Kategorier
Vardagstrams

Min latte-debut

Jag är norrlänning. Vi dricker kaffe. Vanligt jävla kaffe liksom. Mjölk och socker på sin höjd, men sen är det bra. Ingen jävla joll. Töcken därna stockholmsfasoner som Kaffe Latte och Kaffe Blatte och Capuccino och Monchichino och allt vad det heter är inte riktigt vår grej. Vi dricker kaffe. KA-FÄ
 
Och det brukade jag förklara för killen i kassan på Baresso vid södra station eller på alla andra kaféer jag ramlade in på emellanåt under mina första år i stockholm. Har ni vanligt kaffe liksom? Jag vill inte ha nåt jag knappt kan uttala. 
 
Men så en dag, häromåret, slog jag på stort. Zombiesömnig efter en heldag nere på byn så bestämde jag mig för att köpa med mig kaffe på tåget. (och världens största och mumsigaste kanelbulle råkade följa med av bara farten) Det blev en latte. Nu skulle jag äntligen prova den där drycken som fått så många att bli besatta.
 
Efteråt var jag tvungen att ringa mannen för att berätta om min nyfunna glädje. (efter att jag toksvept latten med stora ögon) Det var tamejtusan det godaste jävla kaffe jag druckit. Någonsin. Vilken upplevelse! Tänk vad jag har missat alla år här i storstaden. 
 
Problemet nu är dock att inget annat duger och fika på stan har plötsligt blivit dubbelt så dyrt. (Maken är fortfarande norrlandsvrång och ”vägrar betala fyrtio jävla spänn för ett glas mjölk” som han säger. Men sen sitter han där med sin sura bryggkaffekopp och undrar om jag verkligen ska dricka upp min latte.)
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Min latte-debut”

Nejmen skuldbelade du nu inte att äta bullar? "det ska vi inte tala högt om". Bullar är väl inget att skämmas för?

Svar:
Haha NÄ! Men jag är en gottegris av rang och maken brukar retas med mig. Men ser nu att det kan tolkas så, så jag tar bort det. Här känns ingen skuld för nåt!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag är så kluven. En del av mig vill kalla kaffe för vuxen-välling och en del av mig vill bara sörpla i mig av denne lättdruckna kaffemagi.

Undrar om det är för att jag halva året bor i Stockholm och halva i Norrland. Det är minst sagt en hatkärlek (till kaffet alltså, inte delade boendet)

Men LD vad kul att du är norrlänning! Jag har nog läst att du är från (Ö-vik? Minns inte riktigt) men har ändå tänkt på dig som en Stockholmare 😉

I Stökboet kör vi kokkaffe, svart såklart. Det är nästan min bästa stund på dagen, första muggen kaffe på morgonen 🙂

Svar:
Jag kommer från Hudiksvall 🙂 Jag är nog väldigt mycket stockholmare dock. Jag är dessutom född här!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Alltså fick sån déjà-vu när jag läste detta (eeh, déjà-lu kanske det heter?), har du publicerat detta inlägget förut eller bara någon liknande anekdot? Så sjukt annars, för det känns som om jag exakt har läst nåt liknande, blev helt förvirrad, haha 🙂

Jag är också norrlänning och här dricker faktiskt nästan ingen jag känner latte 🙂 Jag gör det för jag gillar skummet och att man kan få olika smaker på latten, och ALLA tror att jag dricker latte för att jag "vill vara stockholmare" eller för att jag inte "kan" dricka svart kaffe, men vafan, det är gott!

Är inbiten Västmanlänning, så här är det bara starkt kaffe med en rejäl skvätt vispgrädde som duger! Inget annat får mig att vakna på morgonen. Har också insett att det är en rätt bra LCHF-frukost!. ;D

Snart kommer du bli kräsen också. själv dricker jag bara latte från espresso house eller waynes om det krisar. bäst kaffebönor där. och det måste vara latte art mjölk, annars får det vara 🙂

Och alla smaksatta varianter ska man hålla sig borta ifrån.

Jag hatar den här jävla kaffe-mentaliteten! Typ som på varenda jävla jobb-helvete man är på, man blir tokmobbad för att man inte dricker kaffe och öronen blöder av alla "Du lär dig snart" NEJ FÖR I HELVETE TA BORT!

Var ute på ett jobb för ett tag sedan och där hade man inhandlat en kaffemaskin från Frankrike som kostade närmare 50 000 kronor. En maskin där man hällde i hela kaffebönor som maldes i maskinen och det var något av det vidrigaste kaffe jag har druckit i hela mitt liv;).

Det absolut vidrigaste kaffe jag har blivit bjuden på kom från Marocko eller nåt sånt (minns inte) och det var så starkt och beskt att det inte gick att dricka utan ett kilo socker i (grov överdrift). Det var alltså standard att inta detta kaffe med så mycket socker, för att det ens skulle bli drickbart.

Tacka vet jag vanligt svart och enkelt bryggkaffe;).

Waynes chailatte är det enda som kommit riktigt när riktig chai för mig. Espressohouse är riktigt äcklig, så om jag väl vill unna mig någon så får det istället bli en varm choklad. Vill bara tillägga att jag inte pratar om "unna" som i det är fel osv osv, utan för att jag är arbetslös.

här kokas kaffe i ngn av mina vanliga kaffepannor – varieras genom att lägge i 1 bit kanelstång i kaffepannan ibland – ngn stjärnanis 1 annan gång – krossad kardemumma är vanligast när jag vill ha omväxling – favoriten är dock kaffe med kangos-ost (kaffeost) i – d är gott 🙂 p.s jag bara älskar din blogg – den har öppnat mina ögon mera och jag som hade trott att de var vidöppna 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *