Kategorier
Vardagstrams

Flickorär flickor och pojkar är pojkar och hej jag är helt jävla dum i huvudet

Att det fortfarande finns människor som på riktigt menar att vi vare sig könar barnen eller bemöter dem efter kön. Som gärna ba ”nämen jag behandlar ALLA barn lika’’ och oftast är de som könar värst. Som inte riktigt fattat att typ ALLT i samhället delar upp flickor och pojkar, män och kvinnor i två arter, två olika lag, två motsatser som bara kan existera i förhållande till varandra och som tveklöst påverkar hur ungarnas egenskaper, personligheter och intressen utvecklas. 
 
Fan vad jag hatar världen idag. Jag hatar alla jävla idioter som upprätthåller och reproducerar (dvs tanklöst och okritiskt upprepar den könsfostran de själv fick plus lite lite till) könsnormerna.
 
ÄR DE HELT JÄVLA DUMMA I HUVUDET?
 
 
(Tack http://www.henningmedia.se för bilden)
 

 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Flickorär flickor och pojkar är pojkar och hej jag är helt jävla dum i huvudet”

Problemet för mig när du gör såna här inlägg är att jag vill kommentera och säga nåt smart, men jag blir lika förbannad varenda gång och känner mig ungefär lika intelligent som en grottmänniska med klubban i högsta hugg.

Men ja, varför är de just de som könar värst som verkligen alltid verkar tro att de bemöter folk och barn lika. De gör ju VERKLIGEN inte det. iditz

Håller med ditt inlägg.

En annan sak. Tycker mycket synd om dig då din reklam på sidan innehåller "underbara" slå sönder skärmen bilder på barnkläder. Söta flickor i söta kläder med små fjärilar som flyger runt o….AAAAAAARGGHHH!!!!

En till aktör som verkligen cementerar in de gamla könsrollerna är ju LEGO.

För den som vill som finns en bra hemsida som heter http://www.genderremixer.com/lego/ där en kan mixa (uppenbart) könskodade LEGO-reklamer. Bra verktyg en om vill använda sig av rörligt material för att illustrera skillanden i hur kön presenteras.

Ps. Jäkligt bra blogg du har.

Ja sådan människor måste vara blinda! Bara att välja födelsedag kort till barn blir det ju hur tydligt som helst! Jag och min sambo brukar köra ungefär samma till alla syskon barn, ett kort med något djur på!

Idag såg jag två böcker på Pressbyrån. Den ena hette "Sportkillar" och den andra "Sporttjejer". Känns överflödigt att säga vilka färger de hade och vilka sporter som visades på omslagen. En tror ju inte att sånt fortfarande händer innan en blir påminnd hela tiden -.-

Blir lika nedslagen varje gång, för någonstans tycker jag mig se framsteg i samhället på både köns- och sexualitetsfronten, men bilder som dessa bevisar ju snarare att det går bakåt.

Frågan är dock: Var fan finns dessa könsfixerade människor? Förutom på familjeliv då… Jag möter liksom väldigt sällan någon eye to eye!? Fast å andra sidan har ju vi fått ett sånt där kort till vårt barn, samt diverse gubbkläder i miniformat. Dessa människor är dock inte så aggressiva som jag liksom inbillar mig att könsgalningar ska vara.

Hur ser du på reklamen på din egen blogg som innehåller liknande saker?

Svar:
Reklamen på min blogg betalar min lön. Jag får välja mina strider.T.ex så¨godkänner jag inte reklam som promotar bantning eller plastikkirurgi eller som är sexistisk, men jag kan inte ta bort allt som är tveksamt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Såg precis en dokumentär på Vetenskapens värld på SVT 2 där de visade bilder på hur unga aphonor valde dockor att leka med och aphannar bilar och liknande. Rätt kul att se, blev lite förvånad faktiskt.

Därmed alltså inte sagt att dessa testosteronbetingade skillnader ska låtas härska fritt, det är ju idiotiskt i dagens samhälle.

Tycker att folk ska få uppfostra sina barn som dom vill.

Svar:
tycker du? Det tycker inte jag. Jag tycker t.ex inte att folk ska få kränka eller förtrycka eller slå sina barn och jag blir orolig när andra uppfostran direkt påverkar MINA barn.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

JA! och jag undrar också varför det inte finns någon "gillaknapp", man kan bara rekommendera, men då verkar det som att man rekommenderar hela bloggen och det vill jag ju såklart, men ibland vill man liksom skicka käftsmällen i ett särskilt inlägg vidare. Tack för att du finns. På kort tid har bloggen gjort mig arg och galen, så som det ska vara!

Man blir ju rätt trött när man ser sådant där. Jag blev i alla fall lite glad igår när vi firade dotterns födelsedag och märkte att min mamma tagit till sig det hon läst i Ge ditt barn 100 möjligheter… Så det blev ett kort med en fotbollsspelare på istället för en massa rosa och glitter. Och ett glatt inlägg till hennes (mammas alltså) ära på bloggen 🙂

Så du tycker inte att föräldrar ska få uppfostra eller köpa vad de vill till sina barn men att tjäna pengar på reklam som leder till just det och som sätter flickor och pojkar i fack är okej? För att du vill försörja dig på din blogg?

Jag fattar inte? Okej att man väljer sina strider men det här är ju bara för hög dubbelmoral!

Hur resonerar du? Jag fattar om du bar vill tjäna pengar (även om det finns andra jobb) men att bidra till att sprida sån skitreklam fattar jag bara inte? Och bantningsreklam är alltså värre än reklam som sätter barn i fack och hindrar deras utveckling – varför? Jag vill inte mucka, jag kan bara verkligen inte förstå.

Svar:
Vet du vad, lägg ner det där skitsnacket. Jag måste försörja mig och så länge jag inte gör det genom att utsätta människor för skada så tycker jag att du kan tagga ner. Du har kanske lyxen att välja och vraka bland jobb men det har inte jag. Och så länge inte DU betalar mig pengar för att läsa min blogg så får du helt enkelt gilla läget. Jag är glad att jag kan få betalt för det här. Det borde du vara också. Att försöka skuldbelägga mig för att jag försöker tjäna mitt uppehälle är vidrigt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

fast enligt dig själv utsätts ju barnen för skada och sådan uppfostran av andra barn skadar tillslut dina.

Så¨du menar att det inte finns några andra jobb än att blogga? Märkligt. Det handlar inte om skuldbeläggning, det handlar om att jag inte kan förstå din dubbelmoral, allt är okej när det passar dig och annars är det förkastligt.

Hur kan bantningsreklam vara värre? Det fattar inte jag.

Jag kan helt enkelt inte köpa det till hundra procent då du själv fördömer föräldrar som inte handlar enligt genus och sedan bidrar till att spida reklamen.

Att påstå att det antingen är blogg som gäller eller inget jobb alls är ju bara konstigt, jag kan inte vältra mig i jobb men det finns ju helt klart olika alternativ.

Jag kan definitivt bli provocerad då jag pluggat som fan, extrajobbat/jobbar på en massa skitjobb för att sedan förhoppningsvis få ett jobb jag vill ha, lever efter mina tillgångar och sedan finns det folk som lever på att blogga (även om det är mer provocerande med Kissie än med dig eftersom jag tycker att din blogg har ett innehåll med viktiga saker) och tjänar en hel del pengar på det beroende på blogg. Jag står åtminstone för att jag blir provocerad av det.

Svar:
Att det finns andra jobb är väl ganska irrelevant eller föreslår du att jag skiter i bloggen och tar ett "riktigt" jobb? Ska jag skita i det här för att några av mina annonser inte ör genusgodkända? Skulle du säga upp dig från ditt jobb om företaget du jobbar på uttryckt en värdering som inte är helt hundra? Söger du upp dig om din chef gör eller säger nåt du inte håller med om? Kan man jobba på ica som vegetarian? Kan man vara miljömedveten och jobba på mcdonalds? Måste man som anställd stå bakom sin arbetsgivare 100%? Mina annonser utsätter ingen för lidande. De är inte sexistiska och de säljer inga ideal även om de är stereotypa. De är inte ansvariga för att föräldrar könar sina barn. Bantningsannonser å andra sidan kan trigga läsare att tänka på sin vikt o sin kropp. Bantningsannnonser kan trigga läsare med ätstörningar. En annons för en barnklänning far ingen illa av. Jag tycker att du ska sluta läsa min blogg nu. Du är inte välkommen längre.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Väldigt otrevligt svar ovan måste jag säga. Givetvis tycker jag det är fel att köna och placera barn i olika fack liksom korten ovan gör. Men lixom du måste tjäna ditt uppehälle antar jag att korttillverkaren gör detsamma och sorgligt nog är det nog tyvärr så att dessa korten säljer bäst. Jag lägger ingen större vikt på vad du har för reklam i DIN blogg men att du hoppar på någon som ifrågasätter, på samma sätt som du ifrågasätter andra företag och bloggar är bara konstigt. För jag kan förstå att man tycker det är dubbelmoral och det tror jag faktiskt att du förstår med LD. Annars – keep up the Good work. Du är grym.

Svar:
Otrevliga kommentarer får otrevliga svar. Nej, det här är inte dubbelmoral.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

@Frillan Har du tänkt på att LD vid flertal tillfällen tidigare påpekat att hennes reklam kommer i såkallade paket och att hon faktist öppet HAR kritiserat allt för föräldrars val, när exempelvis VV var i ropet på hennes sida här?

Att hon har Lindexreklam är knappast optimalt vilket jag inte tror LD själv tycker heller, men som sagt var, välja sina strider.

Det måste väl ändå vara bättre att en människa gör som LD som faktiskt kämpar för en förändring och väljer att avstå vissa strider, för att hon försöker tjäna sitt eget levebröd, än att bara hålla käften och svälja allt, för att INTE bidra med dubbelmoral? Eller?

Eller är det samma sak om en vegeterian av etiska själ då inte kan jobba på ICA för att de säljer kött?

Håller med dig. Jag blev så himla glad när dottern, snart 4, för ett tag sen tittade i en leksakskatalog och helt plötsligt säger med väldigt arg röst "flickor kan ju också leka med såna där!!!" samtidigt som hon pekar på någon "pojkleksak"

Jag/ vi försöker få henne att tänka, att våga utan att pressa henne och, i prinsessleken, göra prinsessan stark och modig och prinsen svag och rädd. Nu klär hon till och med Ken i klänning 🙂

Hmm nu blev ha´jag lite osäker på vad jag tycker, ska kanske fundera lite..Att tjäna pengar kan var roten som fäller många. Jag kan som ex inte kritisera och stå på barrikaden för att inte absolut banta och i nästa sekund ha viktväktata eller annat som min inkomstkälla, eller var de korkad förklaring på ev, dubbbelmoral?

Man kan väl ändå tänka att de som faktiskt tar sig tid att väl läsa LDs blogg är lite mer kritiska än att svälja reklamen som visas med hull och hår?

Bara det att det faktiskt blev en diskussion kring att det var dubbelmoral visar ju på kritiskt tänkande. Tycker vi ska vara glada att LD faktiskt har möjlighet att tjäna pengar på bloggen, kunna producera skitbra inlägg som får en att tänka efter, istället för att slita häcken av sig någon annanstans och låta bloggen hamna i skymundan 🙂

Önskar jag kunde skriva eller vad man ska säga som du. Kunna hjälpa till på något sett och förändra. Älskar och läsa din blogg. Har fått ett helt annat tänk idag vad gäller detta än vad jag hade när min äldsta son var liten. Sofi

Hej, såg du vetenskapens värld igår? Jag blev nämligen förvånad över vad de visade. Enligt dessa forskare grundläggs vår personlighet redan innan vi föds. Ur ett genusperspektiv var det väldigt intressant.

Åh herregud. Jag visste inte att man pottränar flickor och pojkar på olika sätt. Hur ska nu detta gå?! Jag har två söner och väntar nu en dotter, som beräknas komma om 4 veckor. Hur ska jag klara detta?! Är nog bäst att köpa potträningsboken för flickor, för jag vet ju bara hur man gör med pojkar…

Som jag förstår det så är folk helt galna över kappahl-reklamen här bredvid? Det är dubbelmoral av Lady Dahmer att ha den då hon inte vill köna sina egna barn till prinsessa/spiderman? Men ÄR det en prinsess-flicka på annonsen? Jag tycker det är en tuff, häftig tjej med en t-shirt som likagärna en kille skulle kunna ha i en liknande reklam. (jag tycker naturligtvis alla barn kan ha alla kläder, men ni förstår säkert.)

Om man sen klickar på annonsen så kommer det upp en mängd t-shirtar. Man kan VÄLJA att klicka i pojkar eller flickor men man kan också välja att kolla på alla, utan tydlig indelning för vad som är till vad. Till skillnad från VÄLDIGT många andra webshoppar så måste man alltså inte först kolla "killtröjor" för att sen kolla "tjejtröjor" utan man kan kolla tishor för barn. Säg nu igen hur den där reklamen är lika illa som de exemplen som har presenterats i inlägget ovan?

Min 6-åriga dotters favoritfärg är rosa. Hur och varför det är så? Fan vet, vi har inte direkt försökt få henne att föredra varken det ena eller andra. Hyfsat informerade gissningar kan man ju göra när man har tittat på hur det ser ut i media och butikshyllor.

Jag bara önskade att den här debatten inte fick *mig* att må som en jävla skurk för att jag låter henne välja kläder själv och då blir det ofta rosa.

Hm om alla irriterar sig så på reklamen så skaffa Adblock bara? Har inte sett en reklambild på nätet på flera år, superskönt. Struntar faktiskt i att bloggarna inte tjänar pengar på mig då.

Hej! Tack för en superbra blogg!

Igår handlade vetenskapens värld om hur barnet påverkas i livmodern, man hittade bland annat kopplingar mellan födelsevikt och risk för typ 2 diabetes, men även att man får ett visst beteende beroende på hur mycket testosteron man har.

Min sambo pluggar till läkare och även han har fått höra detta. Hans föreläsare har även sagt att hermafroditer, i detta fall kvinnor med manligt könsorgan, oftast tenderar att välja ”manliga” yrken, eftersom att de då har högre testosteronvärden.

Vore intressant att se vad du har att säga angående detta.

Så nu är jag inte välkommen att läsa din blogg bara för att jag ifrågasätter?

Jag hade absolut haft problem om min chef hade haft konstiga värderingar och har en gång sagt upp mig på grund av detta. Att du skriver "riktigt" jobb om andra jobb är isåfall din mening, inte min. Har aldrig sagt att bloggar inte är ett riktigt jobb, bara att jag blir provocerad av det.

Synd att du vill kasta ut en för att man tycker olika.

Svar:
du tycker att jag inte ska ta betalt Du hänvisar till ”det finns andra jobb man kan ta”. med andra ord tycker du att jag inte borde blogga eftersom att enda anledningen till att jag kan blogga är för att jag får betalt idag. Du uppskattar uppenbarligen inte min blogg, alltså uppskattar inte jag dig som läsare. Det har inget med ”tycka olika” att göra. Du tror att du äger rätten att ifrågasätta mig på ett ganska fult sätt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag sa inte att du inte skulle ta betalt, jag ifrågasatte reklamen du inte "förbjuder" i din blogg och tyckte det var konstigt att bantningsreklam inte var okej men stereotyp skit riktad mot barn var det.

Jag har läst din förklaring och förstår hur du menar men upplever det fortfarande som dubbelmoral.

Tycker absolut du ska blogga, förstår inte vad du menar med att det är enda anledningen till att du kan blogga dock? Om jag inte tyckte att du skulle blogga skulle jag ju inte läsa din blogg, men det gör jag för jag tycker att du tar upp viktiga saker.

Givetvis har jag precis som alla andra "rätt" att ifrågasätta dig, varför skulle jag inte ha det? Du tycker att jag gjorde det på ett fult sätt, det tycker inte jag. Hur hade jag kunnat skriva det på ett annat sätt då, tycker du?

Upplever att du ofta blir arg som bara den så fort saker ifrågasätts, sett det fler gånger. Du får givetvis göra som du vill med din blogg men det måste väl vara okej att ifrågasätta varför du bidrar till sådan reklam? Jag fattar, du vill blogga och skapa en inkomst av det, vissa saker måste "offras" därför och det är ditt val, jag tycker bara det är intressant att diskutera varför du tycker det är ok och andra inte, t ex?

Svar:
vet du vad, du har faktiskt ingen rätt att ifrågasätta mig alls. Ifrågasätta det jag skriver om JA, men inte mig som person eller andra saker som gäller mitt liv. Ni äger inte mig. Jag har ingen skyldighet att svara på några frågor alls.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag ifrågasätter inte dig, jag ifrågasätter att du tycker reklamen är okej för att du vill tjäna pengar, du har själv skrivit om det då måste man väl kunna ifrågasätta det?

Nej, du behöver inte svara på frågor men det är ju alltid bra med diskussion och att vara tillmötesgående.

Men eftersom du inte förstår mitt synsätt alls med reklamfrågan så är det ju ingen idé att "diskutera" vidare kring det.

Svar:
du är väldigt anklagande. Du frågar inte bara hur jag tänker, utan kallar mig hycklare osv. Jag förstår dig men håller verkligen inte med samt är ÖVERTYGAD om att du inte ställer samma krav vare sig på dig själv eller din omgivning som på mig.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *