Kategorier
Vardagstrams

Söndagsnöje

 
Vi har spenderat helgen i Segersäng och idag ska vi gå på en drös visningar i villaområdet här. Det är lite Wisteria Lane möter Bullerbyn men svältfödd på trygghet som jag alltid varit kombinerat med den där längtan efter Svenssonlivet så drömmer jag redan drömmar om hur fantastiskt det ska bli att bo här med grannar som vinkar och säger hej och barn som springer mellan husen och ja ni fattar grejen. Fy fan vad härligt. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Söndagsnöje”

Som asocial ensamvarg får jag ryyysningar av såna där områden. Där alla fönster har insyn från gatan/ grannhusen och ALLA har synpunkter på hur du sköter din gräsmatta & uppfostrar dina barn. Brrrr….

Det ser verkligen ut som en idyll där och ni lär säkert trivas. 🙂

Men tänk på att det är långt ut och Nynäspendel går max 2 timmen och på vintern kan man inte lita på den alls. En bil borde ni ha som komplement.

Tips! Lika långt utanför Stockholm finns lilla samhället Järna. Ni har säkert hört talas om Järna redan iom din man med sin waldorfbakgrund. Men det kan vara verkligen vara värt att kolla in om ni vill bo någonstans där det finns väldigt många olika sorters människor. För att var liten "landsortshåla" är orten väldigt heterogen och öppen för olika/nya ideer. Det finns dessutom flera waldorförskolor och skolar att välja på. Dessutom stort sortiment av ekologiska lokalproducerade råvaror för den som bryr sig vad den äter. Järna är även tryggt och lugnt. en lite pärla!:)

Svar:
Järna har lockat, men samtidigt så är vi lite orolig för att det är FÖR insnöat på det antroposofiska. Vi är ju inte antroposofer alls även om vi älskar waldorf osv. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Segersäng rockar, ganska progressivt område i alla fall och det finns flera flumfamiljer där, med barn med ovanliga namn och könsneutrala kläder 😉 Mycket barnfamiljer och med andra ord ganska många som inte orkar se efter sin trädgård värst noga 😛

*Moppen*, En av skillnaderna mellan Järna och Segersäng är att det till Segersäng åtmistone går halvtimmestrafik/timmestrafik på helger och sena kvällar. Ska man till Järna och missar ett tåg så kan man få vänta i TVÅ timmar innan nästa kommer, inte jättekul när det är vinter och skitkallt.

Jag tycker i alla fall att ni ska flytta hit! 😉

*Anaiah* jo, det är förstås sant. Men varför ska man åka iväg någonstans sena kvällar och helger? Järna har ju det mesta här på plats…;-)

Svar:
Min man jobbar ju i stan t.ex. Och vi har båda massa vänner i stan vi vill hänga med på kvällstid. I stan.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag har bott i Segersäng, och vi flyttade för att vi inte stod ut med präktigheten i området.. Samfälligheten är inte att leka med, de kommer ut och mäter om du har flyttat dina grindstolpar (hände vår granne). Jag känner mig aselak som skriver detta, men Segersäng är inget jag rekommenderar.

Svar:
Det här låter ju trist. Berätta gärna mer om området. Jag vet dock att regler osv är tuffare i villaområden. Det är lite så i bostadsrätter också.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Fint område! Jag är uppvuxen i Ösmo (stationen bredvid)och på den tiden var det väl ungefär lika stort som Segersäng är nu. Toppen för småbarn,som du skriver "barn som springer mellan husen", trist som tonåring dock då alla vet allt om en… Pendeltågspåren har ju lyckligtvis byggts ut så man är inte lika isolerad längre på den sträckan:-)

Btw så tänkte jag tipsa om henerator.se, ett verktyg för att surfa genusneutralt:-)

Svar:
Ösmo ligger skolan där ungarna får gå tills segersäng får en egen skola. Isåfall. Vi har ju inte fått lånelöftet än, men jag är inte orolig. Inom ett år så flyttar vi nog!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Att det kommer byggas en skola i Segersäng framöver är långt ifrån klart. Nynäshamns kommun stängde en mycket fin landsbyggdsskola på Torö nyligen (pga för få elever) och i och med att det redan finns skolor i Ösmo så är det osäkert om det kommer att bli någon skola i Segersäng framöver. Pendeltågen är ofta försenade och det finns ingen affär i området så två bilar är nog ett måste om man inte vill känna sig alltför isolerad och låst. Dock mycket nära till skogen!

Svar:
Bil känner jag absolut inget behov av. Mat kan man beställa hem, skolbuss kommer och hämtar och pendeln går tillräckligt ofta. Förseningar drabbas vi av i älvsjö också.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hej igen, jag känner mig lite dum som spyr galla över Segersäng, jag fullkomligen älskade huset vi bodde i och närheten till skogen (där ingen verkar vara ute och plocka all svamp som finns förövrigt). Det jag tyckte var jobbigt var mammaligan som hade barn i samma ålder som jag (min älsta är 3 i december). Min man både lämnade och hämtade på dagis då det funkade med hans jobb, och jag som jobbar i stan "slapp". Jag fick påpekat ifrån flera i området (tyvärr bara tjejer) att "det måste vara jobbigt att överge sitt barn" osv. Man tror ju att det ska komma små gliringar, men många var rätt tydlig med att de tyckte att jag var en taskig morsa för att vi löste det på det sättet.

Sen har vi ju samfälligheten, som faktiskt ger sig ut och inspekterar att allt går rätt till i området. De flesta som bor där ute kommer ifrån bostadsrättsföreningar där man har rätt mycket mer att säga till om, och beter sig lite likadant i det nya villaområdet. Eftersom det är så nybyggt tror jag att de är lite protektionistiska på något märkligt sätt.

Jag kände mig ständigt iakttagen och bedömd där ute, men det kan likagärna bero på mig.. Som sagt, huset hade jag gärna flyttat med mig till där jag bor idag.

Återigen, ledsen för att vara neggo, det kanske bara var vi som hade otur!

Åh! Jag är uppvuxen där. Eller nästan där, bakom macken hundra meter fram. Ljuvligare barndom kan man nog inte ha. Och ska dom gå i skolan inne i Ösmo, se för fan till att dom hamnar på Tallbacka och INTE Vansta. Det lär väl ha hänt en del sedan jag gick där (10 år) men Tallbacka är mycket mindre, gemytligare och finare. Dessutom är paviljongerna på skolgången ett resultat av mitt ordförandeskap i elevrådet i 6:an, haha.

Håller med Sofia ovan, satsa på Tallbacka när den tiden kommer i så fall. Jag gick i Vansta hela grundskolan 89-98. Det var okej i lågstadiet på den tiden, resten av tiden överlevde vi tack vare numera pensionerade favorit-Solvieg. Det kan ju visserligen ha förändrats på alla dessa år, men ändå. Bättre känsla av Tallbacka.

Svar:
ah, tack för tipset!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *