Kategorier
Vardagstrams

Dålig på att länka är han också

Hoppsan, Odd hade lite otur när han tänkte idag men jag ska reda ut lite för honom: NEJ, JAG ÄR INTE HÄR FÖR ATT SPRIDA GLÄDJE. Så. Puh. Då vet vi det och kan gå vidare. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Dålig på att länka är han också”

Vilket klassiskt exempel på vit heteroman som är fullkomligt omedveten om det privilegium han får i affärsvärlden. Eller ja, det verkar mer som han förnekar att han ens skulle ha det.

Haha, läste precis hans text. Intressant att han skriver att det "inte är relevant" att diskutera bolagsstyrelser (jag tror han menar könsfördelningen i dem) utan att förklara varför det är irrelevant. Sen skriver han att statistiken är vinklad, utan att förklara hur…

Håller inte med honom. Men tycker att du spelar tillbaka med samma mynt när du skriver att han hade otur när han tänkte, inte trevligt alls enligt mig.

Svar:
Det var inte meningen att vara trevlig.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Mycket av det han skriver, inte bara i detta inlägget, bevisar att han försöker ge sig in på ett område som han inte kan något om och egentligen inte verkar vara intresserad av. Han kanske borde hålla sig till skjortor, klockor och hunden?

Det som jag tror de flesta har förstått vid det här laget är att det är självaste Isabella som har "bloggcoachat" Odd. Typ, skriv några meningslösa inlägg om dagen med nån bild på hunden och Isabella och sen krämar du på dom tidpunkterna du vet att folk läser och blir förbannade. Fler läsare = Mer pengar. Ja spyr på hela bloggindustrin.

Jag tycker att Isabella och Odd ska fortsätta med de där inläggen. Man spelar "motståndarsidan" rakt i händerna nämligen. Till och med folk som inte har för vana att orka anstränga sin hjärna med att tänka kritiskt tycker att det är rent blaha.

Angående att vara trevlig så är väl poängställningen där rätt lika mellan LD och OddBella.

Svar:
Jag tycker det är kul. Jag tycker diskussion är bra och jag tror Isabella och Odd representerar en stor del av befolkningen, vanliga svenssontankar liksom. SKa man sen prata ”trevligt” så blir jag faktiskt mörkrädd av deras kommentarsfält. Önskar verkligen att folk kunde vara lite mer konstruktiva.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tycker fö inte att OddBella bör censurera sina tankar (demokratiskt problem), men när det blir helt tandlöst och utan fakta så blir det inte trovärdigt eller engagerande för deras "sida". Ville man framföra något viktigt hade man nog tagit reda på fakta först. Jag tror således att det är rena provokationer som relaterar till bankkontot som engagerar här. Själva debattens pluskonto går inte till OddBella, som sagt.

Jag håller med S. Det är skitbra att Odd och Isabella lägger fram sina åsikter, för det är som LD säger en stor del av Svensson-massan som tycker som dem. Och det framstår verkligen som SKEVT när de skriver det som de gör.

Odd säger ju dessutom själv att han inte är intresserad av genus och ändå ska han in och tycka. Jävla pucko

Tycker ändå det blivit bättre när det gäller att kommentera konstruktivt. Ser inte mycket rena påhopp i debatter, om det är det så är det ofta ett inlägg som helt handlar om hur dum/ful/värdelös Odd/Bella är. Eller någon som slinker in ett "du är dum". Eller?

Jag tycker inte att man behöver underbygga sitt tyckande, men då för man räkna med att någon som kan mer kommenterar det. Knepigt faktiskt. Man ska ju få tycka, samtidigt som sagt blir man trött på folk som bara "tycker" utan grunder (typ bara utgår från sig själv).

Svar:
de som är sakliga är fantastiska. Tycker det är så himla mycket klokt som sägs i kommentarsfälten. Men sen kommer det en drös med läsare som bara drar ner och jag känner mig faktiskt lite skyldig. Vill länka dessa debatter men vill inte bidra till hat.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hjälp!

Hej Natashja. Min flickvän har just gett sig in på feministfronten och allt jag säger och tycker verkar framstå som idiotiskt. Hur ska jag göra, när jag inte delar samma extremistiska åsikter som ni?

Svar:
lyssna, motargumentera eller ta till dig hennes argument. Läs på. Kunskap är en viktig grund oavsett vad man tror.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Slängde in en konstruktiv kommentar på inlägget. Förstår inte riktigt hur människor som kommenterar utan konstruktiva argument tänker, de gör ju bara att bloggaren blir irriterad och ännu mer benägen att hålla fast vid sin åsikt istället för att ta till sig av kritiken och om inte ändra åsikt så i alla fall förstå och acceptera motståndarnas argument

Jag kan själv kommentera onödigheter (inte helt konstruktivt) i affekt då jag själv känner mig påhoppad/provocerad av ett blogginlägg. Efter en stund vill jag ta bort inlägget (går å andra sidan inte) men ändå inte, för bloggaren beter sig ibland lika illa. Vill gärna vara "the bigger person" men min aggrohjärna tar över. Saker som "gå och dö" "äckliga fetto" "vad ful du är" skriver jag inte.

Åh, vad jag tycker om dig! Har läst din blogg i 3 år nu (det var den första jag började följa) och den är den första jag kollar på varje dag.

Till ämnet då; Jag blir alltid så upprörd när män skall diskutera kvotering och använder sig av härskarteknik. Det hände mig förra året då en kille i 25-årsåldern hoppade på mig efter en föreläsning och skulle "diskutera" kvotering, vilket innebar att han krävde att jag svarade på om det var rätt att en (enligt honom) kvinna i hans pappas(!) styrelse satt där bara p.g.a. sitt kön, samt avbröt mig innan jag hann svara (använde alla härskartekniker i boken).

Mitt problem är alltid att jag blir så ställd och inte klarar av att argumentera; kan sitta och älta i timmar vad jag SKULLE ha svarat etc. Hur kan jag lära mig att klara av dessa människor?

Shiiiit. Är killen typ 5 bast? Hans argument<3 han kör till och med NORD KOREA (!!) Jag dör. Nej, vad gulligt alltså.

Svar:
Ja Odd är så himla rar alltså. på riktigt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Blondinbella och Odd verkar båda vara väldigt inne i kön, kön, kön. Det är si och så beroende på könet. Minns bellas inlägget om att flickor minsann ska ha rosa och att man inte ska klä sina barn i "påsk-kläder" året runt. Känns som om de skulle behöva läsa på lite om genus och VARFÖR flickor/pojkar blir på en "visst sätt" innan sitter och skriver inlägg om saker dom faktiskt inte har en aning om. Go go go till dig, du har koll på läget och inspirerar ofta mig i förhållande till mitt blivande yrke (Jag läser till förskollärare).

Odd provocerade och ni föll för det, han tackar nog bara för massbesöken på hans sida idag.

Svar:
”föll för”? ahaaaa man ska spela lite så där härligt obrydd tänker du? Nah, jag gillar debatt. Jag faller gärna fler gånger.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Du är lika mycket Svensson som Odd och Isabella. Du presenterar dig som radikal och frispråkig, men inga av åsikterna du framför på din blogg avviker från det som är accepterat av mainstream-media. Man tillhör inget avantgarde bara för att man inte rakar sig, har hål här och där och gör roliga grimaser. I vilken fråga har du en avvikande åsikt från södermalsvänstern? Bilarnas roll i samhället? Kärnkraftsfrågan? Genusfrågan? Multikulturfrågan? Klimatfrågan?

Ja, ja, det är kanske lite off topic, men jag har precis upptäckt dig och tyckte att du var lite väl pretentiös utan verklig substans.

Svar:
men gud JA jag är svensson. whats your point? Sen är det väl lite väl arrogant att dra en massa antaganden om mig om du ”nyss upptäckt” mig. Vad vet du om min substans eller person?? är du synsk?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Anna C: Underbart om LD är Svensson! Om LD representerar åsikter som stora delar av Sverige (=Svensson) delar så kan jag inte mer än hurra. Tyvärr tror jag inte att så är fallet (News! Södermalmsvänster är en yttepyttedel av Sveriges befolkning).

Ja, lite smått synsk är jag nog. Eller så har jag stött på din kategori förr och har lite förutfattade meningar – som nästan alltid blir bekräftade.

Svar:
men då kanske du ska rulla härifrån, för då har du verkligen ingenting att hämta och jag har inte energi eller lust att bemöta nån som redan har bestämt sig.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Odds inlägg var väl inte det brightaste jag läst:-) Håller i stort med ditt väl underbyggda föregående inlägg om styrelser LD, kom bara att tänka på några saker: det är nog viktigare än man tror att se hur rekryteringsbasen (till chefspositioner) kan bli mindre enkönad i de mansdominerande yrkena (alltså varför väljer få kvinnor dessa yrken). Sedan tycker jag att det blir lite förvirrande ibland när en t ex talar om "strukturer" i sammanhang som "ryggdunkarmentalitet grabbar emellan som förhindrar

kvinnor att klättre i karriären". Sådana fenomen skulle jag vilja kalla "kultur" (förvisso en bekämpansvärd sådan). Tycker signaturen "Johan" ( återfinns i t ex kommentatorsfältet till senaste inlägget om genusfotografen) på sin blogg "ofrivilliga spasmer" för ett tankvärt resonemang där han problematiserar användandet av en terminologi som kan bli kontraindicerad i kampen för jämställdhet.

LD: Är det du som har skrivit kommentaren i slutet av inlägget som lyder "men jävla tönt. blir så jävla trött på osakligheten i dessa diskussioner."?

Någon har i annat fall utgett sig för att vara dig… inte snyggt.

Svar:
nej det var faktiskt jag. Blev så trött på alla som sitter och hatar och hotar i odds kommentarsfält och dessutom utger sig för att vara hans chef. (odd tog bort det inlägget så det ser ut som att jag kallar odd för tönt, det gjorde jag INTE. jag svarade på en annan kommentar) UNKET. Och töntigt som fan.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag skulle gärna vilja läsa om dina åsikter kring demokratin i sverige, tycker du att den är välfungerande idag (varför/varför inte) och vad krävs för att den ska fungera? Mest för att jag själv snurrar in mig i det ämnet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *