Kategorier
Vardagstrams

Blivande vetenskapsperson eller en ny Jeff Dahmer?

Jag brukar titta på Bones när ungarna är hemma. (Eller ”Båms” som Tamlin säger) Oftast leker de under tiden men senaste dagarna har Ninja börjat sätta sig i soffan med mig för att titta. ”Jag tycker det är kul att titta på döda människor” säger hon och jag får genast visioner om en ny kvinnlig Jeffrey Dahmer och paniksträcker mig efter fjärrkontrollen men å andra sidan så är det inget våld i serien och hon drivs antagligen av nyfikenhet. ”Ehhh varför tycker du det….?”
 
”Jag tycker om att titta när de jobbar med de döda” säger hon sen och bekräftar (förhoppningsvis) min slutsats. 
 
Men ändå. 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Blivande vetenskapsperson eller en ny Jeff Dahmer?”

Mina barn tycker också det är fascinerande, inte bara med döingar utan kroppar överlag.

Bilder på förlossningar är nog det mest studerade här. Sen har jag en och annan historiebok med gamla lik som de gillar.

Antar att det är modersarvet, för själv kan jag inte få nog av sånt. Sitter ofta och googlar på likfynd osv.

Däremot gillar jag INTE bilder på samtida lemlästade krigsoffer, utan det är mer intresse för mumier, mossgubbar, massgravar och sånt.

Svar:
Jag är ju helt mordskadad och fullkomligen konsumerar skiten. Så ja.Hähä
Ninja är även superintresserad av förlossningar. Gärna djur som föder.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag var sjukt intresserad av kroppar och döden när jag var liten. Var alltid med när djuren skulle slaktas eller avlivas och på jakt såg jag alltid mest framemot att ta ur djuren. Jag hade bestämt mig för att bli läkare och pluggade stenhårt hela gymnasiet. Men sen upptäckte jag någon gång när jag var runt 18 att jag inte klarar av att se inävlor och blodådror och sånt utan att svimma 🙁 Vafan hände liksom?! Och döda människor är samma sak. Jag känner mig yr av bara tanken. Det suger!

Haha, mitt favoritprogram som typ 6-åring var när poliser jagade mördare, gärna baserat på verkliga mord. Har vad jag vet inga planer på att bli seriemördare heller, bara sjukt fascinerande med mord och döden och allt sånt.

Det är ju spännande, så klart. Och just Bones är nog ett bra sätt att väcka det vetenskapliga intresset hos barnen (om de inte blir rädda av att titta, vilket kanske kan hända). Ninja kanske blir nästa generations Kathy Reichs! 😀

Haha sådan förälder sådan unge

Zombie:eller hur? Jag hade en diskussion på instagram om det där för ett tag sedan! Jag är nörd och spel men tydligen ska man tagga sig själv som #gamergirl om man är tjej och gillar spel. Jag frågade varför man ska göra det, det är ju inte direkt så att man spelar tv spel med fittan. Svaren jag fick var att en tjej ska bli glad om man blir kallad för spelbrud och att feminism inte hör hemma i spelvärlden o_O

När jag var fyra tog pappa med en pressrelease på VHS hem som handlade om en ny sorts lyktstolpe som man överlever att krocka med. Nya favvofilmen. Spolade tillbaka för att se bilarna mosas i slow motion, om och om igen. *spola* krash! *spola* krash! *spola* krash!.

Hade jag rest tillbaka i tiden och kommit på mig själv med det där hade jag nog gjort samma min som du.

(Identifierar de där jäkla lyktstolparna ute på vägarna än idag)

Men Ninja är väl precis i den åldern när ALLT som har med livet att göra är superintressant. Typ "leka doktor" -tiden (okey get your heads out of the gutter, jag menar barnleken okej ;))

Eftersom hon också är fascinerad av förlossningar också skulle jag inte bli speciellt orolig. En annan sak som slår mig, som du säger, det är inget våldi Båms och mer undersökande, dessutom är det en stark kvinna som står för den största delen av undersökandet vilket är skitbra som förebild OCH utöver detta så är det väl bra att de kommer i kontakt med döden utan att bli vettskrämda.

Rätta mig om jag har fel men barn brukar väl ha en väldigt oladdad bild av döden?

Apropå döden och barn så tänker jag på en väldigt fin scen från filmen ”Raskens”. Då bäbisen med kolik har dött så tittar syskonet upp mot himmelen och lyssnar. För att ”Martin är i himmelen nu, jag tänkte han skulle väl höras nån gång. Sån skrikhals som han va.”

När min dotter var i den åldern var hon också fascinerad av döden, och blod. Vi fick en liten liten skämtsam tillsägning på förskolan när hon hade föreläst för alla barnen vad det var som låg under gravstenarna och berättat hur de liken såg ut när de gick förbi en kyrkogård. Hon kunde också säga, liksom för att få en reaktion, att hon skulle ta en kniv och sticka i hjärtat. Lät förfärligt och ett tag var jag riktigt riktigt orolig. Men nu har det gått över igen 🙂

Det här tillhör inte det du just postade, men jag tänkte på det om tjejer i filmen och jag kan meddela att jag i alla fall sett en riktigt cool film med minst lika mycket tjejer som killar. Huvudpersonen är en man men jag vet inte ens om han syns lika mycket som tjejgrupperna. Det är Death Proof av Tarantino, riktigt grym rulle alltså. Andra halvan av filmen är grym. Och tjejerna ser riktiga ut. Om du har tid så tipsar jag dig om att se den.

jag var jättefascinerad av döda människor och människor som blev dödade när jag var liten. I bland smygkollade jag på TVn när det var program där folk blev skjutna och det riktigt pirrade i magen för det var så spännande. Jag är en relativt normal vuxen människa i dag ;). Så det är nog inget att oroa sig för.

Tycker div realistiska program är roliga. Förlossningar och operationer.. På levande! Men för ett par veckor sedan fick vi se en obduktionsfilm genom skolan.. Fan va jobbigt det var. Visste att det skulle bli obehaglgt, men ljudet och bilderna kommer förfölja mig för alltid. När man vet att det är en död människa på riktigt och när man tömmer ut allt ur kroppen så var man inte fräck. Många i klassen höll för öronen och blundade, speciellt när skallbenet sågades upp och hjärnan plockades ur.

Nej det gör jag inte om igen 🙂

Alla ungar fascineras väl av döden och döda människor och djur. Mer i vissa åldrar antar jag.

Alla ungar jag känner har undrat om sånt. Pratat om att mamma/mormor/den och den ska dö, frågat om filmer "kommer hen dö nu? På riktigt?", undrat vad som händer när man dör, hur det går till, vad som finns i kroppen och så vidare.

Tror det är bättre att lära dem sånt på en gång, på deras nivå, än låtsas som ingenting. Ungefär som när de frågar om kroppar, sex, bebisar och sånt.

När hon börjar hänga grodor, stena skator och försöka gräva ned lillebror kan du få börja oroa dig. 😉

Hellre det är "Toddlers & Tiaras" som min dotter fastnat för. Dock verkar hon ha rätt perspektiv på det hela. Det är mer fasansfull förtjusning över vad vissa föräldrar utsätter sina barn för. Är ändå inte helt glad över att hon tittar på det (sker hos mormor inte hos mig)

Hehe, jag förstår din oro, men det är nog bara naturligt att fascineras av sådant även som så liten… Men har också ryggat tillbaka av t ex styvdotterns uttalandet ibland (mina är för små) men det är nog vanligt med denna morbida nyfikenhet. Och dessutom är ju inte alla som "arbetar" med döda några seriemördare! Finns ju obducenter, forskare, likhantering vid gravvård osv!

Haha, så där var jag med. Funderar än på om jag inte borde bli obducent?

Har även en kompis som var likadan som barn, redan som 10-12 åring googlade hon upp bilder på döda, sargade kroppar och bilder från obduceringar. Hon studerar i nuläget till rättsläkare!

Detta kan vara starten på en spirande karriär!

Först gör du ett inlägg om hur barn blir påverkade för att sedan skriva det här. Hur tror du ditt barn blir påverkat av att se det hemska programmet, som inte ens jag vill se pga att det är otäckt? Ditt barn verkar ha sett det ganska mycket då han kan namnet till och med på programmet. Det är ditt ansvar som förälder att stänga av TVn när det visas sånt.

Svar:
På vilket sätt skulle barn påverkas av att se bones?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tror inte att det är så bra för barn att se. Jag brukar se på bones och de visar ganska så hemska bilder där även om det hör till det mildare. Jag tycker att vi människor i dagens samhälle har blivit lite kalla av allt på tv, dataspel och böcker om mord m.m. Jag har en dotter och för min del vill jag inte vänja henne vid detta. Men alla gör ju som de vill.

Svar:
hemska bilder? Menar du lik? Varför är de hemska egentligen? I andra kulturer så är barnen med i alla skeden av livet, även de fula. Att bilderna är ÄCKLIGA kan jag hålla med om, men att de skulle vara hemska är en ganska intressant men främst kulturell uppfattning. Min dotter vet ju inte att liken i Bones har blivit brutalt mördade.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Nej självklart kan man se det så men jag ser det på ett annat sätt. I många länder där döden är nära så är det ju även mycket mord, tortyr och misshandel. Jag vet inte om det är en bra sak att vänja sig vid att se människors kroppar på olika groteska sätt. Men det krävs väl lite forskning om det efter som allt vi har är våra åsikter.

Vissa människor blir obducenter och vissa jobbar på begravningsbyråer, jag tror att man har lite naturlig fallenhet för olika yrken faktiskt. Jag tror inte att det är någon fara med Ninjas nyfikenhet, huvudsaken är väl att du förklarar att det är på låtsas, det som visas på tv men att det faktiskt finns människor i verkligheten som arbetar med döda kroppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *