Kategorier
Vardagstrams

Grattis till kommande bebishen Isabella!

Asså ursäkta men Isabella Löwengrip är gravid och jag KAN ju inte vara den enda som blir helt jävla psykotisk när andra bloggare blir på smällen? Nu kan jag ju avslöja att jag redan visste detta för jag vill ju få känna mig viktig och ”in the loop” så här i efterhand och åh så svårt det är att hålla hemlisar men när man måste så måste man. *klappar mig på axeln*
 
DET HÄR ÄR SÅ SPÄNNANDE! Som jag har längtat! (Ja, jag är eh sjuk) Jag kommer följa Isabella SLAVISKT. 
 
Ett stort grattis är på sin plats tycker jag. 
 
 
Nu kommer hon ju äntligen få användning för hen också! Iallafall till eventuellt könsultraljud!
 
NÄ NU BÖRJAR JAG GRINA.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Grattis till kommande bebishen Isabella!”

Otroligt kul för henne och Odd. Oavsett vad en del av hennes läsare anser, tror jag Isabella kommer att bli en bra mamma, om inte annat växer hon säkert in i rollen.

Men du LD, på tal om barn. Häromdagen pratade jag och en vän om barnuppfostran. Ingen av oss har varken barn eller småsyskon, och har därför inte så stor erfarenhet. Men jag har hela mitt liv fått höra av mamma "Om nån slår dig, slå tillbaka. Ännu hårdare". Jag har för mig att du uppfostrat dina barn på lite samma sätt, eller är jag helt ute och cyklar? Liksom, att ingen ska få trampa på dem.

Försökte söka lite på din blogg, men hittar ingen inlägg om det. Vore väldigt tacksam om du kunde länka till nåt inlägg som handlar om det (om du har och hittar då vill säga) 🙂

Svar:
Shit, om genusmedvetenhet var ett kriterium för bra föräldraskap så skulle vi vara illa ute. Nä, det står och faller inte med det. Man kan vara världens bästa förälder även om man könar och det blir ju folk av de barnen också. 🙂 Jag är inte orolig. Dock kommer jag såklart fortsätta bemöta Isabella även i hennes framtida föräldraskap.
ang. ninja så är det där med att lära barn att slåss riskabelt. Barn har svårt att veta när det är ok eller inte så det krävs en balansgång. Men jag tillrättavisar inte mina barn när de värjer sig med våld. När de blir äldre så kommer jag låta dem veta att våld är berättigat ibland men att man aldrig får slå oprovocerat.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hennes mage är enorm! Vet du vilken vecka innan hon är i och vilket datum hon förväntas få? 😀

Svar:
vecka tolv. Hennes mage är alldeles perfekt tycker jag!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jättegrattis till Bella och Odd! De blir säkert jättebra föräldrar. Vet dock inte om jag kommer att orka följa bloggen om hon får en glad och harmonisk bebis (och det hoppas jag såklart hon gör) och ba: "varför klagar alla, det är minsann inte svårt alls att vara mamma".

Sen undrar jag om jag är det enda som blir lite stressad av sånt här. Jag är 28 och känner mig inte alls redo för barn!

Nu vet inte jag riktigt hur jag ska tolka det här inlägget. Jag vet att du brukar kritisera hennes åsikter och uttalanden en hel del, ofta med rätta, men tonen i det här inlägget upplever jag som rent elak. Din gratulation är så ironisk att det låter som att det du önskar Minst i hela världen är att gratulera dem. Nu säger inte jag att du nödvändigtvis måste vara glad för deras skull, men isf förstår jag inte varför du kommenterar det. För mig ser det verkligen ut som ett personangrepp och jag tycker det är jätteonödigt. Jag hoppas att jag har tolkat det här inlägget fel helt enkelt.

Svar:
Du har tolkat helt fel. MItt grattis är ärligt och jag är uppriktigt glad.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Oj, @Josefine! Jag får ett helt annat intryck av inlägget. Fick känslan av att hon var genuint glad för Bellas skull vilket jag tyckte var fint. Men förstår att det är svårt att skilja mellan ironisk och inte ibland men jag tycker detta genomsyrar glädje och entusiasm. 🙂

Josefine, man kan faktiskt kritisera människor och fortfarande vara glada för deras skull när något roligt händer. Jag kan kritisera mina bästa vänner och fråga hur de tänker, för att i nästa stund vilja krama ihjäl dem om de avslöjar något roligt.

Och blondinbella själv har skrivit ang. magens storlek "Min mage blev stor redan förra veckan vilket jag tror är ovanligt när man får sitt första barn men tydligen så har jag en livmoder som tippar utåt och då blir det så."

Och ärligt, vem bryr sig så länge bebisen mår bra? Nej grattis Isabella 😀

Vid sådana här tillfällen blir jag övertygad om att jag saknar en gen eller nåt. Att jag saknar något basalt som alla andra verkar ha. För jag fattar verkligen inte varför barn gör folk så glada. Till folk som berättar att de är gravida blir den spontana reaktionen att nästan säga "Jag beklagar". Självklart säger jag ändå "Grattis", men blir genuint förbryllad över alla som går in i glädjeyra över en sån nyhet.

Levande Frågetecken: Då är du inte ensam om att sakna den genen. Jag blir varken glad eller nå annat känslomässigt när folk blir på smällen. Kanske beror på att jag inte har barn själv

Jag kanske är jätte hemsk nu, men jag önskar, sådär halvt i hemlighet (inte så mycket eftersom jag skriver det här då) men att barnet ska visa sig vara hermafrodit, transsexuellt eller homosexuellt..

och megaVÄNSTER bara för att "jävlas" med mammsen och pappsen

så får dom omvärdera sina "åsikter" lite (jag tycker snarare att det är mer bullshit än åsikter, men men)

Kan inte säga att jag är särskilt glad, bryr mig inte direkt och det är ju shit it för henne så

Levande frågetecken: har du barn själv? 🙂 om du inte har och inte önskar barn Heller så är det väl inte så konstigt att du känner som du gör? Känner flera som inte vill ha barn och tycker att0 det verkar jobbigt. Det är helt ok att känna så.

Elvira: okej, skönt att man inte är helt ensam om det då.

Svamp: nej, jag har inga barn, är närmare 30 men min biologiska klocka är tyst som graven. Har aldrig träffat en förälder som inte ser trött, deppig och söndersliten ut, så har så svårt att förstå det roliga bara. Alla verkar må så mycket sämre efter de skaffar barn, eller i alla fall de i min närhet. Men det behöver ju inte bli så för alla såklart 🙂

Jag var tvungen att gå in på hennes sida och läsa inlägget om när hon plussade (jag som ALDRIG annars läser hennes blogg). Nu sitter jag här med mina egna preggohormoner och grinar och kommer ihåg hur det kändes när jag plussade för första gången!

(Eventuella stavfel beror på luddig syn, p.g.a tårar i ögonen!)

Jag måste gå in på hennes blogg och gratta då. Får hoppas du är snäll med henne och inte klagar och gnäller på val av kläder och uppfostran. =)

Svar:
kritik är inte gnäll. jag kommer givetvis bemöta hennes eventuella föräldraskap om det blir aktuellt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Där ser man… Vad roligt för dem, synd bara att barnet kommer tryckas in i en könsroll :/

Inte för att det spelar någon roll hur stor magen är, det är ju så individuellt, men jag reagerade också på den. Jag är själv gravid i v 21 och tänkte direkt att hon måste vara längre gången än mig! Min mage är mindre än hennes. Men det där är ju väldigt olika! 🙂

Vallmo: jag måste erkänn att jag tänkte samma sak. Fast jag skäms lite, vet ju hur jobbigt det är när alla ska tycka och tänka om min mage (är också i v21). Men ja, jag trodde också hon var längre gången än mig. (och så blev jag lite avundsjuk för min mage är inte sådär rund och fin 🙁 )

Direkt när man avslöjar en graviditet och fram tills hen är född så blir ens kropp ett allmän egendom. TRÖTTSAMT! Vet bryr sig om hon har stor mage för att vara i vecka 12? ALLA ÄR OLIKA!

En vän till mig såg man redan i vecka 9 att hon var gravid. Hennes livmoder satt högt och lutade framåt så kulan visade sig snabbt. Hon kände även fosterrörelser i vecka 14 för moderkakan satt mot ryggraden på henne.

Själv synes det inte förrän v 22 att jag var gravid och kände inga fosterrörelser förrän vecka 24.

Jag fick en väldigt stor mage på slutet och då kom alla kommentarer att "Ojoj det måste vara två där inne". Och även fast man sa nej det är en bebis, så försökte folk. En annan som sett hen på UL har säkerligen fel.

SÅ SLUTA ATT KOMMENTERA GRAVIDA! Ja sluta kommentera alla människors kroppar.

Man kan se "jättegravid" ut tidigt. Magen möblerar ju om totalt, musklerna slappnar av och man kan även bli gasig osv så det är ju inte så konstigt att vissa blir "stora" tidigt.. Livmodern kan säkert också påverka lite men den är ju stor som en apelsin och gömmer sig nere i bäckenet.

LD har väl aldrig varit elak mot Bella, bara försökt kritisera det hon anser är fel?

En fråga, känner du Bella? eftersom du blir så exalterad menar jag =)

Svar:
Vi har träffats men nej.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tyvärr. Jag uppfattar -som så många andra- blogginlägget som elakt.

Någon skrev att det daltas med Isabella. Really? Sällan ser man någon som får ta så mycket skit.

NU skall jag ladda för morgondagen. Som far till en massa döttrar ser jag fram mot att äntligen få äta frukost hemma med alla innan skolan. Eftersom jag är ledig i morgon… 🙂

Svar:
då uppfattar du det helt fel.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Men gud vad alla ska påpeka hennes mage? Det är väl alltid ofint att prata om andras kroppar? Varför är det okej att fråga och spekulera kring gravidas kroppar? Vad jag vet brukar man vara känsligare när man är gravid. Lägg av med det där nu va? Alla är olika, en del är stora tidigt.

Svar:
Jag håller med!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hun er da helt enormt stor for at være i 12. veckan!!! wow – smuk kvinde.

Ser andre steder at mammamaffia’en allerede er på barrikaderne!!! Sørgeligt… men et tillykke og held og lykke til Bella her fra også 😀

Jag förstår inte hur ni kan uppfatta inlägget som elakt? Man förstår ju direkt att LD är genuint glad för deras skull! Det är jag också även om jag inte håller med Bella inom många olika områden. Men alla är vi människor och man måste kunna se undan från sina egna åsikter och acceptera att andra människor inte alltid tycker som en själv. Bella är en stark tjej, som är en stor förebild för många unga människor och det ska ingen ta ifrån henne! Så GRATTIS till Isabella och Odd ifrån mig. Jag är också genuint glad för deras skull. Ett barn är det finaste som kan hända här i livet och FY på er alla som tar er frihet att vräka ur er kommentarer om hennes kropp. Det har ni ingen rätt till!

Känner samma som Rebecka och Levande Frågetecken. Och nej, jag har inga barn och är nog nästan för gammal för sådana planer, även jag nu skulle vilja;). Men nej, jag har aldrig ångrat att jag inte blev mamma.

Jag tänker fördomsfullt att:

"Nu blir BB sittande hemma, begravd i blöjor i några år framöver med mörka ringar under ögonen, deprimerad över att magen har fått bristningar och blivit sladdrig, mister inkomst för resten av sitt liv (lön, vab, FL, pension) medan Odd lever sitt liv precis som vanligt, får "för lite" sex med BB och går på krogen och raggar på andra blondiner. Inom fem år har de separerat."

Visst är jag hemsk?;)

Men jag säger alltid stort GRATTIS ändå!

Eftersom det tisslats och tasslats från alla håll i Stockholstrakten i ett antal veckor har man ju fattat att Bella är gravid. Jag undrar om det var därför Bellas pappa skrev sitt brev. Så himla sorgligt. Men Bella har nog tagit rätt beslut. Herregud så blödig jag blir, stort grattis till dem!

Jag tycker lite synd om Blondinbella, det må jag säga. Varför allt detta prat om hennes mage, att den är stor eller liten eller vad som? Sedan när blev det okej att öppet diskutera någons kropp, och vad skall hon göra åt att hon har en gravidkula – suga in den så att alla slipper tycka att hon ser stor ut? Bara vara medveten om att hon är extremt stor?

Bara för att man väntar barn blir ens kropp inte allmän egendom där man får diskutera storlek, mäta och väga och jämföra. Jag tyckte inte att det var roligare att höra "Du är enorm!" när jag var gravid än annars, faktum är att jag var känsligare och mer osäker på mitt utseende än annars. Lägg ner.

Men shit vad folk är känsliga här då! Man får absolut inte säga något om någons kropp för då behandlar man dem som allmän egendom.. ehh?

Det är ingen som sagt att det är varken bra eller dåligt med hennes mage. Jag hade nog inte ens tänkt på det i vanliga fall, men nu när jag själv är gravid så lever jag i den "bubblan" och relaterar mig själv med andra gravida. Och det blir naturligt att helt enkelt jämföra sig med andra i samma situation. Mest för att jag tycker det är så vackert att man kan se olika ut! Men får väl hålla käft då, man är tydligen en hemsk människa nu då…

Svar:
hur hade du känt om folk diskuterade och kommenterade din kropp? Jag hade personligen mått jävligt dåligt. Är det verkligen så svårt att förstå?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Men varför skall man hålla på och diskutera hennes kropp och prata om hur stor eller liten den är? Vad vinner man på det? Att hon blir mycket väl medveten om att andra minsann är större eller mindre? Jag ogillar den attityden att det är okej att prata om gravidas kroppar på det sättet, och kroppar överlag.

Orka kommentera storleken på hennes mage. Sen ser ju gravidmagar större ut i tighta plagg. Magar öht i tighta kläder ser större ut liksom.

Får man fråga hur du visste att hon var gravid redan? Har varit lite misstänksamma inlägg på hennes blogg senaste tiden, typ "vi kommer inte visa bild på vårt barn" och mycket om genus och hen.

Jätteroligt för dem båda. Vad fasen spelar det för roll om hon har stor/liten/enorm/fyrkantig mage? Huvudsaken är ju att innehållet mår bra. Alltid fantastiskt med bebismagar!

Det är ju sant som ni säger , man ska kanske inte kommentera magen, blev bara så när hon drar upp tröjan och visar den, att man av vana (dock med kärlek)tycker något. Värre är vi ju äldre vi är, men det kanske går att lära oss gamla också?

Det är väl ingen som har värderat hennes mage? Bara konstaterat att den är stor?

LD – du själv kommenterar ju hennes storlek, att du tycker att hennes mage är perfekt (?) Det tycker jag också, hon är superfin i sin mage. Som alla andra bliviande mammor. Hurra för gravidmagar 🙂

Värderande av andras utseende är verkligen inte okej, men det tycker inte jag har skett här så jag förstår inte problemet?

Asså det här med att kommentera magar! Vafan håll käften. När jag var gravid fick jag ena dagen höra " men oj vilken bula, är du säker på att det bara är en där inne" och andra dagen " åh vilken liten mage du har för att vara i v. X, den kommer förhoppningsvis växa till sig snart". Alltsååå, vem fan har bett om någons åsikt gällande magens storlek?! Så länge allt är som det ska och man mår bra ska väl andra va tysta. Äh! Alla gravida kvinnor är vackra, med stora eller små magar, med eller utan bristningar! Grattis Bella!

Visst är det härligt när någon är gravid! Ja t o m tokkonservativa Bella med sina allmänt helt galna och vidriga åsikter kan man glädjas åt!

Tackar också alla skarpögda läsare som noterade rubriken, annars hade jag missat den 🙂

Roligt vet jag inte om det är, en överklassunge som kommer sättas i fack och växa upp och bli likadan själv. Sedan förstår jag inte varför man skulle bli glad över en graviditet när man inte känner människan. Extremt ointressant.

Men åååh sluta nu! Ni som inte förstår vad ni gör för fel när ni kommenterar storleken på hennes mage, hur kan ni INTE förstå? Det är väldigt ofint att hålla på spekulera kring folks utseenden på det här viset, varför i hela friden är det okej när det handlar om en gravid kvinna?

Jag vet liksom att jag har stor rumpa MEN jag hade inte tyckte det var så kul att ständigt och jämt få höra "nä men OJ så stor hennes rumpa är, SKA den verkligen vara så stor? MIN var då inte alls det i hennes ålder".

Cecilia: Jag förstår hur du tänker, och jag håller med dig bitvis. Kan det vara så att det är skillnad på att kommentera storleken på någons rumpa och någons gravidmage, eller? Jag verkar inte se problemet, du får gärna förklara för mig 🙂

Sedan tycker jag att det verkar svårt att sätta gränser. Jag förstår vad du menar Nina, att hela tiden få kommentarer om hur man BÖR se ut i en viss vecka måste vara fruktansvärt frustrerande. Och förvirrande. Om det dessutom är första graviditeten, och man inte riktigt vet hur det ska kännas och upplevas.

Jag är kanske naiv men jag uppfattade de flesta kommentarer som typen "åh, det syns redan att hon är gravid, vad härligt" Har jag missuppfattat helt?

Om det sedan är så att man inte bör kommentera någon utseende ö.h.t så ställer jag mig undrande till LDs kommentar att Bellas mage är alldeles "perfekt". Snurrar jag till det?

Emma: Det är inte fint att kommentera på storleken på någons kroppsdel. Det är inte fint att tala om hur man ser ut, jämföra storlek eller skriva om hur stor eller liten man är. Så är det. Det förändras inte för att någon är gravid. Sedan tror jag att du letar efter fel när du skriver om LD’s kommentar.

Lisa: Okej. Kan du förklara lite djupare? Jag vill gärna förstå, är inte riktigt inne i det här tänket än, men tycker att det är intressant. Jag är uppvuxen i en miljö med ständig bekräftelse av både utseende och prestation, som så många andra.

För mig har det hittills inte varit fult att säga att en gravid person har en stor gravidmage.

Förklara gärna för mig varför det inte är okej, inte bara en förlängning av det klubbade beslutet att det bara inte är det. Varför? 🙂

Nu har jag läst på lite och har förstått att beskrivning av grav.magar är något som många gravida ogillar. Jag börjar förstå vikten av att inte beskriva och jämföra hur kroppen ser ut under graviditetens gång.

Dock, förstår jag fortfarande inte: Varför får man säga att någons grav.mage är perfekt men inte att någon är snygg?

Emma: Jag tror att Lady Dahmer skrev att den var perfekt för att göra sin ståndpunkt klar – magen är inte för stor, inte för liten, inte för exponerad, inte för undangömd. Oavsett vad Blondinbella vill göra och helt oavsett hur hon ser ut så är magen helt perfekt. Jag tror inte att LD lade någon värdering i det, att den var en perfekt gravidmage enligt skönhetsidealet, utan att hon tyckte att den var alldeles bra som den var och inte något att diskutera. Som svar på en kommentar att den var för stor – nej, den är inte för stor, den är alldeles perfekt. Jag tror att Lady Dahmer skrivit precis samma om magen vore dubbelt så stor, eller platt som en pannkaka.

Att man däremot säger att någon är snygg gör så att personen känner sig mer medveten om att hen bedöms enligt sitt utseende. Däremot kan man ju givetvis ge komplimanger utan att dra in skönhet – Blondinbella strålar, hon ser så lycklig ut, hon ser stolt och stark ut, osv.

Svar:
japp. precis så.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Nu följer ju inte jag hennes blogg, men alla andra skriver ju om det och jag blir helt "gaaah" så jäkla häftigt det är med första (o säkert andra) knoddisen, och jag som är så jäädra sugen på en till… För att min första nu är lite över året och så enkel att ha att göra med… nu när hon Inte längre är bebis. (och så vill man börja om, logiken?)

Hej. Okej. Jag tycker ärligt att det här är så jäkla svårt och jobbigt.

Jag mår skitdåligt av att försöka tänka på det här sättet. Jag får en obegripligt stark ångest och kan inte koncentrera mig på någonting annat än att försöka förstå vad som egentligen menas.

För jag tänker så här: Är inte alla ord definierbara? En klok person sa en gång att det finns lika många betydelser av ett och samma ord som det finns människor. Det betyder alltså att "snygg" skulle betyda något annat för mig än det gör för dig.

Och varför kan inte alla människor få vara snygga?

Om jag ser till min bekantskapskrets så har vi vitt skilda "smak" när det gäller både utseende, kläder och så vidare.

Lisa, du menar att ordet snygg kopplas till ideal och utseendehets. Men att säga att någon strålar, ser lycklig ut, stark och stolt – är inte det också ett ideal? Idealet är ju inte precis en olycklig och svag människa?

Du skriver också att det ALDRIG är okej att kommentera någons utseende men försvarar LDs kommentar med att hon inte lade någon värdering i det.

Att värdera är väl att säga att någonting är bättre är sämre? Ingen som kommenterade Isabellas mage sa väl varken bu eller bä, utan bara positiv förundran över att hennes mage redan var så stor?

Jag får total panik över mina tankar, jag ifrågasätter allt vilket leder till en otroligt nedbrytande ångest. Jag kan knappt få någonting gjort på jobbet, eftersom tankarna och känslorna tar överhand.

Jag vill så gärna förstå, men jag blir rent av sjuk av att försöka. Jag får nog lägga ner.

Varför måste hon använda hen (som förövrigt är ett jävla skitord) efter ultraljud? Kan man helt enkelt inte säga "h*n beräknas komma då o då"?

Svar:
hur uttalar man h*n? Och vad är det för skillnad på det och hen? (som för övrigt är ett skitbra och praktiskt ord)
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *