Kategorier
Vardagstrams

Föräldrapodcast avsnitt två; kroppen efter förlossningen

Nu har andra avsnittet av ”Joller, en podcast föräldrar emellan” kommit ut. Jag är inte med i det här avsnittet men Anna // Apan Satt i granen och Lovisa // Lofsan är med och snackar skönt om mammakroppen, träningen efter förlossningen, skam kring förlossningsskadorna och kroppskärlek. Skitbra samtal som alla borde lyssna på. Så gör det!
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Föräldrapodcast avsnitt två; kroppen efter förlossningen”

Hej! Om en ser dig på stan, får en gå fram och hälsa då eller vill du helst vara ifred? Såg dig nämligen idag på södra station med Ninjan, och bara log fånigt mot er. Ångrade mig lite sen att jag inte sa något, så jag säger det nu – tack för en underbar blogg! Du öppnar mina ögon hela tiden, och inspirerar något otroligt. Keep up the good work 🙂

Svar:
det är bara att komma fram. förvänta dig inte att jag är rolig dock, typ skittrist irl. blyg osv. lol.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Önskar jag hann lyssna på podcasts, men NÄR?? Detta skulle vara intressant att lyssna på, men samtidigt får jag sån prestationsångest av att höra små tips om att jag skulle kunna "träna tio minuter hemma varannan dag!" För jag veeet ju allt det där, är själv utbildad friskisledare – men att ORKA då?? Nu säger jag inte att den här podden ger såna tips, men gick bara igång lite på ämnet…

Hörde förresten någon som sa att det skulle ta 1,5 år innan kroppen var återställd efter förlossningen, och jo, nu 19 månader efteråt känner jag mig rätt vanlig. Om jag räknar bort förlossningshemorrojderna som aldrig försvinner… 😉

Usch, ju mer jag lyssnar på saker om graviditet/förlossning/barn desto mer är jag övertygad om att jag verkligen inte vill ha något av det. Om jag mot förmodan skulle få barn och vill ha det så kommer jag göra kejsarsnitt.

Jag är också livrädd för graviditet och förlossning, vet iof inte ens om jag vill ha barn någonsin(är typ 30), väldigt tveksamt. Men OM så skulle hellre ta en vanlig förlossning än kejsarsnitt, har redan ett snitt rätt över magen efter att jag opererat bort cystor och äggstock och det är fan det värsta jag gjort i hela mitt liv, vill aldrig mer bli skuren i och behöva gå igenom allt det där igen. Den jävla smärtan och den jävla läkningsprocessen alltså…

Jag hade en relativt enkel graviditet och förlossning men såhär ett år senare är min kropp totalt uppfuckad. Jag är jättestel i ryggen och går hos sjukgymnast varje vecka. I början kunde jag knappt lyfta min dotter från golvet. Jag är allt annat än vän med min kropp men samtidigt är jag glad över att den hjälpt till att skapa mitt älskade barn och jag skulle göra om allt på stört, även med facit i efterhand.

Same shit but different. Förlåt men jag är så himla trött på kvinnokroppen, på att vi aldrig får vara ifred. På att våra kroppar ger så mycket underlag för diskussion. (Och jag menar såklart inte alla dessa krämper, hysch hysch, som en kan få efter förlossningen etc…). Jag har ingen mammakropp. Jag har bara en kropp och jag är mamma till tvillingar. Den är bara en kropp, den är min. Jag är frisk, det räcker. Tack.

Anki, vad menar du med "same shit but different"? Uttalande som ditt spär på synen om att mammakroppen inte är viktig, en syn som i sin tur bidrar till sämre vård för kvinnor eftersom det inte ligger något intresse i att forska kring kvinnokroppen.

Kul att du är frisk, mindre kul för mammor som spruckit från Ystad till Haparanda och som skiter på sig dagligen. Mindre kul för kvinnor som drabbas av oförklariga depressioner som avfärdas med "normal trötthet – du har ju småbarn".

Jag blir så förbannat jävla less på alla som stönar ut om hur trötta de är på diskussionen om kvinnokroppen. Tror ni verkligen att begreppet kvinnokropp enbart berör utseendefrågor? Om ni tror det kan jag meddela att det handlar om så himla mycket mer.

Ja, som jag skriver jag menar INTE alla postförlossningsKRÄMPOR som vi kvinnor kan råka ut för! Därav hysch, hysch. Det är ett jäkla hyschande runt det området, tyvärr.

Jag menar ENBART utseendesnacket. Och den stora snackis det blir. Som vanligt och som alltid när det gäller kvinnors kroppar och vad vi väljer att göra eller inte göra med den…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *