Kategorier
Vardagstrams

Bor vi i villa eller på en gård?

Så vi har äntligen flyttat till hus, ifall nån hade missat det. Den livslånga drömmen att få bli svenssons har äntligen slagit in. Segersäng är en by mitt ute i skogen. Nära till Stockholms kärna men ändå på landet liksom. Kommer jag att stå ut? Tiden får utvisa men än så länge är det svårt att avgöra om vi trivs eftersom vi fortfarande har semester.
Men jag tänkte att jag skulle börja med att presentera vår lilla moderna minigård. För det har jag faktiskt inte riktigt hunnit göra!
Vi börjar med huvudhuset. HUSET. Där vi bor.
bild-3
158 kvadrat, tre sovrum, två allrum, ett vardagsrum och ett kök. En tvättstuga. TVÅ skithus. Om man inte räknar med lillstugan för då har vi TRE. Ni som har toalettångest som jag förstår hur mycket som släpper av den vetskapen. Aldrig behöva oroa sig för att bli skitnödig när nån annan duschar. Aldrig behöva oroa sig för att nån annan behöver gå på toa när man själv sitter där. Ja men ni hajjar.
Sen har vi gästhuset. 
bild-1
21 kvadrat komplett med toa och dusch samt ett litet pentrykök. Vi älskar att ha gäster och ni kan de verkligen bo bekvämt när de kommer hit. Här kommer ungarna bo sen.
Sen har vi ett stort garage (men ingen bil) som kommer användas till våra möbelmålarprojekt som vi älskar. Och en snickarbod bredvid.
bild-2
 
(Parkeringsrutan ni ser i förgrunden är projektet vi håller på med nu. Den ska tas bort.)
Ja men mer än så här hinner jag inte nu. Jag presenterar insidan nästa gång. Och trädgården.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Bor vi i villa eller på en gård?”

Jag har väntat redan sen jag såg den första glimten av detta hus på instagram att det skulle komma upp ett inlägg som detta. Jag tycker det är mycket intressant och hade gärna sett mer.
Tycker det ser ut som ett paradis och önskar att jag kunde få bo lika fint fast i Jönköping 🙂

Jippi! Har ventet på å få se hvordan dere bor, gleder meg veldig til å se hvordan det ser ut på innsiden! @fridaL Jeg synes flere skulle venne seg til å skryte litt 🙂 Det øver jeg meg på!

Å så underbart fint och lantligt. Vilket fantastiskt härligt boende. Jag kan inte se att det är skryt. Avundsjuka maskerad till njugg, snål kritik i första kommentaren bara. Men jag blir glad att se. Det ser inbjudande ut. Har inte hängt med så bra tyvärr, har ni långt till pendel och mataffär (IOM att ni ej har bil)?

Wiiieee vilket fantastiskt ställe.
Inte för att jag har en aning om var det ligger men jag skulle HELT klart vilja bo som er… jösses så fint!!
Grattis till ett fantastiskt boende!
Lycka till som husägare 🙂

Det är så fint! Jag blir alldeles glad av att se på bilderna. Har ni nära till kommunikationer (buss, pendel?) eller kommer ni skaffa bil? Bara nyfiken. Själv är jag en riktig biltok(har 8 st) och bor så det inte funkar så bra utan bil (5 km till närmsta busshållplats och där bussarna inte går så ofta).

Fasen va fint ! ! Så svartsjuk just nu och väntar på mer bilder.
Älskar att se hur folk bor (jag är en sån där nyfiken jäkel helt enkelt)
och de som tycker att man skryter när man är glad över sitt underbara hus är bara…*suck* Jante när det är som bäst…
Lycka till och ha det så underbart i ert superfina hus!

Håller med! Definitivt en villa. Däremot är storleken på huset i m2 liknande ett gårdshus men då saknas ändå själva gård, inte samma sak som att ha en trädgård! Själv bor jag på en gammal hallandslänga med själva huset på omkring 250 m2, väldigt stor trädgård, höns, tidigare hästar, tidigare vildsvin och några gårdskatter så klart 😉 Har även några åkrar men de odlar kusinerna på.
Älskar att se andras hus, och detta ser verkligen idylliskt ut för en barnfamilj, särskilt jämfört med en liten lägenhet i storstan 🙂 Många av mina bästa barndomsminnen (alla kanske?) har något att göra med trädgården eller markerna runtom 🙂

Vilken bissarr kommentar om skryt. Tråkig inställning till livet en har om en har inställningen att alla människor som är glada/nöjda eller bara vill visa och berätta skryter. Varför skulle skryt vara negativt för den delen? Jag kan själv skryta med villa på Värmdö, körkort, utbildning, jobb, en bebis utanför magen och en i, sambo och allt annat livet har erbjudit mig (allt annat i livet jag KÄMPAT för att nå och få) Att få vara nöjd/stolt/glad är livets efterrätt!
Jäkligt fin villa LD! ”Skryt” på för Guds skull! Jag ser gärna mer och drömmer mig vidare i livet 🙂 Hade kunnat ge mkt för en sådan villa 🙂

åh vad najs! Är inne i en husnördarperiod och sitter och kollar hus hela dagarna, trots att det lär dröja många år innan jag flyttar till ett eget.
Men alltså älskar att se hur folk bor!

Ha, detta var ett coolt litet gårdliknande hus. Känns lite som att du flyttat till bullerbyn lite granna.
Är det ett område med många liknande hus, lite av en konceptby typ. Ser helt underbart ut faktiskt lite mycket insyn för min smak bara.

jag lärde mig något av era kommentarer på min kommentar.
För jag vågade läsa dem även fast de var kritiska.
När jag såg bilderna så tänkte jag på alla de människor som inte har hus eller möjlighet att skaffa hus och hur de eventuellt skulle må dåligt av att detta väldigt fina hus visades upp med så många bilder. Men det kanske inte är en så relevant tanke egentligen.
Men det var min spontana tanke och åsikt om inlägget.
Jag har alltid tänkt att man inte ska skryta eller visa upp allt man har. Så det var intressant att läsa de kommentarerna som tyckte att man ska få skryta och visa upp vad man har.
Den åsikten tror jag kommer ifrån att jag vuxit upp på ställen där min familj haft avsevärt mer pengar än mina klasskompisars familjer och då lär man sig att inte skryta eller visa upp dyra saker. Dels för att jag som barn inte ville bli retad eller kanske först och främst inte ville sticka ut på något sätt.
Jag brukar inte kommentera på bloggar så mycket och upptäcker nu att de inte är helt lätt att uttrycka vad man ville säga utan att låta för kritisk. Det är inte helt lätt att uttrycka det man vill säga på precis det sättet man vill säga det.
Men kände att jag ändå ville skriva detta.
Har läst bloggen i ungefär ett år och läser mest för att jag verkligen tycker om de intressanta feministiska inläggen som finns ibland på bloggen. Så tror jag ska göra som en person tipsade om och bara läsa de inläggen som intresserar mig.

Det ser fantastiskt ut!Vilken fin dröm som slagit in.Hoppas du/ni trivs lika bra när semestern tagit slut.Själv fick jag ingen semester denna sommar utav personliga skäl, men detta är absolut en sporre till att man inte ska sluta drömma om varken semester eller nytt hem.
Vantrivs i Stockholm och vill ut i Skärgården istället (tror det kan ge bot), om jag inte flyttar till Göteborg istället där jag i alla fall har någon vän.Livet blir så tomt utan dom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *