Kategorier
Vardagstrams

Radio1 klockan 13 idag

Glöm inte att sätta på radio1 idag kl. 13.00. Jag och Cissi Wallin kommer att snacka lite om Isabellas senaste utspel men och lite allmänt om genus och könsroller som vi alltid gör. Du kan antingen ladda ner Radio1’s app eller så kan ni lyssna direkt på hemsidan. Ring gärna in på 0200-11 12 13 eller delta i diskussionerna på twitter under hashtaggen #radioett.
 
Ni som är nyfikna på trans- och intergender som det egentligen heter kan kika in på Trollhares blogg eller hos Vicky och Fumikofem(tipsa gärna om fler liknande bloggar i kommentarsfältet)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Radio1 klockan 13 idag”

Finns en bra kanal på youtube som heter GenderqueerChat, där sju intergenders tar upp ett ämne i veckan. Väldigt nyttigt.

Jag själv är intergender och har skrivit flera inlägg om det i min blogg. zenclara.blogg.se

En sak jag aldrig fattat om att vara transexuell. Om det nu är så att identiteten inte hänger ihop med vad man har för kön, alltså att man inte tilldelas "kvinnliga/manliga" egenskaper, varför ens byta kön då vad spelar det för roll?? Personligheten har ju ingenting med könet att göra sååå

Svar:
könsidentitet är ju inte detsamma som könsroll.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tips!

Jag tycker att http://unicornboi.blogspot.se/ är en bra ftm-blogg (female to male), även om det varit lite uppehåll ett tag. Men läser man igenom hans arkiv tycker jag att det finns mycket vettigt och han ger en bra inblick och bra kunskap till både de som är transsexuella och vill genomgå en korrigering och till vanliga cis-personer. 🙂 Trevlig läsning!!

PS: Löwengrips uttalanden (det lilla jag läst vill säga, för helt ärligt finner jag det som slöseri av tid att ens besöka hennes blogg när hon så uppenbart inte kan tänka klart) är skandal i mina ögon, hur kan någon överhuvudtaget vara så naiv, eller korkad eller inskränkt att man inte ha en aning om vad det hela handlar om?! Jag har svårt att förstå hur sådana människor ens kan få ha en offentlig och framträdande roll..? SKÄMS och LÄS PÅ!

Jag förstår både hur du resonerar och hur Isabella resonerar. Men jag kan tycka att det är ett icke-problem… för hur många elever på Södra Latin kan det finnas som inte identifierar sig till ett kön i nuläget. Inte många! Omklädningsrummet kommer säkert eka tomt. Däremot kan jag tänka mig i framtiden att sådanthär kan komma på kritan – men vi är inte där än. Däremot kan jag tänka mig ett separat omklädningsrum för barnfamiljer – just för att många kan känna sig obekväma när motsatta könet ser dom nakna (tänk dig en osäker 13 åring liksom). Tyvärr tror jag att sådanna omklädningsrum kan locka folk av de perversa slaget. Det blir ett problem hur vi än vrider och vänder på det. I grund och botten är en manskropp en manskropp och en kvinnokropp en kvinnokropp. Om alla delade omklädningsrum skulle de nog bli rätt vått mellan bena på dom flesta… vilket inte alltid är så kul!

Svar:
men uppenbarligen fanns det ett behov om så bara för EN elev. Det räcker väl?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *