Kategorier
Vardagstrams

Nu ska människor som inte älskar mina barn ta över

 
Pöjken har ju brutit ihop, vrålat, gnisslat tänder och varit överdramatisk vid vareviga lämning och hämtning av Ninja. Han har snabbt ilat ur vagnen, sprungit rakt in i leken, skyndat skyndat och sedan gråtit högljutt när DUMMA MAMMA burit iväg honom hem igen. Så vi gissar att han är redo nu. (egentligen hade vi sökt till nästa år, men jag ringde i veckan och frågade om det fanns en plats nu istället. Han har stått på plats 1 i kön länge nu så det var inga problem.)
 
Å ena sidan känns det brutalt skönt att äntligen få tid till att skapa, skriva, måla, plugga och försöka utveckla och jaga efter min egna dröm OSTÖRT men å andra sidan känns det i magen. Främmande människor som inte älskar honom ska vara hans främsta vårdgivare under dagarna och det är inte naturligt nånstans. Men jag tror det kommer gå jättebra. Jag tror inte ens jag kommer behöva skola in. Jag kan antagligen bara lämna honom och gå typ. 
 
Och vet ni vad jag ska göra sen? Jo, det ska jag tala om. Jag ska SOVA I EN VECKA. Minst. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nu ska människor som inte älskar mina barn ta över”

Visst känns det att lämna över dem till någon som inte har samma personliga relation till dem som jag och resten av deras närmaste familj har.

Nu vet inte jag om ni har fått plats till Tamlin på samma förskola som Ninja går på, men vi har båda våra barn på samma förskola och det gjorde att jag tyckte att det var lättare när det var dags för andra barnet.

Då kände jag personalen och visste hur de jobbade och faktiskt hur mycket de tycker om barnen och att få vara med dem. Vi har förmånen att få ha våra barn på en förskola där både vi och barnen (tror jag i alla fall) känner att de finns där för barnens skull.

Sen är det lite skönt också att få vara sig själv i första hand och inte mamma. Jag behöver det för att inte bli uttråkad och grinig. Det är konstigt men jag tycker jag är en bättre mamma och har framför allt mer tålamod efter en dag på jobbet än om jag är hemma hela dagarna med barnen och ska ta alla "diskussioner" med dem. Kanske för att jag har två barn som är i trotsåldern?

Jag hörde faktiskt något på något debattprogram i P1 idag. Det VAR intressant. Och otroligt "facepalm". Massa konservativa dumma människor som blir provocerade av hen och tycker det liknar en sekt typ. JAG är 16 år och klyftigare än de där gamla… dumhuvudena. Eller nåt. Nu vill jag retas ännu mer, för jag är inte moståndare till "hen". HEJA HEN! jag är För det. varför ska ma inte kunna använd det, om inte när man inte vet om det är en h*n eller om det inte har någon betydelse?! Man BEHÖVER könsneutrala ord… och ja. Stackars ungar om de vill vara "hen", till den där gubbstrutten till man som ringde in och förklarade att hen skulle ungefär "förintas" om jag förstått det hela rätt. Att "hen" är FEL. Ja, hur skulle de kunna "break free" inför den trångsynta pappan? Jag blir minst sagt provocerad. MER GENUS. MER HEN. GAH. /Feministen (jo ibland blir jag nog det.)

P.S. Du skulle vara perfekt till en tidning för "unga kvinnor" i typ gymnasiet? Liksom en tidning som är VETTIG och smart och bra och… oj oj oj, tänk om jag aldrig hade upptäckt din blogg, när jag var omedveten om genus… 14 år och inte upplyst. TAACCKKK. (Nej jag orkar inte läsa i genom den här kommentaren… dålig vana.)

Hej hopp, det där skrev jag om häromveckan, eller snuddade vid det,, inte pissenkelt.. Blog awards,, sorru från tant i norr, men vad e det? Ha det

Svar:
blog awards är en prisutdelning till årets bästa bloggare i olika kategorier, anordnad av vecko revyn
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Åh, sova är du värd!

Och nej, de kanske inte älskar ditt barn eller någon annans barn på förskolan men förmodligen älskar de barn i största allmänhet (får man väl hoppas) så det ska nog gå utmärkt i alla fall.

Jag har jobbat på dagis och jag kan säga att jag älskade och FORTFARANDE älskar alla barnen jag jobbade med. Tänker på dem varje dag även fast jag slutade för mer än ett halvår sen 🙂 Han kommer nog få det bra!

Visst, pedagogerna kommer ju inte älska Tamlin på samma sätt som ni gör på direkten. Men jag som jobbar på förskola kan säga att JAG iaf älskar alla barnen jag jobbar med. Det tar givetvis tid att bygga en relation. Men tyckte det lät så kallt och sorgligt när du skrev som att han skulle hamna på en plats där det inte finns någon kärlek alls. Är säker på att det inte var så du menade. Men vill ändå förtydliga att vi jobbar ju med barn för att vi älskar barn 🙂 Jag har en sån drös med kärlek för gruppen jag sa hej då till förra året (de började förskoleklass) att jag ofta tänker på dem och det kniper till i hjärtat när jag vet att vi troligen aldrig kommer att träffas mera.

hehe så tänkte jag också: "jag ska sova minst en vecka!!". Men det gjorde jag inte 🙂 Visst, en del sovmorgon men det fanns gott om tid till annat också! Man chillar mycket, och blir lite rastlös. Och gör annat som måste göras. Men man sover inte bort veckan 😀 Faktum är att vanligtvis innan barnen Behövde jag sova minst 10 timmar för att vara nöjd, men när jag sover så mycket nu vaknar jag bara helt förstörd.

Lite så kände jag när min stora började på 15-timmars dagis nu igen efter sommarlovet. Plötsligt var det bara jag och den lille hemma, i FYRA hela timmar! Han sover ju dessutom på förmiddagen, så gissa vem som legat i soffan, slappat och kollat serier…?

Låter som om han kommer att stortrivas, om inte annat så efter ett tag. Vi hade samma situation (ungeäfär) med vår dotter, men när det väl blev verklighet att hon fick plats så var det gråt och tandagnisslan varje dag när vi skulle lämna. Det gick över på en månad, och nu älskar hon stället. Och vi med, de BRYR sig – på riktigt!

Men varför gör du det? Är det inkomstrelaterat eller bara för att du inte längre orkar/har lust?

Svar:
1. För att Tamlin uppenbart vill och 2. för att jag ska kunna skriva ostört.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Sova i en vecka? Ska du inte jobba, eller varför ska han börja på förskola för. ? Bara undrar…

Svar:
Bloggen är mitt jobb och det jag tjänar pengar på.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag har ju inga egna barn så jag kan ju inte alls relatera till det du skriver och dina känslor. Men när min bästa vän skulle skola in sina två barn var hon i nästintill upplösningstillstånd i tre veckor. När allt väl fungerade med barnen på förskolan så satt hon mest på facebook, städade och fördrev tiden tills hon skulle hämta hem dem igen. Hon sa att det var en väldigt märklig känsla. Men jag tror som alla andra, det kommer bli jättebra och jag ser fram emot att få följa med i din utveckling och hänga med i båten där alla äventyr tar plats! 😀

Hej! Du som är så duktig på att säga ifrån (eller är du det?). Min femåring var lite ledsen idag efter dagis för att en fröken hade sagt till henne att bara bebisar gräver i sanden med fingervantar. Vi har flyttat i somras och hon har bytt förskola, bara gått en vecka på nya. Nu var kanske detta ingen stor sak men jag blev så ledsen för hennes skull. Hon gick tidigare på en fri förskola på en avdelning med inriktning ur och skur så jag vet att hon har koll på hur man beter sig utomhus. Hur ska jag ta detta med berörd fröken? För det kommer jag göra, ingen ska få sabba mina ungars lekglädje.

Svar:
Ta upp händelsen med pedagogen tycker jag. Berätta vad din unge sagt och hur hon upplevt. Invänta eventuellt svar. Berätta hur du tänker.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Nei, personalet på førskolen elsker ikke barna som foreldrene gjør. Det hadde vært unaturlig. Jeg jobber selv i førskole og visst, en blir glad i barna! En er der for å gjøre deres dag bra. En er der og trøster når de slår seg eller er lei seg, en ler sammen med de og deler opplevelser sammen. Dette kommer nok til å gå superbra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *