen blogg från dina läsare.

IDAG HATAR JAG IDIOTER OCH VILL ATT ALLA SKALL LÄSA MIN HARANG OM DAGEN INNAN BARNBIDRAGET.

Förlåt för att jag stjäl dina läsare. Maila mig din adress så skall jag skicka en burk hemkokt plommonsylt på posten imorgon som tack för allt du gör för oss.

Plommon som är plockade, kokta och syltade av mig:

En riktig karl.

puss / dan-syndrom

God nyhet, my ass! Såg du inte din innehållsförteckning? Du fotade den till och med?! Varje gång du duschar hamnar alla de där kemikalierna i vattnet, vem dricker vattnet? tja…dina barn till exempel! Om du måste göra reklam, kan du väl åtminstone promota schampoon som är ekologiska, Urtekram rekommenderar jag starkt, billig och bra för ditt hårt och BÄTTRE för VATTNET VI ALLA DRICKER!

Svar:
fast urtekram suger röv. tyvärr. för mitt hår iallafall. Faith of nature är bra, men mitt hår behöver tuffare grejer nu när det är så skadat. Önskar att nåt av de snällare märkena ville göra bättre produkter.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hmm. Smygreklam? Tror det var PLUS på svt som tog upp ämnet i ett repotage. Att bloggare får betalt för att marknadsföra en produkt i sin blogg utan att synliggöra det som reklam. Dvs man skriver om en produkt som läsaren ska tro man själv har valt. Men egentligen får man betalt för att nämna produkten, men det ska göras jävligt smidigt???

TyP:

Idag hade vi en härlig picknick i familjen. Barnen fick en varsin cola och jag vi vuxna smuttade på kaffe. Barnen lekte sedan i skosgen en stund och tog ytterligare en cola innan vi gick hem. bla bla bla.

/ Katja

PS: För övrigt är detta min favvoblogg. Ever.

Svar:
smygreklam? HAHAHA. Nä va. Känns det som mitt M.O tycker du? Jag berättar bara om nåt jag tror kan vara bra för oss som no poo’ar (tiden får utvisa, jag återkommer) helt enkelt för att jag vet att flera av er är just no poo’are och eftersöker bra produkter. Ibland rekommenderar jag skönhetsprodukter, ibland är det böcker från t.ex olika och ibland är det Ergo bärselar. Jag "marknadsför" ingenting jag inte tror på och jag har definitivt inte fått några pengar av pantene för att skriva om dem! (MEN NI FÅR GÄRNA SKICKA ETT GÄNG PRODUKTER. JAG BOR I ÄLVSJÖ. INGET HÅRVAX DOCK. TACK PÅ FÖRHAND) Ba såru vet. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tråkigt att no poo bara var intressant ur en utseendesmässig synvinkel för dig. What about hälsa och naturen och allt det dära tjafset som ändå ingår i no poo-tänket? 🙁

Svar:
Nej det är det absolut inte. Miljöaspekten är också viktig. Men just nu behöver jag rädda mitt hår och sålänge alternativen är undermåliga så väljer jag det som funkar. Att försöka skuldbelägga mig kan du sluta med tycker jag.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tråkigt att du har trasigt hår fast du no’pooar, mitt eget hår har aldrig varit så här välmående och snyggt när jag ’pooade. Jag skulle vilja tipsa dig om att prova glycerin/glycerol till håret istället för silikoner. Testa också indiska ayurveda örter för att tvätta håret med, de gör faktiskt underverk! 🙂 Hoppas att du hittar nåt som hjälper dig!

Svar:
Det är trasigt för attt jag blekt sönder det.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Vad tycker du? Jag har blont svenskt hår men för mig var detta inget vidare! Köpte den för tunt fint hår men ser ut som en dränkt katt, platt och fett liksom. Utöver det, trassligt!

Svar:
som nybörjare sköljer man ofta ur för dåligt. du ska skölja tre gånger så lång tid som vanligt. hård stråle. annars kan du prova bikarbonat/äppelcidervinäger-tvättar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hej! Jag har funderat några månader att prova no-poo. När jag sen läste dina inlägg om den metoden var det inte speciellt svårt att ta beslut. Jag tycker att du skriver väldigt bra och det är lätt att förstå hur man ska gå till väga. Nu undrar jag om jag kan få länka till din blogg i min? Ps jag startade no-poo metoden idag och kommer även använda mig av dina tips ang ansiktsvård. Tack för en bra blogg

Svar:
kör på
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Visst har de kommit till affären nu? 🙂

Vet du förresten vad mipa laureth sulfate är? Såg att mitt schampo innehåller det men hittar det inte som "förbjudna ämnen" eller farliga/ dåliga för miljön.

Svar:
japp de finns nu. Alla sulfater suger.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

…Dessvärre finns det ju inget "no-poo" what-so-evah med multinationella företag, i det här fallet P&G. I likhet med sina gelikar (Nestlé, Coca cola, Unilever…) utövar dem väldigt tveksamma metoder i sin forskning och är dessutom ökända för sina vedervärdiga övergrepp på djur. Glansigt hår på vems bekostnad..?

Den här kommentaren är väl lite orelaterad till inlägget, men jag har ett problem. Förra året så använde jag mig av bikarbonat när jag tvättade håret och det funkade finfint. Nu har jag varit i Egypten två veckor och då använde jag mig av schampo, så jag var beredd på att få fett hår den första gången jag använder bikarbonat igen. Och det fick jag. Men nu har jag använt det tre-fyra gånger (senast igår) och mitt hår har aldrig varit fettigare.

Vad tror du problemet är?

Tacksam för svar.

MvH ett dyrkande fan

Hej underbara kvinna!
Jag har varit utan schampoo och balsam i ett halvår nu. Förstår att trasslet kommer bli värre ju längre håret blir (jag har kaostjockt hår). Men än så länge fungerar det toppen med bara vatten och äppelcidervinäger. Kör på weledas nourishing hair oil vartannat efter tvätt och när håret är på väg att sluta sammarbeta har jag en sprayflaska med olivolja i. En annan toppengrej är att skölja håret och sedan fördela kokosolja, fläta, låt verka över natten och skölja ur på morronen. Lent, smidigt och utredande!
För ett år sedan hade jag eksem och sår över hela hårbotten, idag är all klåda borta! Kan inte hylla olivolja och kokosolja nog, från topp till tå! Listan är lång på alla godheter de har att bjuda på. Lycka till med trasslet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *