Kategorier
Vardagstrams

Att vara lite fuckyou

Det var Ung Media som stod för scen idag. Det var tyvärr inte öppet för allmänheten men vi hoppas på att göra fler ”shower” så att säga. Jag kan överväga att steppa och sjunga ’åh åh åh tjejer”. Närå, men jorå. 
 
Det finns så många olika sätt att föreläsa på och jag tror inte riktigt att jag är powerpointtypen som inövat står och rabblar statistik. Jag är mer intresserad av samtal. Öppna samtal där publiken får vara en del, ställa frågor, komma med input och tillsammans reflektera och nostalgisera över könsnormsfrågor och feminism. 
 
Jag hoppas att jag iallafall lyckades peppa nån att våga vara lite mer fuckyou och ta lite mindre skit från omgivningen.
 

 
Nu till nåt helt annat. 
 

 
Vi stod alltså i kö i trettio minuter innan vi äntligen fick beställa och då hade vi inte så mycket tid kvar att vänta ytterligare typ en kvart på att få mat så lunch blev en blaskig milkshake. Jag vill säga nåt surt om rekrytering på gruppboenden men låter bli för det är inte speciellt snällt. 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Att vara lite fuckyou”

Max i Uppsala suger. Det var en person framför mig i kön, det tog en kvart att få beställa, sen fick jag fel beställning och när jag väl fick rätt hittade jag ett hårstrå i maten.

Måste bara säga att jag älskar din bloggdesign. Man trivs! Och du skriver bra inlägg med bra tankar som jag absorberar.

Svar:
å jag älskar den också emellanåt. den är lite trist men jag låter min personlighet tala för saken. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag förstår att det är frustrerande med köer när det till synes inte finns någon bra förklaring. Men jag kan säga att efter att själv ha varit i snabbmatsbranschen så kan vad som helst hända som kunden inte snappar upp som orsaken till dröjsmål. Jag har jobbat inom hemtjänsten, som städare och inom snabbmatsbranchen, tre yrken där en behandlas lika bra som smutsen under folks skor, och värst var det nog inom snabbmatsbranschen.

Svar:
absolut, har också jobbat inom restaurangbranchen. Men de stod bara och stirrade i långa stunder, jobbade SKITSLÖTT, pillade på nåt papper, tittade efter bekräftelse från de andra…. osv. helt ostressade.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

"Jag vill säga nåt surt om rekrytering på gruppboenden men låter bli för det är inte speciellt snällt."

Men… är det verkligen nödvändigt att använda en syftning på människor med funktionsnedsättning som nedsättande term?

Svar:
jag sa ju att det inte var speciellt snällt! 😉 Men tar gärna mot tips på vad man kan säga istället som är lite lagom osnällt (mot personalen) och antyder att man rekryterat på nåt ställe där folk är långsamma.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Alltså jag tycker det är ashäftigt att du föreläser om feminism och genus. Menar bara att det kan vara nyttigt att tänka över vilka andra maktstrukturer det finns och hur man (omedvetet?) reproducerar dem.

Svar:
jo jag håller med dig
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Okej jag måste bara få fråga vilken Max i uppsala, jobbar som chef på en av uppsalarestaurangerna så vore ju lite intressant att veta, hoppas verkligen inte de va min restaurang du va på!

Annars hopas jag iaf att milkshaken va god 🙂

Grym blogg!!

Svar:
de kanske hade en jättedålig dag?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag håller med "p." här. Jag är helt övertygad om att du inte menade något illa men det skadar inte att tänka på att man som icke-funtionsnedsatt är överordnad personer med funktionsnedsättning och därför bör man tänka på hur man talar om dessa människor.

Svar:
Självklart håller jag med.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Alla Max-restauranger jag besökt som inte ligger i Stockholm är precis sådär sega som ni beskriver. Det gäller att ha lite tid till övers när man kliver in och ska äta på Max. Men fy satan vad gott det är där! Deras lyxshake med mintchokladsmak. <3

Svar:
Man är väl stockholmsbortskämd!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Max alltså? Det var ju väldigt oväntat val om man säger så, gissar att det var du LD som valde.

Självklart blir man sur när man beställer typ 20 flötburgare, och det visar sig ta lite längre tid pga ens egen udda kostvanor.

Svar:
fast jag har inga udda kostvanor. Eller ja, inte om jag går till MAX. Jag tar av det som står på menyn.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Max är verkligen SÄMST. Nu äter jag i princip aldrig "ute-snabbmat", men efter två års studentliv med max ca 100 meter från min lägenhet har tillochmed jag som nästan aldrig festar tagit två eller tre fyllekäksmål där, och jag har helt seriöst inte stått i kö mindre än 45 minuter en enda av gångerna.

Men va? Har bara haft bra upplevelser på Max, hamburgarna är extremt mycket godare än de på McDonald’s och Burger King. Ibland har jag sett att det går segt i kassan på vissa restauranger, men då är det bara att köra expresskassan istället så får man maten snabbt ändå. Max i Skövde är i alla fall jättebra.

Texas Longhorn har dock bästa burgarna någonsin, men det är ingen snabbmatskedja så det kanske inte räknas 😉

Tack för idag, ändrade faktiskt helt min uppfattning om dig!

Svar:
Kul att höra? Eller asså, jag utgår från att din uppfattning ändrades till det positiva! HAHA! HA?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Exakt min upplevelse av MAX-restaurangen vid Stora Torget i Uppsala. Såååå långsamma, alltid. Även när kundtrycket inte motiverar väntetiden. Så fort McDonalds började med ätliga vegetariska burgare bytte jag bort Max för gott.

Kan trösta med att det inte bara är Max i Uppsala som är så långsamma, ALLA "snabb"matsställen i denna stad är sjukt långsamma.

Kommer aldrig glömma amerikanen som stod före i kön på McDonalds.. "FAST food my ass…" 😉

Sara; Restaurangen i Boländerna är ALLTID sjukt långsam om det nu inte är folktomt när man kommer in.. (åker aldrig dit längre). Den i gamla Rådhuset på stan är ok. Den i kvarngärdet är bäst och har dessutom godare hamburgare än de andra konstigt nog?

Svårt det där med att välja derogativ. Vilka kan vi ta oss rätten att se ner på? Måste vi se ner på någon grupp? Kan vi på något sätt välja våra förolämpningar från grupper som är mer priviligierade än oss?

Typ "stod där handfallna som övercurlade stureplansbrats"?

Jag vet faktiskt inte vilka nedsättande epitet som kan vara lämpliga, använder sällan förolämpningar. Men det är intressant att fundera kring de strukturer de speglar. Modigt att du är beredd att komma med på tåget och ompröva.

JAA! till tutorial på din übersnygga knut 🙂

Och kom till Malmö! Max på vårt Stortorg är bra, har aldrig haft problem där. Det som ligger i utkanten av stan vid Djursjukhuset (om nu nån som kan Malmö läser det här) har en -enormt- hårig människa som restaurangchef och det känns inte så kul, man vill inte få hens kroppsbehåring i sin mat. Men koooooom till Malmö! Jag hade behövt lite pepp och jävlar anamma live.

Har bott på gruppboende och blir ganska irriterad över din icke sagda kommentar. Varför referera till andra grupper (och fördomar om dom)? Varför inte bara säga att du tyckte dom var långsamma i kassan?

Hej du, har läst dig ett tag. Du har en otroligt stilsäker stilistisk förmåga, en galet skön nyans på orättvisor och genus. Visar gärna mitt tonåriga barn dina inlägg. Borde skrivit detta tidigare förstås. Men nu blev jag uppriktigt ledsen på ditt inlägg.. Varför är det ok att kämpa mot rasism, ojämlikhet, och andra uppenbara orättvisor MEN skämta om de som inte kan försvara sig? Är en stolt mamma till mitt andra barn med funktionshinder, du skulle storkna om du fick ta del av hur vuxna tillåter sig att behandla dessa barn. Hur vårt samhälle inte är till för annorlunda, de med diagnos! Brukar strunta i dessa typer av inlägg, sluta läsa bloggar för att why bother liksom. MEN nä fan heller, om jag inte säger ifrån vem ska liksom? Kämpar mot orättvisor varje dag, främlingsfientlighet, stark feminist, men också för ALLAS rätt i vårt samhälle. Varje sån kommentar som ovan ger andra rätt att yttra detta igen, du borde veta som för talan mot orättvisor! Jag bistår gärna med reella exempel på detta om du vill, alltså hur en hel del av befolkningen förlöjligas och hånas av okunskap. Tack för ordet

Jobbar på Max (i Hälsingland) och älskar mitt jobb och är stolt över det. Får alltid lite ont i magen när jag ser offentliga dissar, även befogade.

Skicka ett mail till Max och beskriv problemet så kommer det fram till berörda personer och förhoppningsvis kan de göra ett bättre jobb nästa gång.

Sedan vet jag att det är "snabbmat" men det finns ju en gräns för hur snabbt grillen, rosten och fritöserna går (om en inte vill ha kall mat) och ja, ibland är det personal som är ny och inte har hunnit träna upp snabbheten (det är sjukt mer att hålla koll på än en kan tro på sådana här jobb).

Och klart det finns personer som kanske borde ha annat jobb.

Men som sagt, alla som har kritik- maila! Vi i personalen får nästan alltid ta del av den kritik som kommer till oss, för att vi ska bättra oss. Vår Restaurangchef får definitivt höra allt! 🙂

Jag har blivit skadad, arbetade själv på donken under tonåren under idioter till chefer och kassa villkor och kunderna ville jag bara slänga ned i fritösen… STRESS! Kunderna var nästan värre än cheferna. Detta var i Stockholm på Hornsgatan.

Så nu har jag överseende/bryr mig inte om det går segt. Däremot så förstår jag dig om det var som du beskrev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *