Kategorier
Vardagstrams

Vardagskärlek

 
Trots att de är jobbiga ena fanskap så är de ju världens bästa ungar. Såklart!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vardagskärlek”

Såklart de är! <3

Den där tröjan har jag köpt till min gosse, den är himla fin! Har Ninja och Tamlin en varsin? (Vill minnas jag sett Ninja i en lite längre tillbaks i bloggen)

Svar:
nej, de delar garderob.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Min kallas ju Talibanen av en anledning… Men det där spontangoset, vardagsgoset är nog något av det finaste som finns i hela världen.

Väger lixom upp för allt jäfelskap de ställer till med 😉

Visst blir man vansinnig på dem, för att några sekunder senare smälta när 4-åringen säger: "Mamma, jag tycker om dig. Jag älskar dig".

Visserligen var det inte 4-åringen som gav mig psykbryt den dagen, men han gjorde min dag så mycket bättre.

Gullunge! Måste fråga…ni samsover ju. Hur blev det när Tamlin föddes? Han väckte inte Ninja när han skrek om natten? Vi har pratat om syskon här hemma och funderar kring detta.

Svar:
NJae, ibland väckte han henne men hon lärde sig snabbt att sova vidare. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

LD, jag behöver dina kloka råd nu. Jag skall snart börja jobba som förskolelärarvikarie. Jag har ingen utbildning så jag har inte lärt mig något om hur man bemöter barn. Kärlek för barn ligger naturligtvis i min natur, men jag funderar på två saker som jag har stött på tidigare, men som jag inte vet hur jag skall bemöta riktigt.

Det första är när ett barn har klätt på sig någonting/gjort i ordning sig på något sätt och frågar mig "är jag fin nu?". Vad borde jag svara? Även om det inte är mina ungar jag uppfostrar nu så vill jag inte bidra med någonting om att de skall tänka på sitt utseende. Vad svarar du om en unge frågar om hen är fin/vacker/söt?

En annan gång var jag också med om att ett barn jag inte kände jätteväl, utan bara som bekant sa att det älskade mig. Vad svarar man på något sådant? När jag nu börjar jobba med barn, kan man säga att man älskar dem allihopa eller skall man inte dra upp sådant?

Jag tycker att det är bättre att fråga dig än att fråga de andra förskolelärarna! Jag vill vara en vettig lärare.

Svar:
1. svara "Vad tycker du? Tycker du att du är fin?" eller kanske "Det ser ut som att du har riktigt sköna kläder! Är de sköna?!" eller eventuellt "Är det viktigt att vara fin? Varför?" + entusiasm. osv. Det gjorde jag när jag jobbade inom förskolan. Prata gärna med de andra pedagogerna om det. 2. Svara "Vad glad jag blir!" eller "Jag tycker väldigt mycket om dig också".
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *