Kategorier
Vardagstrams

Stefan och Buffy.

Vi har sovaövergäst. Stefan är här och barnen är överförtjusta. ”Fifan!” ropar Tamlin. Tror dock det var en svirig (svinig?)  natt för alla inblandade för han ser ut att vara lite eh utslagen om man säger så. 
 

 
Oj, här har det gått vilt till!
 

Men va fan, inte på finkudden!
 
 
Stefan? STEFAAAAAN?! 
 
Med alla inblandade menar jag givetvis inte jag och barnen. Vi låg på soffan halva natten och tittade på Buffy. (Eller de sov medan jag tittade. De älskar dock Buffy och vill se det tillsammans med mig. Och nej de blir inte ett dugg rädda eller ens bekymrade över allt läskigt. Antingen har jag störda barn eller så har min monster-terapi funkat. Ninja är livrädd för tåg och Tamlin för fjärilar dock.)
 
Jag är inne på säsong fem och är sååååå trött på Riley. Kan han inte bara dö? DÖ FÖR FAN RILEY DÖ! Och Buffy är så dum mot Spike. SLUTA VARA DUM MOT SPIKE! Men jag äter iallafall upp alla mina hån och skratt och fördömanden, för jag har blivit eh positivt överraskad av serien.  
 
Ahem.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Stefan och Buffy.”

Jag missade Buffy-tåget när man "skulle" se det, dvs när det var nytt…nu har jag sett en säsong på Flixan, men jag fastnar inte, blir den bättre?

Jag älskar Spike och tyvärr är jag Angel allt jag drömde om som tonåring, så min inre tonåring vill ju dregla lite…osv. Men just nu kollar jag Fringe. DEN gillar jag 😀

All Hail Netflix, den har liksom räddat mina nätter.

Svar:
du har sett säsong ett gissar jag? Ja det blir bättre.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Är det barnens farbror?

Min äldsta dotter (sex år) har sett The Walking Dead med mig ett par gånger. Ingen rädsla eller mardrömmar här heller, jag har förklarat att det bara är på låtsas. Ett par gånger har hon frågat efter programmet med "zombierna och tomten" (hershel), haha.

Jag avskydde Riley tills jag tog ett steg tillbaka och insåg hur illa Buffy behandlar honom. Han kommer alltid vara för goodie two shoes för min smak, men som boyfriend material är han inte dum alls.

Dawn däremot… *kräks*

Svar:
Jo, jag fick en tankeställare av det också. Xander hade ju rätt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Buffy var bästa serien som gick. Var ju kontroversiell i gamla hederliga amerikat ingen fattade hur en tjej kunde vara "superhjälte" och ha åsikter yeeey (stört). Jag har sett samtliga säsonger och fick dem b-day present . Buffy var min terapi när pappa hade cancer och dog. Kollade på den sent om nätterna hjälpte mig att slåss mot mina demoner.

Grymt att dina barn inte är rädda! Älskar att du troligen förklarar för dem. YEEEY! (lite pepp är jag men jag älskar buffy-älskare)

Kände precis likadant med Riley, och Spike. Grät mig till söms efter sista avsnittet! Blev alldeles för tagen av Spike. Men ser du några problem i serien när det kommer till genus och könsroller? Jag hade lite svårt att hitta några.

Jag älskar Buffy. Verkligen. Och det är en sjukt bra serie ur ett genusperspektiv.

Älskar när Angel säger " No weapons, no friends, no hope. Take all that away, and what’s left?" och Buffy svarar "Me."

Ååååh jag älskar Buffy! Har alla säsonger av Btvs och Angel på dvd och har sett alla avsnitt minst fem gånger sen jag var elva! ^^ Fast även om jag tycker att Spike är asrolig och skön så har jag alltid tyckt att Buffy hör ihop med Angel.

fan vad gött! kollar igenom min buffybox minst en gång om år, kan ibland slå igång ett avsnitt med joss whedons kommentarspår också bara för att ha nåt att lyssna på. underbar serie!

Åh, jag älskar Buffy. Har sett om serien (& Angel flera ggr). Från började fattade jag inte grejen – men så är första säsongen inte alls lika bra som övriga.

Är överlag rätt frälst över det mesta Joss Whedon gör… Och så jobbar han faktiskt medvetet med tex könsroller. Tycker det finns många bra exempel i tex Buffy. Whedon-citat: http://dayviews.com/skuggsida/512674263/

Åh, älskar Spike!

Jag var skiträdd för myggor när jag var liten. Alltså stört rädd. Jag grät och skrek som om jag var blivit besatt av djävulen bara jag Trodde att jag hört/sett en mygga. Då kan man ju tycka att mina föräldrar borde ha läst på om fobier och försökt hjälpa mig på något sätt, men nej. Istället blev dom flyförbannade på mig och sa att jag var löjlig och att jag aldrig skulle få några vänner om jag inte lärde mig att skärpa mig, etc etc.

Hett tips: don’t do that.

hehe, ja alltså JAG är ingen mördare. Men jag vill gärna fråga dig Natasja, om du har några bra tips på svensktextade böcker eller dokumentärer för mig som inte har läst nåt om detta ämne innan. Jag läste boken "monster" av Dahlen nämligen och så blev jag intresserad av ämnet. Så om du vill tipsa? =)

Åh, Buffy är ju den bästa serien ever! Och jag håller med dig om Riley, han var bara tråkig och verkade inte kunna hantera att Buffy var starkare. Spike är en av mina absoluta favoritvampyrer och dessutom en oerhört välgenomtänkt karaktär.

Mina barn har sett Harry Potter-filmerna. De är antagligen lika störda som dina barn. Trodde faktiskt de skulle tycka de var läskiga, tom jag tyckte vissa delar var obehagliga första gången jag såg dem.

5-åringen tycker att dementorerna är roliga. 🙂

Heja Joss Whedon! Han är en riktig hjälte.

Jag kan varmt rekommendera en av mina absoluta favoritserier, som han också skapade: Firefly. Det handlar om besättningen på ett smugglarrymdskepp i en scifi-western-värld. Helt otroliga karaktärer rakt av. Se och njut och blir jätteledsen när första, och enda, säsongen är slut.

Hej! Fick precis nys om det sjukaste någonsin: datorspelet RapeLay. Ett spel som går ut på att våldta. Är det konstigt att vi aldrig blir av med samhällsproblem när det finns sånt att tillgå? Finns på piratebay för vem som helst att tanka ner.

En OT fråga:

Har du börjat diskutera med dina barn (tänker väl främst på Ninja nu då Tamlin kanske är lite väl ung) om normer än? Alltså pratat om att andra människor kanske tycker att pojkar är si och flickor så, eller går ditt genusarbete fortfarande främst ut på att försöka ge barnen alla möjligheter utan att prata om det liksom?

När tycker du att man bör börja prata med barn om normer och hur andra människor ser på flickor och pojkar?

Svar:
Det har börjat smått härhemma men eftersom ninja har varit så ovetandes om att pojkar är si och så så har jag inte velat ta upp det än. Men nu har hon börjat säga saker som kan tyda på att en diskussion behövs. Jag tycker inte att det finns nån åldersgräns för när man talar om saker med barn. dock så kan mindre barn ha svårare att förstå abstrakta koncept.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Kan bara säga som så att jag blev ännu mer förälskad ( om man nu får säga så 😉 ) i min man när jag fick hela buffy boxen i julklapp. Detta innan netflix då. Och ja jag blev också sååå trött på Riley.

Tack och lov finns det personer som Joss Whedon som gör underbara serier. Synd att firefly bara fick en sesong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *