Kategorier
Vardagstrams

Tänker på sånt som skaver

20131230-122528.jpg
Tänker på antifeminister och män som hatar kvinnor nej förlåt hatar ”vissa” feminister som bara rååååkar vara kvinnor och som kanske dedikerar en hel blogg till att citera dessa kvinnor, specifikt en av dem, på ett raljerande, hånfullt och förlöjligande sätt men som behärskar den ”goda tonen” som är så jävla bekväm att gömma sig bakom när man egentligen bara vill spy ur sig lite förakt.

20131230-154657.jpg
(Jävla tönt)
Och så tänker jag på folk som stoltserar med att de minsann inte bara vill omge sig med ja-sägare och välkomnar intern kritik och ”öppen debatt” men som blockar sina mer sakliga feministiska kritiker från att delta i diskussionen. (Jo det är sant) Och på de som tror att kritik är exkluderande och att feminister alltid måste vara eniga för att få vara en del av kampen. Och jag blir så jävla trött på polariserandet.
Men handlar ju inte om att exkludera eller att vissa inte ”får vara med i klubben” för att de riktar kritik mot enskilda feminister. Jag skulle aldrig exkludera eller utesluta feminister för att de tycker att jag har fel eller för att de kommer med kritik. Tvärtom. (Har ni sett mitt kommentarsfält eller bekantat er med mina tuffaste kritiker? Burgschki är ett bra exempel. Fy fan vad hon har gått mig på nerverna.)
Och den motkritik som intern-kritik-förespråkarna får (men själva, ironiskt nog, är så dåliga på att hantera) av inte bara mig utan andra har varit både konstruktiv och inkluderande och respektfull. Det hänger på att man betraktar sin meningsmotståndare som en intellektuell jämlike istället för att avfärda hen som okunnig eller hatisk eller korkad.

20131230-143718.jpg
(ur Burgschkis inlägg ”om öppen debatt”.)
Men visst, och nu sub-bloggar jag som fan här, fortsätt tro att det handlar om kritik och inte om att vissa vill ”inkludera” män som stalkar och hatar kvinnor i den sk. debatten. (Det här handlar alltså om en antifeminist och man som upplåter ett kommentarsfält åt antifeminister som sitter och hatar på samt hånar enskilda feminister. Samtliga är även ivriga påhejande deltagare i denna vidriga tråd på flashback )

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Tänker på sånt som skaver”

Det är ärligt talat väldigt svårt att hänga med i ett sånt här abstrakt inlägg, och det är väldigt lätt att hålla med dig av princip när så stora delar av kontroversen pågår inom ’kretsen’ på twitter, bloggar, flashback, facebook parallellt.
Jag har försökt bilda mig en uppfattning och har ännu inte förstått vad det stora problemet är. A bloggar kontroversiellt helt offentligt och har ett hårt modererat kommentarsfält. B väljer då att starta en egen blogg för att bemöta och kritisera. Jag ser ärligt talat inte problemet. Jag har inte läst hela bloggen, men ser heller inte hatet eller kvinnoföraktet (däremot någon jag inte håller med, men det är en annan femma).
Jag ser en del ganska grova kommentarer och personangrepp, men jag upplever att de kommer mest från det feministiska hållet. Jag ser som sagt inte hela bilden. Din blogginlägg gör det inte tydligare för mig.
Vad är det jag missar?

Du knegar på bra med feminismen, men det kommer alltid att dyka upp fjoms som Belinda Olsson, som vill göra sig en figur igen (för vilken gång i ordningen) med att hacka på feminismen, och tramsa runt top-less, som om det ens vore hippt 50 år efter 68.
Att kritisera feminismen är alltid ett sätt som får kvinnor att få mäns gillande, och … tyvärr … det är ju MÄNS gillande som ofta räknas. (Irriterande nog, tänk Zlatan).
Det är bara att bryta ihop och gå vidare. Feminism är rätt och regelbundna förräderier får man räkna med när det kan gynna vissa kvinnors enskilda karriärer.

Jag vill önska dig ett mycket gott nytt feministiskt år! Jag och fler med mig är så glada att du och andra orkar i det offentliga rummet!! Det är inte förgäves! Du har vår kärlek och uppskattning! Skickar kraft och energi till dig! Love

Släpp det är mitt råd. Inte kriget för de mänskliga-kvinnliga rättigheterna men den geggan som följer från idioter. Det enda du kan kontrollera är hur du låter dessa människor påverka dig. Det kommer alltid finnas hatare och outvecklade varelser som kallar sig både kvinnor och män. Låt dem inte påverka dig. Zooma ut. Kram

Gud som jag har tänkt på detta hela natten… kunde fan inte sova pga vred och vände och funderade på om och hur jag skulle bemöta. Löjligt, kan tyckas, men alla bloggar jag läst och de människor jag därigenom bekantat mig med under året betyder liksom nåt, det är inte bara skriven text. Men nä, jag vet inte riktigt. Kanske är det bättre att släppa och fortsätta köra på i den riktning jag själv känner är rätt, den som ger mig och, tror jag, på sikt hela samhället något viktigt.
Den nämnda antifeministbloggen däremot… det ÄR otäckt och den som påstår det bara handlar om ”rimlig kritik” eller ”inbjudan till debatt på lika villkor” – den är fan jävligt naiv. Den jag debatterar med vill jag åtminstone veta vad den heter och helst ha ett ansikte på – i synnerhet när det rör sig om enbart negativ kritik.

Jag känner lika. Man får ju en känslomässig koppling/relation till de man interagerar med. De bloggare man läser och kanske framförallt de som kommenterar hos en. Man länkar och diskuterar, tweetar och like’ar och framförallt PEPPAR och lyfter och hejar på varandra.
Att bara skaka av sig det eller låtsas som att det inte är personligt eller att folk bara är text på en skärm funkar inte för mig.

Har varit inne på bloggen i fråga och ja någon lägger väldigt mycket energi på att plocka isär varenda liten mening och hitta något som går att vifta med som motsägelsefullt i främst Fannys eminenta blogg. På ett hyfsat analytiskt och icke otrevligt sätt.
Det verkar finnas ganska många som finner det nödvändigt att ”ifrågasätta radikalfeminister”, myten om att ni glider fram på en räkmacka och bara får medhåll är ju nästintill humoristisk.
Är ju skillnad på att aktivt jobba för att försvaga någons ställning eller vilja debattera och ifrågasätta för att hitta vägen framåt eller ibland, bara för att förstå.

Slår vad om att hen inte ens kan redogöra för vad radikalfeminism är. Annars hade vi väl sett ett antal inlägg i hens blogg, om vad hens ”kritik” mot radikalfeminismen består av, istället för detta otäcka och maniska fokus på enskilda kvinnor?

Jag har aldrig förstått vad anti-feministerna vill förutom att hata och kritisera kvinnor och feminister? Vilket samhälle vill de ha och vilka förslag har de själva på att nå fram dit? Eller driver de tesen att ”allt är bra som det är” (förutom några få kvinnliga bloggare då?). Skulle vara spännande om de la fram lite egna analyser/tolkningar/åsikter/ reflektioner någon gång.
Men det är kanske för mycket begärt. Himla mycket bekvämare att bara kritisera enskilda personer med motsatta (eller det är ju ingen som riktigt vet?) politiska åsikter och ideal.
Det är verkligen jättekonstigt.

Här har du en mycket viktigt poäng. Antifeministerna vill ”utrota” kvinnorörelsen som de uttrycker det. Det är alltså själva syftet och därav talar antifeministerna aldrig om vilket samhälle de själva vill ha, utan fokuserar på att smutskasta (de kallar det att de ”kritiserar”) kvinnorörelsen (inget nytt – så gjorde de för 100 år sedan också). Med tanke på hur antifeminismen har styrt och ställt i vår historia samt hur gravt antifeministiska samhällen/länder ser ut idag i nutid, så är det förmodligen ingenting som de vill skapa debatt kring.;)

>>Och så tänker jag på folk som stoltserar med att de minsann inte bara vill omge sig med ja-sägare och välkomnar intern kritik och ”öppen debatt” men som blockar sina mer sakliga feministiska kritiker från att delta i diskussionen. (Jo det är sant) Och på de som tror att kritik är exkluderande och att feminis…….<<
Jag var feminist till åttonde klass, sedan gav jag upp. Jag gav det en ärlig chans igen, nu, typ femton år senare, och det kändes initialt jävligt vettigt. MEN NU GER JAG FAN UPP. Och jag vet att du och alla andra knappast bryr er och att det knappast är ett argument för att få er att sluta. Men snälla, bara gör det: SLUTA. Bara sluta, bara sluta, bara sluta. Att inhämta information, pepp, argument, kunskap osv. om feminismen idag resulterar ENBART i att jag känner mig som elva igen och hör på "tjejgräl" i klassen. Fy fan vad jag hatar det och är trött på det och FATTAR varför ni håller på, men omöjligt kan se hur de argumenten rättfärdigar. Så snälla, sluta. Jag önskar att jag för alltid slapp höra harangerna om att "hon sa att jag fick göra så men när jag gjorde så så fick jag inte det och då hade ändå hon gjort samma sak och det är dubbelmoral fastän hon säger att hon inte ägnar sig åt det" och så vidare i en kräkslång oändlighet. Gå en retorikkurs, familjeterapi, se på de regerande i samhället (männen) – varför de är där, what ever. Bara det slutar. Snälla, snälla, snälla. SLUTA.

Vad är det vi ska sluta med? Öppen intern diskussion så din redan fastlagda uppfattning om catfights ska slippa bekräftas?
Feminismdiskussioner är enligt min uppfattning ofta inkluderande, mjuka och resonerande. Samt oerhört förlåtande. Så många gånger jag upplevt gemenskap med kvinnor från helt olika samhällsskikt, med helt olika politiska bakgrunder och uppfattningar. Detta tack vare feminismen. Jag anser vidare att feminismen (den del av rörelsen eller vad man ska kalla det jag har hamnat i kontakt med) har högt i tak. Jag har hamnat i polemik med ett flertal feminister jag nu kommer bra överens med, trots ”tjafs” och diskussioner. De som beter sig löjligt, letar fel, uppsöker tjafs är antifeminister i detta fall.
Snälla innan du bekräftar en stereotypisk fördom om feminister genom att kommentera såsom du precis gjorde, se och ta del i diskussionerna med andra ögon, med ett annat perspektiv. Det finns hur mycket sammanhållning och konsensus som helst.

Allsa, den har ”debatten” (ha ha ”debatt”..) kanns bara sa otroligt tramsig och barnslig.
Jag gick in pa bloggen och kan inte hitta nagon som helst smutskastning, bara dekonstruktion och logiskt ifragasattande av argument, vilket ju ar en given del av vart demokratiska samtal.
Hittade helle ingen ”anti-feminism”.
Nej, vax upp (!) och borja behandla meningsmotstandare som ”intellektuella jamlikar”, som du sjalv sa fint propagerade for.

Jag förstår faktiskt inte var du hittar den där ”logiken” och ”argumenten” i bloggen? Jag hittar bara den totala bristen på detsamma. Exempel:
”Hon säger att det är ”varken naivt eller orimligt att tycka att män ska behandla kvinnor som människor”. Nej, inte orimligt alls. Bara man samtidigt kommer ihåg att feminismen är en ideologi med en uppsjö av teorier och resonemang som sträcker sig bortom att kvinnor skall behandlas ”som människor”.”
T tror alltså att ”feminismen är en uppsjö av teorier och resonemang” som, enligt T:s eget resonemang, skulle mena att kvinnor skall behandlas som något större än människan själv. ?? Som vadå – gudinnor?;) Menar T att män bara skall behöva behandla kvinnor som människor, så länge man ”samtidigt bara kommer ihåg” att”…?
”Man kan vara medveten eller omedveten om t.ex. vetenskapliga resultat eller historiska fakta, men feminismen är en ideologi. Den handlar inte bara om att vara medveten om något.”
Här blottar T återigen sin okunskap i ämnet feminism. Självklart finns det både gedigen forskning inom bl.a historia och andra områden samt en väldigt massa statistik bakom kvinnorörelsens argument, kunskap och ”medvetenhet”. Det är forskning och statistik som ingen vettig människa ifrågasätter idag – det är ju inte precis som att vi påstår att jorden är platt.;) Det är alltså forskning och statistik som de flesta har kunskap om och är medvetna om idag, dvs inte bara feminister.
”Sluta ge sken av att ideologisk övertygelse handlar om medvetenhet, som om alla skulle hålla med om de bara visste tillräckligt mycket.”
Nuff said.

Hela den här jsägargrejen är så fånig. Tycker fan att det förekommer så mycket mer klapp-på-axeln hos folk som stoltserar med att de minsann kan ta emot kritik och blah blah blah. Det blir liksom den där metagrejen med: ”håhå kolla på oss vi kan minsann ta kritik” men när någon kritiserar den inställningen DÅ är det minsann inte någon God Ton längre, men då anses det tydligen berättigat för det är helt okej att slå på alla som inte har Den Goda Tonen som sitt främsta politiska mål. Gud vad trött jag blir.

Tänkte att ni feminister kanske borde läsa denna text som någon per skrivit på flashback och inse hur mycket dubbelmoral ni bär på…
”okej, du blir förtryckt. Det är synd om dig, så långt är jag med. Vad tjänar du? Jaså, du tjänar 8 tusen mer än mig i månaden. Där ser man. Jaha, du måste ändå lägga alla dom pengarna på bindor? Ja då förstår jag att du inte har det lätt. Vad sa du? Du blev kallad hora av en man efter att ha legat både med honom, hans bror och pappa under samma natt? Sexuell frigörelse säger du… jahaaa… Men porr ska ändå förbjudas? Jo, du har rätt. Det är väldigt förnedrande att få bra betalt för att knulla. Mycket mer moraliskt att sära efter att blivit bjuden på dyra drinkar? Såklart.
Men du, vem förtrycker mig då? Varför har jag varken makt, inflytande eller pengar, och tjänar mindre än samtliga kvinnor jag känner? Jag är inte korkad, eller lat. Jobbar alltid hårt och är trevlig mot kunderna. så det kan inte vara därför. Jag är heller inte svart/gul eller grön. Så rasism kan det inte vara frågan om. Vad kan det då bero på? Var jag inte motiverad nog att läsa vidare efter gymnasiet, eller pågår det nån gigantisk konspiration av Sveriges alla kvinnor för att trycka ner mig? Vad svarar du som feminist, vad tycker du låter mest logiskt?
Eller vänta, du behöver inte svara. Det gjorde du redan när du kallade dig feminist. När vi ändå är inne på det här med förtryck. Hur kommer det sig att TROTS att alla vi män försöker förtrycka och förstöra för er, så finns det ändå gott om kvinnor med höga positioner och makt att påverka. Hur har dom lyckats nå till toppen, efter att ha lyssnat på er propaganda ett flertal gånger så undrar jag uppriktigt sagt hur det ens kan va möjligt. Dessa kvinnor som trots allt motstånd från män, och TROTS alla komplimanger har lyckats få mer makt än vad jag någonsin kan drömma om. De måste ju vara rena supermänniskorna?
*Här kör hon argumentet ”genom att jobba hårdare än män, och alltid vara lite bättre*(och detta argumentet kommer definitivt att komma fram nån gång under debatten, även om du inte känner för att använda dig av nått jag har skrivit.)
Är det inte så för alla politiker, tjänstemän och direktörer? Dom kom dit dom är idag genom att vara lite bättre, seriösare, smartare och mer motiverade än medelsvensson. Varför skulle detta inte gälla kvinnor? Har dom inte vad som krävs för t ex politik så finns det säkert något icajobb dom kan ta. Kan du komma på en enda topppolitiker som glidit dit på ett bananskal utan att jobba stenhårt för det? Tror knappast det va. Så otroligt självgott att ens öht tänka tanken att man är den enda som gör sitt yttersta, och att alla andra har det lättare. Offermentalitet är vad det är, och det finns få saker som är vidrigare.
*Vidrigt? Då kanske vi ska dra upp alla våldtäkter som ni män begår varje år då va? Det om något är väl vidrigt! Eller du tycker kanske inte det?*självnöjd blick*
Våldtäkt är bland det värsta jag vet. Så därför har jag aldrig våldtagit någon, och skulle heller inte acceptera att nån i min umgängeskrets gjorde det.
Den erfarenhet jag har av våldtäkter är faktiskt dels en föredetta tjejkompis till mig, som låg med en kille på fyllan. Samtidigt som hon var tillsammans med en annan vän till mig. Detta gav ju henne extrem ångest, och hon visste inte hur hon skulle lösa det. Det var då hon kom på det ’VÅLDTÄKT!” perfekt, då är det inte jag som är den ansvariga, att flera personer såg mig stå och ta på hans kuk och hångla för att sedan följa med honom hem har ingen betydelse. dom vågar ändå inte säga emot’ Och helt rätt hade hon. Den oskyldiga(japp. det kom såklart fram till slut, lögner brukar göra det) killen fick ett helvete i över ett år, tills sanningen kom fram alltså.
Sen det här med att ni anser er ha rätt att gå var ni vill, bära vilka kläder(om några öht?) ni vill och vara hur redlösa som helst. Visst, det är en fin tanke. Men det fungerar inte så, jag har all rätt i världen att gå runt i ghettot med kkk-klädsel. Vore det att be om problem eller? Japp. Lika mycker som kombinationen lättklädd/onykter/ensam med

Sag nu att du/ni anvant researchgruppen for att hacka hans konto och finna ut hans identitet. Valdigt obehagligt. Blir verkligen tveksam till vem som ar ”stalker” ”creepy” och begar ett brott (”bor anmalas”) i detta brak.
Nej, jag tror kejsaren gar naken..

Såg rubriken och bilden och tänkte på bh,ar, haha. Näe men härligt att vara inne här igen nu, du skriver så vettigt om vissa saker och jag håller med dig i mycket, i det mesta tror jag faktiskt.
Jag vill inviga det nya året med att uppmärksamma alla mina förebilder som gjort mig till den jag är idag, i år, och säga tack Natas(är fortfarande osäker på stavningen, så stannar där) för att du gjort mig till den jag är idag.
Jag började läsa när Ninja var liten och tänkte att när jag får barn ska jag tänka i liknande banor, angående genus, kläder m.m. Nu är jag här, några år senare, har inte följt din blogg lika slaviskt det förra året som tidigare år, men nu har jag en liten tiomånaders plutt, och om jag inte hade läst din blogg hade jag nog aldrig tänkt i andra banor än rosa och blått. Gott nytt år och jag hoppas att vi ses någon gång i verkligheten! 🙂

Denna kommentaren tyckte jag var klockren:
Reg: Oct 2013
Inlägg: 73
Dvs ett feminst knep så att de kan fortsätta att argumentera att det är mannens fel och att mannen förtrycker. annars skulle ju en kvinna som bytte kön till man vara förtryckare, eller en man som känner sig som kvinna. Nu försöker de komma undan den logikfällan genom att konstruera begreppet Cisman.
Nästa begrepp som ska tänka logikluckor. feministiskvetenskap. Där det räckr att man känner saker för att de ska vara så, utan emperi, fakta mm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *