Kategorier
Vardagstrams

Tio jular med familjen Blomberg

Första kvällen här i Delsbo gick jag och la mig med barnen vid typ åtta. Sov till elva nästa dag. Imorse klev jag upp vid 12. Helt död. Helt urvattnad och dränerad. Vill bara sova hela tiden men imorgon tjuvstartar vi julafton så det är bara att bita ihop. Det ska huggas gran, göras julmat och öppnas klappar.
Ninja och Tamlins kusin ska nämligen tillbaka för att fira jul med sin mamma och hans nya dräktiga (en ny kusin hurra!!!) (är det bara jag som blir psykotisk av graviditeter?) bonusmamma måste jobba så vi kör tidigt så vi får fira tillsammans.
Sen får jag sova.

20131219-220347.jpg

20131219-220400.jpg

20131219-220418.jpg

20131219-220437.jpg

20131219-220452.jpg
Detta är min tionde jul ihop med Oskar och hans familj. Jag minns första och hur fantastiskt det kändes att fira jul med en stor familj för första gången. Jag fick t.o.m julklappar och minns hur genuint glad och förvånad jag blev av att bli inkluderad med en sån självklarhet.
Tio år asså.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Tio jular med familjen Blomberg”

Känner igen känslan av att bli så fruktansvärt trött efter luftombyte, jag brukar bli så när vi åker till stugan eller till mina föräldrar. Tempot går ner totalt sett.
Mysigt att fira jul många tillsammans, vi gör det någon gång då och då med min familj och barnens kusiner på min sida (på pappans sida är de Jehovas och firar inte jul tyvärr). Jag gillar det jättemycket, men samtidigt tycker jag att det är mysigt att fira själva och vara hemma hos oss själva.

Julefrid för mig är att bara vara hemma med maken och ta det lugnt, läsa en bok, ta en middagslur, en promenad med hunden, skippa all julmat och alla klappar och bara vara. Tycker det är så synd att människor stressar livet ut sig innan jul med klapphandling och matlagning och när julen väl kommer så är dom flesta helt slut och skulle inget hellre än sova, sova, sova. Jag var själv sån när jag var yngre men hoppade av den karusellen för 20 år sen och har inte ångrat mig en sekund. Jag förstår att barnfamiljer har en viss press på sig att ge barnen en fin jul men allt verkar så överdrivet nu för tiden. Kraven blir bara större och större.

Härligt att känna sig så hemma hos sin ”svärfamilj”! Känner mig väldigt avundsjuk. Vi firar också jul i flera dagar hemma hos barnens farföräldrar, med kusiner, fastrar, farbröder och diverse andra släktingar och jag hatar varje sekund. Gråter nästan av lycka när vi äntligen packat in oss i bilen för att åka hem. Men det är kul för barnen att uppleva storfamilj (brukar jag upprepa som ett monotont mantra för mig själv). På min sida finns inte mycket släkt och inte heller viljan att umgås på det sättet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *