Kategorier
Vardagstrams

Pappamys i”hoffan”

 
Tamlin pratar så mycket nu. Jag förstår inte häften av vad han säger men det är mycket som vill fram. ”Jag vill ha godis nu!” sa han fräckt när vi kom hem från förskolan igår. Sen sa han att en ”sno’kuse sitter fast därinne” och pekade på näsan. 
 
Många pratar ofta om hur olika deras barn är men jag kan inte sluta förundras över hur lika Ninja och Tamlin är till både personlighet, intressen och egenskaper. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Pappamys i”hoffan””

Jag förundras redan nu. Det är så klyshigt, men det är verkligen häftigt att man bara kan göra en helt ny människa bara sådär. Förut var han en bebis och nu är han ett barn som gillar saker och ogillar andra saker och har egna tankar.

Mina barn är väldigt olika även om 2:an gärna gör vad 1:an gör.

Vi skämtade om att vi skulle ha döpt 1:an till John (som i följa John) och 2:an till Härman (som i härmas) för så är det hos oss: Härman följer John.

Min minsta är ju bara 6 mån så det kanske vänder men redan nu är de väldigt olika (förutom till utseendet där är dom jättelika). Jag är fortfarande faschinerad över att en bebis kan tycka om leksaker, vara rädd för främlingar, tycka djur är jättespännande och sova på bestämda tider för stora hade inget av det.

Jag är en sån som förundras över hur olika mina barn är. De har från dag ett visat på olika personlighet.

Första barnet är väldigt bestämd, vet vad hen vill och oerhört uttrycksfull. Går igenom alla faser i livet med buller och bång. Andra barnet är lugn och mer iakttagande. Finner sig i det mesta och känns allmänt nöjd med livet. Inte är de särskilt lika till utseendet heller.

Jag själv förundras över hur otroligt olika mina barn är. Min dotter är otroligt självständig, tuff med massa skinn på näsan och nästan lite lillgammal. Min lilla kille är extremt beroende av närhet, vilket storasyster aldrig har varit.

Men o andra sidan, vid närmare eftertanke, är dom väldigt lika varandra också på många andra plan. Dom har båda väldigt nära till sina känslor, lika vilda och galna och dom kan båda driva mig till vansinne exakt lika bra.

Båda mina barn älskar bilar. Min son älskar dock att stoppa om sina dockor, pyssla om dom, kramas och pussas med dom och köra dom i vagnen, ingenting som storasyrran är intresserad av.

Sen så är det ju två helt olika personer så inte så konstigt att dom inte blir exakt likadana.

Alltså. Jag har skickat kommentarer på inlägget "Tillsammans blir vi klokare" eller vad det nu hette, men de kommer liksom inte fram.

Alltså angående vilka genusböcker jag har. Säg till om du inte hittar, det är ett litet gäng.

Ser mysigt ut!

Det är skithäftigt när ens unge börjar kunna tala om vad hen vill och inte vill, vad hen funderar på osv. Vårt barn är 19 månader nu och språket börjar verkligen lossna. Visst, mest enstaka ord alt. långa totalt oförståeliga haranger – men budskapet går ändå fram. Kroppsspråk och mimik är båda klockrena, och han har exakt koll på vilka saker som tillhör vem i hemmet och på förskolan. Stolt så man spricker blir jag tusen ggr om dagen.

Det blir minst sagt bättre och bättre, det här med småbarn. Men folk som på riktigt vill ha en unge till medan deras förstfödda är under året… det fattar jag bara inte. Vansinne enligt mig.

Vad mysigt de verkar ha det! 🙂 Men en annan sak: Dels verkar sök-verktyget inte fungera för mig, oavsett vad jag söker på säger den bara "Sidan hittades inte

Kontrollera adressen och försök igen!"

Sen undrar jag om du inte skrev en föräldraguide för ett tag sen (det var den jag försökte hitta) eller om du bara samlade in tips till en?

Heja dig!

Svar:
Jag håller på att jobba på den, kommer komma inom kort som följetongsinlägg
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *