Kategorier
Vardagstrams

Sveriges bästa podcast?

Minns ni den där föräldrapodcasten som jag var med och gjorde? ”Joller / en podcast föräldrar emellan” heter den och kör igång igen snart. Den här gången med lite nya röster och såklart, yours truly! Men det var inte det jag skulle ta upp. Det roliga är att vi är nominerade, bland miljoner andra, till Svenska Podradiopriset och det vore ju så himlans kul om ni kunde rösta på oss.

Ni hittar Joller under kategorin ”Bästa livsstil” samt ”sveriges bästa podcast”. In och rösta! 

joller
Avsnitten jag var med i: 1. Amning , 2. Språket
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Sveriges bästa podcast?”

En väldigt OT-fråga nu men jag tänkte att du kan reda ut begreppen.
Jag har trott att ordet ”hen” används när man inte vill avslöja eller inte vet könstillhörighet på en person. Tex kan jag säga min chef är dum i huvudet men för att inte folk ska veta vem av de det är (har en av varje sort så att säga) så säger jag att ”hen sa nämligen att…”.
Men nu har jag sett flera som säger ”hen” trots att könet är uppenbart.
Finns det någon ”hen-regel”?
Grattis förresten! Håller tummarna för Joller!

Språket utvecklas på det sätt som det används. De flesta använder hen vid tillfällen när könet är okänt eller irrelevant, men det senare är ju flytande. Är könet alltid relevant? Om jag vet att du är en kvinna, måste jag använda ”hon” när jag pratar om dig? Kan jag, precis som jag benämner dig som ”person” istället för ”kvinna” även säga ”hen”?
Nej, det finns inga henregler. Det fanns ett behov av ett könsneutralt pronomen i just de situationer där man ej vet eller ej vill avslöja könet, men ordet kan användas precis när man vill och tycker det funkar. 🙂

Hej LD!
Älskar er pod och röstar så klart mer än gärna på er 🙂
Om en får ha önskemål så skulle jag vilja att du pratade om genus inom uppfostran och genusmedvetenhet på förskolan. Vad tycker du är viktigt och vad är mindre viktigt både hemma och på förskolan?
Kanske kunde du ha en pod som tar upp olika ämnen inom feminism och genus (för vuxna alltså…), eller finns det redan en sådan som du kan rekommendera?
MVH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *