Kategorier
Vardagstrams

TV-pod // Hysterisk Höst med ApanLady Dahmer del 4 // tjock

Här kommer senaste TV-poden med mig och Anna // Apan Satt i Granen
(glöm inte att kika in för gillar ni henne i klippet så kommer ni älska hennes blogg!)
 
 
 
Vi har haft så mycket att göra. Typ ÄTIT jättemycket. Vi har ätit på Koh Pangan, frossat på TGI Fridays (herreguuud), fikat på Gilda och massa andra platser, haft munnarna fulla med gott och glömt bort att filma helt enkelt. Så ni får hålla till godo med det här. Vi pratar lite löst om senaste tjockdiskussionen. 
 
OBS! Ljudet faller bort på nåt ställe men nu har jag laddat upp det här klippet gång på gång och försökt fixa det som faktiskt funkar i iMovie men som av nån anledning blir helt jävla mongo under konverteringen och NU ORKAR JAG FAN INTE NÅ MER!
 
OCH JA JAG STAVADE FEEEEEEL PÅ ETT ORD I INLEDNINGEN GAAAAH BRÖÖÖÖL. // gråter

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”TV-pod // Hysterisk Höst med ApanLady Dahmer del 4 // tjock”

Tjockisprat är alltid kul och engagerande (ja uppenbarligen!). Jag gillar sekvensen när du ohämmat mumsar i dig en godsak. Exakt så känner jag för att göra som tjockis och annars också för den delen.

Nu har emellertid mina kilon börjat "smälta bort" med bra mat fast i kontrollerade mängder. Ändå stör jag mig som f-n på folk som bara pratar om bantning och kommentarer som hur jag har lyckats gå ner i vikt e t c.

Det är precis som att en del, i synnerhet de som ALLTID pratar om bantning, tror att man är en lobotomerad idiot för att man är/har varit överviktig. Som att man inte redan har fattat vad man gör eller har gjort för fel liksom.

Sist men inte minst verkar dessa bantningsfanatiker alltid leta efter en mirakelkur som ska lösa inte bara mitt eller ditt eventuella problem, utan framför allt deras egna ständiga nojande över sin uppenbara, eller knappt synbara övervikt. Tröttsamt.

Riktigt bra video! 🙂

Gillar även att du tar upp just att även om man är smal kan man vara riktigt ohälsosam när det kommer till kosten. Jag är ett lysande exempel. Alltid varit som en sticka och får många kommentarer i stil med "åh, de syns att du tar hand om din kropp", "du ser hälsosam ut". Och jag har enbart lust att skratta såna gånger.. För jag verkligen ohälsosam (inte alltid) men fortfarande för ofta.

Tror många precis som du säger förutsätter att smala människor har "bättre" karaktär.

Keep up the good work!

/l.

Känner igen mig något så enormt. Min mor som ses som överviktig är både mer hälsosam och vig än mig, jag som ligger och snavar på gränsen mellan underviktig och "normal". Du är bäst, tack för att du finns!

Snälla. Sluta. Säga. Mongo. För hundrade gången. Det är ett extremt kränkande ord.

Svar:
men asså, på riktigt? Använder någon det alls om människor med DS? Var inte det på 80-talet?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Vad filmar du med?

Jag håller med att det finns ett tjockisförakt (tjock själv, har varit tjockare). Däremot gör jag allt i min makt för komma ner till normalvikt, för min egen skull. Jag vill kunna köpa kläder som passar och sitter bra, känna mig flexibel och hälsosam (självklart innebär hälsa mer än normalvikt). Jag ska börja träna när jag nått mitt delmål för just bli ännu mer sund. Jag verken röker, dricker eller äter dåligt i övrigt. Så med motion vill jag påstå att jag har en sund livsstil, nu ska bara kilona bort.

Svar:
jag filmar med iphonen
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Åh men så himla bra inlägg! Jag är jättetjock och har precis börjat träna samt att jag faktiskt alltid har ätit sunt. Förutom svullarkvällar utan dess like nån gång i månaden, men ändå.

Jag älskar min kropp, jag älskar mig själv liksom.

Jag var smal förut, och mådde fruktansvärt dåligt psykiskt, värsta perioden i mitt liv, näe då är jag hellre tjock och lycklig.

Älskar dansen btw!

Ah vad himla glad jag blev av den har videon! Jag ar personlig tranare, en PT som sa upp sig fran ett javla fancy kandis gym i USA, och startade egen studio sa jag kunde fa trana mina klienter ifred, utan nagon som helst fokusering pa utseende/vikt. Det ar sa JAVLA ointressant, och sager sa JAVLA lite om halsan. Har enormt mycket roligare nu pa jobbet och med klienter nar jag far jobba med det som ar kul, anatomi och kroppens funktion. Go Dahmer och Apan! Muchos karlek.

Vilket bra videoklipp. Känner att ni verkligen sätter ord på det så många av oss känner.

Viktigt men samtidigt roligt och coolt framfört 🙂

Själv fick jag Anorexia som 11 åring, i gymnasiet utvecklade jag bulimi.

Har varit sjuk hela mitt liv.

Men i perioder mått bättre och andra stunder sämre.

Bantat=anorexi, tränat=träningsnarkoman, hetsätit=bulimi, svultit mig själv=anorexi, ja jag har prövat allt.

Men i vintras då jag hunnit bli hela 34 år orkade jag inte mer och sökte hjälp.

Det bästa jag gjort, för jag klarade inte att själv få ordning på helvetet.

Så i dag mår jag relativt bra.

Jag har tappat 10,5 kilo, men denna gång genom sund kosthållning och träning.

För jag mår bättre som normalviktig.

Men det viktigaste är att jag har slutat hetsäta. Jag unnar mig livets goda och i bland frossar jag "kaloribomber" men för att det är gott. Inte som förr då jag tvingade i mig allt onyttigt jag kunde hitta, för att sedan spy upp allting,i bland gång på gång.

Som sagt jag har varit smal som en sticka när jag svultit, fett när jag hetsätit och spytt, var lika sjuk båda gångerna och totalt ohälsosam. I dag ligger jag på min trivselvikt men vill ha mer muskler,fastare och starkare kropp snyggt/skönt/bra för min kropp. Jag är ännu inte frisk men har kommit långt och det viktigaste är att jag får hjälp på vägen.

Tänker skriva ett inlägg om min svåra väg i framtiden, men är inte redo att dela med mig av allt riktigt ännu.

Är fortfarande livrädd att falla tillbaka, att hamna i helvetet igen……

Men med tiden kommer nog även rädslan att bli allt svagare 🙂 Det vet jag!!!

Många kramar Girly du gör en större insats en du kanske förstår <3

Underbart! Älskar era videos och har världens crush på er nu 😀

Jag har varit både tjock och smal i perioder under mitt vuxna liv och jag kan verkligen skriva under på att vikten i sig inte behöver ha något överhuvudtaget med hälsa att göra. I mina sena tonår vägde jag ca 80 kg till 175 cm, och var "mullig" och kände mig ful (tjock = ful, eller hur?) och började banta och powerwalka. Vikten rasade och jag blev uppmuntrad och fick mycket komplimanger och bantade och tränade ännu mer. Efter ett år vägde jag 63 kg och var rejält ätstörd. Jag pendlade mellan svältperioder och bullimiperioder. Men oj vad jag fick höra att jag var snygg och såg så sund och hälsosam ut. Jag bytte stad och sällskap, flyttade 60 mil och började i terapi. Idag nästan tio år senare är jag frisk men kommer alltid ha ett stört förhållande till mat och bantning, dvs jag kan inte banta för då trillar jag dit igen. Jag väger nu 94 kg, efter två graviditeter med foglossning och anses nog inte se speciellt sund eller snygg ut längre, men i själva verket har jag aldrig varit så hälsosam som nu, med regelbundna måltider, bra mat och regelbunden vardagsmotion.

Det är jätteviktigt och bra att ni initierat den här diskussionen. Att kategoriskt säga att smalt/normalviktigt är hälsosamt och tjock/överviktigt är ohälsosamt är otroligt förenklat och i många fall helt felaktigt. För att inte tala om hur viktigt det är att tillåta sig själv (och andra) att känna sig snygg/fin/vacker och ta plats oavsett viktstatus.

Era videobloggar blir bara bättre och bättre!

Ni borde få göra ett tv-program så ni kan behandla ämnena på djupet, sitter och tittar o när det tar slut tänker jag bara "men mer då!!!" Dansen på slutet var bäst, riktigt sexig! 😀

Haha, fy FAN vad bra ni är!!! Älskar era tvpoddar, ÄLSKAR detta avsnittet. Det här ämnet är så himla jobbigt för mig och har alltid varit. Tjockiskomplex och ätstörningar styrde hela min barndom och tonår och ja, gör ju fortfarande. MEN du har hjälpt mig så jävla mycket med detta. Du har verkligen det, och jag har så OERHÖRT tacksam över dig och din blogg, att jag hittade den då för något år sedan. Det här är helt genialiskt. Tack för att du hjälper mig med så himla mycket! Jag har verkligen blivit en bättre människa tack vare dig. Fy fan vad jag fucking älskar dig.

Har sett om dansnumret typ tre-fyra gånger nu och ler lika stort varje gång. Främst eftersom man ser att du har roligt snarare än att musikvideo-sexa dig i hopp om att nån tittar på krogdansgolvet, haha.

Älskar er!

Jag är väldigt smal och har alltid haft en undervikt (vem det nu är som bestämmer det egentligen). Av de som är äldre än mig har jag alltid fått höra att jag måste äta mer och att jag är "så smaaaaaaal". Jag har alltid ätit bra och verkligen försökt gå upp i vikt, men det går inte. Detta gjorde att jag till slut inte ville gå ner till stranden med min mammas släkt om hon inte sa till dem innan att jag inte ville ha några kommentarer om min kropp.

Av alla i min egen ålder har jag däremot alltid fått höra att jag har en jättesnygg och perfekt kropp. Ett ganska tydligt tecken på hur idealen har ändrat sig.

Jag blir arg på båda generationerna som kommenterar min kropp faktiskt. Den ena för att de proppsar på att jag skall gå upp i vikt, den andra för att de proppsar på att jag inte skall gå upp i vikt. Kan inte folk bara låta bli att kommentera mitt yttre?

Älskar din dans! <3

En härlig pod på ett väldigt intressant ämne.. och jag bara älskar din dans! 🙂

Min kurvighet har jag lärt mig att uppskatta, och att släppa vad vågen säger. Kroppen brukar tala om när den mår dåligt (för mig har stress varit ett stort problem), om man bara lyssnar.

Hoppas det kommer fler roliga och kloka pods!

Älskar era videoklipp!

Dessvärre är jag inte nöjd med min kropp själv, dock är jag livrädd att åka på diabetes 2, då risken/chansen ligger på 40%. Och visst är det så att även om jag är tjock själv.. väger 100 pannor till 165 cm över markytan… Men jag orkar verkligen inte få tummen ur därbaka & ser jag någon tjock människa som köper godis i en affär så äcklas jag fast jag själv gör det samma.. Vadå förneka….:-(

Svar:
Jag känner samma sak. Det är det jag menar med det där tjockisföraktet vi alla bär på. Fy fan egentligen. Men du, tänk inte så mkt på vikten eller riskerna och absolut inte på hur kroppen ser ut. Känn efter hur din kropp mår. Mår den bra? Hur mår den efter ett ton godis? Hur mår den när du äter nåt bra?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Älskar verkligen din blogg och de åsikter du står för! Så himla bra verkligen! Och denna video var verkligen superhärlig att se! Är själv överviktig och har alltid känns mig väldigt obekväm med min kropp, har också alltid fått veta att man inte kan vara nöjd med sin kropp om man är överviktig. Jag har aldrig haft en överviktig kvinna i min närhet (eller sett någon i media för den delen) som har varit nöjd med sin kropp, om den råkar bära extra kilon. För mig har övervikt alltid varit jämställd med en kass självbild.Därför är det härligt att se två kvinnor som faktiskt kan njuta av sina kroppar trots att de, som jag, drar ett par storlekar större än dagens ideal. Dock kan jag inte riktigt hålla med om påståendet att överviktiga personer inte behöver söka mer vård än de som är normalviktiga. Håller för tillfället på att utbilda mig till sjuksköterska, och får därmed ta del av den senaste forskningen, och den påvisar att överviktiga (generellt sett, inte alla såklart) får många fler problem med hälsan än vad normalviktiga personer får. Men nåja, det känns som en helt annan diskussion, blev ett sidospår. Hursom – tack för en skitbra blogg som lyser upp vardagen avsevärt och som har fått mig att tänka efter väldigt mycket!

/J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *