Kategorier
Vardagstrams

Idag drar jag till Uppsala. Ska prata om mig själv i vanlig ordning. Det jag är bäst på.

Idag hänger jag och Cissi i Uppsala. Vi ska hålla ett improviserat föredrag. Vi jobbar bäst så. Fan, jag skulle börja banda våra tretimmars konferencer telefonsamtal, ojojoj vad bra shit som blir sagt, ni skulle storkna.
 
Vi tycker så jävla mycket, Cissi är totalt adhd’ig och jag är antagligen begåvad med en släng också och så brinner vi för tjejgrejen ni vet. (kvinnosaksfrågan) När man är så pass självupptagen som vi är så älskar man dessutom att prata om sig själv och då behövs egentligen inga förberedelser. Det sitter i ryggraden så att säga. 
 
Närå. Vi kommer förbereda lite på tåget dit. 
 

 

Dessa två har jag avlat. Halleluja.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Idag drar jag till Uppsala. Ska prata om mig själv i vanlig ordning. Det jag är bäst på.”

Har en fråga gällande det här med utseendebekräftelse osv. En kompis till mig har länge varit överviktig, något som hindrat henne från att göra det hon älskar (hon slutade pga skada och sen eskalerade vikten) – att spela fotboll. Nu har hon börjat må bättre och gått ner en hel del i vikt men jag vet inte hur jag ska bemöta det. Å ena sidan känner jag att jag inte vill bekräfta pga bryr mig inte om hon är XL eller S, men å andra sidan VILL jag det då hon som sagt jobbat mot sitt mål och kommit en bra bit på väg. Hon gör alltså detta för fotbollen och inte för utseendet (hon har alltid varit stolt över sig själv i alla former). HUR bemöter jag på bästa sätt utan att få henne att känna att det hela beror på vikten?

Svar:
Om hon tar upp fotbollen självmant så kan du ju fråga kring det; hur går det med träningen? Har du märkt några resultat osv. alltså fokusera på fotbollen, ej henne kropp. Tar hon inte upp diskussionen så finns det ingen anledning att tala om det. Bekräfta henne på andra sätt istället.:-) Vänd på det: om hon hade gått upp massa i vikt så hade du antagligen inte velat bemöta det. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hej!

Jag är så himla störd över att så många företag är dumma i huvudet och cementerar könsroller var man än ser. Har därför skapat en facebook-sida som heter "Rosa är en tjejfärg". Min ide är att man tar kort på saker man ser, t.ex. i mataffärer, leksaksbutiker osv, och sedan försöker jag få kontakt med företagen och förhoppningsvis få ett svar på hur de tänker (om de nu gör det..)

Hur som helst! Eftersom du är min idol inom detta stora område som jag slarvigt kallar "genus" – kan du göra reklam i din blogg om detta? Jag hoppas förstås att det blir en stor sida och att en del företag kanske tänker om.

Tack för en väldigt inspirerande blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *