Kategorier
Vardagstrams

Nej, bokbålet är inte inställt men Dan Höjer förtjänar en eloge och får en kram.

Svar ang. cirkusdeckarna och schlagermysteriet. 
 
 
Det bästa jag vet är människor med förmåga att självrannsaka! Jag har dessutom hört mycket gott om övriga böcker i samma serie. Ba så ni vet. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nej, bokbålet är inte inställt men Dan Höjer förtjänar en eloge och får en kram.”

Min nioåring (bokslukare) har läst mycket av Dan Höjer, och självklart är jag rätt insatt i vad hon läser. Hon (och jag) tycker mycket om hans böcker, han har dessutom en bra koll tycker jag när det gäller barn och ungdomar, tror precis som han skriver att det helt enkelt blev lite fel!

Jag gillar verkligen när folk tar åt sig av konstruktiv och vettig kritik istället för att bli skitförbannade och gå till attack mot kritikerna.

Det är stort och modigt att våga erkänna sina fel och tänka om och det ska han absolut ha cred för!

Nu får man ju nästan lite dåligt samvete 😛 men jag tänker inte be om ursäkt för mina åsikter om boken för det var det här inlägget som fick honom att tänka till.

Hur som helst gillar jag att han förstår kritiken istället för att känna sig påhoppad. Dan Höjer är ju trots allt människa som vi andra och ingen är perfekt precis hela tiden!

Blev först lite besviken eftersom jag har växt upp med hans bokserie vid namn "Spökhistorier", dem älskade jag.

Så när jag fick höra om denna bok och denna ganska kontroversiella del, så kändes det jobbigt.

Blir ju genast glad igen när han ändå visar ansvar och självrannsakan! Vill verkligen rekommendera hans spökhistorier med illustrationer av Hans Arnold!

Eftersom jag tyckte såpass mycket om dem när jag var

runt 9 år och uppåt, har dock inte läst dem ur genusperspektiv!

Helt OT, men jag vet att du har tipsat om några strumpbyxor som var bra och superfina, men jag kommer bara ihåg att företaget började på J.

Vad är det för strumpbyxor? Hur är dom i storlekarna?

Svar:
juliet. storlekarna är normala tror jag, men de är stretchiga och passar LÄNGE.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Vad fint! Det är tyvärr inte en självklarhet att man lyssnar på kritik och tar till sig för att kunna förbättra.

Svar:
eller hur. Jag hade ba "GÅ OCH DÖ!" om jag varit dan. lol. Men sån är ju jag.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Men vilken man!!!! nu skall jag springa och köpa böcker skrivna av Dan Höjer!! Ja inte den där "Schlagermysteriet" förstås.. Men någon annan. Alla som kan erkänna misstag på det sättet klättrar högt på min lista

Är det bara jag som känner att Dan Höjer kunde ha tänkt liiite på det själv. Jag har åsikten att författare, speciellt till barn måste tänka stegen längre med vad de förmedlar. Jag köper inte riktigt den där ursäkten, även om det självklart är bra att han gjorde det!

Svar:
Jo absolut. Det tycker jag också. Men jag har en soft spot för människor, som trots hårda ord, vågar visa sig ödmjuk och ångerfull. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det är faktiskt storsint av honom att medge att det blev fel där, definitivt inte alla som skulle göra det. Ibland blir det ju fel, speciellt eftersom dessa strukturer finns rotat i vårt samhälle. Att det kan bli en diskussion som kan väcka eftertanke och insikt är ju det man vill. 🙂

Jag tycker att det är häpnadsväckande att en sån här berättelse kunde ta sig genom nålsögat på förlaget. Det måste ju röra sig om ett flertal människor som läst manuset och tyckt att det var ok att ge ut det.Det handlade ju inte "bara" om den kvinnoförtryckande berättelsen utan jag tycker det är lite märkligt att en bok för barn sätter en vuxen "kärleks"-relation i fokus. Känns inte alls passande? Men nog om detta!

Likt många andra som kommenterat så instämmer jag i att det är jättebra av Dan Höjer att ta åt sig av kritiken. Det är annars så lätt att bara gå i försvar och vägra lyssna, komma med lustiga bortförklaringar och sedan kanske fortsätta skriva böcker på samma tema bara för att visa vem som vann. Jo, jag tror många faktiskt är så omogna 🙂 Bra gjort Dan!

Väldigt vuxet av honom att skriva något sådant. Skulle också vara intressant att se hur det nya slutet skulle se ut 🙂

Tur att han inte reagerade som den där tönten som ansåg att en skulle gilla hans bok bara en "fick lite kuk".

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *