Kategorier
Vardagstrams

Premiär på nya förskolan.

20130821-102130.jpg
Skynda!

Igår var det ju premiär för Ninja och Tamlin på nya förskolan och det gick bra. Såklart. Mina ungar älskar ju förskolan. (Lite ironiskt med tanke på hur jävla kritisk jag är mot den) De har gnällt hela sommarn på hur tråkigt det är hemma och att de vill gå på förskola och träffa kompisar och nu fick de äntligen det. Ja, iallafall en timme för är det inskolning så är det.

Fast… det gick ju så bra att vi bestämde oss för att skippa inskolningen helt och get right to business som man säger. Så idag lämnade jag dem där och sen gick jag hem och i eftermiddag får de berätta om de haft kul och hittat några kompisar!

Den värsta oron släppte ju som sagt när jag fick byta avdelning. Segersängs förskola är uppdelad, inte bara i olika avdelningar, men också i två hus. Eller ja. ETT hus och en barack. Och det är i baracken som föräldrar sliter sitt hår i ångest och oro och där mina barn skulle gå om jag inte bönat och bett om förflyttning. Och det är gården till baracken som är halvt obrukbar och farlig. Det är i baracken som 25 barn ska trängas in i världens minsta rum. Nu när jag besökt både barack och huvudhus så ser jag vilken enorm skillnad det är.

Gården där mina ungar går nu är fantastisk. Lik den förra, med skogsmark och träd. Lokalerna är inspirerande och fina. Pedagogerna är trevliga och jag har inte hört ett enda ”vad fin du är” hittills. (nåja, det kanske kommer).

Stora barngrupper är det dock och den frågan kommer jag fortsätta engagera mig i.

20130821-102348.jpg

20130821-102600.jpg

20130821-102731.jpg

20130821-140652.jpg

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Premiär på nya förskolan.”

HJÄLM PÅ NÄR MAN CYKLAR! (Jag har sett hur asfalt ser ut med utsmetade hjärnrester på. Inte så fräscht.)
Hoppas förskolan blir precis så bra som den ska vara, det förtjänar barnen som går där!

Ninjas nya hjälm har inte kommit än (gamla är för liten) och jag har inte hjärta att säga att hon inte kan cykla på sin nya cykel. Det är ingen trafik i segersäng och hon VET att man måste ha hjälm egentligen.

Kan inte låta bli att förundras över hur föräldrar som engagerar sig får som de vill när det gäller förskoleplacering. Mest så att jag tycker synd om barnen som placerats i baracken vars föräldrar inte lyckats förstå att man kunnat tvinga fram en förändring för just sitt barn.

Jag har inte tvingat till en förändring. Jag och flera andra föräldrar bad om förflyttning och förskolan beslutade vilka som fick. Vissa vill inte flytta eftersom att de inte vill flytta sina barn ur kompisgänget osv.

Hej lady! Jag blev så nyfiken. Varför är du skeptisk till förskola?
Jag har ett barn som nyss fyllde 1 år och jag börjar känna mig skeptisk till förskola. Alltså jag förstår att många barn älskar förskolan och att många förskolor och pedagoger är fantastiska! Det är bara att jag tycker samhället är så konstigt. Jag önskar att jag kunde vara hemmafru utan att känna mig som en hycklande feminist. Jag önskar jag ville bo i kollektiv där man kunde hjälpas åt att ta hand om barnen (pallar ej kollektiv har testat). (Mitt hem min borg lite grand…). Vill liksom mest vara hemma och odla och jobba med hushållets mat. Älskar mat. Hamstra sylta safta torka frysa. Tänker att barnen kan vara hemma med mig. Tror inte det kommer bli så för lille barnet är redan så social att hen vill träffa andra barn varje dag typ.
Men eftersom jag ofta tycker dina tankar är så spännande och bra: vad är det du tänker om förskola?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *