Kategorier
Vardagstrams

Hej då Hälsingland!

Nu drar vi hem. Och det bästa av allt är att julen inte är slut och att Oskar har tio dagars semester kvar!

20131226-173413.jpg
Vi ska ägna resten av ledigheten till att riva ner tapeten på övervåningen (och i vardagsrummet men det blir senare) för att göra plats för en ny. Hela hallen och allrummet på övervåningen ska tapetseras i en engelsk solgul historia med rosa rosor.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Hej då Hälsingland!”

Lite OT fråga men jag har funderat lite över anti-rasism respektive feminism. Varför kallas man feminist och inte anti-Manschauvinist eller anti-misogyni som man kallar sig om man är emot rasism? Har inget emot att kalla mig feminist, det är verkligen inte det som jag menar utan jag vill bara förstå varför att vara emot rasism är typ ”naturligt” och man behöver ofta inte förklara sig, eller kalla sig något speciellt utan det är rasisterna som är normbrytarna, men när det gäller feminism så är det vi som är normbrytare och den sexistiska befolkningen är norm.
Lite flummigt kanske, men blir det inte en värdering som påverkar oss negativt när vi kallar oss feminister?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *