Kategorier
Vardagstrams

Vardagsrasisterna

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vardagsrasisterna”

Upptäckte att jag hade en vän (eller rättare sagt en före detta kurskamrat) som gillade båda grupperna. Tog bort henne som vän. Jag har inget behov av att ha personer i mitt liv (eller på min facebook) som är smygrasister.

Svar:
Problematiken är ju att många av dem är familj eller människor som betyder nåt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag har inga fördomar mot bönder, men…? 😉

Dina poänger är glasklara och väl formulerade. Jag känner ofta precis detsamma. Har heller aldrig träffat nån som blivit kränkt av flagga/nationalsång/whatnot. Inte heller någon som verkligen träffat någon som… Ändå tycks det vara en seglivad myt. Den fyller säkert något syfte för att göra världen enkel. Men världen är inte enkel. Och tack och lov för det!

Spot on! Så sjukt trött på att höra om alla skolor som inte får sjunga nationalsången. De verkar vara svårt att ange exakt vart dom ligger de där skolorna med jag skulle gissa att det ligger granne med dagiset där alla föräldrar vägrar att avslöja könet på sina barn och ingen får byta blöjor på dem. I staden där alla invandrare och feminister är talibaner.Rakar man sig under

Jag håller med dig till 99%

Tyvärr så var jag med om debatt i min skola under 90-talet, där ville de ta bort nationalsången från skolavslutningen. Där var det missriktad hänsyn från svenskar och som tur är så ändrades beslutet till sist.

Svar:
sen är det dock ganska ovanligt att man sjunger nationalsången på avslutningarna. Det har aldrig varit tradition i sverige.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag jävla bra! Jag har väntat på att du ska ta upp detta ämnet då jag varit supernyfiken på din inställning till det nya mångkulturella Sverige. Så jäkla bra! Synd bara att majoriteten svenskar (med eller utan invandrarbakgrund) inte kan stå för att de är stolta svenskar. Antingen är dom rädda för att kallas rasister eller förrädare.

Jag håller med dig – men man får ju komma ihåg att det finns en hel del bluffgrupper på FB!

Typ såna som börjar med att heta "Vi som älskar mjölkchoklad!" och när dom fått 5000 medlemmar byter bild, info och namn till "Nej till böginvandrare".

Ja, du fattar. Tror många blir lurade.

De enda som vill ta bort nationalsången eller flaggan för att det kan va kränkande är SVENSKAR. Min sambo är invandrare och jag är mkt nära med hans familj, och det enda de har att säga om saker är att det är dåligt att svenskar är så himla försiktiga och rädda för att verka rasistiska och kränkande, varför undvika svenska flaggan för att det kommer invandrare hit? DET om något gör att svenska flaggan helt plötsligt blir en symbol för rasism för att vi lär oss att det är kränkande för invandrare. Helt uppfunnet av svenskar, inte invandrare.

Håller helt med dig! Är så trött på alla dessa rasister (som tyvärr är familj och bekanta) som varje gång man ses pratar om att de är ju inte rasister MEN och så bla bla moskéer och burkor och skattepengar och socialbidrag osv. Jag påpekar alltid att uppenbarligen är du ju rasist eftersom du sitter och säger en massa rasistiskt dravel. Det värsta är alla som försöker få sin rasism till någon slags kvinnokamp. Idioter.

Åh, jag har undrat detta så länge:

Hur ser man vilka vänner som är med i en specifik grupp? Jag vill ta bort alla vänner som sympatiserar med såna där skitsidor.

Tack för att du tog upp det, förresten!

Jag läste en artikel för inte så längesedan om forskare som har hittat ett samband mellan rasism och låg intelligens. När jag tänker på mina bekanta som är rasistiska, så inser jag att det stämmer.

Det ingen rättighet med synagogor eller moskéer bara för att det finns kyrkor.

Det "ska" inte finnas, det finns för att religiösa samfund finansierar detta själva, så som det ska vara i en demokrati.

Det är ingen mänsklig skyldighet att finansiera andra människors trosuppfattningar. Av det följer att det inte är någon mänsklig rättighet med en synagoga, kyrka eller moské.

Men om du tycker det kan inte staten hindra dig från att fullfölja din inbillade plikt att bygga andras tempel.

Bonnläppsresonemang kring religion och att andra ska lätta på lädret är det värsta jag vet.

Om du nu på allvar är så pass icke-fjäskande och vulgär och asball och full av adjektiv, varför byter du inte ut dan höjers bok mot torahn, bibeln eller koranen?

Bra skrivet, men det är inte bara landsbygdsbor som har fördomar om detta + att det finns landsbygdsbor som faktiskt är medvetna. Jag bodde 24 år på landet innan jag flyttade in till en mindre stad och har hela tiden varit som jag är nu. Ateist och feminist (bara att jag inte visste om orden förrän en bit upp i tonåren).

Förr trodde jag att bara den äldre generationen ansåg att Sverige är kristet och ska vara det, men sedan hade jag en kompis som var 7 år yngre än mig som hade dessa åsikter. Den vänskapen varade inte för hen blev rejält arg på mina åsikter och att jag vägrade hålla med hen.

Jag gillar själv den där om flaggan och 25 av mina vänner gör också det. Jo jag har hört folk som känner sig kränkta av flaggan, nationalsången osv. Men de som oftast klagar på sådant är faktiskt "riktiga" svenskar som TROR att invandrare ska bli kränkta av det. Men nationalsången var en tradition att sjunga på skolavslutningen på min gamla skola. Har kompisar som inte fått ha kläder med svenska flaggan på, sjunga nationalsången osv. på skolan.

Jag hör sådant där ganska ofta bland facebook-vänner och ibland av äldre generationen på släktträffar. "Jag är inte rasist, men de flesta invandrare kommer ju inte till Sverige för att de måste utan för att de vill utnyttja systemet, och då får de ju faktiskt rätta sig efter våra regler och följa våra lagar" och annan dynga av samma stil. Som om inte svenskar behövde följa svenska lagar, eller som om det vore värre med brottslingar som är första eller andragenerationens invandrare.

Min man är invandrad ifrån Irland. Vi flyttade hit tillsammans med vår son i februari. Min son är alltså född utomlands och kommer som invandrare. Jag bodde som invandrare på Irland i åtta år. Jag blir verkligen totalt äcklad när jag ser människor som känner mig, t.om. släktingar, som gillar skit som "GRATIS KÖRKORT FÖR INVANDRARE – NU FÅR DET VARA NOG!". Det sårar verkligen.

Min man räknas oftast inte som invandrare av de här människorna, dock. Man kan anta att det är för att han är vit, kommer från ett relativt rikt land eller vad det nu kan vara. På min gård finns massor av ungar som är födda i Somalia, och det känns verkligen helt sjukt att min unge ses som en tillgång medans de andra härliga ungarna är en belastning och ett problem.

Förövrigt har dom på skolorna i skånska trelleborg slutat att sjunga nationalsången då detta uppgetts vara kränkande och rasistiskt. Även den årliga avslutningen i kyrkan görs inte längre. Synd att traditioner försvinner. Just saying.

Vill även tacka för en helgrym blogg 🙂

Svar:
Att man inte har avslutningarna i kyrkan beror till stor del på att skolan ska vara fri från religiösa uttryck.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Anonym: Som ateist är jag skitglad att min son inte behöver tvingas sitta i guds hus på skolavslutningar. Skitglad. Sedan minns jag inte en enda skolavslutning då vi sjung nationalsången, vi sjöng "Den Blomstertid Nu Kommer", psalm 199.

Svar:
Hähä. Jag har personligen inget emot religiösa uttryck sålänge de inte körs ner i mina barns halsar. Jag vill inte att nån inbillar dem att gud finns.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Varje gång jag tror att det inte går älska dig mer än jag redan gör så kommer du med sånt här som gör att jag vill skrika till hela världen att "JAG ÄR KÄR I LADY DAHMER"! (ursäkta caps locken men jo, stunden krävde det.)

Jag håller med dig till 100%. Så himla bra skrivet. Kul även när man stöter på vardagsrasistiska individer med åsikten att invandrarna kan åka tillbaka dit där de hör hemma om de inte totalt anpassar sig efter den "svenska normen" (som jag, efter att ha frågat om definitionen ett hundratal gånger bara fått "det är ju inte burkor och moskeer iallall" till svar) och jag kontrar med frågan "Men jag då? Jag är invandrare och du har aldrig sagt åt mig att ta mitt pick och pack och åka hem till tyskland?" Nej, då är det en helt annan femma. Jag är ju vit och pratar flytande svenska så det räknas ju inte.

Det finns så mycket jag vill skriva om ämnet men jag ska inte ta upp hela kommentarsfältet.

Hemskt bra text iallafall.

Håller helt med dig. Dock så kan jag säga att detta med att inte sjunga i skolan faktiskt har hänt. Nämligen mig. Jag gick i 8:an och på nationaldagen kom läraren in och sa att i år ska vi inte gå ut och sjunga när vi hissar flaggan för att de som inte kommer ifrån Sverige inte ska känna sig utanför. Det var väldigt trist för jag är stolt över att vara Svensk och stolt över att Sverige vill hjälpa dem som har det sämre. Mindre stolt över vad rasister har gjort med våran flagga och nationalsång. Trist att säga så har inte jag sjungit nationalsången sedan jag var 13 och i dag kan jag den inte ens längre. Kanske en vers om jag tänker efter ordentlig men det är allt.

1. Jag tycker inte att några religiösa samfund ska finansieras av skattepengar. Som ateist vill jag inte att mina skattepengar ska gå till religion.

2. Konstigt nog är det svenskar som driver igenom beslut om att ungar inte ska få ha kläder med sverigeflaggan på sig i skolan. De flesta invandrare blir nog inte kränkta av den svenska flaggan utan av EN VISS TYP AV MÄNNISKOR (blöjnassar) som bär kläder med den svenska flaggan. Gymnasiet i Hultsfred förbjöd elever att bära kläder med svenska flaggan på kläder. Löjligt tycker jag. Det är som att säga "vår flagga är rasistisk, här nationalsocialister den är ER NU!".

Svar:
1. Jag håller inte riktigt med. Jag tycker inte att mina personliga värderingar ska avgöra vad skattepengarna går till. Jag tycker de ska gå till att göra sverige till en fantastisk plats för alla, religiösa eller ej. Dock så finansieras moskeer sällan av skattepengar så det är ju ett ickeproblem. 2. problemet är ju att det nästan alltid utan undantag är just smygrassar och blöjnassar som envisas med att bära flaggan. Inte vanligt folk.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

jag håller med dig om punkterna om moskeer i sverige, dem har jag inget emot- alla har rätt att utöva sin religion.

Men tyvärr måste jag säga att jag mött folk som är kränkta av Sveriges färger, som tycker Sverigeflaggan är rasistisk. Har en kompis där dem i hennes skola förbjudit eleverna att bära gult&blått ihop/dvs sverigekläder för att en elev tyckt att det var rasistiskt och kände sig kränkt för att min kompis och hennes kompis hade sverigetröja (dem är inte rasister och hade inte sagt något utan bara gått förbi eleven i korridoren). Även mött väldigt många som vrålat rasist över ingenting alls, ex att man haft sverigetröja, är som jag blond och blåögd. Vet flera skolor här i Linköping som förbjudit nationalsången och Idas sommarvisa för att dem är rasistiska. Om en svensk ogillar en invandrare får den höra att hen är rasist, även om hen ogillar personen pga sitt beteende. Så tyvärr är det inget rykte att vissa ser sverigeflaggan som rasistisk.

Jennie – I Linköping exempelvis existerar dessa skolor som förbjudit nationalsången, Kungsbergsskolan (6års- års 9), Rosendalsskolan (6års-års 6), Nygårdsskolan (6års- års 6), Skäggetorpsskolan (års 7-9), Rydsskolorna, (3 st) (6års-års 9). Har gått på 2 av dem skolorna, haft kompisar/släktingar på dem andra så jag vet tyvärr att nationalsången är portad från dessa skolor (Idas sommarvisa är även förbjuden på Rosendal då den ansågs rasistisk)

Svar:
tack. Jag ska skriva till dessa skolor och fråga hur de tänker. Dock så tar jag alltid hörsägen med en nypa salt. Att du känner nån som gått i skolorna är inte bevis. Det är deras version. Men jag ska som sagt kontakta skolorna nu direkt!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Om nu någon invandrare skulle bli kränkt av en svensk flagga så är det med största sannolikhet pga någon idiot som tryckt ner fördomen i strupen på stackarn. Jag är fullt övertygad om att grunden till detta är dumsvensken. För inte är det invandraren som fått för sig att den svenska flaggan skulle stå för något rasistiskt från första början.

Svar:
Jag tror det finns stora samband på vem som flaggar och reaktionerna hen får.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag kan hålla med dig vad gäller moskeerna, men när det gäller svenska flaggan och nationalsångerna så tycker jag det har gått för långt. Man ska inte som svensk behöva bli klassad som rasist för att man är stolt över sina färger, och tyvärr blir man det idag.

Sen kan jag inte förstå såna som tar bort sina vänner för att de är med i dessa grupper? Fånigt om du frågar mig, undrar vvem som är mest cynisk då???

Svar:
Öh nä va. Blir du klassad som rasist när du flaggar eller bär svenska färgerna så är det för att du ÄR rasist. De enda som jag nånsin hört klaga på det här är just de här vardagsrasisterna. Vi andra flaggar och sjunger utan negativa reaktioner.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Så bra skrivet! Tycker dessutom det säger mer om personerna som gillat dessa sidor än om invandrare. Let’s face it, det är ju aldrig "gräddan" som kör med "Om svenska flaggan kränker dig…".

Usch, tycker att detta hat mot muslimer är så hemskt. Jag är väl på "en bra dag" agnostiker, men jag förstår inte detta hat mot folk som har en annan kultur. Bara för att man har vissa sedvänjor betyder inte det att man inte kan förena dessa med en annan kultur. Jag har inte så bra koll på hur vida moskéer finansieras med skattepengar eller privat. Jag tycker inte att religiösa byggnader bör finansieras med skattepengar, men jag förstår inte varför man ska förbjuda existensen av dessa? Tror att de människor som känner sig hotade av muslimer ofta är de som tyvärr är underprivilegierade i samhället och därför vid förändringar känner att deras frihet/livsstil är hotad. Samtidigt kan hatet mot en främmande grupp vara ett sätt att skapa en egen identitet och rättfärdiga sitt eget sätt att leva. Genom att särskilja sig en annan lågstatusgrupp, (som man ändå krasst får säga att många invandrare från delar av världen utanför väst har blivit stämplade som) skapar man en egen identitet och ger enkla lösningar på komplexa problem.

Blev lite lång kommentar. Men menar bara att man kanske ska ha en mer nyanserad debatt/analys när det gäller invandring och främlingsfientlighet. Kanske fråga sig varför dessa människor upplever vissa invandrare som ett hot, utan att omedelbart ge svaret: "De är idioter.". Det jag menar är att för att övervinna främlingsfientlighet måste det finnas en konstruktivt debattklimat, idag tror jag att det är ganska polariserat när det gäller åsikter som framförs i debatten.

*Rebecca:* nationalsången på skolavslutningen? Weird.

Här hade vi diskussionen om huruvida vi skulle sjunga psalmen "Den blomstertid nu kommer" eller inte, samt om avslutningen skulle ske i kyrkan i framtiden. Jag tror man kompromissade fram att ha skolavslutningen på skolgården istället och fortfarande sjunga "Den blomstertid…". Because it’s awesome.

Svar:
Skolan ska vara fri från religion så att avstå från kyrkan är bara i enlighet med lagarna!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

och för övrigt, det är inte flaggan som kränker individen, det är personen bakom flaggan som står och vrålar "Sverige åt svenskarna" och anser sig ha rätt att tala för hela Svenska folket.

Svar:
Precis. Det brukar gå hand i hand. De som upplever att de kallas för rasister är just sådana där "jag är inte rasist men"-rasister som uttrycker fördomar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Mycket bra! Jag har aldrig någonsin hört en invandrare beklaga sig över svenska flaggan och nationalsången, aldrig! Däremot har jag hört en väldans massa personer påstå att invandrare är emot detta. Konstigt.

Slår vad om att majoriteten av de som gnäller om bristen på nationalsångssjungande inte är tillräckligt bildade för att ens kunna hela sången.

På skolan jag jobbar på sjunger man nationalsången på sommarskolavslutningen och de flesta lärare har såna där traditionella Sverigedräkter. Och det känns inte minsta laddat lr rasistiskt..

Dessutom, vadå inte firar nationaldagen i skolan längre, det är väl inte så konstigt eftersom det nu är en helgdag? (Hör det argumentet ofta med).

Svar:
sammanhang liksom! Jag har aldrig blivit kallad rasist när jag flaggat, sjungit eller på andra sätt hyllat sverige. Kanske för att jag inte är det.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag har också "vänner" på facebook som gillat den "om svenska flaggan kränker dig blabla" och den om "gratis körkort till invandrare blabla" Och de som gillar den gruppen om gratis körtkort till invandrare, är de ens insatta i vad det handlar om överhuvudtaget?! Verkar inte som det… Upptäckte även att en tjej som jag är helt säker på inte är rasist, gillat en grupp som heter "bojkotta Aftonbladet och Expressen". Där kan man ju tänka att det är väl inget konstigt med den gruppen men såklart är den också smygrasistisk då alla kommentarer handlar om att Aftonbladet och Expressen inte skriver ut att det är invandrare som begått brott utan kallar dem för svenskar osv… Och jag undrar samma som du: Vem är det egentligen som blir kränkt av svenska flaggan? Har aldrig hört någon, varken svensk eller invandrare, som skulle bli kränkt av den… suuuck………

Den där gruppen om flaggan är något av det mest patetiska jag har sett. Blir så provocerad av att det är så många som inte kan tänka lite längre än så.

Svar:
Jag tar fram skämskudden! Jag SKÄMS verkligen å mina "vänner"s vägnar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tack Pixie! Jättebra att ha någon konkret att fråga om detta, jag får mest ta del av såna här påstående i samband med historierna om nationalsångerna ""den stora massan av invandrare som är orsaken till att svenskheten är på väg att dö ut och med den även Sverige som nation". "och jag vill jättegärna förstå hur det blir så tokigt. Var det invandrare eller svenskar som förbjöd nationalsången på skolorna?

Svar:
Att svenskheten dör ut (vad det nu betyder) är inte pga invandrarna utan pga svenskarnas ständiga kåthet för andra nationer. T.ex USA.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Bra skrivet! Men, ett tillägg:

Ja det finns de som blir kränkta av svenska flaggan.

För några år sedan när jag gick i gymnasiet gick jag i en skola som var mestadels invandrare, första eller andra generationen.

Min klass var den enda som hade majoritet svenskar.

Iochmed ett arbete satte vi upp en svensk flagga gjord av gula och blå papper på ett fönster ut mot korridoren ifrån vårt klassrum.

Det blev sådan jävla uppståndelse. Alla utländska elever kallade oss rasister, lärare sa att vi skulle ta ner flaggan, vi fick hot via lärare från elever etc. Allt detta gjorde att vi hade flaggan kvar, som ett statement. Men oj så mycket skit vi fick.

Självklart var ingen av oss rasister, men vi hade kvar den pga att det firades ramadan

Svar:
Jag skulle vilja veta sammanhanget här. Vilket år var detta? Hur såg övrig relation till flaggan ut; hade ni många nynassar på skolan? Jag köper inte att det skulle vara så enkelt att ni bara flaggade lite oskyldigt och att uppståendelsen var helt provocerad.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det första jag tänker när jag läser detta och en del kommentarer är FY FAN! Många av er är inte bättre än de ni kallar rasister. Ni gör PRECIS samma sak mot dessa såkallade rasister som ni anklagar dem för att göra.

Jag själv skulle förmodligen klassas som rasist enligt er, pga mina åsikter.

Försök se anledningen till VARFÖR dessa "rasister" har de åsikter som de har.

Jag kan inte tala för alla, endast mej själv.

Jag personligen har knappt träffat på någon "invandrare" som har kunnat bete sig som folk.Dessa (män) har haft en sån unken "kvinnosyn" (om man kan kalla det för det då det vart flickor de gett sig på i flera fall)så det inte är sant.

Ger några exempel:

1. Invandrare(man, 30-40 år) tar med sina (?)barn, runt 5 år på en ungdomsfest ungdomsgården hade. Där håller han fast tjej (12-13år), trycker och gnider skrevet mot hennes rumpa.(Tjejen var min kompis, jag vittne till händelsen)

2. Invandrare (25-35 år) följer efter tjej (12år) och ställer frågor (namn, nummer, adress osv.) Detta hände ett flertal gånger, tjejen var jag.

3. Invandrare försöker först ta sig in i tjejs(18år)lägenhet och sedan dra in henne i en tom tvättstuga som ligger avskilt.

Detta är några saker som gjort att jag har de åsikter jag har idag. Jag vet det förmodligen finns svenskfödda män som beter sig likadant, men jag har inte råkat ut för dessa. Det finns förmodligen invandrare som är "normala" men jag har haft oturen att bara träffa på "dåliga".

Säg inte bara att någon är dum i huvudet, lägre iq och allt vad ni nu skrivit utan att veta vad som ligger bakom deras åsikter.

Blev en lång och lite virrig kommentar, men hoppas den som orkar läsa förstår.

Svar:
du vet att det "förmodligen finns svenska män som beter sig likadant". Holy crap, get a fucking grip. Titta i dina egna kvarter innan du börjar peka på invandrare. Samtliga män som utsatt mig för sexuella övergrepp och andra kränkningar har varit svenskar. Du är rasist för att du är okunnig och ignorant.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

jäätte bra skrivet! Yey att någon tar upp det.

men ett tillägg;

Ja det finns folk som kränker den svenska flaggan, och som inte vill att den ska visas pga att det är rasistiskt.

när jag gick i gymnasiet för några år sedan, så pga ett arbete om jag inte minns fel, satte vi upp en svensk flagga gjord av gula och blå papper, på ett fönster som vätte ut mot skolkorridoren. Den skolan jag gick i var majoriteten utländska, första eller andra generationens invandrare. Min klass var den enda i hela skolan som det bara fanns svenskar i.

Pga den här svenska flaggan som vi satte upp, så fick vi en jävla massa påhoppningar från SAMTLIGA utländska elever i skolan. Alla kallade oss rasister, de ville inte vistas i närheten av klassrummet, inte i närheten av oss, de skickade hälsningar via gemensamma lärare etc.

Vi hade kvar den här flaggan, som ett statement. Vi var absolut inte rasister, ingen utav oss i klassen. Men i den skolan så serverades det inte griskött i matsalen till de som inte åt det, men de som var allergiska mot olika maträtter fick strunta i att äta. Ramadan firades etc. Men vi fick inte ha vår flagga, för vi var rasister.

Vi fick inte ens sjunga nationalsången på nationaldagen.

Jag är inte rasist, inte någonstans. Men jag älskar vårat avlånga land, och vill hedra det med alla våra traditioner och landmärken. Men om man gör det, blir man oftast klassad som rasist. Tyvärr.

du är awesome btw!!!

L

Svar:
Vad var detta för skola?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lizz ~

WTF?! Din kompis blir sexuellt utnyttjad av sin farsa och du tänker "usch, jäkla invandrare…." Vad fan? Hur i hela friden blir det bättre eller sämre av att det som hänt är med män som antingen är födda utomlands eller födda i Sverige av föräldrar som är utlänningar?!

Sedan tror jag VERKLIGEN inte att du "bara träffat på de dåliga", du väljer bara att komma ihåg de dåliga och låta dem representera alla utlänningar. Jag tror knappast att du aldrig gått förbi en utlänning som inte antastat dig när du var tolv, eller att du inte haft en kompis vars utländska pappa inte våldtagit henne. Totalt sjukt.

Linnea: Kränkt den svenska flaggan? Hur kränker man en flagga? Kissade de på den eller?

Om den svenska flaggan blivit symbol för nynazismen skall man bli förbannad på nynazister, inte på invandrare. Som sagts tidigare – invandrare blir sällan ledsna om man har en svensk flagga, det är idioten som skriker slagord med flaggan som sårar och gör flaggan till en symbol. Används svenska flaggan som symbol för "sverige för svenskarna" är det klart att invandrare blir ledsna av att se den. Sedan är det svårt att tro att ni kollade så att varenda elev med första eller andragenerations invandrarbakgrund kom och hoppade på klassen.

Svar:
Precis. Nazistsvinen har våldtagit våra svenska traditioner.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lisa:

Läs ordentligt innan du ger dej på någon sådär, då du läst helt fel. Vet inte hur du fick det till att min kompis blev antastad av sin pappa.

Och hur fan vet du vad jag träffat för folk? Och du fattar inte heller min poäng, den är att ni inte ska klaga på någon om ni inte vet vad som ligger bakom deras åsikter.

Att säga "jag hatar rasister" är lika illa som att säga "jag hatar invandrare"

Svar:
Nej det är det inte. Att hata människor som hatar och sprider sitt hat är inte detsamma som att hata männisor för deras ursprung.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hoppas folk läser på innan ni kallar någon rasist.man kan läsa av era kommentarer så tydligt att ni är hjärntvättade som majoriteten svenskar som tror att dessa invandrare är en tillgång för sverige!vet ni att en ensamkommande barn kostar över en miljon kr/år?får era barn en miljon av staten varje år för att inte behöva känna sig utanför?får ni betala 12% skatt för att inte känna er mindre värda?min skatt ligger iaf på 32% sen handlar det inte ens om barn,dom flesta är 20-30 år gamla!varför tar vi hit såna?istället borde vi ta hit småflickor som hotas av tvångsgifte osv.!sverige sägs vara jämställd.var exakt undrar jag?mina barn får inte körkort o mobiler från soc. fast vi inte har råd sj. Jag kan inte heller stanna hemma från jobbet o få 25tusen i handen,maten o räkningar betalda för att inte känna mig utanför!jag måste jobba o gör gärna det,jag vill inte leva på andra!brottsligheten då?muslimer begår fler våldtäkter i förhållande till deras antal i sverige jämfört med svenska män!berätta för mig hur en person som flytt kriget till sverige för att överleva sen åka på semester till landet man flytt ifrån?är kriget på semester?klicka in på http://www.swedenconfidential.se o läs på innan ni uttalar er om rasister som hittar på!

Svar:
Vet du hur mycket ett svenskt barn kostar varje år? Om man tittar på vad invandringen "kostar" i sig varje år så landar summan på runt 11 miljarder. Om man därtill lägger vad utlandsfödda "kostar" samhället i form av vård, kriminalvård, bidrag och andra utgifter så hamnar man på 76 miljarder. Men om man sen räknar ut vad samma grupp människor "betalar" till staten i form av skatter och moms osv, så landar det på över 100 miljarder. Alltså får vi mer än vi betalar, för dessa personer.
Och detta är inte tyckanden, utan det är hur siffrorna ser ut, som vem som helst kan gå in och kolla. Om man verkligen vill ha fakta. Om man vill fortsätta "tro" att invandrare bara kostar pengar, ja då får man såklart tro det. Även om det inte stämmer. Läs gärna mer här: http://www.magnusbetner.com/2010/06/sverigedemokraterna-del-5/
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Anonym: Älskar när folk tar statistik rätt ur röven! Du är så härlig!!!!!! (25 000? Källa på det tack – helst ingenting som kommit ur någon sverige-/nationaldemokratisk/"jag är inte rastist, men…"-röv)

K ring o fråga på kommunen!migrationsverket! 12500kr pga. SFI lektioner på komvux,2500kr fickpengar,10000kr för nödvändigheter som det heter.om man vill köpa nya kläder,mobil,cykel,dator tex.sen betalar vi maten,hyran o andra räkningar.statistiken är inte från röven,jag har arbetat som flyktinghandläggare på socialen.bytte jobb,du fattar nog varför.bläddra på swecon,du kommer hitta mer statistik,direkt från migrationsverket!det är tillåtet att rota o vara nyfiken,men sanningen kan vara hård!

Svar:
Som jag sa: Om man tittar på vad invandringen "kostar" i sig varje år så landar summan på runt 11 miljarder. Om man därtill lägger vad utlandsfödda "kostar" samhället i form av vård, kriminalvård, bidrag och andra utgifter så hamnar man på 76 miljarder. Men om man sen räknar ut vad samma grupp människor "betalar" till staten i form av skatter och moms osv, så landar det på över 100 miljarder. Alltså får vi mer än vi betalar, för dessa personer. Och detta är inte tyckanden, utan det är hur siffrorna ser ut, som vem som helst kan gå in och kolla. Om man verkligen vill ha fakta. Om man vill fortsätta "tro" att invandrare bara kostar pengar, ja då får man såklart tro det. Även om det inte stämmer. Läs gärna mer här: http://www.magnusbetner.com/2010/06/sverigedemokraterna-del-5/
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

JAG har träffat flertalet individer som tycker att bla nationalsången och julmaten i skolan är kränkande och diskriminerandså nej det är ingen myt!!!

Svar:
Jag tror dig inte.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Läste kommentarerna till din status och jag kan säga att där jag bor är det tradition att sjunga den, alla skolor i stan gör det och har alltid gjort! Inklusive alla skolorna jag själv gått på! Det kanske inte är det där du bor men här är det iaf så!

Svar:
Som sagt, jag vet att det finns skolor som har den traditionen. Men inte generellt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag orkar inte lägga mig i någon diskussion just nu, men jag tänkte jag skulle slänga till en kommentar på det sista stycket bara. Visst finns det de skolor som inte får sjunga nationalsången på skolavslutningen exempelvis, jag är ett livs levande bevis på det!

Svar:
Det finns massvis med skolor där man ej sjunger nationalsången ja. Men att det skulle vara pga rasism eller invandrare är skitsnack.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lizz~: Är det verkligen samma sak att säga att man hatar invandrare som att säga att man hatar rasister? Du kanske borde fundera lite på det. Invandrarna kan inte hjälpa att dom är invandrare, det går inte att ändra på. Åsikter går dock att ändra på, och rasister hatas för sina åsikter, inte för sin hudfärg eller härkomst. Man VÄLJER att vara rasist, men man väljer inte att vara invandrare! (..eller ja, man har väl flyttat.. Men du fattar!)

Jag kämpar själv med mina fördomar mot invandrare. Är uppvuxen med två vänsterföräldrar som har lärt mig sunda värderingar och jag har många nära vänner som är invandrare, plus ungefär 4 expojkvänner. ÄNDÅ har jag problem med att jag ständigt kommer på mig själv med att tänka illa om invandrare. Det är SKITJOBBIGT! Varje gång jag har känt mig hotad (blivit tafsad på, rånad, slagen) så har det med handen på hjärtat varit invandrare. Detta har gjort att jag tyvärr, i vissa situationer, har börjat bete mig annorlunda mot människor beroende på om dom är invandrare eller svenskar. Ett tråkigt faktum är ju att man mycket lättare minns negativa upplevelser än positiva. När jag står bredvid en gapig invandrarkille i kön på 7-eleven mitt i natten så tänker jag inte på min bästa vän eller mitt underbara ex som båda är invandrare, utan på den där afrikanska killen som misshandlade min kompis framför ögonen på mig. Det gör att jag kanske tittar snett på honom och tar större avstånd än vad jag antagligen hade gjort om han var svensk. Det känns jättejobbigt att skriva det här, för jag VILL INTE att det ska vara så! Men jag tror att så länge man är medveten om sina fördomar och verkligen vill bli av med dom så är det ett stort steg på vägen! Ibland vill jag också skrika "blattejävel" efter någon brud som hotar med att spöa upp mig bara för att jag bett henne flytta på sig i rulltrappan, för att jag vet att hon skulle bli så förbannad och ta illa vid sig. Men jag biter mig i tungan och låter bli, för jag vill inte uppmuntra ett vi och dom-samhälle. Jag jobbar starkt på att vara en förebild (för mig själv, om inte annat) genom att trotsa mina fördomar och försöka behandla alla människor lika!

Svar:
Åh vad jag känner igen mig. Jag försöker också göra upp med mina egna rasistiska förväntningar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag är inget fan av USA men en sak tycker jag vi borde anamma lite mer här i Sverige och det är att alla som bor i USA är amerikaner. Varför kan inte alla som bor i Sverige anses vara svenskar? Inte nysvenskar, inte invandrare, inte kulturberikare. Utan svenskar. Alla i Sverige har ju bakgrund någon annanstans. Det är väl INGEN människa som i rakt nedstigande led till big bang härstammar från ett och samma ställe. Det är helt orimligt. Och om alla stannade i sina länder (eller i sina byar), hur skulle inte världen se ut då? Inavel galore.

Usch vad jag önskar att jag var modigare och rakare och orkade bråka med folk om det här. Har en släkting som röstade på SD. Har också folk på min vänlista som "gillar" rasistiska grupper kamouflerade till "roliga" grupper.

Bra att du tar upp det här!

Svar:
Jag gillar också den tanken, USAfientlig som jag är till trots.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Igen vore det intressant att höra vart du tar din kunskap om att "det aldrig varit en svensk tradition" hur mycket svensk historia har du pluggat i ditt liv? Och hur många egna skolår har du som referens?

Svar:
Jag har pluggat en hel del historia ja. Dock lär man sig inte det här på historielektionerna. Min egna erfarenhet är sju skolor men jag brukar försöka låta bli att se till mina egna enskilda erfarenheter.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Detta att vi pga av invandrarna inte får sjunga nationalsången i skolan… Man kan ju hoppas det. För vem FAAN vill ha sina barn på en skola där man sjunger nationalsången? Inte jag i alla fall.

Retar mig galen på alla dessa människor som oroar sig för svenskhet & svenskt kulturarv, och som vurmar för den svenska historien, fast de inte vet någonting om vare sig begrepp som identitet & kulturarv eller om historia. De traskar runt med en nationalromantiskt inspirerad fantasibild av Sverige och historien och tror att den är på riktigt. Aaaaahhh! Det finns så mycket bra litteratur i ämnet & man skulle ju kunna tro att folk som är asintresserade skulle vilja läsa på lite, men nejdå…

Hej Natashja. Jag undrar om du alltid svarar på dina mail? För jag har en superviktig fråga och vill inte fråga den här he he… jag skrev ner min e-mail under mitt namn, jag vet inte om du ser det. Annars kan jag bara maila dig. Tack <3

Svar:
När jag har tid! Jag får massvis med mail och hinner inte riktig med. Men maila.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Till den som kallar sig Anonym härovan, du med statistiken.

Du verkar ha vissa problem med det svenska språket. Det blir besvärligt för oss andra att läsa och du får svårt att framföra ditt budskap på ett lättfattligt sätt då ditt grepp om svenskan inte verkar vara det bästa. Det finns kurser i vårt språk som du kan gå på om du känner dig osäker på hur du ska använda det.

Vänligen, Isabelle

Man kan ju alltid undra varför oftast tjejer inte gillar invandrare!?

Jag har svårt att kunna slappna av när jag möter en invandrare på stan även fast det är morgon eller kväll!

Det jag varit med om är när jag gick på stan tände precis min sista cigg och fyra till fem invandrare kom fram och frågade "kan jag få en cigg" Och då svarade jag trevligt tillbaka "Nej tyvärr dom är precis slut" Och när jag precis sa det vrålade en av killarna " JÄVLA RASIST JÄVEEL"

Man kan ju också undra varför man helst inte vill dansa på krogen längre, men det är ju bara för att alla invandrare ställer sig bakom och ska trycka upp hela paketet i röven!! mina tjejkompisar blir förbannade och känner oss riktigt kränkta så vi flyttar på oss för att slippa bråk, men då följer dom efter!

Till och med min mamma som är över 45 fick uppleva sånt när hon var på krogen där 40+ får gå! Själv måste jag säga att jag aldrig har upplevt att en svensk kille kommit fram och gjort så på MIG, men självklart finns det svenskar som gör så också men majoriteten vad JAG upplevt är invandrare.

Det är pyttelite frusterande att man inte kan svara direkt där konversatione sker. Nu måste man ställa sig och skrika i hela rummet att man vill säga något om det någon svarat på ens kommentar istället för att bara gå och sätta sig i gruppen där man tycker det pågår en intressant diskussion just nu..:)

Glömde också skriva att jag och en till tjej kompis gick förbi ett par killar som var invandrare, dom stoppade oss och frågade efter vårt namn men vi svarade inte utan gick bara. Sen när vi skulle vidare skrek dom efter oss att vi var horor och skrek annat som var hot mot oss, när vi inte svarade började dom följa efter oss! Var riktigt läskigt.

Svar:
Jag har varit med om samma sak. Med svenskar. Också läskigt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Madddii:

Och jag har aldrig blivit illa behandlad av en utlandsfödd man. Däremot av svenskfödda män. Har tom med blivit "räddad" av två invandrarkillar i en väldigt otäck situation där jag blev påhoppad av fyra unga svenskar (eller jag gjorde ingen släktforskning, men blonda män som talade utan brytning)& ingen annan brydde sig om att hjälpa mig. Så jag antar att jag då borde gå runt och hävda att svenska män är as? Eller kan det vara så att faktumet att någon är "invandrare" eller "svensk" är precis lika ointressant i sammanhanget som vilken skostorlek någon har?

Ser att det finns en svarskommentar men orkar liksom inte, för det var ju lite det jag var inne på själv men kanske slarvigt skrivet. Det bästa är att diskutera sånt här live istället. Och när jag gör det brukar jag fråga om det är förstahandsinformation eller andrahandsinformation de spyr ur sig. Är det andrahand kan man avfärda det, första hand lyssna tycker jag och ofta blir det lika intressant som det Ronja skrev.

Lizz~

Du har rätt. Jag läste om (du borde skriva bättre svenska, där har vi en tradition som vore trevlig att behålla), och det var inte hennes pappa. Skillnaden är inte enorm och du sket i allt annat jag skrev.

Jag kan lugnt säga att du HAR gått förbi invandrare på gatan utan att de har antastat dig. Det har nämligen alla gjort. Påstår du att du inte har det ljuger du, och det vet alla.

Vilken roll spelar det att vissa killar som är svin är första eller andragenerationens invandrare? Blir det sämre då? INGEN skall behandla någon annan illa, oavsett var man är född eller var ens föräldrar är född. Det är totalt orelevant för situationen.

Håller med om mycket här, men man måste kunna skilja på religionskritik och rasism. Jag förstår folk som är oroliga över den utvecklingen vi har i Sverige idag, just när det gäller religion. Det är nämligen precis som du säger: Sverige är inte längre kristet – men det är ju inte något som bara "har hänt". Det är något som har blivit för att det svenska folket uppenbarligen ville åt det hållet. Vi har debatterat och ifrågasatt i generationer för att "få bort" en första religion men importerar nu med liv och lust in en ny med samma ruttna värderingar som den förra. Och den får man dessutom inte kritisera på samma grund som andra religioner – för då är man islamofob.

När du pratar om att det oftast inte handlar om skattepengar, har du delvis rätt. Vi har nämligen något i vårt land som kallas för statligt stöd till trossamfund, stöd som givetvis består av skattepengar. Dessutom har vi fått bevisat för oss att det ibland är samfund i odemokratiska länder med katastrofal kvinnosyn (bl.a.) – Saudiarabien, till exempel – som finansierar moskéer i Sverige. Detta gör de givetvis just för att sprida sin tro och sina värderingar i västvärlden. Du som kallar dig feminist är helt lugn med detta eller?

Och bara för att göra detta helt klart: jag skulle känna mig skeptisk också om det var nya kyrkor som i rask takt byggdes i vårt land. SPECIELLT om pengarna kom från ultrakristna ställen eller förbund med värderingar som totalkrockade med ungefär allt jag står för.

Och en grej till: jag förstår att vi har religionsfrihet i Sverige och förstår att man måste ge utrymme åt den. Tycker bara att det är trist att man inte får ifrågasätta, bli arg, tycka eller känna om religion sålänge det handlar om "fel" religion.

Svar:
Ja, jag är helt ok med att samfund finansierar moskeer eller kyrkor. Jag är inte ett dugg rädd för att sverige eller vår befolkning ska bli mer religiösa pga det just eftersom att forskningen pekar på motsatsen. Jag är religionskritisk. Men jag förstår inte alls rädslan för utvecklingen eftersom att utvecklingen går åt ett mer sekulariserat samhälle, även hos de som är religiösa. Vi blir mindre och mindre religiösa och detta inkluderar "icke-svenskar". För varje generation så får religion, även islam, mindre inflytande över våra liv. Dagens unga muslimer är mindre religiösa än sina föräldrar osv.

LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

LD, Lisa och ni andra:

Där ni vann, jag ger upp. Man kan inte diskutera med någon som är så bestämd på att "jag har rätt alla andra är idioter" typ.. Jag berättade om MINA erfarenheter, jag har aldrig blivit antastad av en svensk, skulle nog märkt det isf. Jag försökte skriva att det finns svenskar som beter sig illa, och invandrare som beter sig bra men ni vill bara klaga.

Och att klaga på min svenska är bara så jävla lågt, tänk om jag tex hade haft dyslexi?

Hat föder mer hat, tänk på det.

Svar:
Det här är inte en tävling. Det är en diskussion. Det finns inga vinnare. Vi bemöter dina påståenden med motargument.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Amen! Och jag är så otroligt trött på snacket om "enligt statistiken begår invandrare flest vålds- och sexualbrott". Statistik kan tolkas på många olika sätt, men tittar man utan rasistglasögon visar det sig att variabeln samhällsklass är viktigare för våldsbenägenheten än variabeln etnicitet. Tyvärr lever vi i ett samhälle där många invandrare hamnar i en lägre samhällsklass pga av problem med att få jobb till exempel. Och varför har de svårt att få jobb? Inte helt omöjligt att det har en del med rasism att göra, kanske… Och se där, en självuppfyllande profetia!

En grupp man däremot kan rekommendera på FB är "Inte rasist, men", som granskar SD, ganska intressant att se vad SD:s folkvalda tenderar att kläcka ur sig.

Svar:
Tack för tipset! Har gillat!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tack, LD, för att du tar upp (ännu) ett viktigt ämne!

I den kyrka jag tidigare gick till firades svenska nationaldagen med stor fest varje år. Församlingslokalen var prydd med massor med svenska flaggor och vi sjöng svenska sånger. Församlingsmedlemmarna är svenskar med bl.a. eritreansk, finsk, chilensk, engelsk, spansk, libanesisk, kroatisk och irakisk härkomst och även en del utländska medborgare. Ingen blev kränkt av flaggorna eller de svenska sångerna. Kanske är det sammanhanget som skapar kränktheten? Eller att man är så van att se nynazister/rasister med en svansk flagga i näven att man börjat förknippa flaggan med det?

Jag har blivit tafsad på av män, och var ett tag ganska fördomsfull mot alla män, tills min kompis tröttnade och sa ifrån. Jag gjorde ett felslut; såg den tafsarna som representanter för en hel _grupp_, istället för att se dem som en _individer_ med vidrigt beteende. Det är inte lätt att ändra inställning om man blivit utsatt för något av en speciell grupp (män, kvinnor, invandrare, svenskar), men det är inte omöjligt heller.

Kawa Zolfagary har också skrivit bra om detta i AB: http://www.aftonbladet.se/debatt/article15432574.ab

Jag älskar det här inlägget, och håller med till 100%!

Jag ska berätta hur det var på min högstadieskola i mitten av 90-talet. Jag gick i en skola med väldigt få invandrare, några få %. Vi brukade sjunga nationalsången på skolavslutningarna och det var ett tillfälle då eleverna fnissade och larvade sig och sjöng "Du gamla, du fria, du smällfeta ko" (väldigt fyndligt, heh). Det var liksom lite töntigt med nationalsången.

Så kom skinnskallarna. De hade rakade skallar, bombarjackor med påsydda svenska flaggor, dr martens med vita skosnören och hela kittet. De reste sig till nationalsången och sjöng med handen på hjärtat, samtidigt som de sneglade runt sig för att kolla reaktionerna från Roberto från Chile, Sara från Polen och alla lärarna. De uppskattade inte heller larvandet från sina mindre patriotiska kamrater. Stämningen blev på en gång… lite spänd och fientlig.

Det här var en tid när man kunde läsa "BSS" och "Sverige åt svenskarna" i alla gångtunnlar på väg till skolan, lasermannen hade härjat och Ny demokrati satte tonen i politiken.

Jag minns inte om vi fortsatte med nationalsången följande år, eller om den togs bort från avslutningsprogrammet. Hade den tagits bort hade med all säkerhet skinnbulorna gjort stor sak av att "man inte längre får vara stolt över sitt land" och "det här är bara för att ta hänsyn till invandrarna". Samtidigt som det ju var de själva som förstörde den oskyldigt larviga traditionen och gjorde den till ett nationalistiskt statement.

Jag gissar att det faktiskt finns en hel del skolor som tagit bort nationalsången från skolavslutningen, kanske runt den här tiden, och kanske på grund av ungefär samma förlopp och stämningar som på min skola (eller så gjordes det bara för att den inte rymdes i programmet och man hellre ville att sexorna skulle få sjunga "Sommaren är kort", vad vet jag). Kanske har dessutom någon opedagogisk skolledare motiverat beslutet med att man vill ta hänsyn till invandrarna, som ju säkert kände sig obehagliga till mods av de nationalistiska stämningarna. Det hade ju varit bättre om de sagt som det var – att några rassar hade förstört den positiva stämningen och gjort sången till något den inte är.

Svar:
tack för ditt genomtänkta inlägg! Jag tror du har rätt! Jag har själv sett det här på skolgårdar och i andra forum, hur nationallister kidnappar vår svenska flagga och på så sätt förstör traditioner.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Bigfuckingdifference:

Men det är ju en sak att brottas med sina fördomar. Fördomar har vi väl alla mot alla möjliga saker och människor. Och det är ju jättebra att bli medveten om det & jobba med det. Det är ju först när man börjar tycka att ens fördomsbaserade bild av andra människor ska påverka de människornas liv & rättigheter (tex "Jag tycker muslimer är otäcka, så därför borde det inte finnas muslimer i Sverige")som det blir ett problem. Många verkar ha svårt att inse att fördomar är ett problem som ligger hos den som har dem, inte hos de som man har fördomar mot.

LD: nu var vi där med statistik igen. Finns gott om exempel på länder där islam som tro vunnit allt mer mark och där muslimer av allt att döma blivit MER troende (Egypten, t.ex.). Olika undersökningar visar olika saker. Det finns givetvis, precis som du säger, många muslimer som inte är troende. Ironiskt nog är ju moskébyggandet, som vi pratade om nu, ett tecken på att många fortfarande VISST vill utöva sin tro aktivt (även om jag förstår att vissa svenskar går i kyrkan endast vid jul och att det ska finnas samma möjlighet för muslimer osv osv).

Svar:
Visst. Men det här är sverige. De länder där folk blivit mer troende är länder med mindre demokrati, med hög analfabetism, okunskap och länder där de redan ÄR religiösa.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Fast jag måste lägga mig i och visa lite irritation. LD, jag tror inte ett dugg på att alla som är med i dessa grupper är rasister. Ingenting är svart eller vitt som du försöker få det att låta som. "Är man rädd för muslimer" – då är man rasist eller "har man bara varit med om invandrare som tafsat" – ja då är man rasist. Det är så det låter i detta forum.

I grund och botten handlar rädslor för andra kulturer, religioner och människor om att man upplevt negativa saker själv eller fått höra negativa saker av närastående personer. Det är svårt att inbringa kunskap om hur "bra" invandrare är till dessa som blivit uppväxta eller fått erfarenhet på det sättet. Är det deras fel? Är dessa människor rasister på riktigt? Eller bara en produkt av samhället, som det så fint låter? Vem är du att döma en 13-årig flicka som blivit våldtagen av en asylsökande till rasist, för att hon efter det är rädd för mörkhyade och mår psykiskt dåligt?

Jag har blivit kränkt av både svenskar och invandrare, någonting dessa killar hade gemensamt var att det hade en dålig kvinnosyn, kom från fattiga förhållanden och var onda. För mig, är det här föräldrarnas fel! Det är föräldrar som inte uppfostrat sina barn, gett tillräckligt mycket uppmärksamhet och kärlek etc. För mig handlar det inte om hudfärg eller religion, jag är vaksam på varje person som ställer sig för nära mig på en busshållplats klockan 3 på natten.

Svar:
Rasism tar sig olika uttryck. Sen så förstår jag att rasism ofta har bakomliggande orsaker som dåliga erfarenheter, okunskap, rädsla osv. Men det är likväl rasism och jag tycker inte att vi ska förminska det. Den här rumsrena vardagsrasismen måste bekämpas.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Vill bara tipsa alla om boken "Främling, vad döljer du för mig? En bok om rasism" av Marcus Priftis. Väldigt intressant (och sant) om vardagsrasism!

Svar:
Åh den har jag velat läsa länge! Tack för påminnelsen!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tycker fortfarande att du har fel, det är inte rasism vi talar om. Det är snarare kulturrasism, som är det du kallar "vardagasrasism". Jag tror inte "svenskar" har problem med hudfärg, det har problem med vart vissa kommer ifrån! Säger en "etiskt svensk" att han är muslim blir han minst lika utmärkt som offer, likt de som är mörka med muslimsk bakgrund.Eller med judisk bakgrund för den delen osv.

"I modern politik talar man ibland om kulturrasism, men ofta kallas det rasism även om det i grunden inte är samma sak. Dess förespråkare har fördomar om/tycker illa om hela kulturer. Kulturrasism specifikt riktad mot judar kallas antisemitism. Om den riktas mot romer kallas den antiziganism. Om den riktas mot kristna kallas den kristofobi."

Det handlar inte så mycket om religionen i sig heller, utan vad man tror att män från andra länder har för värderingar, vad kvinnor har för kläder, hur barn får leka osv.Det är en kulturrasism!

Lizz~

Nej, vi skall inte tala illa om sådant man inte kan välja, eller hur? Det är fel att skriva saker som "du skriver dåligt" om det nu vore så att personen hade dyslexi eftersom det kan såra, men det är okej att skriva som du gör om invandrare? Det sårar ingen, eller?

Du svarar ju inte på någonting alls någon skriver utan håller bara på och gnäller, antagligen för att du inte har några som helst belägg för det du säger utan bara ogillar invandrare helt enkelt. Du kan nog sluta undra varför folk tror att du är rasist.

Jag tycker fortfarande att du har fel. Det är inte rasism det handlar om, det du kallar "vardagsrasism". "Svenskar" har inte problem med andras hudfärger, det vägrar jag att tro på, däremot har de problem med andras kulturer. Vad de tror att män från andra länder har för värderingar, vilka kläder kvinnor måste ha och hur barn får leka osv. Det du talar om är Kulturrasism.

"I modern politik talar man ibland om kulturrasism, men ofta kallas det rasism även om det i grunden inte är samma sak. Dess förespråkare har fördomar om/tycker illa om hela kulturer."

Det vill säga, så handlar det inte om hudfärg eller religion, utan kultur och traditionen som sägs vara i "guds namn" men egentligen är just traditioner. Man ska vara försiktig med ord, för rasister det tror jag inte att många är men däremot kulturrasister. Ja, det tror jag på.

ÅH! Jag blir så sjukt mörkrädd när jag läser vad folk skriver på till exempel fb – hur kan man vara så hatisk? Rasism alltså… Det värsta är just de som inte inser att det de säger är fel och rasistiskt, min mamma och en av mina bästa vänner är bra exempel på det. De fattar liksom inte… Häromdagen såg jag detta: http://www.svt.se/nyheter/sverige/bilden-av-sverige-har-blivit-samre , och jag skämdes verkligen. Det jag älskar med Sverige är just att det är så fritt, men … ja äsch…

Läste nån kommentar om att invandrare får typ 10 000 i fickpengar. Öh, njae, en flykting får 71 kr/ dag i bidrag som ensamstående vuxen (http://www.immi.se/asyl/kostnad.htm)

Men liksom, FAKTA, vad är det att ha nytta av när man kan gå ut och bröla sitt totala skitsnack. Eller bara kopiera vad Jimmie och hans töntarmé sagt.

För övrigt känner jag väldigt, väldigt många invandrare från världens alla hörn. INGEN tycker att det är kränkade med svenska flaggan eller nationalsången. Däremot vet jag om de som har blivit kränkta när deras RELIGIONS-lärare sagt saker som "Ja, nu kan vi ju läsa om varför judar inte ser Jesus som messias, eller varför muslimer blir terrorister". DET är kränkande, men om jag åker till Vietnam finns det inte en chans i helvete att jag kommer bli KRÄNKT och börja grina för att de sjunger sin nationalsång, hyllar Ho Chi Minh eller sin flagga.

Förstår inte de som menar att den svenska flaggan ska vara så kränkande. Jag menar, det har ju liksom blivit trend med Union Jack-tryck och den amerikanska flaggan, både på kläder och inredning.

För några år sedan gjordes en undersökning som visade att majoriteten av svenskar tror på något, men på sitt eget vis. Så jag skulle säga att majoriteten av svenskar är agnostiker eller troende, inte ateister.

Sedan tycker jag det är en tolkningsfråga om Sverige är sekulariserat när över 70% är med i svenska kyrkan, de flesta helgdagar är religiösa och skolan ska vila på kristna värderingar (Lgr11)

Men annars håller jag helt och fullt med dig

Svar:
Att majoriteten av oss är med i kyrkan beror på att vi föddes in i den för inte så länge sen. Sekulariserat betyder skiljd från staten. (har jag för mig iallafall)
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

LD, vad vinner jag på att ljuga om att jag vet många som tycker julmaten i skolan diskriminerande? Jag känner inte dig eller någon annan här så finner därför ingen anledning att förfina/förfula saker jag säger.jag kan bara dela med mig av egna erfarenheter å det är vad jag gör nu, det kanske inte förekommer där du bor men det gör det här!

Svar:
Jag tror inte att du ljuger. Jag tror att du inbillar dig, övertolkar, misstolkar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hej, jag vill bara tala om att det visst existerar skolor där man inte FÅR sjunga den svenska nationalsången på avslutningar och liknande (ej heller på Nationaldagen innan denna blev röd dag).

Jag har nämligen själv gått i en av dessa skolor på gymnasiet. Detta var/är inget de "icke etniska svenskarna" orsakat eller drivit på eller ens kommit på alls, utan folk som är rädda för att uppfattas som rasistiska/rasister… Ville iaf bara tala om att dessa skolor i högsta grad finns och är en realitet. Fortsätt inspirera och utmana!

Svar:

1. Personliga värderingar är ju precis vad som avgör vad skattepengar ska gå till. Du röstar på det parti som passar dina personliga värderingar och de fattar beslut rörande skattepengar. Min åsikt är att kyrka och stat bör inte ha något som helst att göra med varandra. Det är ju därför det numera är möjligt att gå ur svenska kyrkan och slippa betala kyrkskatten. Om jag tycker att religion är hokus pokus som ofta går hand i hand med rejält bakåtsträvande värderingar, inte vill jag att mina skattepengar ska gå till något sådant. Det var för övrigt inte moskéer jag syftade på utan alla slags religiösa samfund.

2. Även om det kanske är mest den typen av människor som bär sådana kläder så är ett förbjudande av kläder med sverigeflaggan fortfarande en otroligt korkad lösning. Blöjnassarna är blöjnassar med eller utan sverigetröjor och som jag sa, förbjuder vi sverigeflaggan så är det VI som säger att det är en rasistisk symbol. Vi GÖR DEN till en rasistisk symbol.

Var bara tvungen att dela det här inlägget på fejjan! Medan jag mest vill säga åt folk att lägga ner och skärpa dig så har du iaf lite bra argument att komma med. Tack för att du kunde få sagt det jag ville säga, men inte riktigt hade argumentationstekniken/modet för!

Hat föder hat, det leder ingen vart. Oavsett från vilket håll det kommer. Kan ni inte lära er det? Att hata en rasist är precis lika dumt som att hata en invandrare.

Så till något annat, min kortväxta (korta armar och ben) lillebror har enligt soc NOLL rätt till hjälp med anpassad bostad, hjälp med anställning etc. Hans problem? Svenskt namn, vad kan det annars vara?

Hade han varit invandrarbarn från tex irak eller afghanistan hade lägenhet, sysselsättning och anpassad bil stått och väntat utanför dörren för länge sedan.

Känns ju lite sådär måste jag erkänna….

Svar:
Får din bror inte soc så är det för att han inte uppfyller vllkoren eller inte VILL uppfylla dem. Jag är svensk och har fått soc tills jag storknat. Att din bror är svensk har inget med saken att göra.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

lady; som svar på dina frågor, så gick jag i den skolan 2006-2009. Skolan heter Didaktus och är en friskola med olika delar utsatta i stockholm, den jag gick i låg i liljeholmen.

Nej, det gick inga nynassar där. Inga som utmärkte sig eller som påpekade något iallafall, isåfall var de väl smygnassar.. Om det hade varit så, att det fanns nazister eller rasister i den skolan så hade jag förstått varför vi inte fick ha flaggan. Men eftersom det inte fanns något sådant problem alls, så var sakfrågan extremt konstig. Vi fick helt enkelt inte ha den för att det var rasistiskt.

Du tar upp ett jätteviktigt tema här.

I alla skolor jag gått i sedan mitten på 70-talet, så har vi aldrig varit i kyrkan på skolavslutningen. Däremot har det alltid sjungits en psalm, dvs Den Blomstertid nu kommer och svenska flaggan har alltid varit hissad.

Som någon här uppe sa, folk har gärna både Union Jack och The Star-Spangled Banner utan att blinka, på kläder och grejer men att ha den svenska dito är att var a rasist. Så inihelvet trist.

För några år sedan vill jag ha en tatuering och har alltid gillat sagorna om asagudarna och ffa Tor och hans hammare (en bra beskrivning för barnen när det åskar. Dom var helt fascinerade, utan att ha blivit vare sig rasister eller asatroende).

Men inte fasen kan jag ha Tors hammare ingraverad på kroppen om jag vill betraktas som normal. Men det värsta ar att det är nog bara de som betraktar sig som helsvenskar som har åsikter om en sådan tatuering (jag själv om jag skulle se en sådan) men tror inte att de s.k invandrarna skulle bry sig nämnvärt.

FYI så är jag invandrare själv, jag har inte bott i Sverige på över 10 år och blir allt annat än kränkt av att folk har den australienska flaggan på allt och ingenting.

Varför är det bara i internationella sammanhang det är ok för svenskar att måla sig i ansiktet och drapera sig i flaggan?

Jag sneglade på detta inlägg igår, och vad möter mig på FB idag om inte några svepande rasistiska kommentarer under någons länkning av artikeln om gripandet av spårrånaren. I stil med att "Många nysvenskar borde inte vara här.", och sen en liten brasklapp "Obs gäller inte alla.". I mina ögon är det precis det samma sak som "Jag är inte rasist- men…"

Det värsta är att detta är en person som jag tycker om, som jag (tills nu) inte skulle ha trott var så inskränkt. Jag kommer inte/vågar inte/känner att det kommer att leda till noll nytta att ta diskussionen med personen.

Samma person skulle säkert kunna skriva något i stil med "Landsförvisa honom" om någon 32:a generationens svensk begått liknande brott, men då skulle det aldrig ha kopplats till etiskt ursprung- "Många ursvenskar borde inte vara här."- nä, inte en kommentar jag förväntar mig se i den närmaste framtiden.

Jag tillhör också dem som har en utländsk kille. Som aldrig kommer att mötas av rasism, för att han är blond och blåögd. Och då räknas det ju inte- trots att han vill flytta hit för att leva ett bättre liv och dra nytta av allt Sverige har att erbjuda. Helt frivilligt kommer han att flytta hit och (förhoppningsvis)"ta svenska jobb från svenskarna". Och vi kommer troligen bara att få positiva kommentarer. Hans eventuella trosuppfattning kommer också att vara en ickefråga, liksom hans kvinnosyn, eller den högre risken för kriminalitet- han kommer nämligen från sådana sociala förhållanden som innebär en statistiskt högre risk att han skulle ägna sig åt brott.

Trots att han kommer från ett utomeuropeiskt land, och for all they know skulle kunna vara en rabiat ultrakonservativ whatever så är ingen orolig. Låt mig gissa att allt skulle vara annorlunda om han råkade ha ett annat namn och annan hudfärg, men kom från samma plats som nu.

Jag pratade om liknande i min blogg för nån dag sen, det gör mig riktigt jävla illamående när jag ser att de faktiskt finns i ens närhet.

Men grupper som "Om den svenska flaggan kränker dig hjälper jag dig gärna att packa" är till för rumsren rasism! Inget annat.

Okej följdfråga på det då, HUR kan jag övertolka, misstolka och inbilla mig det när dessa människor jag pratar om sagt det ordagrant till mig? 😛 Vi har fört många diskussioner om detta på jobbet då vissa av dem är mina arbetskollegor!

Att ens förneka att vi har en tradition av aktsamhet för att allt för häftigt fira vår flagga och vår svenskhet är ren idioti. Jämför vi Sverige med Norge t.ex. så kan vi väl ändå konstatera att Norrmännen har betydligt mer stolthet och acceptans när det kommer till att fira sitt land och att hissa sin flagga. Sveriges nationaldag har endast varit en helgdag sedan 2005 eller hur? Jag kommer alltid på mig själv att se negativt på människor som har t.ex. en svensk flagga på deras hus eller deras balkong. Så sluta förneka att det finns människor i Sverige som är förolämpade av den svenska flaggan. Dessutom så är islam ingen etnicitet utan en livsåskådning. En regelrätt tolkning av ordet rasist antyder att personen i fråga anser att människor med en annan etnisk bakgrund är mindre mänskliga, det har ingenting med att kritisera den människans åsikt (tro i detta fallet) så du har helt fel i att det är rasism som driver detta moskemotstånd, det är främst drivet av rädsla för den hjärntvätt som det innebär att vara troende muslim och islamiseringen av det svenska samhället.

DETTA ÄR SANT!på min skola fick vi sluta sjunga nationalsången för att det fanns folk som kände sig kränkta, skolavslutningarna fick inte längre vara i kyrkan(vilket jag iofs sket i)och för att inte tala om hallalkött/djurplågerikött det är väl förfan bara att äta vegetariskt om man inte kan äta fläsk. Och nej jag är inte rasist MEN det börjar gå överstyr nu och jag och många fler börjar tröttna. det är bara så det är…Svenska flaggan har ett kors vilket muslimer blir kränkta utav eftersom det förknippas med kristendom..

Svar:
vlken skola var detta?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Faktum är ju att Sverige är mycket mindre "invandrartätt" nu än på till exempel medeltiden. Om man nu ska kalla det Sverige eftersom vi inte fick våra nuvarande gränser förrän 1809. Så ni som hävdar att LD inte kan sin historia kanske ska läsa på lite själva?

Om det nu är så att en del känner sig kränkta i skolan pga nationalsången kan det väl kanske också bero på att det är skolBARN det handlar om. Vilka tonåringa känner sig INTE kränkta? Minsta motståndets lag och allt det där.

Jättebra inlägg!

Varför väljer du att använda benämningar som landsbyggdsbor och bonntölpar för att beskriva medlemmarna i grupperna?

Jag bor på landsbygden och jag tar illa upp då jag inte delar åsikt med dessa "bonntölpar".

Svar:
För att det ofta är i mindre orter jag upplevt detta. Bonntölp är dock mer en personlighetstyp.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Har innan blivit förbannad över gruppen "om den svenska flaggan kränker dig kan jag hjälpa dig att packa" men när jag läser på sidan Om:

Om:

Beskrivning:

Under den svenska flaggan samlas hela det svenska folket. Det svenska folket är alla svenska medborgare oavsett ursprung. Under den svenska flaggan finns vad Sverige står för. Vi är en stat med blandning av kulturer och kunnande från hela världen. Sverige står för gästfrihet, hjälpsamhet och internationellt engagemang för fredliga insatser. Sverige står för vetenskaplig utveckling, forskning och kunnande. Sverige står upp för humanitära värderingar där folk skall få leva i fred." Vilket motsäger det jag tänkte först om sidan. Fattar ingenting

nedan följer ett mail som landade hos mej idag:

>>>>Hammarsten Lena Lena.Hammarsten@linkoping.se

11:59 (7 timmar sedan)

till mig, Rosendalsskola.

Hej!

Här på Rosendalsskolan har ”Idas sommarvisa” haft en naturlig plats på skolavslutningen i många år. Så även vid den senaste läsårsavslutningen i juni.

Vi har inte heller haft några planer, eller ens funderingar på, om vi skulle plocka bort den från vår verksamhet.

Hoppas att detta svar har rett ut vår ställning i frågan annars får du höra av dig igen.

Med vänlig hälsning

Lena Hammarsten

Tf. rekor Rosendalsskolan

Linköpings kommun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *