Kategorier
Vardagstrams

Tamlin kommer att bli en fin kulturtant när han blir stor

20130810-002458.jpg

20130810-002539.jpg

20130810-002759.jpg

20130810-002827.jpg

20130810-112454.jpg

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Tamlin kommer att bli en fin kulturtant när han blir stor”

Tycker du inte att du kanske gått lite väl långt med hela den här genus-grejen? Klädning och rosa halsband? Jag tycker att du borde låta honom vara den han vill. Låt honom skapa sin egen identitet istället för att tvinga honom att bära tjejkläder.
Jag förstår att du kanske får en massa support av dina anhängare när du gör så här men det känns bara orättvist att du indirekt utsätter honom för framtida mobbning när han börjar skolan som en pojke med rosa klädning och smycken.
Jag gillar din blogg men jag tycker verkligen att det är så jädra fel att utnyttja ditt barn för att bevisa sån här genus-skit om att ”pojkar ska vara flickor & flickor ska vara pojkar”. Låt barn vara sig själva… Om han vill leka med stålmannen och byggleksaker, låt honom. Om din flicka vill leka med dockor, låt henne.

Vem sjutton har påstått att pojkar ska vara flickor & tvärtom? O.o Låt barnen vara barn & sig själva, ja det är ju precis det detta handlar om. Du hade inte reagerat det minsta om detta hade varit Ninja på bilden.

Fullkomligt älskar namnet Tamlin! Sagan om Isfolket säger google, var det den ni inspirerades av? Det är intressant, har själv en nära vän som fick sitt namn efter den Sandemos böcker. Liv Sol heter hon, också fint.

Haha! Han är ju bara för härlig 🙂 Själv hade jag mustasch varje dag på dagis när jag var liten. Mamma lät mig ha det oavsett vad folk tyckte om det. Jag ville va som pappa, så mamma fick måla mustasch med sin mascara på mig varje morgon. Inte fan blev det nåt större fel på mig för det!

Alltså tanter (som går sin egen väg) är väl det coolaste som finns? Det borde finnas fler tant-förebilder. Jag joinar försöket att bli en korsning av kulturtant och hårdrockare när jag blir stor, om det är ok CrimsonAnna? >:P

Tycker det är bra att ungarna får välja kläder själv. Gör samma sak med mina barn. Undantag då om de inte klär sig efter väder riktigt. 🙂
Min son och min dotter är dock väldigt mycket pojke och flicka. Han vill ha jeans och mörka färger och leka med bilar och har börjat tycka om fantasy och drakar på sistone. Hon är helt inne på rosa klänningar och disney prinsessorna samt ponnyhästar.
Jag tror ingen vill tvinga in sina barn i könsroller. Det viktiga är att de får välja själv. Precis som Tamlin har gjort här och mina barn har gjort. Sen vad de väljer spelar inte så stor roll sålänge de mår bra osv.

Jag tror inte heller nån vill tvinga sina barn in i en snäv mall. Det görs ofta omedvetet, oavsett om man är medveten om genus eller ej. Och är man medveten så har man hela samhället emot sig och det är också en ordentlig utmaning att motverka.

pojkar ÄR pojkar, flickor ÄR flickor. Vi har olika kön. Ska vi låtsas att vi är av samma kön allihop? Tycker den här genusfrågan har blivit så jävla överdriven. Att folk pallar! OFTAST, och jag menar OFTAST väljer en flicka en docka, och pojke en bil. Det ligger i naturen. Så är det. PUNKT.

Hur menar du nu? Blir man mindre flicka om man leker med bilar? Förstår inte riktigt vad det är du pratar om? Blir man mindre pojke av genus?
Och du, bilar har funnits i typ 100år. Att det skulle ligga i naturen att gilla bilar låter ganska långsökt. Att barn väljer och gillar olika beroende på kön är för att vi fostras, bemöts och helt enkelt hjärntvättas att göra det. Inget konstigt alls. Jag vill ge min son möjligheten att gilla annat än bilar och blått. Och vet du vad? Det GÖR han! Var är naturen nu tro?! 😉

Men kan det kanske vara så att han märker hur glad och stolt du blir när han sätter på sig ”tjejkläder” ? Så stolt att du tar fram kameran, gissar att han inte få samma reaktion när han sätter på sig något mer könsstereotypt?
Jag menar inte att det är fel, jag blev galet glad och stolt igår när min elvaåriga dotter var inne på ”Moviestar planet” och uppmanade de andra att klä sina figurer med mer kläder, mindre könsstereotypt, och hon ifrågasatte varför många av de andras figurer bara hade bh på sig?
Jag blev stolt och det märker hon naturligtvis.

Kulturtant låter så trist, men cool unge.
Sen kan jag tycka det är trångsynt att förkasta att det har någon vikt vilka kläder som finns tillgängliga för ens barn, med det sagt ser jag inga problem att ha en garderob som är vinklad med avseende på kön eller vad helst man nu som förälder finner lämpligt. Ett barn har knappast medel att skapa sig en nyanserad bild av vad denne vill då dennes inflytandesfär är så pass liten. Att ha vettiga föräldrar som till viss del väljer åt en, med en hälsosam spridning (så som det verkar i det här fallet) känns bra. Önskar jag hade lite luftiga ”tjejkläder” när jag växte upp, kjol verkar sjukt praktiskt men jag är för feg för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *