Kategorier
Vardagstrams

Penntricketär inställt

Jag har hoppat av penntricket pga en rad olika anledningar som gör det omöjligt för mig att fortsätta det projektet. Den offentliga anledningen hittar ni här men…. sanningen är något annorlunda och mer komplicerad.

Ja, jag tycker också att det är skittaskigt att inte säga nåt förräns nu, ni har helt rätt som blir arga och besvikna. Ni anar inte hur ont i magen över detta jag har haft och hur uppriktigt ledsen jag är för att jag sviker er. Ni har helt rätt som tycker det är jävligt dålig stil för det är det fan. Men jag fick inte säga nåt. Det handlade ju inte bara om mig och vi var belagda med munkavel tills nu. Jag har alltså inte villigt eller medvetet fört er bakom ljuset och jag ber om ursäkt för att det blev så här. Hoppas ni förstår.

Hoppas ni förstår att jag inte skulle avbryta utan riktigt goda skäl och att ni litar på mig när jag säger att jag hade det. Förlåt mig alla ni!

Jag vet inte vad jag ska säga mer. Jag ska nog bara gå och skämmas i ett hörn tills de här vindarna blåser förbi, men ni ska självklart ha tillbaka pengarna för era biljetter. Maximteatern har varit en otrolig klippa i allt det här och har gjort en ordentlig ansträngning att tillmötesgå mig och er och de är på inget sätt inblandade i mitt beslut annat än att de fått ta smällen.

Skärmavbild 2013-08-15 kl. 11.17.49 Skärmavbild 2013-08-15 kl. 11.17.56

Återbetalning av biljetter går till så här: Återlösen sker av biljettpriset exklusive administrationsavgift på 25 kr för ordinarie biljetter och 20 kr för studentbiljetter. Vi vill poängtera att serviceavgiften i detta fall är något som tillfaller Ticnet själva eller fördelas mellan Ticnet samt deras återförsäljare. Detta är alltså inte några pengar som Penntricket eller Maximteatern tagit del av.

För att kunna betala tillbaka din pengar exklusive serviceavgift behöver vi:
1. Namn
2. Bokningsnummer
3. Kontonummer som du vill ha dina pengar insatta på. Skriv detta i ett mail och skicka till biljetter@maximteatern.com

Kontakta Maxim innan den 13 september för att vi ska kunna återbetala dina pengar. Det kan ta upp till 10 dagar innan du har pengarna på ditt konto.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Penntricketär inställt”

Utan att veta ngt om just denna situation: Bland det viktigaste vi kvinnor kan lära oss är att våga säga ja när vi verkligen vill och våga hoppa av även om det gör andra besvikna.

Jag var sjuuukt taggad på att gå, men trots det har jag all förståelse för att sådant här kan hända. Tycker till och med att det är lite skönt att du låter det hända – tänker att alla borde lära sig att bromsa när det går för fort. All cred till dig!

Åh jag blir så ledsen, men inte så mycket över att showen är inställd utan för att jag förstår hur ledsen du är. Kommer aldrig lämna din sida och din blogg oavsett. Sånt här händer och jag vet att du gjorde alldeles rätt! Kram!

Synd, jag var riktigt nyfiken! Det här kommer antagligen låta arrogant så jag frågar ytterst försiktigt hur tiden inte kan räcka till? Alltså, med tanke på att du bloggar men inte jobbar i övrigt? Kunde ni inte skjutit upp den så du fick mer tid på dig men ändå genomförde det?

Tråkigt att du inte showar loss Lady Dahmer, och jag hoppas att allt är okej med dig. Jag hoppas också att det blir andra tillfällen, inte minst för de som köpt biljetter sett fram emot att se dig.
Däremot så kan jag inte påstå att jag är ledsen över att Cissi inte syns i en feministisk show till hösten. Med tanke på hur hon har failat över hela twitter, bland annat vad hon sagt om bögar, hur hon sedan mötte den kritik hon fick, och hur behandlade färgade feminister som vågade skriva sin sanning så har hon en hel del i sin feministiska framtoning att jobba med.
Om ditt avhopp på något sätt har att göra med Cissis attityd så kan jag bara gratulera dig.

Grymt starkt av dig att bromsa när det inte kändes rätt!! Jag tycker inte att du ska skämmas ett endaste dugg utan istället klappa dig själv på axeln och tala om för dig självvald grym du är som sätter dig och din familj i första rummet!!
Massa kärlek till dig!!

Nu hade jag inte planerat att gå och titta men jag utgår från att om någon ställer in en show så är det lite mer än lite skoskav som är orsaken. Jag förstår att du inte vill berätta precis allt så att du kanske inte kan ge oss en mer detaljerad förklaring men vad än det är så så hoppas jag det löser sig för dig.

Jag utgår från att det finns bra skäl till att ställa in och tycker inte du ska må alltför dåligt över det. Vi gör alla våra misstag och jag väntar i stället med spänning på att få se dig i andra sammanhang.

Tråkigt att höra. Hoppas att allt är okej med dig och att folk visar förståelse för varför det är inställt. Ni får släppa en bok istället – Fittstim tog ju Sverige med storm en gång i tiden så Penntricket skulle ju kunna vara nutidens bidrag till svensk feministisk litteratur. Jag hade inte kunnat gå på showen pga skäl, men jag hade lätt köpt er bok! <3 Kram på dig.

Men åh vad synd, hade verkligen sett fram emot ett feministiskt framträdande av toppkvalitet. Men jag förstår samtidigt att det är ett stort åtagande och vilken ångest det måste ge att inte ha den tiden eller orken att lägga.
Hoppas du mår bra och att din situation löser sig så får vi se fram emot dina inlägg och annat du har att komma med framöver 🙂

Åhhhhhh neje:( men men sånt är livet. Tycker ändå det är starkt av dig att sätta stopp om det är det du vill/behöver.
Men får man fråga om ni kommer att köra någon gång i framtiden, eller är penntricket helt nerlagt?

Jättetrist att höra, fick många rungande ”ja!” när jag frågade mina vänner om de ville gå med mig, tycker showen lät som en kanonidé.
Men tycker inte du ska vara för hård mot dig själv om du inte kan genomföra den, det var en kväll i våra liv och betydligt många mer i ditt, så det är desto viktigare att det funkar för dig. Är dessutom övertygad om att du som debattör och entertainer är här för att stanna och att det kommer bli andra möjligheter för dig att få göra sådana här saker framöver och för oss att få ta del dina mästerverk..:)

Vad trist att du inte kan genomföra showen, men du gör helt rätt och har fullt stöd då du ställer in, oavsett skäl. Fler människor borde ha vett att hoppa av projekt då de behöver, att du klarar av att göra det istället för att kämpa trots att det inte känns bra på nåt vis visar på en personlig styrka i mina ögon. Ibland är det nödvändigt att göra andra lite besvikna för att kunna ta hand om sig själv och de som är viktigast i ens liv.
Jag hoppas djupt och innerligt att din situation blir bättre,och att du mår bättre!
Stor kram!

DU ÄR BÄST! Livet händer och bara du och barnen och mannen mår bra så kanske det kommer fler tillfällen för dig att lysa på scen om inte så kan vi ju njuta av din fina blogg. Kram och piska inte dig själv för hårt.

Som så många andra så vill jag säga att du inte behöver vara ledsen för vår skull (även om jag förstår att det inte alltid är så enkelt, känslor är känslor osv). Vilka skäl du än har så är du ju inte skyldig att berätta dem för oss och det viktigaste är ändå att du tar hand om dig först. Hur ska vi annars klara oss? Om du går under av stress och press och vad det nu kan vara och lämnar oss utan dina visdomsord? (Fullständig egoism här.)
Hur som helst är du awesome.

Ååå så trist. Hade verkligen, verkligen sett fram emot detta. Då är det bara att avboka både båtbiljett och hotellrum. Men sådant är livet, går ju inte och dör för det. Förstår ju att man inte ställer in en sådan stor grej utan ordentliga grunder. Kram

Det är klart att det är jättetråkigt när sådant här händer, och givetvis bökigt för alla de som köpt biljetter och sådär, men samtidigt tycker jag att det är lite skönt. Alltså, missförstå mig rätt! Men det är skönt att se någon stå upp för ett ”nederlag” (jag vill egentligen inte kalla det så, men hittar inget bättre ord) och att se att även andra människor stöter på hinder och problem. Även människor man ser upp till! Det blir som en känsla att det inte bara händer en själv.
Åh, får inte alls ut det lika bra som det känns inuti. Hur som helst tycker jag fortfarande att du ascool och sketabra, och sådana här saker händer och det är inget du ska klandra dig själv för! ”Nederlag” är också en sida som behöver visas, allt går inte som på räls jämt liksom. Heja dig!

Hej! Jag har bokat och betalt hotell i Stockholm 16-17 oktober. Utan avbokningsskydd såklart, men du som bor där uppe, finns det något annat man kan hitta på som är värt resan?
Hoppas det ordnar sig för dig Nataschja.

Åh, vad jobbigt för dig! Klart att man förstår att du inte ställer in en sån grej pga lathet eller liknande liksom, och du har heller ingen skyldighet att rapportera orsaken till dina läsare! Vi litar på dig, och lider med dig för att det blev såhär. Don’t beat yourself up, ”misslyckanden” (lite fel ord, men i brist på annat…) händer alla, det känns ändå skönt på nåt vis att se att man inte är ensam om att inte alltid fixa allt hur lätt som helst! Ta hand om dig! Kram <3

du är bäst LD. det här var ett av de bästa förlåtinläggen som jag någonsin läst, det är inte illa det – magisk också direkt efter ett ”nederlag”. vi älskar dig nu och för alltid.

Nej vad synd. Jag som var så pepp. Men du är bra som vågar säga nej när det behövs. Önskar att jag själv vågade det.
Hoppas att jag får lyssna på dig live i något sammanhang framöver ändå.
Kramar

Styrkekramar till dig, och absolut no hard feelings!
Är bara otroligt glad att du vågar gå ut med hur du känner angående situationen och (som det alltid blir, tyvärr) ta allt skit efteråt.
Fortsätt så, inspirera och briljera, genom att vara just du!
Kram ~

Jag har haft dåligt samvete för att jag inte köpt biljett, har svårt att få tid/pengar/energi att gå ihop i mitt liv just nu.
Och jag tycker att det var ett så bra initiativ, har retat mig på andra som tar för mycket plats med shower osv. Andra vars värderingar inte behöver spridas mer.
Hoppas att allt ordnar sig snart för dig. Det positiva är väl att du ser vilket stöd du har från dina läsare och jag hoppas att DU kommer att ta mer och mer plats i offentligheten i fortsättningen.

Hang in there! Instämmer med vad många redan skrivit – tråkigt att det blev så här men du inspirerar även nu i att vara stark i ett nederlag. DU gör redan så otroligt mycket för SÅ många. Du borde inte känna press i att återgälda läsares stöd – du får det stödet pga att vi läsare redan får så mycket stöd i dina blogginlägg etc.
KRAM

Tråkigt, men du har säkert dina skäl. Litar, liksom resten av dina läsare, helt på att du inte ställer in utan att det finns omständigheter som gör det hela förståeligt. Tycker därför inte du skall ha dåligt samvete. Ge dig själv en klapp på ryggen istället – det måste varit svårt att ställa in och det var starkt gjort. <3

Vad tråkigt!
Jag hoppas verkligen att du kan släppa det här i tid och inte mår över det ”för länge”. (Missförstå mig rätt).
Lovar på heder och samvete att jag köper din bok, NÄR den kommer ut 🙂
Hoppas att ”trasslet bakom” (vad det nu än är) löser sig och att du får må bra!
KRAM!

Nej vad tråkigt! Jag och min pojkvän ska på Bob Dylan 13 oktober och hade bokat båt och boende för att kunna stanna ett par dagar längre för att se Penntricket sen på tisdag (vi bor i Finland). Inte för att vara den som är den men om resan inte går att boka om uppstår ett problem:
Vad kan man göra för kul/intressant för att fördriva tiden i Stockholm ett par dagar för en väldigt liten budget? (vi studerar båda två)
Sen är det också synd att man inte får se dig eller Cissi i verkligheten. Det hade varit kul och den chansen lär ju inte komma igen på ett tag haha. Men som många sagt, klart du har rätt att ställa in om det inte kändes rätt.

Jag gör som alla andra och håller tummarna för fler tåg, och hoppas innerligt att allt är okej med dig, eller i alla fall blir okej så snart som möjligt igen. KRAM och allmänt påhejande från ett evigt fan!

mnåååå <<<<33333 fina du, dont sweat it! jag är typ lite glad att ni inte gör showen för jag har alltid undrat hur det kommer sig att ni två skulle samarbeta över huvudtaget, att ni liksom har ganska olika värderingar. det är du som är vinnaren i detta även om det inte känns så just nu. var stolt över dig själv, det är ju skitmodigt att göra det du gjort! och det här med att du vill kunna ge tillbaka till dina läsare och så.. ASSÅ.. det har du redan gjort tusen gånger om! det är DU som lärt mig allt jag kan om feminism, att stå upp för sig själv och ja typ ALLT. du är inte skyldig oss någonting! herregud människa du är ju underbar! jag får typ ont i magen när jag tänker att du mår dåligt över detta. GÖR INTE DET. <3

Hej LD!
Trist att föreställningen har blivit inställd (hade varit jättekul att se!) men jag tycker absolut inte att du ska känna skuld eller något annat negativt över att ni var tvungna att ställa in.
Vi vet ju som sagt inte alla detaljerna och det viktigaste är att du vet att du har tagit rätt beslut och att du mår bättre av det i det långa loppet.
Internet har ändå glömt det här om ett par timmar.. Eller hur? 😉

<3 förstår att det känns tungt nu kommer att kännas bättre sen. Dina läsare är inte arga, de hoppas bara att det känns bättre för dig snart. Beslutet du tagit kan inte ha varit lätt men du gjorde rätt beslut. Kramar!

Jag måste säga hur jag älskar hur alla är så förstående och peppande i kommentarerna till det här inlägget. Heja systerskap och medkänsla i jobbiga situationer.
Sen hoppas jag att det blir fler tillfällen för dig för jag tycker idén med en feministshow är strålande. Kram!

Ordna bloggfika eller något liknande istället de dagar som showen skulle varit och bara ha det trevligt med dina läsare? Blir säkert minst lika kul – både för dig och de som kan komma! 🙂

Till skillnad från andra förstår jag inte alls…. Att lämna en offentlig ursäkt att du inte insåg att det krävdes en arbetsinsats faller ju plattare än plattast. Nu skrämmer du mig en hel del, är själv feminist till 100% men i helvete innebär min feminism inte att kvinnor ska glida på en räkmacka och slippa undan arbetsinsatser för sina inkomster, det om något stinker antisemitism.
Du insuinerar att annat ligger bakom… Ok, berätta.. Så öppen (eller ska man säga ”öppen”) som du sagt dig vara bör du kunna berätta sanningen istället för att hänvisa till offentliga som du i samma sekund säger är osanningar?!
Har tidigare sagt att du borde starta en insamling för dina ekonomiska problem samt att vi säkert är många som skulle ställa oss bakom den…. Gör en total pudel… Människor som öppet ljuger, även om de erkänner lögnen förtjänar inte ett öre i stöd.
Antar att du inte kommer låta denna kommentar finnas för allmän beskådan, men jag hoppas innerligt att du tänker till. Du var trots allt en röst och numera knappt ett pip.

Tito: Men lägg ner, Natashja har ingen plikt att skriva och berätta om hela sitt liv för dig som inte ens verkar intresserad av sanningen. Stöd henne istället för att skriva en massa elakt tjafs om antisemitism (?).

Inställt? Hinner ni inte repa? Eller är det som jag tror, att ni sålde biljetter utan att ha skrivit showen??? Det är i sådana fall grymt oproffsigt, nonchalant och osympatiskt. ”Jag vet, vi säljer biljetter till en idé, sen skriver vi ihop den under någon månad. Repa? Äsch det gör vi lite snabbt. Men har vi samma åsikter om vad showen ska handla om? Ja men typ, nu säljer vi biljetter!”
Tror du eller din svägerska att det är så det går till, tror ni att man säljer biljetter till en show som inte skrivits, blir det jobbigt så skiter man i det? Det här är så oförskämt att man häpnar. Hur kan det ens ske? Din svägerska bad Alex Schulman och Jonas Gardell om stöd när biljetter a släpptes, ansåg att de borde stödja kvinnliga kollegor inte bara varandra. Tror ni att dessa män någonsin skulle riskera sitt rykte, det de byggt upp med att sälja biljetter till show de inte skrivit? Tycker du eller di. Svägerska verkligen, innerst inne att ni på något sätt är jämförbara med två av de hårdast arbetande männen i showbiz. Återigen oförskämt, men antar att du inte anser att du behöver försvara vad din svägerska skrivit, men det behöver du givetvis, så länge ni har en inställd show ihop inte tagit avstånd från varandra. Jag har idag begärt tillbaka pengarna för biljetten, men det som är värst är det ni gör mot den feministiska kampen, att ni inte kan prestera en show ger patriarkatet vatten på sin kvarn.

ALLA kan ta sig vatten över huvudet ibland, och ibland blir det för mycket. Då är det klokt att ta tag i en livboj innan det blir ”för mycket”. Oavsett skäl tycker jag det är MODIGT in ett sånt här fall att hoppa av. Man är sig själv närmast och måste hålla ihop.
Och en väldigt klok person sa till mig en gång i en väldigt osäker tid i mitt liv att ”du har ingen redovisningsplikt”, när det är som det är, och att säga personliga skäl räcker….
Lycka till med simmandet i höst, var det än bär!

Varför är jag inte förvånad? När allt kommer till kritan så är du osäker. Du är liten inombords och är egentligen en fegis. En fegis med en mask. Det syns på din utstrålning om man sett dig ute som jag gjort. Du är liten. Du är minsann ”stark” nog att bakom skärmen enormt spela rakryggad och redig. Men det är bara ord. Egentligen är du tom och väldigt ostabil.

Men Sarah, du säger att du är feminist men här har du ett ganska märkligt sätt att bemöta mig på. Liten inombords? Fegis? Vad betyder det egentligen och är det något jag, om det vore sant, ska skuldbeläggas för? Är det feministiskt tycker du? Jag kanske är svag, feg, osäker men vet du vad?
Att inte vara ”stark” är ingen svaghet och gör en inte till en sämre människa. Att vara osäker är inget skamligt och inget man ska skämmas över. Det du gör nu Sarah är att skuldbelägga och dubbelbestraffa och sådant går väldigt dåligt hand i hand med den feminism du påstår dig företräda. Du får en chans här. Bemöt mina argument, undvik att recensera min eventuella personlighet (som du inte kan avgöra utifrån att du ”sett mig ute” annars blir du blockad och dina kommentarer raderade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *