Kategorier
Vardagstrams

Lugn nu för fan, tomten är ett påhitt!

20131219-134452.jpg
Jag skrek rakt ut vid ”Jesus was white too”. Här hittar ni klippet.
Jag blir så fruktansvärt provocerad men kanske allra mest ledsen över hur omfattande vithetsnormen är och då framförallt över den självklarhet den kräver. Ifrågasätter nån så blir det fan ordentligt liv i luckan VAD MENAR DU, JAG TÄNKER INTE PÅ HUDFÄRG WAAAAAAA!!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Lugn nu för fan, tomten är ett påhitt!”

Förutom rasismen i det hela är det ju helt sjukt att någon så okunnig arbetar på tv. Hävda att tomten är en historisk person, som om han funnits på riktigt…. Det hela är skrämmande.

Fast som jag såg det lade hon enbart till att tomtens finns och är en historisk person med tanke på eventuella barn som tittade, i alla fall om man tar det i relation till hur hon riktade en del av början om tomten direkt till barn.
Sedan att resten hon sade inte var överdrivet smart.

Alltså, en del av tomtetraditionen kommer ju från helgonet Sankt Nikolaus som ska ha levt på 200-300 talet. Men han var från nuvarande Turkiet och därmed kanske inte blond och blåögd…

Jesus var heller inte vit. Med största sannolikhet hade han mörk hy och mörkt hår (om han har existerat ens). Ändå ser jag många avbildningar där han är blond och blåögd…inte så troligt.

Känns så jävla mycket som reportern längst till vänster fokuserade på att rikta sig till / ta hänsyn till att ”barnen” (ja, som i: de staaackars VITA barnen då såklart – wouldn’t want THEM to lose THEIR sense of wonder – vad annars?) inte ska ”få julen förstörd” (en hel jävla debatt i sig), mer än att ens FÖRSÖKA göra ett seriöst reportage att hon förmodligen inte ens förstod hur jävla FEL det hon sa lät/ÄR. För inte fan kan hon väl TÄNKA på det sättet själv (”Tomten ÄÄÄR vit.. så det så! :<"), även om det klart framstår som det? Och om de var så jävla rädda för att spräcka myten kunde dom väl varnat för inslaget INNAN så föräldrar kunde avlägsnat sina avkommor? Gah, skämskudden fram!

Fox News… är det någon som förväntar sig någon form av högre intelligens från dem? Det är som att kasta Rubiks kub till ett gäng undulater och sen beklaga sig över att de inte kan lösa den. Det läskiga i hela situationen är att så många ser dessa personer och program för att få ut något sorts nyhetsvärde av det =(

De är en maktfaktor i USA och det är ganska obehagligt. Om man inte får sina nyheter från någon annan också så kommer man ha få en rätt vrickad bild av verkligheten. Jon Stewart gör ett strålande arbete i att visa på deras sjuka världsbild 🙂

Jag kunde bara tänka på filmen Anchorman när jag såg det där, eller närmare bestämt scenen där den manliga nyhetsredaktionen får panik när de blir informerade om att de ska få en kvinnlig kollega och plötsligt slås deras världsbild samt normer i spillror.
”IT IS ANCHORMAN! NOT ANCHORLADY! AND THAT IS A SCIENTIFIC FACT!”

Ignoranta jävlar. Fast det är ju USA. Blir inte förvånad längre över all skit de kläcker ur sig. Skrattade dock gott åt länken asd delade med sig av. ”If English was good enough for Jesus Christ, it’s good enough for me.”

Men alltså…
Jag vet inte vad jag ska säga. Brast bara ut i gapskratt när jag såg klippet. Det är så sjukt på så många sätt.
Vet inte vad det säger om mig att jag är mållös och bara skrattar, lätt för mig att skratta liksom, vit, blod och blåögd som jag är…

Mina favoritdelar av videon:
1. Kvinnan som hela tiden försäkrar barnen om att tomten finns och är vit, som om barn som fortfarande tror på tomten ser på Fox News.
2. Att ingen reagerar på ”Jesus was a white man too”

Hey Lady D. Jag FUCKING ÄLSKAR DIG. Bara så du vet. Du är min guru och utgångspunkt i det mesta. Du har påverkat mitt liv så JÄVULST (till den grad att jag kommenterar och använder versaler).
/ett fan.

Yikes! Hur otroligt okunnig får man vara i tv egentligen? Jesus var vit? Eeeh…. Och prata till barnen som att tomten är en riktig person och att ”han ÄR vit”. Om barn vill tro på magi, tandfe, tomte, påskhare etc. så är det helt ok, men att sitta i ett debattprogram och prata på detta vis. Huh!

Naturligtvis var Jesus vit, dessutom hade han mörk kostym, hemmafru, kärnfamilj, var högervriden och talade i tungor. Sen tjänade han en massa pengar och var framgångsrik, bara för att han trodde på sig själv och bad till farsan om hjälp varje kväll innan han gick och lade sig.
Alltså Jesus bodde egentligen i USA.
När det gäller tomten kan jag berätta att han blev som han blev när Coca Cola bestämde att han skulle se ut så under en reklamkampanj på 30-talet.
Men det finns alternativa tomtar.
http://www.youtube.com/watch?v=Tb-Mce9VpmY
http://www.youtube.com/watch?v=od7GUy9XS7c

Klippet visar tydligt hur efter usa är i sin jämställdhet. Jag tycker även det är obehagligt hur de ska ha en ”diskussion” och hur hon som håller i programmet inte låter de andra ha en åsikt. Utan bara förminskar dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *