Kategorier
Vardagstrams

Har ni sovit gott?

 
Så här ser det ut för mig. Varje jävla natt asså.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Har ni sovit gott?”

Låter min sambo ta den smällen. Jag byter säng snabbare än ögat om det kommer suddandes ett barn mitt i natten. Vi har fullstora sängar till båda våra barn av den anledningen. Jag kan INTE sova när någon ligger på mig!

Nej, verkligen inte. Foglossningen har plågat mig nåt djävulskt i natt, varit uppe och kissat ett par gånger och kl 05 kom 1,5-åringen insnubblandes och har sen dess hållt mig vaken…

HAhahha jag ångrar som f*n att jag insisterade på en 1,60 bred säng innan Mira kom… Nu får man ju även ligga och sova på ett prassel-lakan när vi tränar bort blöjan..

Sweet dreams!

Svar:
jag frågade min man igår varför vi köpte en 160 och inte en 180. lol. Men det kommer att bli nya madrasser inom kort.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Själv vaknade jag av att sonen (1,5år) hade bajsat ner sig totalt….upp och in i duchen (även för mig) där det inte fanns ngn ände på härligheterna…..bädda rent…försöka somna om.

Sitter och gäspar på jobbet just nu 🙂

Kommentaren hör inte till inlägget:

Jag var och såg en pjäs i Malmö igår som har en feministisk synvinkel och den var otroligt bra och intressant! Rolig och allvarlig på samma gång var den också. Jag tycker verkligen att du ska se den om du hinner och om barnen mår bättre! De är just nu på turné och kommer upp till Stockholm 17 och 18 April – dyrt är det inte heller. TIPS!

http://www.teatersmuts.se/2013/03/do-it-like-dude-turne-turneplan-for.html

Och tack för världens bästa blogg.

Har äntligen fått dottern att somna i egen säng. Står vid fotändan av vår och hon hoppar över när hon vaknar på natten. Vi har 180 säng men det är grymt trångt ändå då jag sover med stor kudde bakom ryggen, framför och mellan benen och har stor gravidmage på det. I natt fick pappan lägga sig i hennes juniorsäng tillsammans med na så jag kunde få sova lite 🙂

Gissa varför min stora numera sover i egen säng…. 😉 (Hon är 5½) Både hon och jag och pappa sover bättre så även om det har vart mysigt att dela säng med henne i några år också.

Nej, sov inte bra. Hade en unge tvärs över bröstkorgen hela natten, hon vägrade sova annars. Ur djupaste sömn vaknade hon argt och kravlade upp på mig när jag försökte lägga henne brevid istället. Jag försöker ta det med ro, det rör sig om en begränsad tid i livet och även hon kommer att bli redo att sova själv någon gång och då kommer dessa nätter kännas som småsak i det stora hela.

Eller så tränar man sina barn att sova i egna sängar och så är problemet snart löst och både föräldrar och barn vaknar upp utsövda. Tycker du ofta gnäller över detta att barnen stör din sömn om nätterna, varför propsar du ändå på att ha det så när du uppenbart tycker att det ofta är jobbigt?

Svar:
jag tycker inte att dressyr är ett bra alternativ. Trygghet är viktigare än min bekvämlighet. Det är mycket med föräldraskapet som är jobbigt, det hör till. Man får gilla läget helt enkelt, inte köra över barnens behov för att det ska vara lätt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Kan ni inte klämma in egna sängar till dem i erat sovrum som ett alternativ? Menar inte att ni ska tvinga dem att sova där, men om de VILL kan de lägga sig där "koolla Tamlin en EGEN säng, woow *blink blink*"då har de mamma och pappa alldeles i närheten och har möjligheten att krypa över till er.

Nu har inte jag barn själv så jag vet inte mycket om dessa små människor, men skulle inte det kunna vara en idé?

Nope. Älskade ungen låg och sparkade kärleksfullt på sin mor 02-06 och ville sen inte somna om efter frukost. Tur att det finns kaffe!

Jag gillar ju samsovningen egentligen, men undrar lite hur bra dottern sover när det ska sparkas och bökas så? Hos mig bara sparkas hon, i sin spjälsäng (sidovagn på min sida sängen) fäktas och sparkar hon om sover på rygg och vrider på huvudet om hon sover på mage. Hon är bara 3 månader men man börjar ju bli lite mör. Vill inte fråga min BVC-syrra för hon känns tyvärr väldigt mkt "lägg ungen i egen säng i eget rum", typ :/

Jag såg en gång ett hemmahosreportage där familjen också samsov men hade två 120-sängar för att alla skulle få bra med plats. Det blir ju mycket säng, men ändå jättemysigt. Det kanske skulle vara ett alternativ.

Jo det förstår jag 🙂 Men barnens sömn borde också påverkas, eller? Känns som att risken med samsovning är att alla bara stör varandra och istället för att det är mysigt blir konsekvensen att alla lider av sömnbrist… Man måste väl som förälder få tänka på sig själv och sina egna behov ibland också? och att aldrig få sova ordentligt påverkar nog alla i familjen i förlängningen.

160 säng och samsovning!!! Vi har ett barn (9 mån) och 180 säng och jag hade aldrig klarat mig med mindre. Jag var lite inne på två 105 sängar men mannen tyckte jag var lite galen så jag fick nöja mig med 180. Ska vi ha fler barn så vill jag nog ha 90 till för att vara bekväm.

Tycker ändå det är lite frustrerande att du väljer att ha det så och ändå titt som tätt gnäller om hur illa du sover. Förstår inte att du tror att det är så avgörande att vara en bra förälder på natten, att du låter det sabba ditt humör på dagen.

Svar:
fast vad vet du om mitt humör?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tycker det är intressant att se varför vissa barn prompt måste sova med sina föräldrar. Själv tror jag att det är invant av föräldrarna, alltså får man skylla sig själv sen….. 😛

Svar:
varför måste vuxna prompt sova med varandra då? Det är ingen som tycker att min man t.ex behöver lära sig sova själv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag ääääälskar samsovning! Min sambo gillar det inte. Barnet gillar det men sover sämre hos oss 🙁

Spjälsäng bredvid mig är lösningen. Man kan hålla hand och mysa lite ändå.

Och jag förstår dig. Sådär mitt i natten när man vaknar av en fot i fejjan tänker man, inte en natt till! INTE EN NATT! sen när man vaknar på morgonen med en mysig, varm barnakropp tätt intill önskar man att det varade för evigt!

Och visst fan får man klaga utan att ändra sig!

LD: Nä jag vet inte mer än det du ger uttryck för i bloggen såklart, men har fått intryck av att du rätt ofta är trött och lite irriterad. Menar du att du inte tror att din dåliga nattsömn påverkar ditt humör?

Svar:
Jo iofs, men jag tror inte att det är ett stort problem. Det finns ju andra lösningar. Nu när barnen varit sjuka så har vi tagit varsit barn och sovit i varsin säng och det har funkat bättre. Det som gör att jag sover sämst är att Tamlin vaknar och låter mkt när han sover.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tycker att det är en underbar bild! Den är trygg, vacker och inte minst, den är rolig! Skickar mig rätt tillbaka i barndomen när jag själv låg mellan mamma och pappa och förmodligen störde deras nattsömn till förbannelse. Vilken insikt! Haha, det är nästan så jag ångrar mitt val att inte ha barn.

Svar:
Jo jag relaterar också till min barndom. Det var tryggt att få sova hos mamma.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Du kan inte föreslå en annan sovställning för Tamlin? Skedställningen där barnet ligger med ryggen mot föräldrarna och viftande händer på säkert avstånd från andras ansikte och ögon? Den fungerade för oss iaf. Vår äldsta ville också alltid ligga nära men nöjde sig med att ligga sked med en arm om henne och vuxenhand hon kunde ligga och pilla på knogen på. Kanske ett godtagbart alternativ för den unge herren?

Vi har också 1.60 säng. Löste det hela med att ställa in en egen barnsäng med en liten låg kant strax intill. Låg nog för attman skulle kunna ligga och hålla om barnet men stor nog för att hon när hon rörde sig på natten skulle stanna i sin egen sänghalva istället för att rotera runt som en elvisp i sömnen på alla andra.

Hoppas ni hittar en variant som funkar bättre. Men mer plats än 1.60 förstår jag att ni behöver…extrasäng/madrasser är en räddare.

Svar:
Vi har provat extrasäng. Men barnen vill sova nääääära.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Men vad med att lära ungarna att andra människor (mamma tex) har andra behov än dom själva? Tror det är rätt enkelt att skapa egoistiska skitungar genom att låtsas att ett sådant basalbehov som en good sömn är, inte finns.

Svar:
det kan man göra ändå, vid andra tillfällen.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Underbart. 😉

Jag har också 160 säng och två ungar. Nu sover de iofs inte i samma säng som oss oftast längre men det händer och då är det trångt! ^^

Mina barn väljer ofta att sova tillsammans med varandra i sitt rum faktiskt. Och jag tänker så här: Varför ska jag tvinga ungarna att sova ensamma när jag själv inte sover bra utan min sambo?

Visst fan KAN jag, men jag vill inte. Det är så mycket skönare att bara kunna sträcka ut handen och känna hans närvaro, eller de kvällar man inte kan somna lägga sig nära och trycka in näsan i den mjuka huden och känna hans goda doft. Varför skulle det vara annorlunda för barnen?

LD: jag gissar att din man klarar av att sova själv, annars rekommenderar jag honom starkt att börja träna på det.

Allt barn lär sig är ju genom träning, när det gäller vart dom sover så är jag övertygad om att det är ett resultat av vad föräldrarna vill och tycker är mysigt.

Jag sov ganska länge hos mina föräldrar. Men de såg till att jag alltid var tvungen att somna i min egen säng och det var = vakna mitt i natten och behöva gå heeeela vägen genom en lång hall för att komma till dom. Mörkt var det också och var jag lika rädd för mörkret varje gång. Så jag ska låta våra barn sova hos oss för jag anser att barn behöver den tryggheten. Iaf om jag kollar tillbaka på hur jag hade velat ha det. Nu var jag ju dock alltid välkommen till mamma och pappa men inte förrän jag provat att sova själv. Det jag bävar över är att vi har en 180 säng för bara oss två och jag tycker nästan att det är lite litet haha. Men sånt löser sig=)

Men shit. Behövs det verkligen ha en sån här diskussion alls. Om barnen vill sova hos sina föräldrar så låt dem göra det då. Jag sov fan hos mina föräldrar tills jag var jättegammal och jag är hel-trygg i min ensamsovning som vuxen. Håller helt med här om att barn får sova med sina föräldrar så länge/ofta de vill.

Jag ÄLSKAR den här bilden. För det första är den, tillsammans med texten, fruktansvärt rolig. För det andra så tycker jag också att det ser himla mysigt ut. Och charmigt.

Är det förresten möjligtvis soffan ni ligger i? Tycker jag känner igen tyget. Mvh en inte-alls-obehaglig-läsare

Svar:
haha ja, nu när barna varit sjuka har jag o tamlin sovit i soffan.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

LD- Ditt svar ’det kan man göra ändå, vid andra tillfällen.’ är väl ändå ganska ogenomtänkt. Att vara förälder är ju inte ett arbete man kan slå av och på när det passar. Att lära sina ungar hänsyn, vänlighet, självständighet är ju en process som aldrig slutar vid ett visst klockslag och en viss situation. Förklara gärna hur du menar, vilka tillfällen som är mer lämpade än andra att vara hänsynsfull och icke-egoistiska, gärna applicerad på tex 4-åringar.

Svar:
Jag håller inte med. Vardagen kan inte bestå till 100% medveten pedagogik. Att lära ett trött, trygghetsbehövande barn som bara vill kramas med mamma att visa hänsyn är fruktlöst och leder till onödiga konflikter som ingen mår bra av. Jag uppmuntrar det beteendet vid andra tillfällen. osv. Föräldraskap går ut på att välja sina strider.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *