Kategorier
Vardagstrams

// Bloggtips // Pelles Personliga

Jag tänkte att jag skulle vara så snäll och ge er ett nytt bloggtips. Jag vet hur svårt det är att hitta bra kvalitetsbloggar nämligen, man vadar kring i djungeln, hittar nån go’bit här och där men de flesta verkar handla om folks viktresor, dagens outfit och saker bloggaren vill köpa eller deras skittråkiga leffeliv. 
 
Pelles Personliga skrivs av eh Pelle såklart och ja, nu råkar Pelle vara en snoppinnehavare dvs MAN och jag  känner väl generellt att (vita) män inte behöver lyftas överhuvudtaget för de har tillräckligt med privilegier och min grej är vl snarare att lyfta kvinnor MEN hans blogg sticker ut bland alla generiska Colin.se-kloner och är rolig och personlig så det förtjänar en mention och tillägg på bloglovin. 
 
Rekommenderas!
 
 
Ja, nu är det här Pelles GAMLA header, men jag tycker att den förmedlar bättre vem Pelle är än hans nuvarande. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”// Bloggtips // Pelles Personliga”

alltså, rasism som rasism. var du tvungen att sätta "vita" inom parantes? hade du inte kunnat hoppa det bara?

du som är så politiskt rätt hela tiden borde ju veta bättre. det här med "vita kränkta män" är väl egentligen lika illa som fittstim och blattar eller vad det nu än må vara. du ville ju själv inte veta av stereotyper när det kommer till feminister tex.

varför är det alltid annorlunda för dig och det du skriver om? bara förklara det för mig, jag är bara jävligt nyfiken på hur du tänker.

är den vita mannen mer kränkt än andra?

finns "rätten" att säga ’vita kränkta män’ för att vi kommit längre med synsätt på kvinnor eller? jag fattar inte. jag tänker på afghanistan eller andra länder där kanske inte den ’vita’ mannen är den som regerar men som skulle bli förjävla kränkt om en kvinna uttryckte sig som du eller jag gjorde.

MÅSTE man använda sig av färgval för att poängtera någonting? I DON’T think so.

således är du ju inte ett dugg bättre än någon där ute som bara ser en väg, ur sitt eget perspektiv, där man fortfarande generaliserar.

Svar:
Att erkänna att vita har mest makt och flest privilegium är inte rasism. Det är fakta. Vita män står högst i hierarkin. Vita män behöver alltså inte lyftas eller få några fördelar.
Sen vet jag inte var du läser ”kränkt” nånstans….?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Hur länge bloggade tills du började få mycket följare?

Svar:
Det gick ju gradvis. Svårt att säga. Efter fyra månader hade jag 100 prenumeranter, Efter nästan två år blev det tusen. Hur många läsare minns jag faktiskt inte.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Åh. Min reaktion när jag läste inlägget ba tickade av från min egen blogg.

folks viktresor – nix! 😀

dagens outfit – nix! 😀

saker bloggaren vill köpa – nix! 😀

deras skittråkiga leffeliv – 🙁

Svar:
Leffe är ok om man beskriver det roligt eller kompenserar om annat. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Så du hade alltså problem med att rekommendera en blogg du gillade bara därför att bloggaren var en "vit man". Fattar du själv hur det låter? Bara det att du kände behov av att dra upp att det var en "vit man".

Svar:
Jag hade uppenbarligen INGA problem med att rekommendera Pelle. Men jag ville förklara hur jag tänker eftersom att jag tycker det är viktigare att lyfta kvinnor.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

har suttit och läst igenom no’poo kategorin och undrar bara vad du tycker om lush produkter ? tex så har dom en deo som man ska gnugga i armhålan, det låter ju iallafall bättre än vanliga. Och är deras shampon bättre än vanliga ? 🙂

Svar:
Jag gillar lush
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Intressant. Gäller ditt resonemang i alla sammanhang? Även för män som jobbar inom kvinnodominerade verksamheter, t ex vård? Ska man lyfta tjejernas situation i skolan hellre än killarnas, även om killarna bevisligen halkar efter, bara för att dom är killar? Finns det nån rangskala där vita heterosexuella medelälders kvinnor någongång förtjänar att lyftas mindre än en man?

Svar:
Jag är som sagt helt ointresserad av att lyfta män. Oavsett. Jag förstår att på individnivå så är det en annan sak, men jag väljer ändå att lyfta kvinnor främst.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Den måste jag kolla in, hans header (gamla) var ju fantastisk 🙂

Eftersom jag är kvinna så kan du kolla in min blogg, som varken handlar om vad jag vill köpa eller mode. Näpp, där har jag mina kommande patentansökningar och lite föräldrahumor!

LD. Så killar som har det tufft i skolan t ex struntar du i, eftersom dom inte passar in i "strukturen"? Intressant sätt att resonera. Helknasigt tycker jag, men onekligen intressant.

Svar:
struntar och struntar…. jag struntar inte i svältande barn heller, men jag väljer att inte lyfta eller blogga om dem.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Tänker vara den som är hen och säga att ditt inlägg innehåller ett jobbigt cissexistiskt övertramp, i och med det onödiga om penisbärande "dvs man". Vet/tror att du bryr dig om det! Penis/fitta/penisfitta/fittpenis avspeglar ej entydigt kön. :]

Svar:
jajaja, ni vet vad jag menar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Fast svältande barn är ju inte direkt kopplat till ämnet jämställdhet. Och du påstar väl att det är det du syftar till? Eller är bloggens syfte "jämställdhet ur ett rent kvinnoperspektiv"?

Svar:
syftet med min blogg är att dela med mig av mig och mina tankar och åsikter. Och ja, jag är mer intresserad av att lyfta kvinnor och tala om kvinnofrågor. Precis som jag generellt är mer intresserad av att lyfta djurrätt än svältande barn.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *