Kategorier
Vardagstrams

Jag gör lite radio idag

Senare hör ni mig i Radio1 tillsammans med Cissi Wallin. Vi ska prata om kroppsideal, modellagenturer som scoutar utanför anorexiakliniker, press, smalhets, kurvor osv. Kl.13.00 till 15.00 idag kan ni rulla in på Radio1’s hemsida eller ladda ner deras app. Ring gärna in! 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag gör lite radio idag”

UTSEENDE ÄR INTE VIKTIGT!!!! skriker jag när jag hör den där killen Andreas som ringer in…

Fuck utseende…Nämen alltså jag är väldigt konstnärligt lagd och uppskattar färg och form, skönhet o.s.v och gillar att använda mig själv som en slags målarduk. typ sminkar mig själv gärna i starka färger, byter hårfärg typ varje månad, använder starka färger på kläderna o.s.v, väldigt inspirerad av japansk kultur/visual kei o.s.v…men ja, jag sminkar mig kanske 10 % av alla gånger

jag går ut och det är knappt så jag ids borsta håret en gång…

men ja, bara för att jag har den här stilen tycker alla andra i min omgivning att det är fritt fram att kommentera mitt utseende, påpeka, recensera, ge tips, råd och komplimanger…jag blir ta mig fan tokig. Jag vill ju väldigt gärna tycka att jag färgar mitt hår för min egen skull men när folk kommer o ba: har du färgat håret lila nu? Men du som va så fin i orange…" då börjar huvet sätta igång o ba: "Ja jag gillar lila mer men jag kanske borde färga håret orange för alla andras skull" eller när folk tycker att naturligt är bäst, låta håret va, håret går sönder o.s.v. Ibland bränner jag av och ba: Tyst det är min kropp, mitt hår!!!" Men ibland blir jag så förbannat ledsen, jag blir så sjukt påverkad. För ja, jag har lärt mig att man minsann endast finns till för alla andra. Det är nu på senare år som jag förstått att det är JAG som skall komma först.

Jag försökte förklara för min närmaste vänner hur jag kände och de kände sig genast attackerade "Men Anna klart vi vill ge dig en komplimang, det är en fin present från mig eller vi menar ju inget illa förstår du väl?" Jag försöker då förklara att utseende inte är viktigt och inget som ens ska få uppmärksamhet. "Låt mig bara vara" då kommer då"jamen då får du väl sluta bry dig i stället?" BAM! Så klart att JAG då skall skuldbeläggas när de är DOM som MÅSTE kommentera andras utseendet hela tiden. Jag tycker personligen att allt vore såå mycket bättre om alla bara kunde HÅLLA KÄFTEN!!!!!!!!! 😉

Jag vill tacka för ett jättebra program, jag är verkligen glad att ni tog nyheten om agenturen som raggade utanför ätstörningscenter ett steg längre, dvs inte bara "vilka idioter gör detta" till "vilket sjukt skönhetsfixerat samhälle lever vi i". Jag har själv tänkt mycket kring min relation till utseende på senaste tiden, då jag tidigare har haft sjuka komplex (har varit sjuk i ätstörningar i princip hela mina tonår), men nu har jag börjat acceptera mitt utseende, och har även då börjat bry mig mycket mindre om hur jag ser ut, vilket är SÅ befriande. Plus att jag har gått från att ha en pojkvän som var av åsikten att jag "hade bättre utsida än insida" till min nuvarande kille som ständigt säger att jag är rolig och smart, istället för att ge mig komplimanger för mitt utseende, vilket också känns så bra, för då kan jag vara helt avslappnad med honom och inte tänka på att behöva vara snygg en söndagsmorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *