Kategorier
Vardagstrams

Folk får väl ha på sig vad de vill liksom

Hear ye hear ye!
 
Jag har faktiskt inga problem med att folk vill ha Tupac på sin tröja. Faktiskt inte. Helt ok. Ba så ni vet. Precis som jag är ok med att man bär tröjor eller lyssnar på musik som gjorts av andra kvinnohatare och as. Skulle inte bry mig om folk bar eller sålde tröjor med Breivik på heller. Eller hagamannen. Eller Dahmer. (den skulle jag köpa) 
 
Hela diskussionen på HM’s facebooksida förstorades och blåstes upp. Ville bara väcka diskussion… eller ja knappt det, jag skriver typ ett kritiskt inlägg i månaden på deras facebooksida och det får några likes på sin höjd och jag ville mest bara vara en nagel i ögat på HM som är så jävla ogenomtänkta och dumma i huvudet hela tiden. De skulle garanterat sälja tröjor med döda barn på om det gav profit och det är väl lite det jag ville poängtera. Att de har tröjor på Tupac eller Beatles eller andra kvinnohatare skiter jag faktiskt i.
 
Det hela började med en engagerad läsare (hon som tog bilden på Tupactröjan) som mailade mig med sina tankar kring tröjan och jag ville stödja och backa upp henne eftersom att jag tyckte att hon hade en ganska bra poäng. Mitt användarnamn till trots.
 
Förlåt för missförståndet.
 
(okej då, kanske inte så lyckat med tröjor på mördare som är så pass ”close to home” om man säger så, men ni fattar vad jag menar.)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Folk får väl ha på sig vad de vill liksom”

Jag reagerade också på Beatles. Inte för att jag vet något om dom utan snarare för att jag just inte vet något alls om dom. Kvinnohatare alltså?

Men alltså "dubbel moral". Är inte det något som vi alla ägnar oss åt HELA tiden?

Jag tycker fan "dubbel moral" är överdrivet många gånger.. alla har fan dubbel moral mer eller mindre.

Men va? På vilket sätt är Beatles kvinnohatare? Jag är ändå ett ganska hängivet fan men det visste jag inte något om.. trodde tvärtom faktiskt. :/ Blev lite besviken nu. Kommer kännas svårt att fortsätta att lyssna på dem om det är sant. Men kan du snälla säga varför de är kvinnohatare? Jag har försökt att googla något om det men hittar inget.

Svar:
john lennon misshandlade sin fru
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Beatles – kvindehadere. Det må du lige forklare nærmere!!! Som jeg ser det, var Beatles absolut ikke kvindehadere, men tværtimod åbne for kærlighed i alle facetter, nytænkende, kreative, ikke kun i musikken, men også i det virkelige liv. Det er muligt John Lennon har slået sin første kone – er slet ikke fortaler for kvindevold eller vold i det hele taget – men JL og Yoko Onos liv sammen, afspejlede gensidig kærlighed og respekt. Hvis de på nogen måde, den gang, for en menneskealder siden, var nedladende overfor det kvindelige køn, så kunne det jo tænkes at det var en afspejlning af hvordan ting var DENGANG.

Jeg ville ALDRIG holde op med at lytte til Beatles musik, fordi de var kvindehadere…..iiih guder!

Tycker som Kakan att det ofta är en skev grej att beskylla någon för dubbelmoral.

Liksom JA, jag vill att vi ska komma ifrån det där tänket att mannen är huvudförsörjare. Men ja, just nu är det min kille som betalar det mesta för han har mer pengar. Eller vilja motverka knasiga skönhetsideal fastän jag själv fortsätter noppa ögonbrynen.

Det är ingen dubbelmoral i det. Bara för att jag vill förändra strukturerna, behöver jag inte själv vara ett framgångsexempel i alla fall. Jag är ju präglad av dom strukturer jag lever i liksom – men vill göra det bättre för nästa generation typ.

Kan alla bara fatta det nån gång.

Jag var på en föreläsning med Per Isdal en norrman som jobbar med ATV (Alternativ till våld) alltså behandling för män som använder våld. När han inleder sin föreläsning har han en bild med en massa män bland annat John Lennon. Och så inleder han med att fråga vad alla de här männen har gemensamt. Det var såklart att alla de männen brukat våld mot kvinnor i nära relationer. Många blir förvånade över att John Lennon är en dömd våldsman men så är det tyvärr i verkliga livet också.

Det går inte att se vilka män som slår. Det kan vara din trevliga granne eller din kompis pojkvän.

Det är inte en viss typ av män som slår och misshandlar, det förekommer i alla samhällsgrupper och sammanhang. John Lennon sjöng om kärlek och trodde nog också på kärlek, det hindrade honom inte från att slå… tyvärr.

Googla förresten Per Isdal, en vettig kille som jobbar hårt för att minska mäns våld.

Såg just att jag skrev att han var dömd, det vet jag inte om han blev. Det som framkom under föreläsningen var dock att John Lennon själv hade blivit slagen av sin pappa under barndomen. Våld in-Våld ut är det som Per Isdal pratar mycket om. Det en utsätts för kommer en själv att använda om en inte lär sig att förstå att våldsspiralen måste brytas. Det går att lära sig ett nytt beteende, hitta alternativ till våld helt enkelt.

Hela gruppen Beatles behöver ju inte vara kvinnohatare men att ha en tröja med en bild på Beatles – inklusive kvinnomisshandlaren Lennon – är att att ha en tröja med en bild på kvinnohatare på just eftersom Lennon är med.

Kvinnohatare eller inte…. Tycker ni det är OK att ha en relation till en vän som misshandlar sin flickvän? "De värsta mobbarna är de som bara tittar på" brukar man ju säga och genom att INTE ta avstånd från fysiskt våldsamma personer har man ju faktiskt gjort ett val.

Men nu undrar jag… Om människor nu skulle börja bära t-shirtar med kända mördare på skulle det inte leda till en eftersträvansvärd norm där mördare förknippas med något positivt? Mördare är ju kända just för sina mord och dömda musiker är väl egentligen mest kända för sin musik till syvene och sist? Att kvinnor vill gå ner i vikt pga den rådande normen som finns idag pga all thinspiration tyder ju på att även mord skulle kunna bli en trend, hur dumt det än låter.

Tycker en kan spara lite på ord som "kvinnohatare" och inte slänga runt dem lite hur som helst, eftersom betydelsen då urvattnas.

Det var jättebra att det blev debatt kring Tupac tröjan tycker jag. Visst, vuxna människor kan väl ha på sig vad de vill (men då får de kanske också stå ut med att bli bemötta som de idioter de är) men att trycka upp bilder en dömd sexualbrottsling på kläder tänkta för tonåringar (barn) är stötande.

Men Gud vad upprörda ni blir, ta inte i så ni skiter ner er.

På tal om seriemördare är även jag seriemördar- intresserad, jag gillar hur fullständigt sjuk Kemper var… Men det är liksom bara en fascination. Jag förstår inte hur folk kan ta så illa upp. Det är intressant rent psykologiskt med dessa människor…

Vart kan man läsa om att Lennon misshandlade sin fru? Vill gärna läsa om det är sant. Inte för att jag misstror dig, du brukar ha rätt tycker jag. Beatles är nämligen en utav många husgudar jag har och vill gärna veta mer.

Ha en bra fredag kväll 🙂

Att lennon var grisig ar ju inget okant direkt, en snabb googling ger bl.a:

en.wikipedia.org/wiki/John_Lennon#Cynthia_Lennon

Han har ju ocksa sjalv i intervjuer medgett det hela. Sattet han behandlade forsta sonen pa var ju ocksa rent vidrigt.

Att daremot utmala Beatles som grupp som "kvinnohatare" kanns ratt B.

Karamella: Ringo misshandlade också sin fru. Ryktet har det att Macca gjorde det med. Lennon misshandlade även sin son Julian psykiskt. Hela det där gänget tror ju såklart att de är gudar då de blivit behandlade som gudar största delen av sina liv, och tror därmed att de kan göra vad de vill. Många kända män som lever med den uppfattningen, tyvärr.

Håller med Sofia där, många kändisar tror sig vara gudar som kan göra hur dom vill, bra exempel är: R.Kelly,Chris Brown, Paris Hilton, Britney Spears, Lil Kim, Foxy Brown, Remy Martin, Lindsay Lohan, Naomi Campbell, Mischa Barton..Många kända män som lever med den uppfattningen, tyvärr.

Jag förstår inte heller hur hela gruppen Beatles kan beskyllas när "bara" Lennon misshandlat sin före detta fru? Varför kan du inte förklara närmare?

Svar:
Både paul, ringo och john slog sina fruar osv.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Såååååå hela the beatles är kvinnohatare pga att lennon misshandlat sin fru (?)??? heja dra alla över en kam asså

Svar:
Att hela bunten är misogyna är ingen hemlis men utöver det så har både paul, ringo och john slagit sina fruar.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Sofia: Jag trodde inte det handlade om fysisk styrka eller att man misshandlade någon av motsatt kön, du skrev att många kända män trodde sig vara gudar och jag fortsatte din lista med kändisar som har begått diverse övergrepp och brott som man kan koppla till att dem tror sig vara gudar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *