Kategorier
Vardagstrams

// Videoblogg // Två sköna brudar

Åh jag är så förbannat trött på Filip och Fredrik. Missförstå mig rätt, de är skitroliga. Ibland. Men de liksom sprider sig som en jävla klamydiainfektion. FINNS DET INGA ANDRA MÄNNISKOR I TV? Jaja jag vet att jag gnällt på det här förr, men efter kristallengalan och spekulationerna om att de ska leda Eurovision så blir jag lite småtrött på att samma personer år efter år bara upptar allt mediautrymme. Eller jag är trött på att det är mest män. Så. 
 
Fatta vad kul om två kvinnor fick göra samma slags program. Två coola kvinnor som tramsar och snackar allvar omvartannat, som kanske drar fram en gitarr och bara sjunger skitdåligt utan att bry sig om att det är just dåligt, som vågar bjuda på sig själv, svina och vara fula. Fan, det programmet skulle jag kolla på. 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”// Videoblogg // Två sköna brudar”

Jag hade ocksa tittat pa det programmet.

Och laten pa slutet var jattebra! Ar det Oskar som sjunger?

Svar:
Nej, det är hans kompis Axel. De hade ett band tillsammans för hundra år sen.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Eller hur! Funderar nästan på att ta tag i saken i egna händer finns en massa liknande program som går ut på ett gäng killar som har kul. Älskar filip och fredrik men gosh, är det de enda som kanal 5 har öht?

Håller med dig helt och hållet, men det är iallafall ingen kuk-klubb utan dom bjuder in lika mycket tjejer och inte i form av "tjejer" utan pga att dom har ett syfte. Däremot måste man ju fråga sig vem inom media som kommit på så roliga program och som är så witty och allmänbildade och kvicka? Ingen. Sen varför det är så vet vi ju, men till nästa generation så. Då jävlar.

Jaaaaaaaaaaaa jag saknar ett sånt program, det finns ju kaka på kaka som nån sa som är skit bra, men det fattas så mycket mer. Jag är trött på att se och höra män och deras perspektiv och upplevelser jag vill ha nån jag kan relatera till; fula och in your face kvinnor.

Finns en video "mette och marias kök" som är ett svar på pluraskök, genusperspektiv.

http://www.youtube.com/watch?v=1gZDM7QDzuE

(nu funkade det) JAAAAAAAAAA jag saknar flera sådana program, jag är trött på att se och höra män och deras perspektiv och åsikter överallt jag vill se personer jag kan relatera till fula in-your-face kvinnor som ena dagen är seriösa och andra flippar ut totalt. JAA! Det finns ju kaka på kaka, som nån sa, som är skit bra! men det fattas fler.

Och det finns redan en video som är svar på pluras kök med genus perspektiv, tycker den är skit bra gjord, helt avslappnat utan tröja.

Mette och Marias kök http://www.youtube.com/watch?v=1gZDM7QDzuE

(nu funkar det?) Jaaaaaa jag vill se mera sånt! Jag är ganska trött på att se och höra män överallt, med deras tankar och perspektiv. Jag vill ha flera som jag kan relatera till, fula, in your face kvinnor som bara kan va helt störda en dag och helt allvarliga en dag, som inte sitter i ett litet fack. Kaka på kaka är as bra som nån sa, men det är ett program det fattas mycket mer.

Det finns ett svar på pluras kök med genuspespektiv "Mette och Marias kök" Tycker dom gör det skit bra, helt soft och vanligt utan tröja

http://www.youtube.com/watch?v=1gZDM7QDzuE

Om ni vill hänga med en vilsen, nystockholmare, 16-årig wannabe feminist kan ni få hänga med mig. Ni är typ de coolaste människorna jag vet och jag skulle väl vara starstuckt ett tag, men det skulle gå över.

Jag vill också ha mer kvinnor! Men, (får man säga så här?) jag vill ha kvinnor som inte bara pratar om hur jobbigt det är att vara kvinna, eller hur man ska göra för att bryta invanda mönster. Missförstå mig rätt, jag är hyperfeminist och älskar genusmedvetenheten och älskar också din blogg Lady D. Men får man efterlysa ett "program" men t.ex dig och Cissi eller dig och apan som inte handlar om kropp och utseende? Överhuvudtaget. T.ex hade jag blivit så himla glad om Cissi i det här klippet bara hade kunnat låta bli att påpeka att hon var "ful idag". För mig känns det som att indirekt be om ursäkt, ungefär som att "ja, jag kan vara ful på film men jag måste bara berätta för er att jag VET att jag är ful så ni inte tror att jag inte vet om det för det hade varit fruktansvärt pinsamt". Samtidigt så är det ju det bloggen handlar om, diskussionerna runt dessa grejer men ändå.. som ett experiment.

Jag gillar faktiskt Hannah och Amanda’s matprogram och podcast väldigt mycket. Jag tycker det är så otroligt skönt med en person som Hannah som är rätt stor (och dessutom ska jämföras med sin supersmala syster hela tiden) men faktiskt aldrig ber om ursäkt för det. Hon gör sig aldrig lustig över sin storlek för att försöka avdramatisera det faktum att hon är lite tjock, och de gånger hon nämnt ämnet (t.ex för att folk måste påpeka att hon nog måste må liiiite dåligt över att Amanda är smalare än henne) så har hon alltid ett skönt svar. Så lite hiss där från mig. även om det inte är hennes blogg jag kommenterar.

Hoppas det kommer fler klipp från er snart! På måndag tänker jag gå till jobbet osminkad och INTE kommentera att jag har en sunkdag, det blir min utmaning till mig själv.

Carina Berg och Jenny Strömstedt hade(/har?) ett program som är lite i den stilen. Jag vet att jag tänkte när jag såg det att det var kul, och sorgligt ovant att se två smarta kvinnor sitta och vara roliga.

Tyvärr fick det inte större plats än att det sändes i radio och web-tv, och det såg inte direkt påkostat ut.

Nu har jag tittat på ert klipp och undrar: Skulle ni själva vilja titta på det på TV? Eller det kanske inte var en liten hint till mediaverige att låta er göra TV? Det är ju bara tjejigt allting, inte så konstigt att tjejer inte gör bra TV om två personer som jag antar verkligen anstränger sig producerar det här. Vad var det som var roligt? Vad fick tittarna att hajja till? Vad var det minsta witty?

Svar:
Det här klippet var bara jag och Cissi som snackade skit medan vi käkade middag. Vi ansträngde oss knappast nej.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Ett nytt försök http://www.youtube.com/watch?v=1gZDM7QDzuE Oj syftade inte på att din mans musik var snodd utan på att inledningen i min länk är snodd. Kolla så ser du 🙂

Jag håller med om att det är tråkigt att inte fler sköna snubbor (bra ord för att slippa köna) får göra talkshow/ vi hänger och snackar tv. Det är sjukt tråkigt att det inte hänt så mycket på den fronten. Du och Cissi får köra mera!

Svar:
haha oj, förlåt! 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Ja, det matprogrammet, eller program med er över huvudtaget! Ha en talkshow ala bättre F&F så kan jag och mina kompisar berätta upp våra egna knäppa fylle och sex historier för att visa att tjejer kan visst vara "lössläppta" utan att skämmas.

Jag hade tittat! Grejen är att det förmodligen främst varit kvinnor som tittat. Till skillnad från ex Filip och Fredrik som jag gissar att både män och kvinnor tittar på.

Det är ingenting som förvånar mig för män läser tydligen också mest litteratur skrivna av män, medan kvinnor läser litteratur skrivna av båda könen. Hmmm undrar varför?!!

Jag håller med när ni pratar om hur tjejer inte förväntas ha olika sidor. Jag är en person som alltid anpassar mig efter hur jag själv känner och hur situationen är. Diskuteras det politik i skolan kommer jag med åsikter men fem minuter senare kan jag flamsa i korridoren med mina vänner. SÅ HIMLA jobbigt att man måste "ha ett seriöst ansikte utåt" jämnt för att bli tagen på allvar som tjej, för att jag märker att folk kan vara kritiska till mina åsikter om tex mellanöstern om de sett mig garva åt ett dåligt skämt tio minuter tidigare. Man kan ha mer än en sida. Eller, de flesta HAR mer än en sida men som kvinna förväntas man "välja" en för att bli tagen på allvar. Sjukt.

Jag skulle lätt se detta programmet. Äntligen någon som bara sitter och pratar om hur saker och ting verkligen är och inte om hur media många gånger istället kan bygga upp den till att vara. Satsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *