Kategorier
Vardagstrams

Söndagskalas på Söder

Idag blir det Pippi/Sjörövarkalas hemma hos Bambi // Rose-Marie och hennes lilla Zack. Jag har inte lyckats hitta några sjörövarattiraljer (om man inte räknar Ninjas trasiga tänder samt glugg.) men ungarna får ha matchande Pippi-klänningar istället. Är det fest så är det!
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Söndagskalas på Söder”

det vänder sig i hela magen på mig, din stackars son kommer bli retad när barnen väl förstår att killen går runt i klänning. Jag vet att det är de du vill komma undan och tycker att det är en bra tanke, men kan ändå inte hjälpa att tycka synd om han, eftersom det är han som kommer behöva utstå alla hemska ord som barn kan säga.

Svar:
Men asså, vem ska reta honom? Andra tvååringar? Och om de nu skulle höra det? Varför är vi så rädda för det? Ge ungarna verktyg att hantera pch stå emot negativa kommentarer istället för du kan aldrig skydda dem från idioter oavsett hur coolt du klär dem. Sen är det inte så enkelt att man blir retad pga si eller så, det handlar om helt andra faktorer.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

anonym: Klänningen på bilden är väl snarast en tunika, så rätt få förskolebarn skulle nog reagera på att en kille hade den på sig. Och menar du generellt så är det inte så enkelt att avvikande klädsel gör att man blir mobbad. Min äldsta son har haft på sig de mest fantastiska kreationer genom åren (inte påtvingat av hans rabiata mamma, utan helt självvalt) & visst har han fått många trista kommentarer, men han har aldrig varit mobbad, utan tvärtom haft hög status i alla grupper. Många föräldrar är paniskt rädda för att barn ska få taskiga kommentarer av andra barn, men jag tror många gånger det lär dem stå på sig & gör dem mindre beroende av andras tyckanden.

Svar:
Och vad skulle de säga eentligen? "du är en tjeeee-eeej!"? Är det en elak kommentar? Det tycker jag inte. Jag tror många gånger att vi vuxna lär barn att reagera negativt på en viss typ av kommentarer.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Alltså, jag vet att man itne ska säga det, men vad fina de är! Och det där med klänningen/tunikan, min första tanke nu var att det måste vara jätteskönt att få springa omkring i ett så rörligt plagg. Om jag skulle haft barn hade jag velat göra samma sak, fuck könsindelade kläder.

jo du har väl rätt att de handlar om andra saker oxå, men menar inte att de skulle säga något nu, små barn bryr sig inte, men när de börjar komma upp lite i åldern typ 7-8 år så kommer de reagera och de handlar mycket om annat oxå, men får hoppas att så inte är fallet med honom såklart och att han har tillräkligt självförtroende för att stå på sig själv den dagen han skulle få en kommentar eller påhopp av sina "kompisar"

Svar:
Jag tänker som så att negativa kommentarer inte behöver vara nåt dåligt egentligen utan en möjlighet till dialog med barnet. Skulle mitt barn bli mobbad så kommer jag hantera det stenhårt men tills dess så vill jag inte utgå från att mitt barn är i nån riskzon.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Men alltså, förstår folk inte att man inte blir mobbad pga att man har klänning? Visst, man kan bli retad och få dumma kommentarer för det. Men det krävs annat för att man ska bli mobbad också. Tänk på det, om den "tuffa" killen i klassen skulle komma till skolan i klänning skulle de andra barnen nog bara tycka det var kul. Om den mobbade kom till skolan i en konstig jacka skulle hen nog bli mobbad, men inte enbart pga jackan, utan för att hen är långt nere i hierarkin.

Svar:
Ja! Precis så!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

För att förtydliga: Man behöver inte alls bli retad eller få dumma kommentarer för att man har klänning och är kille, men tyvärr är det ju så att många barn har lärt sig att "killar ska inte ha klänning, det är tjejigt" och tjejigt har de lärt sig är dåligt. Det suger.

Svar:
Jag kommer givetvis lära mina barn att det inte är dåligt att vara tjej och att det inte spelar nån roll om man har "tjejiga" kläder eller färger eftersom att snoppen är det som indikerar pojke. Inte kläderna. Osv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Surar ihop över alla dessa vidriga kommentarer om att Tamlin ska bli retad. Man kan ju undra vilka ungarna som retas är och vem som är förälder åt dom barnen. Inte är det de som låter sina barn ha kläder som är olika utan troligtvis Anonym och company som så fint visar genom kommentarer att man inte accepterar olika den hens familj och förutsätter att olika betyder att man blir behandlad illa!

Jag gillar inte heller Pippi.. Eller ja, filmerna (inte de tecknade) älskar jag! Finns så många härliga "Pippi"kläder, men vill inte ha Pippi trycket på alla:/ nå köper andra kläder istället då..

Men om mobbning pga pojke som har klänning: det är inte det man mobbas för, retad kanske man kan bli, någon dum kommentar. De som retat/mobbat mig har nog mest gjort det av avundsjuka, tror jag nu typ 20 år efteråt. De som retades då, verkar inte må (eller ’ha det’..)så jättebra idag…,

Hoppas jag lyckas lära mina döttrar att ’inte ta någon skit’! Och att vara sig själva, och att de hittar ordentliga vänner!

God natt! <3

Min mamma har fött sju barn. Min ena bror gick alltid mot strömmen, och min mor lät honom. Han ville när han var liten ha klänning på sig. Och ni som tänker er en "feminim" liten pojke kan tänka om…han var den enda av oss där INGEN någonsin frågade "är det en pojke eller flicka?". Hur som helst, några dagisbarn (ja det hette "dagis" på den tiden) försökte reta honom och påpekade "ha! ha! Du har KLÄNNING på dig", varav han gav som svar "Ja, för när jag har byxor på mig får jag ont i min SNOPP".

som de gamla sjunga så kvittra de unga – jag tror att om föräldrar/vuxna i barnens omgivning kommenterar klädsel, utseende osv, t.ex att hon/han bara kan klä sig i sånt där ( t.ex fult, snyggt, tjejigt, killigt, osv.) klart att barnen lär sig att det ska kommenteras och värderas hur andra ser ut/klär sig. kan man inte bara låta folk, barn som vuxna klä sig som de vill, se ut som de vill så länge de inte skadar ngn annan???

Undrar förresten varför man måste anpassa sig så mycket efter vad mobbarna kommer tycka och tänka. Jag förstår att man måste vara taktfull med vissa saker, t ex om klasskompisarna fick veta att Lisa kissar i sängen skulle de nog reta henne, eller om Kalle jämt går runt i smutsiga kläder och stinker svett kommer folk tycka att han är äcklig. Men vissa saker fattar jag inte. Som att Tamlin inte skulle få ha klänning för att han skulle bli mobbad? Vad sägs om att motverka mobbningen istället för att motverka offren?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *